استخدام استادان پاکستانی در دانشگاه کابل
 
تاریخ انتشار:   ۱۲:۰۵    ۱۴۰۴/۱۰/۶ کد خبر: 178591 منبع: پرینت

منابع مطلع در دانشگاه کابل گفتند وزارت تحصیلات عالی طالبان دست‌کم سه استاد پاکستانی را در این دانشگاه استخدام کرده است. براساس مکتوبی که نسخه آن به اینترنشنال رسیده، وزارت تحصیلات عالی طالبان از ریاست‌الوزرا خواسته برای معاش و هزینه‌های این استادان پول اختصاص دهد.
برخی از استادان دانشگاه‌ها روز جمعه، پنجم جدی گفتند در حالی که بسیاری از استادان کهنه‌کار و دارای رتبه‌های علمی بلند و معتبر توسط طالبان برکنار شده‌اند، وزارت تحصیلات این گروه استادان خارجی را در دانشگاه کابل گماشته است.
آنها این اقدام طالبان را غیرمنصفانه و صدمه‌ای بر پیکر نظام تحصیلی کشور عنوان کردند.

در مکتوب وزارت تحصیلات عالی طالبان که به ریاست‌الوزرا فرستاده شده، آمده است: «دانشگاه کابل در نظر دارد برای سمستر بهاری سه استاد خارجی به نام‌های داکتر تازه‌گل، محمد الطاف خان و افریدی را استخدام کند.»
بر اساس اطلاعات منابع، این افراد شهروندان پاکستان‌اند که دو نفر آنها به‌طور حضوری و یک نفر دیگر به‌گونه آنلاین عملاً در دانشگاه کابل تدریس می‌کنند.
در این مکتوب از ریاست‌الوزرای طالبان خواسته شده که برای این استادان، هزینه‌های چهار سال و معاش اختصاص یابد و اجازه دعوت رسمی نیز، صادر شود. بربنیاد سند، ملا محمد حسن، رئیس‌الوزرای طالبان پیشنهاد وزارت تحصیلات برای استخدام این استادان پاکستانی را تایید کرده است.

محمود مرهون، استاد دانشگاه کابل گفت: «طالبان شماری از استادان دانشگاه را بهانه‌های مختلف از وظیفه برکنار کرده‌ است.» او افزود که طالبان ترفیع شماری از استادان را متوقف کرده و با اعمال محدودیت‌ها آنها را مجبور به استعفا کرده است.
این استاد دانشگاه گفت مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها مکانی برای تربیت کادرهای متخصص یک کشور است، اگر چنین مراکزی به دست خارجی‌ها بیفتد، دستگاه تولید فکری آینده کشور تحت تاثیر دیدگاه‌های خارجی‌ها قرار می‌گیرد.
این نخستین بار نیست که طالبان استادان پاکستانی را در دانشگاه‌های افغانستان می‌گمارد. پیش از این نیز مبلغان مدارس پاکستانی توسط طالبان برای تبلیغ به دانشگاه کابل دعوت شده بودند و به زبان اردو به تبلیغ موضوعات دینی پرداختند.

یکی از استادانی که توسط طالبان از دانشگاه قندهار برکنار شده و نخواست نامی از او برده شود، به افغانستان اینترنشنال گفت: «دانشگاه کابل استادان بسیار توانمندی دارد که در حال حاضر خانه‌نشین شده‌اند. اگر هدف طالبان واقعا رشد نظام تحصیلی است، استادان با تجربه و با دانشی را که برکنار کرده، دوباره به کار بازگرداند.»
این استاد که اکنون در آلمان به سر می‌برد تاکید کرد که سطح علمی استادان برکنار شده توسط طالبان به مراتب بالاتر از استادان پاکستانی است که طالبان آنها را در دانشگاه کابل استحدام کرده است.

بر اساس اطلاعات منابع، پس از به‌قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، شمار زیادی از استادان از سوی طالبان برکنار شده و به‌جای آنان فارغان مدارس جهادی گماشته شده‌اند. بربنیاد گزارش‌ها در بیش از چهار سال سلطه طالبان بر افغانستان، صدها استاد و کادر علمی کشور به دلیل فشار و محدودیت‌های طالبان به دیگر کشورها پناه برده‌اند.

کد (۹)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
استادان پاکستانی
دانشگاه کابل
نظرات بینندگان:

ایمیل:
لطفا فارسی تایپ کنید. نوشتن آدرس ایمیل الزامی نیست
میتوانید نام و محل سکونت را همراه نظرتان برای چاپ ارسال نمایید
از نشر نظرات نفاق افکنی و توهین آمیز معذوریم
مطالب خود را برای نشر به ایمیل afghanpaper@gmail.com ارسال فرمایید.
پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است