معیارهای عین و غین در کابینه جدید چه بود؟
فارغ از اینکه اشرف غنی و عبدالله بر چه اساسی این وزیران را معرفی کردند و نمایندگان پارلمان به آنها براساس برنامه های کاری شان رای اعتماد دادند یا براساس رشوت ها و مسایل پشت پرده، آنچه اهمیت دارد درک واقعیت موجود در کشور توسط وزیرانی است که تازه به کرسی و قدرت رسیده اند 
تاریخ انتشار:   ۱۷:۰۳    ۱۳۹۴/۱/۲۹ کد خبر: 93173 منبع: پرینت

بالاخره بعد از هفت ماه انتظار و اختلاف نظر، اشرف غنی و عبدالله توانستند کابینه ی دولت نوپای خود را تکمیل کنند و نمایندگان مجلس هم این بار بر خلاف دور پیش به همه ی نامزد وزیران معرفی شده رای اعتماد دادند آن هم در حالی که اکثر آگاهان سیاسی معتقدند این کابینه بسیار ضعیف می باشد و نمی تواند جوابگوی مشکلات کنونی کشور باشد.

اکثر وزرای پیشنهادی از شناخت زیادی چه در داخل کشور و چه در خارج برخوردار نیستند، اما به راحتی می توان دریافت که در این فهرست بیشتر روی تقسیم بندی های قومی و حزبی اتکاء شده است.

متاسفانه در کابینه ی دولت وحدت ملی باز هم مانند دوران کرزی وزارتخانه ی حساس و کلیدی در اختیار وزیران پشتون قرار دارد هرچند که تلاش شده تا این موضوع خیلی جنبه ی احساسی پیدا نکند ولی باز هم این حقیقت که باید وزارتخانه های مهم در اختیار یک قوم خاص باشد، محقق گردیده است.

از طرف دیگر با نگاهی به وضعیت حزبی نامزد وزیران می توان دریافت که اشرف غنی و عبدالله سعی کرده اند در سیاست جدید خود، از مخالفان و موافقان دعوت به همکاری نماید و حتی دیدگاه های نهادهای مدنی بین المللی را نیز مد نظر بگیرند که معرفی چهار نامزد وزیر زن می تواند گامی مثبت در راستای تامین حقوق زنان به حساب آید.

با اینکه مشارکت همه اقوام در این کابینه مد نظر گرفته شده است، اما به بعضی اقوام وزارتخانه ضعیف داده شده که متاسفانه یک گروه ضعیف به نمایندگی از آن قوم، یک فرد ضعیف را نیز معرفی نموده است که مطمئنا افراد این قومیت نه به آن وزارتخانه و نه به فرد معرفی شده، خشنود نمی باشند.

چیز دیگری که واضح و روشن است اینکه باز هم تخصص گرایی و مسکلی بودن در برخی وزارتخانه ها رعایت نشده است و وزیری که دارای یک تخصص خاص در رشته ای می باشد، در وزارتخانه ای معرفی شده که هیچگونه تخصصی در آن ندارد و صرفا چون آن وزراتخانه سهم آنها بوده، وی را معرفی نمودند و نمایندگان مجلس نیز بدون توجه به این مهم، رای اعتمادشان رای تقدیم این وزیر کرده اند.

به هر حال فارغ از اینکه اشرف غنی و عبدالله بر چه اساسی این وزیران را معرفی کردند و نمایندگان پارلمان به آنها براساس برنامه های کاری شان رای اعتماد دادند یا براساس رشوت ها و مسایل پشت پرده، آنچه اهمیت دارد درک واقعیت موجود در کشور توسط وزیرانی است که تازه به کرسی و قدرت رسیده اند.

واقعیت امروز کشور این است که مردم ما امیدوارند با تکمیل شدن کابینه جدید دولت، دیگر هرگز به حمایت مستقیم نظامی سایر کشورها نیاز نداشته باشند زیرا مردم ما نمی خواهند دیگر خونی ریخته شود و جنگ ادامه پیدا کند. وزیران جدید باید بدانند که افغانستان فقط سرزمین تهدید و خطر نیست، بلکه سرزمین فرصت ها نیز هست و کشور ما برای انسجام و وحدت اقتصادی آسیا و صلح و ثبات منطقه بسیار حیاتی است.

امروز اگر این وزیران اراده ی خدمت به ملت داشته و مصمم باشند که در راستای بهبود حکومتداری و مبارزه با فساد حرکت کنند، قطعا می توانیم در آینده با جلب سرمایه گذاری های داخلی، وابستگی کشور به کمک های بین المللی را کاهش دهید و با تقویت مسوولیت پذیری فساد مالی و اداری را از بین ببریم ولی اگر این عالیجنابان تازه به منصب رسیده بخواهند مانند وزیران دولت قبلی به فکر پر کردن کیسه های خالی خود باشند که باز همان آش است و همان کاسه.

اشرف غنی و عبدالله می گویند برای بررسی معیارها برای اعضای کابینه جدید بحث‌های زیادی انجام داده اند تا توانسته اند کابینه جدید را متشکل از چهره‌های جدید بچینند و یکی از دلایل تاخیر در تشکیل کابینه نیز بررسی ساختار وزارت‌خانه‌ها بوده که هر وزارت مورد بررسی قرار گرفته و برنامه‌هایشان مشخص شده و براساس آن چهره‌های مناسب انتخاب شده اند.

لذا مردم ما نیز به این سخن رییس جمهور و رییس اجرایی و نظر نمایندگان مجلس در دادن رای اعتماد به این وزیران احترام می گذارند و چشم انتظار می مانیم تا ببینیم این وزیران چگونه پاسخ انتظارات مردم را می دهند.

کد (10)


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:

>>>   بیائیددعاکنیدهمه باهم که وزیران تازه انتخاب شده مادل شان به حال مردم بی دفاع سوخته ومحضرخدمت به مملکتی که آبرو وعزت شان درآن است شوند وگرنه خداوند به همین دنیاجزای شان رامیدهد
عبدالصیر

>>>   حکومت باید برای مقابله با داغش ائتلافی از روسیه چین ازبکستان تاجکستان قزاقستان ایران افغانستان را تشکیل دهد چون آن کشورها هم روی آرامی را نخواهند دید داغش برای آنها هم ساخته شده اگرعملا در جنگ ها برای ازبین بردن داغش سهم نمیگیرند باید حکومت افغانستان را تجهیز نمایند این به مشاوریت امنیت ملی ووزارت خارجه ما ارتباط دارد که باید توجه این کشورهارابه موضوع جلب نمایند ما تا حال هیچ ابتکار وفعالیت ازین حکومت وحکومت کرزی ندیدیم همینقدر استعداد ندارند تا چند کشوریکه مستقیما از داغش متضرر میشوندرا با خود همراه سازند
( ر )

>>>   همان آش و همان کاسه لیسان کهنه و جدید اما اینبار کاسه از آش داغ تر خواهد بود چرا که نا ارامی ها زد و بند پشت پرده ووو .

>>>   نامزد وزرای انتخاب شده بایدبدانند که آبروی مملکت شان آبروی خودشان است صادقانه وظیفه اجرآنمایند تاپاداش خدمت شانرا بگیرند نشود که ازخود نا م بدبجای بگذارندکه این دنیا ارزش اینقدربی عزتی رانداردانشأالله و ازخواننده گان عزیز میخواهم که راجع به وزرأ و رؤسای دولت شان حرفهای بدنگویندچراکه هیئت رهبری مملکت شان هستندامیدوارم ازحرفهایم ناراحت نشوید.
عبدالبصیر بریدمل اردوی ملی هرات

>>>   کشورماروبه بهبود است انشأالله امیدتانرا ازدست ندهید دعاکنید وکارهای نیک انجام بدهیدوبدی را به هیچ یک ازفرد جامعه تان روأ مدارید باشدکه درساحه صلح وآرامش زنده گی کنیم.
خدمت کار تان عبدالبصیر{محمودی}ANA

>>>   بالاخره آش معجون مرکب دست پخت آقایان ع و غ (کابینهء حکومت نامنهاد وحدت ملی) که در آتش تنشهای سلیقه ئی آقایان نامبرده پس از شش ماه به غلیان رسید، از دیگ زهرآگین پارلمان، با مرچ و مسالهء رشوت، در کاسهء تهی ملت فقیر ریخته شد. حال، ملت باید ذایقهء این آش تجربه ناشده و پر مرچ و مساله را امتحان کند و در مورد مهارت آشپزی سیاسی آقایان ع و غ قضاوت صادر نماید. معذالک، با آگاهی از نسخهء ناهنجاری که آقایان ع و غ برای تهیهء این آش به کار برده اند، کمتر میتوان امیدوار بود که قضاوت ملت در باب مهارت ایشان مثبت باشد، هرچند طبیعت امور چنین باشد که افراد گرسنه، اقلاً تا ابتلا به اسهال، بیشتر به شکم گرسنهء خود باندیشند تا به ذایقهء آنچه به خوردش میدهند.
گلداد قره باغی

>>>   دیر آید خوب آید

>>>   زمانی کرزی ساب میفرمود تاوان کم و فایده زیاد هلا تاوان ۰ فایده ۱۰۰ در ۱۰۰ یا تاوان سفر فایده صد در صد انشاالله بزودی روزی فرا خواهد رسید که هیچ افغان از هیچ افغان کده برتر نباشد و هیچ افغان از هیچ افغان کده کمتر بنده گرچه موافق جناب اشرفغنی یعنی مغز متفکر دوم جهان هستم و لی آقای عبدالله هم در این اواخر رزایت منه جلب کرده جناب اشرفغنی امشب در در جمهوری اسلامی ایران بسرمیبره کامیابی شان را از خداوند متعال خواهانيم

>>>   انسان بود نی چیزی دیگه


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است