تاریخ انتشار: ۱۰:۰۴ ۱۴۰۴/۲/۱۷ | کد خبر: 177228 | منبع: |
پرینت
![]() |
وزارت معادن و پترولیم گروه طالبان اعلام کرد که ملاهدایتالله بدری سرپرست این وزارت با علیرضا بیگدلی، سرپرست سفارت ایران در کابل دیدار کرده است.
دو طرف روی تقویت و بهبود همکاریهای اقتصادی، روابط دوجانبه و گسترش همکاریها در بخشهای مختلف بهخصوص پیرامون سرمایهگذاری روی منابع معدنی گفتگو کردند.
سرپرست سفارت ایران منابع سرشار معدنی افغانستان را یک فرصت خوب برای توسعه همکاریهای دوجانبه خوانده و خواهان سرمایهگذاری شرکتهای ایرانی و کار مشترک در عرصه معادن گردیدند.
علی رضا بیگدلی آمادگی کشورش را برای ارتقای ظرفیت افغانها بیان نمودند.
سرپرست وزارت معادن و پترولیم گروه طالبان از علاقمندی شرکتهای ایرانی جهت سرمایهگذاری در بخش معادن استقبال کرد و وعده همکاریهای لازم نمودند.
کد (۷)
>>> مثلث چین و ایران و روس در حال غارت منابع افغانستان هستند.
>>> شفافیت در قرارداد های معادن وجود ندارد.
مسؤلین وزارت معدن و پترولیم نه در مورد ذخیره این معادن معلومات میدهند. نه در مورد مقدار استخراج و نه در مورد پروسس مواد و نه در مورد قیمت آن در بازار های بین المللی و نه در مورد عواید خالص دولت ازین قرارداد ها.
قرار داد ها باید قسمی باشد که مصارف سرمایه گزاری از فروش مواد معدنی تثبیت شود و بعداً پنجاه فیصد ارزش فروش مواد معدنی به شرکت تعلق بگیرد و پنجاه فیصد عواید به دولت افغانستان.
مثل کشور چین از شرکت ها تقاضا شود که تخنیک و تکنالوژی خویش را نیز در دسترس کشور قرار بدهند تا خود دولت مواد معدنی را استخراج کند و پروسی کند تا تمام عواید بدست خود دولت بیاید.
در غیر آنصورت مقامات مربوطه با گرفتن رشوه و دادن رشوه به مقامات بالاتر،این معادن را به نرح کاه و ماش در اختیار شرکت های خصوصی قرار میدهند و این معادن مورد غارت قرار میگیرند و شاید هم مسایل محیط زیستی نیز در استخراج این معادن در نظر گرفته نشود و در نتیجه سبب پیدایش امراض در میان مردم منطقه گردد.