تاریخ انتشار: ۱۰:۰۶ ۱۴۰۴/۲/۱۸ | کد خبر: 177233 | منبع: |
پرینت
![]() |
نامه زندانی سیاسی ایرانی چگونگی مرگ یک زندانی افغان را در قزلحصار فاش کرد.
احمدرضا حائری، زندانی سیاسی اهل ایلام که دوران محکومیت خود را در زندان قزلحصار میگذراند، در نامهای سرگشاده به رئیس قوه قضاییه، جزئیات مرگ نبی بیاتی، زندانی افغان را فاش کرد. او نوشت که این زندانی افغان در واکنش به رفتارهای تحقیرآمیز دست به اعتصاب غذا زد و بدون رسیدگی جان باخت.
در نامهای سرگشاده که روز چهارشنبه، ۱۷ ثور منتشر شد، مرگ نبی بیاتی، زندانی افغان در زندان قزلحصار، مصداق «قتل سیستماتیک» خوانده شده است.
احمدرضا حائری نوشته است که نبی بیاتی، هفته گذشته به همراه سه زندانی دیگر به اتهام مشارکت در یک درگیری، ابتدا به اتاقی موسوم به «دربسته» منتقل و سپس به واحد یک زندان، که از شلوغترین و پرتنشترین بخشها است، فرستاده شد.
این زندانی سیاسی ایرانی تاکید کرده که انتقال اتباع خارجی به این بخش برخلاف آییننامه داخلی زندانهاست و نبی بیاتی نیز این تصمیم را «ناعادلانه و توهینآمیز» میدانست.
به گفته آقای حائری، نبی بیاتی پس از انتقال گفته بود: «اگر در این مکان نگهداشته شوم، اعتصاب غذای خشک خواهم کرد و حتی لب به آب نخواهم زد.»
بر اساس این نامه، معاون این بخش زندان در واکنش به هشدار نبی بیاتی با لحن تحقیرآمیز گفته است: «فوقش میمیری، به درک!» در نامه آمده است که پس از این مشاجره، نبی بیاتی به راهرو بند نهم واحد یک، که محل تردد عمومی زندانیان است، منتقل شد.
طبق این نامه، چهار روز پس از این رویداد، نبی بیاتی در تنهایی جان باخت. احمدرضا حائری تاکید کرده است که مرگ این زندانی افغان یک مرگ عادی نبوده، بلکه «قتل» بوده است.
او نوشته است: «بارها هشدار دادهام که ساختار مدیریتی زندان قزلحصار، بهویژه در حوزهای بهنام سلامت، بحرانی و دوگانه است. این آشفتگی ساختاری زمینهساز فجایعی چون آنچه بر سر نبی بیاتی آمد، شده است.»
این زندانی سیاسی ایرانی همچنین افزوده که تاکنون هیچ نمایندهای از سوی قوه قضاییه برای بررسی این موضوع به زندان اعزام نشده است. او افزوده است: «این بیتفاوتی، در عمل به معنای تایید قتل یک زندانی است.»
به گزارش انترنشنال، او همچنین نوشته است که نهتنها قوانین مربوط به اعتصاب غذا درباره نبی بیاتی رعایت نشد، بلکه اصول اولیه انسانی نیز زیر پا گذاشته شد. احمدرضا حائری تاکید کرده است که شخصا شاهد آنچه بر نبی بیاتی گذشت، بوده است.
کد (8)