خارجی ها اجازه صلح نمی دهند
در پشت بسیاری از این موارد دستهای خارجی ها وجود دارد و این خارجی ها چون هدف تداوم جنگ در افغانستان را داشتند و از این تداوم جنگ منفعت های زیادی را بردند، نخواستند در کشور ما صلح بیاید 
تاریخ انتشار:   ۱۰:۳۶    ۱۳۹۳/۱۲/۶ کد خبر: 89999 منبع: پرینت

در حال حاضر پروسه صلح در افغانستان اذهان بسیاری از سیاستمداران افغانستان را به خود مشغول ساخته است. پاکستان کشوری که سالها جنگی خونین را در کشورما هدایت و حمایت می کرد اکنون تغییر سیاست داده و خواهان صلح شده است. آیا این کشور می تواند تمامی طالبان را متقاعد کرده و به میز مذاکره بنشاند؟ آیا جنگ در افغانستان پایان می یابد یا این جنگ به وسیله گروه دیگری جز طالبان خواهد بود؟

عبدالهادی ارغندیوال وزیر پیشین اقتصاد و عضو شورای عالی صلح در برنامه «تحول» گفت: فشارهای جامعه جهانی و فعالیت های طالبان پاکستانی در کشور سبب شده است که پاکستان بخواهد پروسه صلح با افغانستان اجرا شود. جامعه جهانی باید در رابطه صلح با پاکستان، به دولت افغانستان ضمانتهایی را بدهند که پاکستان در این دیپلماسی خود صادقانه عمل می کند و سبب نمی شود که حرکتهای جدید را با عناوین مختلف در افغانستان دامن بزنند که در نحوه جنگ هیچ نوع تغییری نیاید.

وی به عنوان عضوی از شورای عالی صلح درارتباط با دستاوردهای این ارگان اظهار کرد: دستاورد شورای عالی صلح بیشتر بستگی به نحوه کار شورای صلح داشت، در صورتی که متاسفانه کار در جایی دیگر گیر کرده است. تا زمانی که کشورهای دیگری در رابطه با صلح افغانستان دخیل باشند ابتکارات عملی شورای صلح به چالش کشیده می شود چنانچه این کار در گذشته شده بود. از کار شورای صلح باید تعریفی مشخص شود. باید اینگونه تعریف شود که آیا شورای عالی صلح خود باید در این رابطه طرح و ایده بدهد یا اینکه به عنوان یک ارگان اجرایی در رابطه با تطبیق فیصله های دولت افغانستان در رابطه با صلح عمل کند. صلاحیت و تکلیف شورای عالی صلح مشخص نیست.

ارغندیوال در ارتباط با شرایط طالبان برای پیوستنن به صلح عنوان کرد: مخالفان مسلح افغانستان باید به مذاکرات صلح تن در دهند. مسایل بعدی مانند خارج شدن نیروهای خارجی، تغییر در قانون اساسی مسایلی هستند که در نتیجه مذاکرات می توانند مورد بحث قرار بگیرند. تا به امروز ما طرح مشخصی از مخالفان مسلح افغانستان به جز مواردی از قبیل: خارج شدن نیروهای خارجی و دوم آزادی زندانیان و تعدیل قانون اساسی چیز دیگری را از آنها نشنیدیم.

وزیر پیشین اقتصاد در خصوص صلح صادقانه پاکستان تردید داشته و گفت: مردم افغانستان با مردم پاکستان مانند برادر هستند. این دو کشور کشورهایی مسلمان هستند و باید با هم روابطی حسنه داشته باشند اما ای کاش واقعیت این طور باشد، ای کاش در پس پرده کارهایی نباشد که بنابر شرایط منطقه ای و محیطی و فشارهای بین المللی تن به صلح بدهند و در پس پرده کارهایی که خود می خواهند انجام بدهند.صلحی که پاکستان امروز می کند، نوعی تاکتیک سیاسی به خاطر تعقیب اهداف خودش است.

وی در پایان اضافه کرد: امیدوارم تحولاتی به وجود آمده باشد که داکتر اشرف غنی به آن باورمند شده و امیدهایش را برای صلح بیشتر ساخته است. ما باید محتاطانه گام بگذاریم. ما با افغانهای خود هیچ مشکلی نداریم. چه طالبان باشند چه دیگر حرکتهای مخالف دولت افغانستان. آنها افغانهای ما هستند و باید با آنها صلح کنیم. باید راه حلهایی را پیدا کنیم که افغانها بتوانند در فضایی امن و صلح زندگی کنند. ولی متاسفانه در پشت بسیاری از این موارد دستهای خارجی ها وجود دارد و این خارجی ها چون هدف تداوم جنگ در افغانستان را داشتند و از این تداوم جنگ منفعت های زیادی را بردند، نخواستند در کشور ما صلح بیاید. به همین دلیل اگر حکومت فعلی گامی را در این رابطه می گذارد قابل تایید است ولی باید با دقت و هشیاری تمام آن را به پیش ببرد.

کد (30)


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:

>>>   زرع کشت نا مناسب و دهاقین بی تجربه باعث حاصلات چنین شده که باید انتظار فصول آینده را کشید.

>>>   این واقعت است که امریکائی ها ومتحدانش با کشور پاکستان هدف دیگری را دنبال میکنند واگر امروز بالای طالب فشار وارد میکند که باید درپروسه صلح با کشور افغانستان وارد مذاکره شود چون طالبان دیگر جوابگو نیازمندیهای آنها نیسنتد چون این گرو دیگر بد نام نه تنها در کشور های منطقه بلکه در جهان شده و همه از نام این افراد متنفر هستند وحال در سدد ایجاد یک پروژه بزرگ که خیلی وسیع است بنام داعش درحال تولد است تابتواند در پشت پرده در آرزوهای دیرینه خود باشند که به آن نایل شوند این گروه یک گروه تند وخیلی ... هستند که بسیار تند برخورد کرده که بااستفاده از نام اسلام نموده وزمینه ساز برای منفعت غرب است وجناب آقای رئیس جمهور ورئیس اجرائیه با این گپ های پاکستان وغرب نباید فریب بخورد چون پاکستان صادق نیست وصلاحیت ان را هم ندارد که یک وسیله صلح در کشور ما باشند تازمانیکه امریکاه نخواهد صلح در میان نیست چراکه پاکستان یک کشور تامین کننده منفعت امریکاه در جهان است پس چگونه صلح تامین میکند درحالیکه اختیار ندارد. باید.
سیغانی

>>>   ما افغانها از دیگران همیشه انتقاد میکنیم که خارجی سبب شده که در این سرزمین صلح نباشد ودر این مملکت باید جنگ باشد خارجی ها را ملامت میدانیم، اسلام به ما میگوید صلح ،خیر و برکت است واما برعکس در وطن ما همیشه جنگ در خانها ی ما بی اتفاقی، در دوایر دولتی استفاده ناچیز اموال بیت آلمال وبه همین شکل انواعی سوی استفاده های مختلف که فکر هر عاقلی را خراب میسازد، بهتر است که ما خود را اصلاع کنیم تا نباشد دیگران از ما سو استفاده کند.
عبدالله ریحان

>>>   ازتو واری ... چیز بورنموشه


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است