99 فیصد دیپلومات های افغانستان در خارج از کشور به خصوص اروپا پس از ختم وظیفه فرار نموده به افغانستان بر نمی گردند. در طول 12 سال گذشته فقط یک دیپلومات افغانستانی به افغانستان برگشته است | ||||
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۳ ۱۳۹۲/۳/۲۴ | کد خبر: 53171 | منبع: |
پرینت
![]() |
با تغییراتی که در ده ماه گذشته هم از لحاظ پرسنل و هم از لحاظ محدودت هایی که از مرکز متوجه پروسه کاری سفارت افغانستان در برلین بوجود آمده، افغانستانی ها را نه تنها نگران بلکه خشمگین نموده است.
با آمدن افراد کم تجربه و کم کار در بخش کنسولی سفارت افغانستان در برلین شهروندان افغانستانی مقیم آلمان به آسمانها رسیده و هر روزه ده ها نفر در سفارت افغانستان در برلین منتظر کارهای شان می باشند که طبق روال گذشته به کارهای ایشان رسیدگی نمی شود.
در گذشته صدور پاسپورت جدید و تمدید پاسپورت و سایر کارهای کنسولی در یک روز انجام می گرفت و پناهجویان افغانستانی که برای کار های شان از فاصله های بسیار دور به برلین می آمدند با انتظار چند ساعت کارشان انجام شده همان روز راضی به خانه خود بر می گشتند.
ولی حالا بقول مراجعه کنندگان به سفارت افغانستان در برلین به کار شان مانند روال سابق رسیدگی نشده اسناد آنها را بخش کنسولی می گیرد و آنها را دست خالی به خانه شان فرستاده ، می گویند اسناد شما پس از بررسی انجام و به ادرس شما پست می شود و هزینه پست را نیز از ایشان می گیرند.
بگفته مراجعه کنندگان به سفارت افغانستان در برلین، گاهی اسناد شان چندین هفته در سفارت می مانند و از طریق تلیفون یا اصلا کسی پاسخ نمی دهد و یا جواب درستی داده نمی شود.
صرف نظر از اینکه گاهی اشتباه در نام و یا تاریخ مدت تمدید پاسپورت و یا دیگر اسناد رخ می دهد، به این مشکلات می افزاید، این در حالی است که یک نمایندگی سیاسی افغانستان در شهر منشن نیز برای رسیدگی به انجام کاری های کنسولی گشایش یافته است، تا کار پناهجویان افغانستانی مقیم المان در برلین به سرعت بیشتری انجام شده و مراجعه کنندگان روز ها منتطر نمانند، ولی نه نتها از سرعت در برلین کاسته نشده ، بلکه روند انجام کارها به شدت کند شده است.
کارها و نیازمندی های مراجعه کنندگان به کنسولگری افغانستان در بن و منشن ظرف یک روز تمام شده مراجعه کنندگان راضی به خانه خود بر می گردند.
بگفته کارمندان محلی که بیشترین کارها را انجام می دهند، از شرایط موجود راضی نبوده، می گویند آنها توانایی انجام کارها را مانند سابق در روز دارند، ولی کسی به حرف و تجربه آنها نیز توجه نمی کند.
از طرف دیگر مقامات حکومت فدرال آلمان به صدور بعضی از اسناد سفارت افغانستان شک و تردید داشته آنها را به رسمیت نمی شناسند، مانند سند تولدی که در گذشته ها مورد قبول مقامات آلمانی بود.
بتازگی شنیده می شود که حتی اسناد ازدواج افغانستانی ها که در سفارت صورت می گیرد و یا تصدیق چندین اسنادی در سفارت، مورد تآیید شماری از ایالات محلی المانی قرار نمی گیرد.
اینکه چرا مقامات آلمانی به اسناد صادره سفارت افغانستان در برلین بی اعتماد شده و آنها را به آسانی به رسمیت نمی شناسند، سوالی است که سفارت افغانستان در برلین و یا وزارت خارجه افغانستان باید جواب بگوید.
کارمندان بخش کنسولی افغانستان در برلین از این مشکل به خوبی اطلاع داشته ولی حل این مشکل را در توان خود نمی بینند.
قرار گفته مراجعه کنندگان به سفارت افغانستان در برلین اسناد تولیدی که از طرف سفارت افغانستان صادر می شود به رسمیت شناخته نشده و مقامات آلمانی از ایشان تذکره نفوس افغانی درخواست می کنند که اکثر افغانستانی ها فاقد تذکره نفوس می باشند.
مقامات المانی گویا به افغانستانی ها گفته اند که دادگاه عالی افغانستان از سفارت المان در کابل چنین درخواستی را نموده، که فقط تذکره نفوس افغانی مدار اعتبار می باشد. بخش کنسولی سفارت افغانستان در برلین از این مشکل اطلاع دارد، ولی تا حال اقدام جدی برای رفع مشکل افغانستانی ها صورت نگرفته است.
یکی از مشکلات عمده افغانستانی ها در آلمان گرفتن وکالت خط می باشد، تا مشکلات حقوق شان را در افغانستان حل نمایند، ولی حدود یک سال قبل ارایه پاسپورت افغانی به سفارت افغانستان در برلین برای شناخت هویت شان کافی نبوده تذکره نفوس طلب می نمایند. طوریکه در بالا ذکرشد بیشتر افغانستانی ها فاقد تذکره نفوس بوده به درخواست آنها جواب داده نمی شود.
البته مشکل نداشتن تذکره نفوس چیزی است که مقامات محلی افغانستان بخوبی به آن آشنایی داشته ، طوریکه به گفته کارشناسان امور احصاییوی حدود بیش از 60 فیصد مردان و حدود بیش از 60 تا 70 فیصد زنان افغانستان فاقد تذکره نفوس می باشند. طوریکه بسیاری از شهروندان افغانستان سن واقعی و تاریخ تولید خود را درست نمی دانند و در پاسپورت شان تاریخ تولد فقط سال معلوم بوده و در قسمت ماه و روز چند صفر دیده می شود. البته این ارقام تخمین زده می شود (معضل نداشتن تذکره نفوس در افغانستان یک مشکل کلان بوده که به بحث جداگانه نیاز است)
سفارت افغانستان در این رابطه می گوید از مقامات مسوول در کابل دستور رسیده تا بدون تذکره نفوس وکالتنامه و دیگر کارهای شان اجرا نشود.
بنده تلیفونی با سفارت های افغانستان در فرانسه، هالند، اتریش و لندن در این باره معلومات گرفته آنها طبق روال گذشته فقط با داشتن پاسپورت و سند تولدی که ازسفارت صادر می شود به مشکل افغانستانی ها در مورد وکالت خط رسیدگی می نمایند ولی متاسفانه سفارت افغانستان در برلین بدون توجه به مشکلات افغانستانی ها در این زمینه کار شکنی نموده باعث آزار پناهجویان هموطن می شود.
مشکل جدی دیگری که وزارت خارجه افغانستان را بقول مسوولین این وزارت تهدید می نماید، فرار دیپلومات ها می باشد. 99 فیصد دیپلومات های افغانستان در خارج از کشور به خصوص اروپا پس از ختم وظیفه فرار نموده به افغانستان بر نمی گردند. در طول 12 سال گذشته فقط یک دیپلومات افغانستانی به افغانستان برگشته است.
گزارش هایی که از کابل می رسد، سفیر افغانستان در برلین کارش بپایان رسیده بازنشسته شده ، ولی نبودن سفیرهم نمی تواند به بهبود وضیعت کمک نماید.
هموطنان عزیز در آلمان به خصوص پناهجویان که پاسپورت افغانی دارند تجارب خود را در این زمینه بنویسید.
لطفا از کسی نام برده نشده و مورد اهانت قرار نگیرند.
تشکر
محمود منجم زاده برلین
>>> من در مونشن استم مشكل دارم
>>> كارشان عالي است بنده هفته قبل انجا بودم ما افغانها به دفاتر ألماني ساعت ها انتظار ميكشيم ولي در سفارت افغانيستان وقتي مردم داخل ميشوند ارزو دارند چاي قوه بخورند و در پنج دقيقه كار شان شود خود ما بايد خود را درست كنيم بهتر خواهد بود
>>> در افغانستان اگر کارمند دلسوز، با وجدان، با خدا و مردم دوست می بود، افغانستان به این روز نمی رسید، در افغانستان خر از بیخ دم ندارد. اکثر کارمندان دولت دنبال رشوت و پول خوری هستند. اصلا پیش خود فکر نمی کنند که در قبال پولی که از مردم می گیرند باید خوب کار مردم را راه بیندازند، با مردم خوب برخورد کنند، اما متاسفانه از این مسایل خبری نیست.
صادق از بدخشان
>>> متاسفانه رویه و برخورد نادرست ، غیر دیپلوماتیک ، غیر اخلاقی و غیر انسانی از گذشته های دور در سفارت افغانستان در برلین و حتی از زمانیکه سفارت در بن و جنرال قونسلگری در برلین بود ، وجود داشته و هنوزهم وجود دارد.
کارمندان سفارت به عوض اینکه در برابر مهاجرین افغانستانی رویه و برخورد نیک داشته باشند و منحیث یک انسان مودب و با اخلاق ، مسئولانه در رفع مشکلات مهاجرین افغانستانی بپردازند برعکس از عقب شیشه که بیشتر به یک دوکان و کیوسک شباهت دارد با غرور و تکبر به شکل آمرین و کارمندان شعبات پاسپورت وزارت داخله افغانستان به یکسلسله بهانه جویی ها ، مشکل تراشی ها و ایرادگیری های بیجا پرداخته و بدون اینکه مشکلات ترانسپورتی ، سفر و فاصله راه مراجعین را مدنظر داشته باشند با بسیار بی تفاوتی و سهل انگاری اجراات میدارند که جزئی ترین و ساده ترین کار ها نه تنها چندین ساعت بلکه چندین روز دوام میکند.
از طرفی هم زمام داران دولت و حکومت بخوبی میدانند که اکثریت مهاجرین از عملکرد رژیم دل خوش ندارند و به همین دلیل به ترک کشور و مهاجرت پرداخته اند. مگر از آنجائیکه حلقه فاشیستی دولت کرزی از روی بدنیتی در توزیع شناسنامه های الکترونیکی قصد هویت زدایی اقوام و ملیت های غیر پشتون را دارند با این تصمیم غیر قانونی شان میخواهند که از مجبوریت و ناگزیری مهاجرین افغانستانی سوه استفاده نموده ، گرفتن شناسنامه های جدید بدون هویت را بالای مهاجرین افغانستانی تحمیل کنند.
اکثراً مراجع مربوطه ایالت های مختلف کشور آلمان در برابر مهاجرین مخصوصاً مهاجرین افغانستانی برخورد دوگانه دارند. معمولاً پس از گذشت مدتی از تقاضای پناهنده گی ، اداره پناهنده گی دستور اخذ پاسپورت افغانستانی را میدهد. مگر در انترویو های بعدی که از طرف دادگاه دایر میگردد اولین انتقاد شان همین است که در صورتیکه تقاضای پناهنده گی دارید و از کشور فرار کرده اید پس چرا به سفارت مراجعه و تقاضای اخذ پاسپورت کرده اید ؟
اشتباه عجولانه ، نا عاقبت اندیشانه و بزرگی را که سالهای قبل عده ای از هموطنان ما با گرفتن پاسپورت افغانستانی مرتکب شده اند متاسفانه تا هنوز هم در ادارات مختلف کشور آلمان منجمله شعبات پناهنده گی و اداره خارجی ها مرعی الاجرا است که باتاسف حالا بسیار دیر است و بالای مهاجرین تازه ورود خواهی نخواهی تطبیق میشود و هیچکسی مجزا بوده نمیتواند.
بناً بهتر است که هموطنان مهاجر ما در قدم اول همین اکنون که سر وقت است از اخذ شناسنامه های الکترونیکی بدون ذکر هویت خود داری ورزند و در قدم دوم تصمیم بگیرند تا از طریق نماینده گان واقعی و با صلاحیت شان ادارات مربوطه کشور آلمان را قناعت بدهند تا بعد از این مهاجرین افغانستانی را از گرفتن و ارائه پاسپورت افغانستانی معاف بدارند و ویزه اقامت را در پاسپورتهای آلمانی و یا اسناد مهاجرت صادر نمایند.
جاوید
>>> نظر دوم را حتما یکی از پرسنل همان سفارت داده والا وضعیت اداری افغانستان بر همه روشن است که چه افتضاح است، نه تنها در برلین بلکه در همه سفارت خانه ها و کنسولی های افغانستان و در داخل که از همه بدتر است.
>>> كسيكه بر گشته بايد مدال به او داده شود تا ديگران هم تشويق شوند. نام اين برگشته بايد در كتاب گينس نوشته شود
>>> لزوم و هتمي بودن تذكره تابعيت حين ترتيب وثايق از طرف ستره محكمه افغانستان هدايت داده شده است نمايندگي هاي سياسي و قونسلي در اين زمينه تقصير ندارند
>>> سلام صد سلام ...
این ضعف دولت را نشان میدهد، که دیپلومات ها بر نمی گردد.
چون دولت امنیت مردم را تأمین نمی تواند .
مهاجر
>>> یک بام دوهوا
درقونسلګری افغانستان در بن و در مونخ محصول یک سند تولدی هشت یورو محصول است ولی در سفارت افغانستان مقیم برلین محصول یک سند تولدی 25 یورو است من دو هفته پیش برای اخذ سند تولدی رفتم و موضوع رای به خود شخص قونسل صحبت کردم ولی بسیا به یک لهجه غیر انسانی و غیر دیپلوماتیکی بریم ګفت که اګر 25 یورو تحویل میکنی برو تحویل کو وګرنه برو در جای دیګر برو، عجیب یک نظام است
>>> رئیس جمهورکه تابعیت آمریکائی داشته باشد پس طبعا یک دپلومات وزارت خارجه تابعیت بگیرد.
خراسانفر
>>> وضعیت قنسولی افغانستان در برلین ابروریزی است مقامات دولت افغانستان ادم کم تجربه و نا لایق را از قوم خویش شان روان میکند اما مشکل هزارن هموطن ما در المان به جهنم .. نمیدانم چرا ما افغانها در هر مورد مشکل فنی اداری داریم..
امید
>>> دوستان عزیز , کسی که در مدت 38 سال با اخلاص به مردم و وطن خویش صادقانه خدمت نمود و بعد از هر ماموریت به وطن بازگشت نه تنها از طرف دولت و وزارت تقدیر نشد , بلکه به دلیل نبودن در هیچ حزب حقش پایمال شد. نه تنها خودش بلکه هیچ یک از فرزندانشان از امتیازات برخوردار نشدند و برای هیچ یک از فرزندان خویش تابعیت هیچ کشوری را اخذ ننمود. او حالا در قید حیات نیست ولی وجدانش آرام است.
>>> این قونسل بی سواد در برلین پاسپورت چند نفر از افغانها را فقط به فارسی تمدید نموده است او فکر میکند ادارت المانی به زبان دری آشنایی دارند .
بقول چند نفر از مراجعه کنندگان این سرپرست کنسول چنان بی ادب است که در مقابل خداحافظی افغانها گوشک تلفون را میگذارد .
وزار ت خارجه افغانستان نباید افراد بی ادب را به نمایندگی های سیاسی خود در اروپا روان کند .
عارف از هامبورگ
>>> پاسپورت یک سند شناسایی هویت رسمی اشخاص است که در داخل کشور از سوی شعبات پاسپورت وزارت داخله و در بخش دیپلوماتیک از سوی وزارت خارجه دولت ها و در خارج از کشور از سوی نمایندگی های سیاسی و قونسلی آن کشور برای اتباع و شهروندانشان صادر می شود.
اگر دولت افغانستان و پاسپورت های افغانستان صرف نظر از اینکه از طرف شعبات پاسپورت وزارت داخله ، وزارت خارجه و یا یکی از نمایندگی های سیاسی و قونسلی افغانستان صادر شده است ، از اعتبار قانونی ، رسمی و بین المللی برخوردار باشد پس مسئولین دادگاه عالی افغانستان ( ستره محکمه ) بیخبر از قوانین بین المللی و بیخبر از صلاحیت های قانونی شان ، لزوم و حتمی بودن شناسنامه ( تذکره تابعیت ) را حین ترتیب وثایق را کاملاً بیجا ، غیر قانونی و غیر منطقی هدایت داده اند.
از طرفی هم از آنجائیکه حلقه ...رهبری دولت به قصد هویت زدایی اقوام غیر پشتون قصد دارند که بزودی توزیع و اجرای شناسنامه های الکترونیکی را روی دست بگیرند شاید هدایت و دستور غیر منطقی و غیر قانونی مسئولین دادگاه در ارتباط به لزوم و حتمی بودن شناسنامه حین ترتیب وثایق ، زمامداران ...دولت کرزی باشد که به مرور زمان تمامی مهاجرین افغانستانی را به اخذ شناسنامه و پذیرش بدون هویت قومی مجبور و مکلف بدانند.
نصرت
>>> بلی کاملاً واضح و آشکار است که نظر دوم را که صد فیصد دروغ و غیر حقیقت و واقعیت است حتما یکی از اعضا یا کارمندان سفارت افغانستان در برلین نوشته است.
>>> آنكه برگشته حتما از مردمان خلقي پرچمي است
>>> به اطلاع دوستان عزیز باید برسانم که :
این نه تنها در اروپاست بلکه در آمریکا هم همین گونه است برای یک انتری پرمت و یا گرفتن اسناد ماه ها باید انتظار کشید.
سرانجام هم نتیجه ندارد. کارت انجام نمیشود.
این یک مسئله بسیار بزرگ و مهم است ولی مقامات مسئول گوش شنوا ندارند.
تو که از محنت دیگران بی غمی
نشاید که نامت نهند آدمی
امید از آمریکا
>>> با عرض سلام
من هم طرف دار اين هستم كه تا تبعه كشور تذكره نداشته بأشد بأيد كه پاسپورت أش تمديد نشود بخاطر كه دولت از كجا بفهمد كه وي أفغانستاني است چون سفارت خانه هاي كشور در بدل پول هزاران پاسپورت به پاكستاني ها و ايراني ها توضيح كرده است حال ببنيد پشتون هاي افغانستان همه شان پاسپورت هاي پاكستاني دارند و همچنان پشتون هاي پاكستان هم افغاني اما گرفتن تذكره ممكن نيست.
>>> در کشوریکه گرفتن یک پاسپورت غیر قانونی بین 200 تا 400 دالر ارزش دارد به یقین هر کس میتواند چند پاسپورت به چند نام داشته باشد. و از طرفی طالبان هزاران پاسپورت به شهروندان غیر افغانی داده اند. در این صورت هویت شهروندان افغانستان قابل تردید بوده و پاسپورت افغانی ارزش خود را در جامعه بین المللی از دست میدهد و کمتر کشوری حاضر میشود به دارنده پاسپورت افغانی ویزا بدهد. حتا سفارت افغانستان در برلین پاسپورت افغانی را به رسمت نمیشناسد و خواهان تذکره نفوس میباشند.
از طرفی نظر نصرت صاحب قابل تآیید میباشد، که استره محکمه اجازه ندارد به یک سفارت خارجی در افغانستان نامه بنویسد و خواهان تذکره نفوس شود، یا اینکه کارهای وزارت خارجه را استره محکمه به عهده گرفته است
>>> اگر وزرات خارجه افغانستان به زودی تغییرات در رفع مشکلات افغانها در سفارت افغانستان در برلین بوجود نیاورد ما افغانهای شهر هامبورگ و هانور برای اعتراض دست جمعی با چندین موتر و یا سرویس به طرف برلین حرکت خواهم نمود و توجه رسانه ها را به بی کفایتی وزارت امور خارجه افغانستان ، شخص سفیر ، و فردی بنام عطا زاده که با بی احترامی وگاهی توهین به افغانها روا داشته اقدامات جدی خواهیم نمود .
اگر نمایدنگی سیاسی افغانستان در المان توانایی مشکلات افغانها را ندارد و یا اسناد صادره در این سفارت مورد تآیید مقامات المانی صورت نمیگیرد پس سفارت را مسدود نماید .
>>> نه خیر آقای محترم کسی که برگشته نه از خلق است نه از پرچم بلکه از امت اسلام است و اگر می بود به یقین همراه 2 یا 3 تابعیت می بود. از نظرتان معلوم می شود که هیچ آگاهی ندارید.
>>> دوستان عزیز . پناهجویان افغانی مقیم آلمان سلام برشما : بی تفاوتی و کارشکنی مسؤل قنسولی سفارت افغانستان در برلین یک حرکت و یا اقدام سیاسی و یا تبعضیی نیست بلکه نا آگاهی از امور کنسولی ، نداشتن اطلاعات کافی دیپلوماسی برای مذاکره با مقامات آلمانی و در یافتن علت اصلی به رسمیت نشناختن اسناد این سفارت میباشد و از طرفی نداشتن رابط شایسته با مراجعه کننده گان با این سفارت بوده ، که بیشتر باعث خشم و ناراحتی افغانها گردیده است . اگر این روش ادامه پیدا کند ، مقامات اداره خارجی المانی به پاسپورت افغانها شک و تردید داشته و به اسناد این سفارت به دیده شک و تردید مینگرد . نباید ابتکار عمل را به کسی در سفارت سپرد ، که نتواند منافع دیپلوماسی افغانستان در خارج از کشور را نمایندگی نماید .
>>> اصلا دربرلين تقريبا تمام ديپلومات ها تابعت الماني دارد وحتي درگرپ هاي سياسي المان عضوية دارد واينكه ازمابين ٦٠نفر تنها يكي ان بعد اختم وظيفه افغانستان رفته انهم برادرزاده مارشال صاحب فهيم بود كه شايد درين خفته به حيث قونسل مقرر وبأيد وكسانيكه درين گروپ ها شامل نيست با دادن دولك يورو رشوة أمده.. است كه برود
روزبه
>>> نامی به اصطلاح روزبه : فردیکه شما میگوید خواهر زاده مارشال میباشد که به رضایت افغانستان نرفته بلکه از طرف وزارتخارجه آلمان برایش ویزه داده نشده است و از طرفی او و خوانواده اش 7 سال به سویدن پناهنده شده و در ان جا سکونت دارد . خواهر زاده مارشال برای جابجا نمودن ثروت های بی کران مارشال بین شهر های اروپا و عربی در رفت و آمد میباشد . این خواهر زاده مارشال که بنام شفیق لافک و یا موسیچه در المان مشهور شده هم از دولت سویدن پول میگیرد و هم از وزرات دفاع بدون انکه کدام وظیفه ای داشته باشد .
>>> داکتر خلیلزاد متخصص امراض عقلی و عصبی گفته که مارشال فهیم بیماری مزمن دارد و عقریب به سلف خود می پیوندد. تشویش من در مورد اصحاب مارشال است که سرنوشت آنها چه خواهد شد.
عارف حسینی / کابل
>>> آلمان کشوراش را مانند امریکا ، کانادا و استرالیا یک کشورمهاجر پذیرنمیشناسد
بعضی ازهموطنان فکرمیکنند که سند تولدی فقط به نوزاد متولد شدۀ پناهجویان افغانی درالمان صادر میشود ، درصو ریتکه چنین نیست ، این کودکان نیاز به سند تولیدی سفارت افغانستان دربرلین را ندارند ، چون مقامات المانی برای متولدین درالمان سند تولد المانی صادرمینمایند
ولی تمام پناهجویان افغانی که به افغانستان و یا خارج از آلمان متولد شده اند سند تولدی برای انجام کارهای اداری خود مانند ازدواج ، طلاق ، ویزاه گرفتن ، پاسپورت آلمانی گرفتن ، وکالت خط گرفتن ، تصدیق عدم ازوداج در جارج از آلمان برای ازدواج مجدد ( یعنی هرکس که درآلمان ازدواج میکند ، باید سندی که قبلا در افغانستان ازداج نکرده را داشته باشد ) جهت تمام این مراحل اداری درآلمان نیاز به سند تولدی سفارت افغانستان یا نماینده گی ها سیاسی افغانستان در بن و منشن میباشد حالا شما میتواند تصور نماید به دست آوردن این سندی چقدر مهم میباشد . ولی از چندین ماه به این طرف بعضی از مقامات المانی این سند را که تا چند ماه پیش قبول میکردند ، حالا آنرا قبول نکرده و درکنار آن تذکره ایکه درافغانستان گرفته اند را در خواست میکنند این درحالیست که شمار زیادی ازهموطنان ما فاقد تذکره نفوس میباشند. این یکی ازمشکلات مهمی میباشد ، که افغانهای مقیم آلمان به آن مواجه میباشد
برای آگاهی هموطنان خارج از آلمان ( آلمان مانند امریکا ، کانادا ، استرالیا و نوی زیلند نیست چون در این کشور ها پس از مدت زمانی همه پناهجویان در کشورهای متذکره ملیت آن کشور ها را به دست می آورند ، درصورتیکه درآلمان چنین نیست افغانهای که 20 یا 30 سال است در آلمان زندگی میکنند ولی هنوزهم پاسپورت افغانی خود را دارند وهمیشه آنرا تمدید مینمایند )
شماری ازهموطنان عزیزازطریق تلفون و یا ایمیل دراین رابطه سوال میکنند ، که اینک معلوماتی خدمت شان تقدیم نمودم .
محمود.
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است