تقلب و حماقت در افغانستان
 
تاریخ انتشار:   ۱۴:۱۸    ۱۳۹۳/۷/۶ کد خبر: 80469 منبع: پرینت

در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان مورخ ١٤جون تقلب کتلوی و گسترده ی صورت گرفته، و کیفیت بازرسی های متعاقب انتخاباتی هم "غیر قابل قبول" بوده و شواهدی از تقلب هدایت شده دولت افغانستان را در مقیاس تولید بیش از دو میلیون رای جعلی را نشان می دهد که به طور کامل یک خرابکاری درحق اراده مردم افغانستان صورت گرفته است. این نتیجه گیری خلاصه یک گزارش مطبوعاتی است که هنوز منتشر نشده و جزییات نتیجه تحقیق کامل و غیرجانبدارانه اتحادیه اروپا را از تمام جریان انتخابات افغانستان نشان می دهد. به استناد به منابع در کابل که آن گزارش را دیده اند، تهیه این گزارش در هفته گذشته به پایان رسید اما فشارهای سیاسی تا کنون منجر به ویرایش سنگینش شده و از منتشرشدن آن جلوگیری کرده است. نتیجه گیری کلی اش این است: اشرف غنی در انتخابات پیروز نبوده است.

مرکز تحلیل نیروهای دریایی آمریکا در ماه جولای، با توجه به وضعیت نفوس افغانستان و نتایج ٤٦ درصدی در مقابل ٣٢ درصدی در دور اول رای گیری، به این نتیجه رسید که از نظر محاسبه و تحلیلی ریاضی افزایش آرأ و پیروزی برای غنی در دور دوم غیر ممکن بوده است، این تحلیل به اساس محاسبه توسط منابعی صورت گرفته که با این شیوه تجزیه و تحلیل آگاهی دارند. به گفته منابع آگاه در این گزارش خصوصی گفته شده که بررسی که توسط کارشناسان ارشد تجزیه و تحلیل آماری در آمریکا صورت گرفته و از هر مودل کامپیوتری شناخته شده که استفاده شده همه نشان داده اند که تنها یک نتیجه را میتوان از انتخابات افغانستان گرفت مبنی براینکه پیروزی غنی از نظر محاسبه علمی ریاضی غیر ممکن بوده است. به عبارت ساده، هیچ شک ریاضی و محاسبوی وجود ندارد که عبدالله عبدالله برنده و پیروز انتخابات است.

ارتکاب تقلب بر آرأ مردم افغانستان این بار در مقیاس افسانوی بوده است. در سال ٢٠٠٩، عبدالله از دور دوم انتخابات در مقابل حامد کرزی رییس جمهور پیشین پس از دور اول که به شدت ناسالم بود با گرفتن این وعده صریح و روشن کنار رفت که برای وی یک فرصت عادلانه رقابت در انتخابات سال ٢٠١٤مساعد گردانیده خواهد شد.

در طول رقابت ها انتخاباتی ٢٠١٤ او از سوء قصد ترور نافرجام به جانش موفق به فرار شد. این طالبان نبود که سعی به کشتن او داشتند؛ چو هیچ ادعای معمول از مسوولیت گرفتن این حمله از طرف مخالفان دولت به عهده گرفته نشد. در شب ١٤ام جون ٢٠١٤ بعد از بسته شدن همه محل های رای گیری اتحادیه اروپا با قیاس حداکثر گزارش داد که کمتر از شش میلیون افغانستانی رای داده اند. در ظرف چند ساعت، کمیسیون دست نشانده کرزی یا کمیسیون مستقل انتخابات شروع به پرواز دادن ارقام مشارکت به هشت میلیون رای کرد، اضافه کردن بیش از دو میلیون رای در کل همه آنهم برای غنی. (رقم دو میلیونی فقط اتفاقی نبود، بر حسب تصادف محض فقط تعداد رای مورد نیاز برای غلبه بر شکاف آرأ آورده شده ی صرفا قومی با توجه به مشارکت ٣٠درصدی بود.)

گزارش اتحادیه اروپا اشاره می کند که "روشهای حسابرسی و بازرسی" آرأ بطور متناقض و با عجله در زیر فشار زیاد سیاسی مورد استفاده گرفت. بعد از کشف نوار صحبت های تلفونی ضیاء الحق رییس کمیسیون انتخابات و هدایتش به پرکاری صندوق های رای در سراسر جنوب کشور وی به زودی استعفا داد. غنی در ابتدا ادعا کرد که او هرگز با او ملاقات نکرده بود، اما مبارزان انتخاباتی عبدالله اعلام کردند که تا به حال یک ویدیوی از نشست غنی با امرخیلی را در دسترس دارند که در خانه ای در کابل که متعلق به یک حامی غنی است صورت گرفته است. مردم افغانستان، به سهم خود، از مشاهد این همه سرخورده شده اند.

در این ناکامی مفتضح ماموریت کمک سازمان ملل متحد به افغانستان یوناما به طور مداوم پشتیبانی از تصمیم گیری کمیسیون انتخابات می کرد. شش دیپلمات خارجی در کابل که با ایشان صحبت خصوصی داشته ام پذیرفته اند که یوناما به وضوح به همکار تکنوکرات شان یعنی آقای غنی بیشتر علاقمند اند. نامگذاری بازرسی آرأ بنام بازرسی صد د صدی توسط یوناما یک نامگذاری غلط بود. در هیچ صورتی "همه آرأ" حسابرسی نشده است - تنها صندوق های بسته رای در نظر گرفته شده است. هر طرف دعوا فقط می توانستند جعبه های کامل و بسته را به چالش بگیرند و اکثریت بزرگی از این چالش ها توسط کمیسیون منصوب شده ای کرزی رد می شد. به اساس اظهارات چندین منبع که از جریان بازرسی نظارت داشتند، در واقع، کمتر از یک درصد کاغذ های آرا را بطور واقعی در طول روند بازرسی کسی لمس کرده است.

ناظران عبدالله بازرسی را یک روند "کاذب" خوانده اند. یک مقام آمریکایی که در میان ناظران ارشد حسابرسی بود به نیویورک تایمزگفت: بازرسی نتوانست تقلبی را که در مقیاس صنعتی در دور دوم انتخابات صورت گرفته بود کشف و شناسایی کند"، او افزود: "این سخت خواهد بود چون ما در گزارش خود ما این را خواهیم گفت اما گزارش نهایی ما برای مردم و عام منتشر نخواهد شد." "هیچ شکایتی در مورد تصمیم گیری های کمیسیون و یوناما از اردوگاه اشرف غنی به ثبت نرسیده است.

به ندرت چنین واقع می شود که زمین بلند اخلاقی و طرف مستحق چنین کاملا واضح بوده باشد. در عوض گرفتن این زمین بلند اخلاقی و حمایت از خواست اکثریت مردم افغانستان، آمریکا دوباره راه آسانتر مصلحت جویی و ترمیم سریع این چالش را در پی گرفت. دیپلمات ها به جای حمایت از دموکراسی، توپ بازی را تا مدت چند هفته یا چند ماه دیگر با لگد زدند و پست عجیب و غریبی را که در قانون اساسی جا ندارد به نام مدیر ارشد اجرایی ایجاد و بزور یک حکومت ناکارآمد را به نام "حکومت وحدت ملی" تحمیل کردند.

حکومت وحدت ملی یا حکومت ایتلافی، با این حال، بدترین نتیجه ممکن از چند لحاظ است. در بهترین حالت، این یک تفکر جادوگری است. تاریخ اخیر افغانستان متاسفانه مملو از نمونه هایی حکومت های مخرب ایتلافی است که همه شان در گذشته شکست خورده اند و از جمله چند تن ازهمان بازیگران امروز وارد عین صحنه شده اند. در این میان ایتلاف ها آخرین شان پیمان اسلام آباد و پیمان پیشاور است که با حضور عبدالله، عبدالرشید دوستم معاون رئیس جمهور غنی، عطا محمد نور رهبر تاجیکان، و تعداد دیگر که در هر دو اردوگاه حضور دارند منعقد شده بود. (غنی خودش در ٣٠سال گذشته از وحشت افغانستان به دور نشسته در ایالات متحده، لبنان و اروپا بسر میبرده است).

این مداخله و سردرگمی بی اساس، قسمی که توسط پاول پیلارتحلیلگر سیا نیز گفته شده، حتی از زیر نظر رهبران ارشد آمریکا نیز گذشته است، آنهایی که می دانند افغانستان فاقد محتوای اجتماعی لازم برای ساختن و کارایی چنین پیمان و ایتلاف های است. در واقع، هیچ حکومت ایتلافی در افغانستان تا به حال منجر به هیچ چیزی غیر از ترور، جنگ داخلی و از هم گسیختگی نشده است.

مشکل اصلی در اینجا غنی است، که شیفته اعتقادات خودش است که او به تنهایی می تواند افغانستان را نجات دهد. اگر غنی یک مرد محترمی می بود، بهترین راه برای او و حفظ منافع افغانستان پس از آشکار شدن مقیاس و ارتکاب تقلب به نام او، خارج شدنش از این روند می بود. وقتی که این اتفاق نمی افتد، ایالات متحده باید اتحادیه اروپا را تحت فشار قرار می داد که گزارش اصلی انتخابات خود را منتشر می کرد، از موقف بالای اخلاقی دفاع و از پیروز بودن ریاست جمهوری عبدالله اعلام حمایت می کرد. صرف نظر ازینکه خطای عبدالله منحیث یک رهبر که هرچه باشد و هیچ کس ادعا نخواهد کرد که او کامل است - بهر حال او برنده حقیقی است. آمریکا دموکراسی غربی را بر مردم افغانستان در سال ٢٠٠٢ تحمیل کرده اما تا حال سه بار آن را مجبور و واژگون ساخته است: در سال ٢٠٠٢ در لویه جرگه اضطراری از بازگشت ظاهر شاه جلوگیری کرد و پس از آن دو بار اجازه داد که نتایج حاصله از دو انتخابات با تقلب گسترده در سال ٢٠٠٩ و در سال ٢٠١٤ اعتبار بیابد.

از نظرعمل گرایی، انجام درست امور، قسمی که معمولآ چنین است، می توانست برای منافع بلند مدت استراتژیک آمریکا در منطقه بسیار بهتر باشد. غنی نه تنها انتخابات ریاست جمهوری را باخته است، بلکه او هیچ پایه حمایت استراتژیک مهم در افغانستان ندارد. پذیرش برآورد کمیسیون ناظر اروپا بر وجود شش میلیون رای مشروع، و مرکز تحلیلی قوای دریایی امریکا که بیش از ٢.7 میلیون افغان برای غنی رای نداده اند - که تقریبا همه آنها پشتون ها اند، با استفاده از معتبرترین آمار پشتون ها تقریبا ٤٢ درصد از جمعیت افغانستان را تشکیل میدهند، و در حدود ٨.4 میلیون پشتون ها دارای سن رای دادن وجود دارد. این بدان معناست که غنی، در بهترین حالت، از حمایت تنها ١٢درصد از جمعیت افغانستان که سن رای دادن دارند - برخودار است که تقریبآ همه آنها از همان گروه های قومی است که طالبان به طور کامل متشکل از آن گروه قومی است. به عبارت دیگر، حمایت از غنی کمتر از میزان حمایت مردم از طالبان است. (سال گذشته یک پژوهش بنیاد آسیا نشان داد که یک سوم از مردم افغانستان همدردی با گروه های مخالف مسلح، در درجه اول با طالبان دارند.)
وقتیکه در ماه ها و سال های آینده در افغانستان شرایط بدتر میشود- و چنین خواهد شد - آمریکا نیاز به گروهی از افغان های خواهد داشت که بتوانند نقش جنگجویان پیشمرگه کرد عراق امروز را خوب بازی کنند: یک گروه به خوبی سازمان یافته و قابل اعتماد باشد که نیروهای ویژه ما بتواند با آنها کار کند. وقتی طالبان بصورت غیرقابل اجتناب کنترول نیمه جنوبی کشور را پس از خروج نیروهای آمریکا بدست آوردند (جمعیت ارتش ملی افغانستان به اندازه ٩/١ام حصه ارتش جمهوری ویتنام جنوبی است و چهار برابر بیشتر وسعت ارضی بزرگتر از ویتنام جنوبی را باید دفاع کند، در حالی که اعتماد شان به دولت نسبت به آنچه که ارتش ویتنام جنوبی داشت کمتر است) ما نیاز به منطقه امن خواهیم داشت که از آنجا برای مقابله با طالبان کار کنیم و پرواز هواپیماهای بدون سرنشین را بر علیه پایگاه های تروریستی در شمال پاکستان و جنوب افغانستان براه بیاندازیم.

در سال ٢٠٠١ در افغانستان، این گروه اتحاد شمال داکتر عبدالله بود که در حال حاضر ٥٥ درصد از مردم افغانستان، تمام وزارت دفاع، و بیش از ٨٥ درصد از افسران ارتش افغانستان در سطح فرماندهان گردان و بالاتراز آن، به گفته تحلیلگران ارشد دولت آمریکا که با من صحبت کرده اند، از دکتر عبدالله حمایت می کنند. پیشمرگه های آینده افغانستان ما قطعآ حامیان پشتون و پراکنده غنی که در جای های خطرناک و تقریبا غیر قابل دسترس جنوب افغانستان سکونت دارند نخواهند بود. حداکثر ظرف پنج سال آینده آمریکا بار دیگر نیاز به رفتن به پایگاه های امنی را خواهد داشت که از آن پیکار خود را با متحدش در افغانستان برای کنترل تروریست ها در منطقه آسیای جنوبی و مرکزی براه اندازد. همانطور که وینستون چرچیل یک بار اشاره کرد، آمریکا همیشه کار درست را انجام خواهد داد اما تنها پس از استفاده کردن از تمام گزینه های دیگر. ما فقط می توانیم امیدوارباشیم که ما به طور کامل متحدان حیاتی مان را تا آن زمان از خود بیگانه نساخته ایم.


داکتر کریم عاطفی


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:

>>>   انتخابات با عواطف برده نمیشود بلکه با رای که با تقدیم کردن برنامه به رای دهندگان حاصل میگردد برده میشود، شما دنبوره خود را میزنید ، بدون شک در یک سطح تقلب وجود داشته ولی دیده شد که بیشترین تقلب را تیم عبدالله کرده بود. شما کریم عاطفی نو از خواب بیدار شده اید جهت آگاهی شما که وقتی 75% مجموع را ی که مقصد اصلی تفتیش 100% رای بود تفتیش شد و تیم عبدالله فهمید که بازنده است باز همین گپ شما راکه گفت که جامعه بین دول، ملل متحد، مفتشین خارجی ، دولت ، هردو کمیسون و همه و همه تقلب هستند یک ما و کریم عاطفی پاک و سچه هستیم و... ما از جنت فردوس آمده .
کابلی

>>>   نورستانی وتیمش باید محاکمه شود زیرا موجودیت کمسییون انتخابات را زیر سوال برده وهیچ افغان بالای این کمسیون دګر باور ندارند ودر اینده تا حیثیت کمیسیون اعاده نشود کسی حاضر به رای دادن نمیګردد

>>>   اقای کابلی نظر شما خیلی دقیق است ولی اقای که خودرا داکتر کریم عاطفی معرفی کرده شاید مربوط شورای ویرانګر نظار باشد درغیران هیچ منطق قبول نمیکند که اقای عبدالله درین دور دوم برنده بود شاید این ډاکتر مضمون فوق را درخواب دیده باشد بعد انرا به رشته تحریر دراورده باشد به هرصورت امیدوارم این داکتر کمی ازمنطق خود هم استفاده کند
راشد علومی از قلب کشور

>>>   انتخابات بی انتخابات امریکا دستور داده بود باید اشرف غنی ببرد ریس انتخا بات چه کار است بخاطر لقمه نان اقای نورستانی برای بچهایش روز کاری راه سپری کند امریکا در افغانستان ریشه دونده مثال سرطان تا نابود نکند نجاتی وجود ندارد همین است بس طی 5 سال دیگر لنگی :کلا :چادری :جادر :بر داشته میشو میگوید افغانستان پیشرفت کرده سالهای سال نان نشان ما میدهد ولی نمی دهد قدم بقدم فساد می اورد ماند وسواس شیطان رحنه میکند خود تان هم نمی فهمی سر مایه دار های امریکا یی و انگلیسی می ابند انچه که دلشان بخا هد انجام میدهند مستغمره به نوع قرن 2014

>>>   عطا محمد نور را رهبر تاجیکها نامیدن در واقع اهانت به قوم تاجیک است

>>>   اگر هزار مرتبه غربیها بخصوص امریکا و دلقک های پاکستانیشان-ادعای انسانیت و دموکراسی را نمایند- همه یک بازی خرافاتی و ضد بشریست- غربیها در راس انگلیس و امریکا تصمیم داشتند که داماد خود یعنی غنی کوچی را مانند سیزده سال حکمرانی نامشروع کرزی به خواست پاکستان بر کشور ما تحمیل نمایند- که یوناما یا دفتر به اصطلاح سازمان خرافاتی و خاین به ملل در کابل - جز اعمال امریکا و انگلیس -چیزی دیگری را دنبال نمینمود و قضه همینست -که غنی دیوانه یهود را بقدرت رساندند- مردم دوراه داشتند- که یا تسلیم شوند و احد اقل قدرت و سهم خود را در تیم انتخابتی عبدالله ببینند و یا قدرت را با خونریزی از چنگ اشغالگران پنجابی به سرگرده گی کرزی و خلیلزاد و کوچی غنی که ازطرف جنگسالاران ناتو و امریکا حمایت جنایتکارانه میشوند بگیرند.
کابلی

>>>   بدون تردید گفته میتوانم که تقلب گسترده به نفع اشرف غنی در انتخابات دوردوم انجام شده انهم توسط ضلع مثلث ارگ واشرف غنی وتیمش وکمیسون نا مستقل انتخابات وکسی نمیواند که با دفاع کاذبانه وعوام فریبانه بروی تقلبات بنفع اشرف غنی پرده پوشی کند یک مثل عام مردم است که میگویند بگیرش که نگیرید نوشته نفر اول منتعقد به گزارش جناب داکترکریم عاطفی بدون هیچ دلیل منطقی رای اشرف غنی را حقیقی وانمود کرده وبر عکس رای های پاک ملت را که به صندوق رای به نفع داکتر عبدالله ریخته شده تقلبی خوانده گله نداریم ازین عضو تیم اشرف غنی زیرا مثل عام است که میر خطا جمله خطا رهبر شان مرد هزار چهره فریبکار وتقلب پیشه باشد بازهم بازهم میگوید رای ما پاک است اعضای ان به پیروی از رهبرشان است افتاب بدوانگشت پنهان نمیشود اشرف غنی ریس جمهور توافقی است نه ریس جمهور انتخابی .

>>>   پشتونها از نظر نفوذ جایگاه سوم یعنی بعد از نفوذ ازبیکها و ترکتباران را دارند- اینکه انگلیسها و روسها و بعدآ جنرال مشرف پنجابی برای منافع خود از شکم خود آمار نفوذی صادر مینمایند- قضیه دیگرست- وگرنه هیچگاهی پشتونها با 42 فیصد نفوذ -حاضر به پذیرش جنرال دوستم مشهور به کلم جم -که پشتونها این کلم جم را بالایش نامگذاری نموده اند- حاضر به معاملات ننگین 20 ساله نمی شدند.همینها حالا نیز باوجود رای های گوسفندی از سمت پشتونها - رای ازبیکها بیشتر به غنی کوچی از منبع کلم جم ریخته شده.
کلم کشال

>>>   در سوگ خراسان
خـراسان هست مسمی هــمایون
به استعـداد خلـقـش بود مدیون

درخت سبز هستی اش گشن شاخ
فـگنده سایه ها بر چـرخ نیلگون

حدودش در هــمـه ادوار تاریخ
مــواضـع مـعـین در پـیرامـون

به غربش خـاوران کسپین بود
به شرقش بود پامیر بام گردون

جـنوبش اندیکـوه، مشهـور آفاق
شـمالش سرزمین رود جیحون

هـوایش اعـتـدالی، صاف و انور
خـزانش با بهاران نیـز همگون

فـراوان رود سرمست کف آلود
خـروشان و کبود مانند سیحون

سراسر کوه و دامانش گــهر بار
در آغـوشش نهـفته گنج قارون

طبـیعت ارمغان ها کــرده ایثار
ذخـایر را بود شـایسته کانون

بدریاها و قلب صخره هایش
هــزاران گوهـر ارزنده مکـنون

بنامش ماه و اختر دست افشان
عـیوق و زهـره و ناهید ونپتون

به گنج بیـکرانش فوج غاصب
هـمیشه بوده اند شـیدا و مفتون

ز الطاف طبیعت، هیچـگاهی
چنین شایسته گی، در ربع مسکون

کـیومـرث آن شهنشاه برومند
پُر از داد و دهش،طـراح قانون

جـهـانگـیـران نستوه سر افراز
بویژه بعــد از عـهـد فـریدون

درفـش مـردی و فرمانروایی را
بر افـراشتند بشرق و غرب بیرون

حکیمان شـهیر ـ فرزانه مردان
دیگر دانشمندان همچون فلاتون

خــردمـندان مشهـور زمانها
یلان و سروران اینجاست مدفون

هـمان سه مشعـل برج اوستا
فــروزان و مـنـور تا به اکـنـون

نجـوم و حکمـت و پیکر تراشی
هنر های ظریف بود اصل مضمون

جهان در عظمت صلصال حیران
سرا پا از محاسن بود مشحون

هنوز پژواک آن آهنگ جاوید
سـرود وید و آن اشعار مـوزون

ز ادوار کـهـن مانده به مـیـراث
قد ســرو و لبـان لـعـل گــون

ولی حالا چنین تشبیه و سمبول
به فرهنگ کنونی نیست مضمون

پس از دهـه دوم قـرن بیـستم *
خـراسان کهـن نامش دیگر گون

از آن پس با مرور افغانستان شد
که گویا خلق او غمگین و محزون

چه نامی! سرزمین گریه و غم
تمام مردمش یعنی جگر خون

چه نامی! مظهر فریاد و شیون
مـسمی شگـفـتی ضـد میـمـون

چه نامی! انعـکاس آه و ماتم
مـکـرر آسمان از ابر قیر گون

مناسب نیست هـرگز، نام کشور
بود منـسوب بقـوم خاص پشتون

شگفتی بین که پشتونیزه کردن
بجـبر و زور و با نیـرنگ و افـسون

چنان تحمیل گردید طور عمدی
بیمارستان مبدل شد به روغتون

هـمـه اسم مکان خـوب فارسی!!!
به پشتو شد به آن پسوند از«تون»

خـطـرناکتر زاستـعـمار فـرهنگ
نباشد هـیـچـگاهی زهـر افـیـون

زمشرق تا جنوب و هم جنوبغرب
ز شهر قندهار تا خوست و ارگون

تروریست و زمین گـیران غاصب
بزیر پرچــم اغــیـار مـلـعــون

مـجـهـز با سـلاح های مخـرب
هـزاران مـوتر و بارگیـر کامـیـون

بسـوی مـرکـز و دامان پامـیــر
ولایات شــمال تا رود جـیـحـون

بسان صـاعـقـه، مرگ آفرین بود
هـزاران خانه شد خاکستر و خون

زنان و دخـتران مـفـقود گردید
مکانِ از تعـرض نیست مصئون

بدوران ســیاه ســلطــة شب
رسد ارقام مقتولان به ملــیون

بنا شد گور های دسته جمعی
پیاپی حمـــله و جنگ و شبیخون

آپارتاید کی چنین بیداد کرد؟
به آنگولا و موزامبیق و کامرون!

چنین فاجعه بس شوم و غمبار
خطرناک و مضر، بدتر ز طاعون

هـنـوز اخـلاق و عادات قبیله
از آن راضی و جاری اند ومـمـنون

هدف از بامیان بود محو صلصال
که گردد هویت تاریخی مظنون

ولی سمت شمال، باید که میبود
بطــور دایمی ماؤای پشـــتـون

بکـوچـند مـردم بومی از آن جا
و یا باشـند غـلام یا بردة مـقـرون

اگـر اینـجا نیاید نظـم فـدرال
خصومت ها شود صد چند افزون

که افـغان ها جـفای تازه کرده
به جان مـردمان غـیـر پشــتون

بحمـدالله که شد فرجام چاه کن
همه در چاه خود گشتند مدفون


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است