پیشرفت ما وابستگی بیشتر به غرب بوده است!
رسانه های یک کشور اسلامی نباید وابسته به کشورهای غربی غیر مسلمان و ترویج دهنده افکار و خواسته های آنان باشند. شواهد نشان می دهد که برخی از رسانه ها نقش بسزایی در تامین اهداف و خواسته های کشورهای غربی به خصوص آمریکا در کشور ما دارند 
تاریخ انتشار:   ۰۸:۱۰    ۱۳۹۳/۶/۱۰ کد خبر: 78637 منبع: پرینت

در سیزده سال گذشته کشور ما یکی از کشورهایی است که در بخش رسانه رشد بسیار سریعی داشته و در فاصله چند ساله دارای 84 شبکه تلویزیونی و 222 شبکه رادیویی شده است.

این سخن را جناب محمد کریم خلیلی معاون رییس جمهور روز گذشته در مراسم افتتاح رسانه های دیجیتالی در کابل بیان کرد و اظهار داشت: 13 سال پیش مردم افغانستان مجبور بودند برای تماس با دوستان شان در خارج از کشور به یکی از کشورهای همسایه سفر کنند اما اکنون 22 میلیون نفر از هموطنان دارای تلیفون همراه هستند که نسل سوم و چهارم این تلیفون ها نیز به زودی گسترش می یابد.

محترم خلیلی با بیان اینکه هم اکنون یک میلیون نفر در کشور عضو شبکه های اجتماعی هستند از مردم تقاضا کرد که از رسانه های اجتماعی بطور مثبت استفاده کرده و از بخش های منفی آن دوری کنند.

معاون رییس جمهور در این مراسم به همه چیز اشاره کرد جز اینکه رسانه های یک کشور اسلامی نباید وابسته به کشورهای غربی غیر مسلمان و ترویج دهنده افکار و خواسته های آنان باشند. شواهد نشان می دهد که برخی از رسانه ها نقش بسزایی در تامین اهداف و خواسته های کشورهای غربی به خصوص آمریکا در کشور ما دارند.

قدرت پنهان رسانه در عرصه های اجتماعی و سیاسی بر هیچ کس پوشیده نیست و نمی توان نقش و سهم آن را در تعیین برخی موارد انکار کرد. هرچند به میزان قدرت و ضعف برنامه های خود، بر ذهن مخاطبان بیشتر یا کمتر تاثیرپذیری دارند و می توانند سازندگی یا تخریب زیاد و اندک داشته باشند.

آمریکاییها و حتی بعضی مقامات تراز اول افغانستان با درک میزان تاثیر گذاری تلویزیون بر روی افکار مردم، کنترل این رسانه ها را به دست گرفته اند و طوری برنامه ریزی می کنند که همان خواسته و مقصود آنها در ذهن مخاطبانشان نقش ببندد. انصاف مطلب این است که برخی رسانه ها برای آن ایجاد شده اند که تریبونی باشند به نفع گروهی خاص، تا خواسته ها و مقاصد آنها را تبلیغ و ترویج نمایند.

اگر عده ای بگویند که آزادی بیان یعنی اینکه هر رسانه ای هرچه خواست نشر کند! باید در پاسخ آنها بگوییم: آزادی بیان در رسانه ها و اطلاع رسانی آزاد مشروط بر حفظ منافع ملی و سیاستهای رسمی حکومت است. در واقع از آنجایی که رسانه ها می توانند با تبلیغات و اغوای افکار عمومی، سیاست های رسمی نظام ها و دولت ها را به ویژه در زمینه سیاست خارجی، به کرسی بنشانند؛ باید همسو و همفکر با حکومت باشند نه در مقابل و مخالف آن.

رییس جمهور کرزی قبل از شروع انتخابات از رسانه ها خواسته بود تا مردم را نسبت با سال 1393 خورشیدی، خوشبین نمایند نه اینکه بنابر خواسته آمریکا باعث ایجاد تنش در بین مردم شوند. همین موضوع هراس افکنی رسانه ها سبب شده تا برخی از مردم و تجار ملی، به دلیل ترس و هراسی که پس از سال 2014 دارند شهر کابل را ترک نمایند و این نیست جز عملکرد برخی رسانه های غربی در داخل کشور ما.

ترویج فساد و بی بندباری که حاصل پخش فیلم های هندی و ترکی می باشد، نشان دادن خودسوزی زنان به عنوان راهکاری برای رهایی از مشکلات زندگی، مصروف کردن جوانان به رقص و خوانندگی، بالا بردن سطح توقعات زندگی با پخش سریالهای آنچنانی و ... از مواردی است که همه به دست رسانه ها تحت الامر غرب در افغانستان صورت می گیرد که در این مختصر مجال بحث آنها نیست.

اما باید خطاب به این اربابان رسانه گفت: یادتان نرود که در زمان طالبان تنها یک وسیله برای بازگو نمودن حقایق! و انعکاس وقایع! موجود بود به نام رادیو شریعت و دیگر رسانه ها همه تعطیل گردیده بود. پس بهتر است با یادآوری آن دوران در نحوه استفاده خود از آزادی بیان تجدید نظر نمایید و در خدمت وطن و مردم خود باشید تا در اختیار خواسته ها و تمایلات غربیها. بهتر است منافع ملی کشور خود را در قبال دالرهای چند روزه غرب نفروشید.

کد (10)


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:

>>>   برنامه رسانه ها بخصوص تلویزیون های افغانستان تاثیر بر انتخاب زندگی خانواده بویژه بالای جوانان دارد. پخش سریال ها و کلیپ های موسیقی با رقصاندن دختران احساسات جوانان را برانگیخته و آرزوی رسیدن به مقصد شهوتی شان را می کنند. جوانان که نیاز به هدایت سالم دارند چون تازه با جامعه و تمایل برای معرفی با جنس مخالف خود پیدا می کند رسانه ها باید بمثابه یک دانشگاه باید عمل کند.
میرحسین تلاش

>>>   تنها پیشرفت در برخی زمینه های محدود خوصا رسانه ها بسیارتعجب انگیز است خصوصا این رسانه ها عموما با مصارف گزاف و تمویل و ساپورت از مکانها و موسسات ضد فرهنگی و یا جاسوسی وسیاسی مشخص خارجی متعلق به دوبلاگ شرق وغرب است وهدف اصلی آنهاتغییر هویت و ترویج فرهنگ مصرفی باشد.
نواندیشان بلخ.سیدحسن شیوا

>>>   اوه اوه افرين به افغانستان. كشور من ايران رو سر هم كني با جمعيت دو نيم برابر بيشتر از کشور شما کلهم رو همديگه بيست و پنج تا تلويزيون داره. که تا همين چهار سال پيش پنج تا بودند بعدش شما چيکار کردين که هشتاد و چهار تا تلويزيون داريد بابا ايول
سعيد

>>>   رسانه های تصویری افغانستا ن اگر بدانند که بیننده گان شان در قدم اول مسلمانان افغانستان هستند ازمادر خود می شنود که نشریات شانرا خوش دارد یا خیر واگر خودشان وابسته به دیگرا باشند باز ازانها گیله درکا نیست چناچه گیله ها درهمی 13 سال بالای شان تاثیر ننمود معلومدار که تمویل کننده گان شان غربی ها است .


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است