اراده سیاسی برای اصلاح انتخابات وجود ندارد
هم اکنون در افغانستان نوعی فضای بی اعتمادی نسبت به انتخابات و رهبران حکومت وجود دارد. عوض کردن این فضای بی اعتمادی کار آسانی نیست 
تاریخ انتشار:   ۰۹:۵۲    ۱۳۹۴/۳/۴ کد خبر: 95591 منبع: پرینت

هشت ماه از حکومت وحدت ملی گذشت و اصلاح نظام انتخاباتی همچنان در حد حرف باقی ماند و کمیسیون تشکیل شده اصلاح انتخاباتی با کشمکش ها نیمه تمام باقی ماند و منحل شد.هم اکنونن تمام مردم و نخبه های سیاسی کشور بر این عقیده اند که هیچ گونه اراده سیاسی برای اصلاح نظام انتخاباتی وجود ندارد. چرا که اگر این اراده موجود بود رهبران به آسانی می توانستند آن را انجام دهند.

فضل احمد معنوی رییس پیشین کمیسیون انتخابات در برنامه «تحول» گفت: با وجود اینکه یکی از شعارهای اصلی انتخاباتی هر دو رهبر حکومت وحدت ملی اصلاح ساختار انتخاباتی بود اما حالا مشاهده می شود که اراده برای این کار وجود ندارد.

وی اراده ای برای اصلاح انتخابات در حکومت نمی بیند و افزود: حالا این امکان وجود ندارد که انتخابات انجام نشود هیچ گزینه ای به جای انتخابات در شرایط کنونی افغانستان پاسخگو نیست. اگر اراده سیاسی واقعی برای اصلاح نظام انتخابات وجود نداشته باشد ایجاد کمیسیون اصلاح انتخابات نمی تواند دردی را دوا کند. کمیسیون قبلی هم که تشکیل شد اما به سرانجام نرسید. این کمیسیون بیشتر برای جمع آوری معلومات و مشاوره دهی بود و تصمیم اصلی را دوباره سیاسیون افغانستان می گیرفتند.

معنوی مردم را نسبت به انتخابات با کمیسیون و افراد قبلی بدبین می داند و می گوید: هم اکنون در افغانستان نوعی فضای بی اعتمادی نسبت به انتخابات و رهبران وجود دارد. عوض کردن این فضای بی اعتمادی کار آسانی نیست. اعاده اعتماد می تواند با چهره های قابل اعتماد بری مردم به وجود آید. با در راس کار قرار دادن آنها مردم راحت تر می توانند اعتماد کنند. مردم باید باور کنند که در سرنوشت سیاسی کشورشان دخیل هستند و رای شان تاثیر دارد.

رییس پیشین کمیسیون مستقل انتخابات مردم را ناامید از حکومت می داند و افزود: توقع مردم از حکومت وحدت ملی بسیار بالا بود. آنها فکر می کردند که بالاخره به همین دو تیم رای داده بودیم. حالا هر دو تیم رد راس قرار گرفته اند. انتظارشان این بود که وقتی آنها به راس حکومت می آیند، بتوانند به مردم خدمات خوبی ارایه کنند اما متاسفانه مردم عکس آن را دیدند و اختلافات رهبران در هر مورد از کارهای باعث تعویق همه کارها و ایجاد آشفتگی ها در کشور شد.

وی در خصوص جامعه بین المللی و حمایت آن از انتخابات گفت: واضح است که جامعه جهانی انتخابات افغانستان را از لحاظ مالی و امکانات حمایت می کند. قطعاً اگر حمایت جامعه بین المللی در انتخابات افغانستان وجود نداشته باشد، ما نمی توانیم هیچ انتخاباتی را برگزارکنیم. اگر حمایت سیاسی جامعه بین المللی هم از انتخابات افغانستان نباشد، انتخابات افغانستان به جایی نمی رسد. یعنی سرانجام این جامعه بین المللی است که مهر مشروعیت انتخابات را می گذارد.

معنوی در خصوص شرایط حمایت جامعه بین المللی از انتخابات اظهار کرد: اگر تغییراتی در کمیسیون انتخابات به وجود نیاید، بدون شک جامعه بین المللی حاضر نخواهد بود که با چنین بدنامی هایی دوباره انتخابات افغانستان را حمایت کند. هر گاه مردم شان از طریق مطبوعات متوجه شوند که هیچ گونه دموکراسی در کار نیست و رای مردم تاثیری ندارد، حتماً از دولت و کشور خود پاسخگویی می خواهند.

وی انتخابات پارلمانی را سراسر چالش دانسته و در این رابطه می گوید: هر یک از رهبر حکومت می خواهند که نفوذ لازم را در پارلمان بعدی داشته باشند. نه تنها از میان رهبران بلکه برخی قدرتهای بیرونی هم در تلاش برای کسب امتیازهایی از طریق پارلمان بعدی است. این حق سیاسی همگان است که تلاش کنند اما این تلاش باید مشروع و در قالب قانون باشد. متاسفانه حالا وضعیت به گونه است که هر کس پول و قدرت بیشتر و نفوذ محلی بیشتری داشته باشد و به طور اخص کمیسیون های انتخاباتی را در دست داشته باشد می تواند امتیاز بیشتری در پارلمان آینده افغانستان به دست آورد. اگر این مفکوره به سمت عملی شدن پیش برود برای افغانستان بسیار مضر است و دموکراسی نوپای افغانستان را کاملاً نابود می سازد.

فضل احمد معنوی در خصوص جنجالهای با پا شده در خصوص تفاهمنامه با پاکستان گفت: روابط ما با کشورهای جهان بخصوص کشورهای منطقه از جمله موضوعات ملی ما است. ممکن نیست که هیچ جناح و حزب و گروهی خود به تنهایی عمل کند و دیگران را فراموش کند. جنجالهای تفاهمنامه با پاکستان به این بزرگی که به پا شده نیست. تفاهمنامه بار الزام به اجرا ندارد. بیشتر امری اخلاقی تلقی می شود که قوت آن بعد از یک اعلامیه است. این تفاهمنامه قابل تشویش نیست.

وی ادامه داد: روابط ما با کشورهای همسایه از دقیق ترین و پیچیده ترین موضوعات است. باید سنجیده گام برداشته شود و باعث پشیمانی بعدی نشود. تفاهمنامه شریک ساختن معلومات امنیتی یک جانبه نیست. ما هم به این معلومات ضرورت داریم پاکستان هم نیاز دارد. همانقدر که ما اطلاعات را در اختیار آنها قرار می دهیم آنها هم این اطلاعات را در اختیار ما قرار می دهند. در این تفاهمنامه برخلاف نظر برخی ها زمین به آسمان نرسیده است. اینطور نیست که افغانستان به دام پاکستان بیفتد. برعکس اگر گامهایی عملی در این راستا برداشته شود و به صورت دو جانبه باشد، به نفع افغانستان خواهد بود.

کد (30)


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:

>>>   سلام:
درصورتیکه هردو رهبر حکومت وحدت ملی با تفاهم وپذیرفتن همدیگر حرکت کنند افغانستان درآینده شاید بتواند انتخابات برگزار نماید در غیرآن صورت که در بین هر دواش تفاهم نکند درکشور انتخابات دیگرنخواهیم داشت کشور ازاین کرده هم بحرانی خواهدشد.
نصردره صوف

>>>   مردم انتخابات ساختگی تقلبی را نمی خواهند انتخابات ازاد وشفاف می خواهند زیرا نتیجه انتخابات تقلبی را که همین حکومت موجود دوسره است وباعث نا امنی بیشتر فقر وناداری بیشتر وغیره وغیره پدیده های منفی دیگر است دوباره تکرار انتخابات غیر شفا را نمی خواهند اگر از جانب ریس جمهور اشرف غنی تقلب ودست درازی در انتخابات نیست پس چرا مانع توزیع تذکره های الکترونیکی گردیده وبی موجب از توزیع ان جلوگیری کرده است واضح است که فکر تقلب ودست اندازی را در انتخابات بعدی دارد.

>>>   معنوی در زمانیکه خودش ریس انتخابات بود چه بدرد ملت و حکومت خورد که باز بالای دیگران انتقاد میگیرد

>>>   معنوی هم یک انسان بسیار ضعیف و ناتوان است از عهده هیچ کاری برآمده نمی تواند و به ناحق بالای دیگران فی میگیرد خجالت هم نمی کشد.

>>>   چی اصلاح شود چی نشود به ... ؟تا وقتی در راس ان چوکی قرار داشتی نه گپ اصلاح میزدی نه اعاده اعتماد. تا توانستی استفاده کردی تا توانستی تقلب کردی حتی موتر های ان ریاست را هم دزدی کردی. یادت است وقتی از تو خواسته شد تا موتر های ریاست را دوباره تسلیم کنی مخاطبان را تا سرحد مرگ تهدید کردی وگفتی بروین دست تان تا کرزی خلاص! حالا اصلاح طلب شدی؟ بخدا اگر فعلا هم کدام منافع تان در این مسله نباشد اگر صدای تان را بکشید. ازموده را ازمودن خطاست.بروید گم شوید بس تان است تا توانستید چور کردید دگر چی مانده که هنوز هم در خون این مردم شط میزنید؟ معنوی به کدام لسان برایت گفته شود سکه شما از چالش مانده شما دیگر ان مهره های اصلی نیستید چهره های شما افشا شد مردم شما را شناخت شما دیگر به درد بازی سیاسی منطقه نمیخورید. نه خود را فریب بدهید نه مردم را!

>>>   اگر این هر دو ع و غ بخواهند که برای بهبود مردم کار کنند فقط به یک فرمان میتواند که شخص غ تمام مسوولین کمیسیون نا مستقل انتخابات را بر طرف و اشخاص دیگری را تعین نمایند این کمیسیون لعنتی و تقلبی از اسمان نیامده است که قابل تغیر نیست ...این اعضای ضد مردمی این کمیسیون خاصتا این نورستانی بی سواد که هیچ سواد ندارد نمیدانم که چه فساد این کمیسیون راه پیدا نموده اند .
صالح محمد از شاه شهید کابل


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است