معرفی مرفه‌ترین کشورهای جهان
 
تاریخ انتشار:   ۰۹:۲۰    ۱۳۹۳/۹/۶ کد خبر: 84385 منبع: پرینت

انستیتوی انگلیسی لگاتم (Legatum) سالانه لیست مرفه‌ترین کشورهای جهان را منتشر می‌کند. برای تعیین میزان رفاه فاکتورهایی چون اقتصاد، آموزش، سرمایه اجتماعی و آزادی‌های فردی مورد بررسی قرار می‌گیرند.

شبکه خبری دویچه‌وله این لیست را مطابق شرح ذیل منتشر کرده است:

ناروی مرفه‌ترین کشور جهان

کشورهای اسکاندیناوی برای هفتمین‌بار پیاپی در صدر این جدول قرار دارند و ناروی از سال ۲۰۱۰ همچنان در همه عرصه‌ها مرفه‌ترین کشور جهان است.

سوییس ثروتمند‌ترین کشور جهان

طبق لیست انستیتوی "Legatum" سوییس ثروتمند‌ترین کشور جهان است. با این حال در رتبه دوم مرفه‌ترین کشورها قرار دارد، زیرا این کشور به لحاظ وضعیت آموزشی در رتبه ۲۱ جهان قرار گرفته است. جالب این‌که عملکرد دولت سوئیس اما رتبه نخست در سراسر جهان را به دست آورده است.

نیوزیلند، کشور آزادی‌های فردی

نیوزیلند به لحاظ قدرت اقتصادی در رتبه پانزدهم و به لحاظ سیستم بهداشت و سلامت حتی در رتبه بیستم جهان قرار گرفته، اما به لحاظ آزادی‌های فردی در جایگاه نخست جهان قرار داد و در مجموع در لیست انستیتوی لگاتم رتبه سوم را احراز کرده است.

دانمارک دومین کشور اسکاندیناوی

هرچند دانمارک به لحاظ اقتصادی و سیستم بهداشت و سلامت رتبه‌های هجدهم و سیزدهم را کسب کرده، اما در بقیه فاکتورهای مورد بررسی همچون، عملکرد دولت، آموزش، فرصت‌های کارآفرینی و غیره یکی از بهترین‌ و مرفه‌ترین کشورهای جهان است. دانمارک در مجموع در ردیف چهارم لیست انستیتوی لگاتم قرار گرفته است.

رتبه پنجم کانادا و یکی از بهترین سیستم‌های آموزشی

کانادا در این لیست در مجموع در رتبه پنجم قرار دارد. سیستم آموزشی کانادا جزو بهترین‌های جهان محسوب می‌شود و در رتبه دوم قرار گرفته است. این کشور به لحاظ امنیت در رتبه نهم و به لحاط عملکرد دولت در رتبه هشتم بهترین‌های جهان جای گرفته است.

سویدن، بهترین فرصت‌های شغلی

سویدن سومین کشور اسکاندیناوی است که در میان 10 کشور مرفه جهان رتبه ششم را به خود اختصاص داده است. سویدن در سه فاکتور امنیت، عملکرد دولت و اقتصاد رتبه چهارم لیست انستیتوی لگاتم را به دست آورده و به لحاظ ایجاد فرصت‌های شغلی در رتبه نخست جهان قرار گرفته است.

استرالیا، بهترین سیستم آموزشی

در این لیست استرالیا در مجموع در رتبه هفتم قرار گرفته است. سیستم آموزشی استرالیا رتبه نخست جهان را به دست‌آورده و این کشور به‌لحاظ آزادی‌های فردی شهروندانش در رتبه سوم قرار دارد.

بازهم اسکاندیناوی، این‌بار فنلاند

فنلاند چهارمین کشور اسکاندیناوی است که در میان 10 کشور برتر لیست رفاه جهانی انستیتوی انگلیسی جای گرفته است. فنلاند گرچه به لحاظ اقتصادی در رتبه ۲۶ دنیا قرار دارد، اما در عرصه ایجاد فرصت‌های شغلی، در رتبه چهارم، عملکرد دولت، در رتبه پنجم، آموزش، در رتبه ششم و امنیت در رتبه سوم جهان قرار دارد. مردم این کشور در مجموع در رتبه هشتم رفاه در دنیا قرار دارند.

هالند، کوچک اما مردمانی مرفه

کشور کوچک هالند، گرچه به لحاظ قدرت اقتصادی در رتبه بیست و پنجم دنیا قرار دارد، اما در عرصه آموزشی رتبه چهارم، در عرصه بهداشت رتبه ششم و در زمینه آزادی‌های فردی رتبه هفتم دنیا را به خود اختصاص داده. هلند در لیست انستیتوی "Legatum" در مجموع در رتبه نهم قرار گرفته است.

آمریکا، دهمین کشور مرفه جهان

ایالت متحده آمریکا به لحاظ امنیت در رتبه سی و یکم و به لحاظ اقتصادی در رتبه هفدهم دنیا جای گرفته است. سیستم بهداشت و سلامتی این کشور اما رتبه نخست جهان را به دست آورده است.

رتبه چهاردهم آلمان

آلمان در میان 10 کشور مرفه جهان دیده نمی‌شود و در رتبه چهاردهم جای گرفته است. اقتصاد آلمان دررتبه هشتم، ایجاد فرصت‌های شغلی در رتبه چهاردهم، عملکرد دولت در رتبه هفدهم، وضعیت آموزش با جهش پنج رتبه‌ای در رتبه دهم و آزادی‌های فردی شهروندان در رتبه هفدهم جهان قرار گرفته است.

کویت، بالاترین رتبه در منطقه خاورمیانه

نام کویت در رتبه سی و ششم جدول رفاه جهانی انستیتوی لگاتم دیده می‌شود. قدرت اقتصادی این کشور رتبه شانزدهم ارزیابی شده است، اما در عرصه آزادی‌های فردی از رتبه ۴۹ جهان در سال ۲۰۱۳ به رتبه ۸۳ در سال ۲۰۱۴ تنزل یافته است. وضعیت آموزشی این کشور از رتبه ۵۶ در سال ۲۰۱۳ به رتبه ۳۰ در سال جاری بهبود یافته است.

ترکیه: سقوط رتبه اقتصادی

ترکیه در جدول رفاه جهانی به لحاظ اقتصادی از رتبه هفتاد در سال ۲۰۱۳ به رتبه هشتاد و ششم در سال ۲۰۱۴ تنزل پیدا کرده است. جالب این‌که وضعیت آموزشی در ترکیه طی دو سال 10 رتبه ارتقا یافته و از رتبه ۹۱ جهان به رتبه ۸۱ رسیده است.

کد (6)


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:

>>>   رفاه شاخص های متفاوت داردوقناعت وامید به آینده وکوشش وهمت وارتقای توانایی علمی وتخنیکی مرتبط باوظیفه وسلامتی می تواندرفاه راتامین کند. در رفاه می توان مدارج معنوی وسلامت روحی وروانی رابدست آورد لذا رفاه پلی است برای ارتقای انسانیت وقدرت انسانی. متاسفانه سیاست زدگی وبازیهای جناحی وحزبی وتعصبات مفرط باعث شده که حتی درمناطق امن شمال وغرب ومرکز کارمثبت اقتصادی رفاهی وفرهنگی ازسوی مسئولان وحتی خودمردم تقریبا انجام نشود
سیدحسن شیوا.کاندیداحتمالی بلخ

>>>   ناروی برای مهاجران دوزخ روی زمین است.مردم ناروی کشورخودرا فقط برای خود می خواهند وازبیگانه ها متنفراند.این رتبه بندی ها هم مبنای واقعی ندارد.

>>>   یک کشوراسلامی درین لست دیده نمیشود در حالیکه مقدار زیاد نفت وگاز را دارا هستند جون عدالت در کشورهای اسلامی وجود ندارد واکثریت حاکمان شان دزد هستتند

>>>   به نظر دهنده دوم!
افغانستان یک کشور خارجی دوست میباشد، که در طول تاریخ از خارجی ها همیشه استقبال نموده است!!!

>>>   ناروی ذخایر نفتی فراوان در دریای شمال (قطب شمال) دارد و نفت یکی از درآمد های عایداتی عمده دولت است. از آنجاییکه ذخایر نفتی به مرور زمان تمام میشوند دولت ناروی با رأی گیری مردم تصمیم گرفت تا پول نفت را کاملآ مصرف نکند و یک قسمت بزرگ آنرا برای آینده سرمایه گذاری کند و برای آینده ذخیره کند.
آنچه در ناروی نسبت به کشورهای دیگر فرق میکند معاشات بالای مردم است. حتی کارگران عادی و کارمندان شهرداری که سرکها را پاک میکنند معاش نسبتآ بالا دارند. این معاشات بالا سبب شده که قیمتها هم بسیار بالا برود اما با وجود آن مردم زندگی نسبتآ مرفه دارند.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است