چرا ده هزار مقام دولتی در اولویت واکسن کرونا هستند؟
 
تاریخ انتشار:   ۱۰:۵۷    ۱۳۹۹/۱۲/۷ کد خبر: 166419 منبع: پرینت

با رسیدن نیم میلیون دوز واکسن کرونا به افغانستان و آغاز روند تزریق آن، افراد دارای اولویت برای دریافت واکسن در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی افغانستان مورد توجه قرار گرفته است.

دستگیر نظری، سخنگوی وزارت صحت افغانستان به بی‌بی‌سی تایید کرد که "ده هزار" مقام‌ و کارمند دولتی نیز در فهرست افرادی هستند که ابتدا واکسن را دریافت می‌کنند.
او به رسانه‌ها گفته که این مقام‌ها شامل "رییس‌جمهور و معاونانش، اعضای کابینه، اعضای شورای ملی، والیان و کسانی که رهبری استراتژیک حکومتی را پیش می‌برند، می‌شوند."

اجرای برنامه‌های ملی توزیع مواد غذایی به نیازمندان در دوره کرونا در افغانستان نیز خبرساز شد و شماری از مقام‌ها و کارمندان دولتی به استفاده‌جویی از بودجه کرونا متهم شده اند.
محمد اشرف غنی، در آغاز روند واکسیناسیون بر ایجاد نظام توزیع عادلانه واکسن در کشورش تاکید کرد.
براساس اولویت‌بندی وزارت صحت افغانستان، قرار است ابتدا کارمندان بهداشتی، بعد از آنها نیروهای امنیتی و خبرنگاران واکسن کرونا را دریافت کنند.

در کشورهایی مانند اسراییل، بریتانیا، آمریکا و اروپا که موفق شده‌اند به میلیون‌ها شهروند واکسن کرونا تزریق کنند، اولویت به ترتیب سن به کهن‌سالان و افراد دارای بیماری‌های پیش‌زمینه‌ای داده شده است.

"چرا روند واکسناسیون کرونا از ارگ شروع می‌شود؟"
شماری از مردم در مورد احتمال توزیع ناعادلانه واکسن و همچنین میزان کارایی آن نگرانی‌هایی را در شبکه‌های اجتماعی ابراز کرده‌اند.
ولی قندهاری، یک کاربر نوشت: "اولويت‌های واکسن اشرف غنی برخلاف تمام نورم‌های طبی است. اولويت واکسن را اشخاص مسن و مبتلا به مريضی فشارخون، شکر/قند و قلب دارند، نه آن‌هایی که تفنگ و ميکروفون در دست دارند.

"کیهان محمدی در فیسبوک، از اینکه نخستین مرحله واکسن کرونا به کادر درمانی، نیروهای امنیتی و خبرنگاران می‌رسد، استقبال کرده و نوشته "کادر درمان شبانه روز برای مبارزه با این ویروس تلاش کردند، سربازان دلیر و نیروهای امنیتی سنگر دفاع از وطن را ترک نکردند و خبرنگاران نیز در اطلاع رسانی در سخت‌ترین روزها کنار مردم بودند".

اما فریدون آژند یک کاربر دیگر معتقد است که تزریق واکسن کرونا به خبرنگاران، "هنوز زود است"، چرا که "خبرنگاران در افغانستان، جوان ترین نسل این جامعه را تشکیل می‌دهند".

فرحناز فروتن، خبرنگار در توییتر از شیوه آغاز واکسن کرونا در افغانستان از ارگ ریاست جمهوری انتقاد کرده و نوشته "چرا یک داکتر دریافت نکرد؟ چرا یک کهن سال دریافت نکرد؟ چرا یک پرستار دریافت نکرد؟ بیخ مبارزه، دادخواهی و مملکت را در این چند سال عملکردهای پوپولیستی کَند."
او افزوده که "اصلا چرا از ارگ شروع شود؟ امکانات از شما، نان از شما، امنیت از شما، واکسن هم از شما!؟"

اما، تقی امینی، کاربر فیسبوک چند روز پیش نوشته بود که واکسن کرونا "معلوم نیست چه اثرات منفی خواهد داشت. استفاده از آن برای نیروهای امنیتی مخاطره آمیز است."

نصرت پارسا نیز در فیسبوک نوشته که "امیدوارم گوشت خوران ارگ و اعضای کد ۹۱ در اولویت قرار گیرند."
شاه حسین مرتضویی، مشاور رییس جمهوری در توییتر نوشته که "خبرنگاران، سربازان، داکتران و کارمندان صحی در مرحله نخست تطبیق واکسن قرار گرفته اند."

محبوبه اسماعیلی در پاسخ به آقای مرتضوی نوشته که "خدا کند که مرحله آزمایشی ره سر همین‌قشری که بیشتر از همه همیشه در خط مقدم هستند، اجرا نکرده باشید. چه خوب می‌شد شما هم افتخار کسب اولین دوز واکسین را از خود می‌کردید اگر ریگی‌به کفش ندارید."

کد (9)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
مقام دولتی
واکسن کرونا
نظرات بینندگان:

>>>   عمل خوب از طرف معین نشراتی وزارت فرهنگ جناب شیوای شرق:
وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان به گل‌زمان از آوازخوانان به‌نام پشتو لقب "بابای موسیقی پشتو" و صفدر توکلی از جمع آواز خوانان هزاره کشور لقب "سلطان دنبوره" داد.
گل‌زمان‌ و صفدر توکلی از آوازخوانانی که در موسیقی سنتی افغانستان‌ و میان مردم‌ جایگاه ویژه دارند.
گل‌زمان ۸۳ سال پیش در قریه "چینه کله" ولایت خوست زاده شد.
حدود هفت سال داشت که علاقه‌مند موسیقی شد. او در آغاز دایره می نواخت و با هم سالانش در گوشه و کنار روستای خود آواز می‌خواند. حالا او در میان مردم به‌نام "استاد گل‌زمان" شهرت دارد و بیش از ۵۰ سال می‌شود که آواز می‌خواند.
ر
در قریه ما که آنطرف کوه قاف است یک زن کلان سال دران سالها که زمان ظاهر شاه بود عاشق گلزمان شده بود بدون اینکه گلزمان را دیده باشد!

>>>   نظر به گزارش وزارت صحت عامه،کرونا در افغانستان به صفر رسیده است.ضرورت واکسین چه است.
در مجموع در افغانستان هزار نفر هم در اثر کرونا تلف نشدند.در بعضی کشور های دیگر مانند امریکا تا بحال پنجصد هرار نفر تلف شدند.
کرونا از حملات انتحاری و بمب های چسپکی میترسد.ازبن خاطر در افغانستان زیاد نیست.
چند روز پیش کدام دهقان را در سر رمین ها کدام گاو همراه شاخ زده بود و مرده بود،دولت اعلان کرد که در اثر کرونا تلف شد.
مردم پرسیدند چطور؟
مسؤلین دولتی گفتند که گاو را کرونا گرفته بود و دیوانه شده بود و با شاخ خود دهقان را زد و کشت.
بنأ دهقان در اثر کرونا تلف شد.

>>>   خوب است این کار باعث میشود که اینها واکسین هارا به پاکستان قا چاق نکنند

>>>   واکسین کرونا دی ان ای انسان را به حیوان تبدیل نموده وسبب نابودی بشر میشود این واکسن نانو کرستال چیپ های غیر قابل دید دارد وانسان را مانند روبات میسازد . با فعال شدن جی 5 کشتار ها اغاز میشود هدف گلوبالیست ها از ساختن کرونا وواکسن ان کشتن ملیارد ها انسان روی زمین است
مردم ما باد اگاه شوند وواکسن نزنند
داکتر عظیمی از امریکا

>>>   بخاطر گل روی بی بی گل و بخاطر آرامی لیونی بابا تمام کارمندان منسوبین خدمتگاران و تمام آنهای که در ارگ مبارک ریاست جمهوری اوغانستان رفت آمد دارند باید و باید اولتر از همه واکسن شوند.
تا زنده یک اوغان است زنده دا اوغانستان است.
حال ده هزار دوز واکسن هم آنقدر زیاد نیست.

>>>   چون همه گوسفندان در خواب اند و حق خواهی مرده است
آتش خاوری

>>>   زیرا که مسئولین تنها اوغان های باسواد هستند اگر این پشتو های باسواد بمریند از پشتو فقط طالب باقی میماند و خار بی دین راکتیار و کمربند انتحاری...


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است