گمرک کراچی صدها کانتینر کالای تاجران افغان را به لیلام گذاشت
 
تاریخ انتشار:   ۱۱:۴۵    ۱۴۰۵/۸/۳ کد خبر: 201146 منبع: پرینت

گمرک بندر کراچی پاکستان صدها کانتینر کالای متعلق به تاجران افغان را به لیلام گذاشته است؛ اقدامی که دلیل آن، پرداخت نشدن مالیات و هزینه‌های بلند نگهداری کانتینرها و محموله‌ها در این بندر عنوان شده است.
به گزارش شفقنا، تصاویری که از سوی یک شرکت برگزارکننده لیلام منتشر شده، کانتینرهای متعلق به تاجران افغان را نشان می‌دهد که درهای آن‌ها باز شده و کالاهای داخل‌شان به خریداران معرفی می‌شود.
مطیع‌الله، یکی از تاجران افغان، به بی‌بی‌سی گفته است که روند لیلام کالاهای تاجران افغان که پس از مسدود شدن مسیرهای ترانزیتی و تجارتی میان افغانستان و پاکستان در بندر کراچی باقی مانده‌اند، از چند روز پیش آغاز شده است.
مقام‌های اتاق تجارت افغانستان این اقدام پاکستان را خلاف قوانین تجارتی منطقه‌ای و بین‌المللی خوانده‌اند.

در پی افزایش تنش‌ها میان حکومت طالبان و پاکستان و مسدود شدن مسیرهای ترانزیتی و تجارتی، مقام‌های پاکستانی در اوایل سال جاری میلادی اجازه خروج کالاهای تاجران افغان از بنادر این کشور را صادر کردند.
اتاق تجارت و صنایع افغانستان در آن زمان اعلام کرد که حدود ۱۵ هزار کانتینر و محموله متعلق به تاجران افغان، که قرار نبود از طریق پاکستان وارد افغانستان شوند، باید از بنادر این کشور خارج و زمینه انتقال دوباره آن‌ها به افغانستان فراهم شود.
یونس مهمند، رییس بخش افغانستان در شبکه اقتصادی جهانی و از مسوولان پیشین اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، می‌گوید کالاهایی که به لیلام گذاشته شده‌اند، بخشی از محموله‌هایی هستند که تاجران افغان به دلیل مالیات و هزینه‌های بلند نگهداری نتوانسته‌اند از بندر کراچی خارج کنند.
مطیع‌الله، که به‌عنوان تاجر افغان و کارشناس لوژستیک تجارتی معرفی شده است، می‌گوید کالاهای تاجران افغان در کراچی پس از صدور اخطاریه به مالکان آن‌ها به لیلام گذاشته شده‌اند. او افزوده است که تاجران هنوز هم می‌توانند با مراجعه به محکمه، مانع حراج کالاهای خود شوند.

تعداد دقیق کانتینرهای متعلق به تاجران افغان که هنوز در بندر کراچی باقی مانده‌اند، مشخص نیست. پس از تصمیم مقام‌های پاکستانی برای تخلیه کانتینرها در اوایل سال جاری، تاجران هزاران کانتینر را از این بندر خارج کردند؛ با این حال، تخمین زده می‌شود که هنوز صدها کانتینر در آنجا باقی مانده باشند.
حکومت طالبان بارها پاکستان را به سیاسی‌سازی روابط تجارتی و ترانزیتی متهم کرده است؛ اما مقام‌های پاکستانی همواره تأکید کرده‌اند که گذرگاه‌های مرزی به دلایل امنیتی مسدود شده‌اند.

شکست چند دور مذاکرات سیاسی میان دو طرف در دوحه، استانبول و ریاض، امیدها برای بازگشایی مسیرهای تجارتی میان افغانستان و پاکستان را کاهش داده است.
پاکستان تا چند سال پیش بزرگ‌ترین شریک تجارتی افغانستان بود؛ اما بسته شدن مرزهای دو کشور در پی تنش‌های سیاسی و درگیری‌های مرزی، باعث شده است که ایران به بزرگ‌ترین شریک تجارتی افغانستان تبدیل شود.
حکومت طالبان در ماه نوامبر سال گذشته اعلام کرد که برای کاهش وابستگی به اسلام‌آباد، تجارت افغانستان از مسیر ایران و کشورهای آسیای مرکزی را گسترش می‌دهد.

کد (۷)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
گمرک کراچی
تاجران افغان
نظرات بینندگان:

ایمیل:
لطفا فارسی تایپ کنید. نوشتن آدرس ایمیل الزامی نیست
میتوانید نام و محل سکونت را همراه نظرتان برای چاپ ارسال نمایید
از نشر نظرات نفاق افکنی و توهین آمیز معذوریم
مطالب خود را برای نشر به ایمیل afghanpaper@gmail.com ارسال فرمایید.
پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است