بعضی از کشورها مانند پاکستان، آمریکا و انگلیس بطور استراتژیک از تروریسم حمایت می کنند اما برخی کشورها مانند ایران از یک طرف تلاش برای حمایت از افغانستان داشته و از طرف دیگر به حمایت تاکتیکی از مخالفان آمریکا در افغانستان روی آورده اند | ||||
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۴ ۱۳۹۲/۳/۱۲ | کد خبر: 52600 | منبع: |
پرینت
![]() |
بیشترین حملات هراس افکنانه درسال 2012 میلادی در افغانستان، پاکستان و عراق صورت گرفته است. در گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا آمده است که افغانستان، پاکستان و عراق در میان 85 کشور جهان شاهد بیشترین حمله های هراس افکنانه در این سال بوده اند. همچنین در سال 2012 در این سه کشور شش هزار و هفتصد و هفتاد و یک حمله هراس افکنانه صورت گرفته است که در نتیجه آن در حدود یازده هزار تن کشته و بیش از 21 هزار و ششصد تن دیگر زخمی شده اند. کشورهای کوبا، سودان، ایران و سوریه حامیان این حملات شناخته شده اند. اکنون پرسش این جاست که چرا این کشورها حامیان این حملات شناخته شده اند؟
آقای اسدالله سعادتی عضو مجلس نمایندگان درمورد دیدگاهش راجع به این گزارش و عدم ذکر پاکستان به عنوان حامی تروریست گفت: اگر بخواهیم تروریسم را در بستر اصلی آن به لحاظ تیوریک به بررسی بگیریم پاکستان یکی از نقاط است اما بحث این است که وجود یک تفکیک ضروری است. بعضی از کشورها بطور استراتژیک از تروریسم حمایت می کنند که پاکستان یکی از این کشورها است. به این معنا که استراتژی پاکستان بر مبنای دوام و حمایت از تروریسم است که متاسفانه دراین گزارش نیامده است. برخی کشورها مانند ایران بعنوان یک تاکتیک از تروریسم حمایت می کنند. چون ایرانی ها می دانند که در دراز مدت دشمن اصلی شان القاعده و بنیاد گرایی اسلامی سنی مذهب است.
وی افزود: ایران شیعه مذهب که در راس آن ولی فقیه قرار دارد همیشه از یک نوع افراط گرایی سنی مذهب رنج می برده است. در دهه هشتاد و نود نیز یکی از دلایل بحث غربی ها در مورد حمایت از افراط گرایی در پاکستان جلوگیری از صدور انقلاب اسلامی ایران بود و ایران نیزخود واقف بر این امر است. ایران بخاطر زمین گیر کردن آمریکا در افغانستان گاهی اوقات بطور تاکتیکی از طالبان حمایت می کند و رابطه ایران بیشتر با طالبان است تا با القاعده. از دیدگاه من گزارش ابعاد مختلفی دارد اما دربعد حامیان تروریسم بیشترسیاسی عمل شده است.
آقای سعادتی درمورد اینکه آیا مطرح بودن پاکستان بعنوان یک پناهگاه امن تروریست پرور موجب شده که آمریکا ضرورتی برای ذکر پاکستان در این گزارش احساس نکند؟ گفت: فهم من کمی متفاوت است. این گزارش ها تنها دادن اطلاعات به مردم نیست. این گزارش ها باید به نحوی مبنای تصمیم گیری باشند. اگر فرض را این بدانیم که گزارش تنها دادن نوعی از اطلاعات به مردم افغانستان و جهان و آمریکا است بحث کمی تفاوت دارد اما اگر بحث را اینگونه مطرح کنیم که مبنای تصمیم گیری ها است در این صورت پیامدهایی دارد.
وی در ادامه بیان داشت، زمانی که وزارت خارجه آمریکا می خواهد پاکستان را به عنوان حامی تروریسم یا خاستگاه آن معرفی کند در این صورت شامل تحریم ها، فشارهای بین المللی و اقدامات بعدی جهان و آمریکا می شود اما اگر پاکستان را به عنوان قربانی تروریسم بدانیم، مشمول حمایت های بین المللی خواهد شد. تفاوت افغانستان با پاکستان در کجا است؟ افغانستان لانه و مرکزیت اقتدار تروریسم در زمانی بوده است که با دخالت آمریکا این مرکزیت اقتدار فروپاشید و القاعده با تغییر تشکیلات و تاکیتک در نقاط مختلف پراکنده شد. پاکستان هرگز هدف تروریست ها نبوده است. پاکستان همواره پناهگاه تروریست های بین المللی بوده است. فهم انگیزه آمریکا از عدم ذکر پاکستان به عنوان حامی تروریسم مشکل است.
آقای سعادتی خاطرنشان کرد که با وجود خطراتی که آمریکا متوجه است در خاک پاکستان از لحاظ رشد افراط گرایی و موجودیت مدارس دینی بی حد و شمار بصورت بالقوه وجود دارد ممکن است تصور کند که هرچه دولت پاکستان را در مقابل خود قرار دهد مشکلات بیشتر خواهد شد. آمریکا تلاش دارد پاکستان را به عنوان همکار آمریکا قلمداد کند. این اقدامات هرگز به سود امنیت منطقه نخواهد بود و این برداشت و سیاست هنوز هم مشکلات فراوانی را در افغانستان و منطقه خلق کرده است و این مشکلات روز افزون تر شده است. پاکستان فعلا جزو کشورهایی است که پناهگاه تروریسم هستند و حذف نام این کشور از لیست حامیان تروریسم غیر واقعی است.
این عضو مجلس نمایندگان در پاسخ به اینکه آیا اظهارات درمورد حمایت کشورهای نامبرده از تروریسم درست است؟ گفت: شاید دلیل نام بردن این کشورها در لیست حامیان تروریسم به خاطر این باشد که در واقع مخالف حضور آمریکا در منطقه بوده و منافع آمریکا را در منطقه مورد تهدید قرار می دهند. منافع این کشورها در همخوانی با القاعده نیست و در گذشته نیز ایران با حکومت طالبان در افغانستان مخالف بوده است. یک بحث این است که کشوری به لحاظ استراتژیک حمایت از یک مجموعه را جزو منافع ملی خود تعریف کند، در صورتی که این چهار کشور اینگونه نیستند.
وی افزود: بحث دوم این است که یک کشور برای زمینگیر کردن رقبا یا مخالفین سیاسی خود به نحوی به سیاست تاکتیکی و ابزاری روی می آورد و تلاش می کند از هر ابزار ممکن در جهت تامین منافع خود استفاده کند. اگر سیاست ایران را به دقت بررسی کنید متوجه می شوید که ایرانی ها در افغانستان با یک سیاست متضاد از یک طرف تلاش برای حمایت از دولت افغانستان و معرفی آمریکا به عنوان مخل امنیت در افغانستان داشته و از طرف دیگر برای زمینگیر کردن آمریکا به حمایت تاکتیکی از مخالفان این کشور روی آورده است.
آقای سعادتی در خاتمه درمورد تحریم ها علیه این کشورها گفت: راه حل همین است و می تواند کارساز باشد. شناسایی دقیق حامیان تروریسم در سطح منطقه و جهان و اعمال فشارهای بین المللی بر این کشورها بسیار مهم است.
کد (26)
>>> آقای سعادتی!
خسته نباشید با این تحلیله یکی به نعلتان ، دگری بر میخ!!
من از شما پرسان میکنم : تکلیف خود امریکا که به اعتراف وزیر خارجه اش(هیلاری کلینتون) طالبان و القاعده را با همکاری پاکستان و عربستان ایجاد کرد؛ چیست؟
امارات متحده عرب به عنوان معدود کشوری که امارت اسلامی طالبان را من حیث حکومت قانونی افغانستان قبول میداشت حامی تروریست نیست؟
عربستان چه؟؟
مصر و سلفیهای الازهر؟؟
قطر با حمایتهای بی دریغش از تروریستان النصرة در سوریه؟؟
حکم این کشورها چیست؟؟
>>> انګلستان مادر تروریزو بین المللی است وبعد از آن امریکا پسر ارشد وماهر تروریزم است که تاکنون از مادرش کمی ندارد
>>> آقای کارشناس و نماینده محترم مجلس افغانستان
شما که انتظار ندارید وقتی 20 پایگاه موشکی و نظامی برای حمله به ایران به امریکایها داده اید و آنها هم در عوض امتیازات اقتصادی و سیاسی خاصی که در اصل یک باج هست به شما داده اند ما برای شما دست بزنیم!؟
آن همه ادعا کرید که امریکایها قول داده اند از این پایگاه ها علیه کشورهای همسایه استفاده نکنند فقط محض اطلاع ظرف 1 سال گذشته دهه ها پهپاد که از خاک افغانستان وارد خراسان های ایران شدند مثل RQ-170 تا الآن شناسایی و زده شده
مشخصه چه کشورهایی در منطقه دارن برای دلار دست به هر کاری می زنن
وقتی که امریکا کشوری که بیشترین تعداد جنگ ها رو در 50 سال گذشته داره و بیشترین تعداد بمب های اتمی کشورهای دیگر را به خاطر داشتن بمب اتمی یا جنگ طلبی تحریم کنه باید متحدین امریکا و دیکتاتورهای پادشاهی مثل آل خلیفه در بحرین عبدالله در عربستان صالح در یمن و...در منطقه بشن نماد دموکراسی!!
>>> خوب است اقای سعادتی تا جای حد اقل خود را تونسته اند قناعت دهند که گویا ایانی ها از سیستم تاکتیک کا میگیرند وهدفشان زمینگیر نمودن رقیبش امریکا است و.لی به ملت افغانستان چه فرق مینماید که دشمکان شان تاکتیکی تقویت وسپورت میشوند ویا حقیقی در هردوصورت قربانی اصلی ملت ما اند این رویه بان میماند که بگویم ماشه ای تفنگ را اهسته فشار داده اند چه اهسته ویابشدت فیر صورت میگیرد ومردم به قتل میرسند وفربانی میدهند
به عقل قاصر شیبر علی بلخابی همکاری وتقویه ای دولت دست نشانده ای امریکا هم جفا برای ملت ما است مگر امریکای ها باین اندازه بیچاره ودر مانده شده اند که ما حکومت نماینده انها را کمک نمایم واو از بیچارگی تماشا بین باشد ویا ایرانی ها بان اندازه ساده انمدیش باشند که پول های خود را اگاهانه دئر جیب یک حکومت هزار در صد امریکای بریزند ویا به تمثیل های ئدروغین دولت مردان ما مبنی بر مخالفت هایش با خارجی ها باور نمایند اگر این همه را از ناچاری ومجبوری انجام دهند ثمره ای که بدست میاورند چه خواهد بود؟
بهر صورت مسائیل سیاسی باندازه ای بغرنج وپیچیده است که بصورت قطع نمیتوان گفت که چه کسی با چه کسی دوست وکدامین ها باهم دشمن هستند میبینیم که اقای رئیس جمهور ایران علیه اسرائیلا صدا بلند مینماید به تعقیب ان خارجی ها ملیارد ها دالر سلاح ومهمات به فروش میرسانند
مخالفت باخارجی ها تقاضا دارد تا ریشه انها را خشکانید وبه اقوالا دروغین انها ملیون ها دالر را به جیب انها نباید ریخت میشد این پول های هنگفت را به نیاز منندان ومحناجین ملت اهدا نمود تا به تقویت برنامه های خارجی ها حال اگاهانه ویا ناخود اگاه باز برمیگردد به همان روش تاکتیکی ا ول میماند که دشمانا مردم مارامساعدت مینمایند
شیر علی از بلخاب سرپل
>>> بعد ازینکه شنیدم ایرانی ها کمک های ملیونی ارگ را قطع نموده دیگر پول های خود را در خدمت عملای امریکا به مفت قرار نمیدهند خاطرم راحت گردید و بسیار سئوالات و اشتباهات که در ذهنم از این بایت خطور مینمود رفع گردید والله بدون اینکه دلم به دولت ایران و ان همه پول های که به عبث صرف میگردید میسوخت این عمل را خدمت به امپریایزم جهان خوار میدانستم و از جانبی هم بالای اطلاعات و سازمان های استخباراتی ایران بد گمان میشدم که باین اندازه ضعیف عمل مینمایند و با یکی دو سخن مزورانه همه معادلات را بر هم میزنند خوب شد امضای پیمان استرا تیجی ارگ ریاست جمهوری با امریکای ها سبب گردید حداقل از ریختن اب به اسیاب دشمن جلوگیری بعمل امده دیگر ظاهرا به ارگیان پول نمیدهند
خوب بود با این همه دارای های حیف شده به قلوب ملت جا میگرفتند و ان را برای مهاجری و مستمندان مکاتب و شفاخانه ها میساختند تا از یک طرف ضروریات مستضعفین و نیازمندان براورده شده و از سوی هم سالهای دراز ازین خدمات شایان تقدیر بعمل می امد بهر صورت خسروان مصلحت خویش دانند و ما که تماشا بین هستیم و احساساتی همه چیز را عاطفی و انی فکر مینمایم و شاید انها خوب عمل کرده اند و عقل قاصر ما قد نمیدهد
نیم جان از نیم روز
>>> مانباید به دوستان وبرادران خودهم درسیاست مزورانه امروز اعتماد کنیم ازامریکاوقدرت های فرامنطقوی وروسیه وپیمان شانگهای تاهمسایگان همگی درپی منافع خودهستنداگرچه این منافع به زیان منافع وطنی ماباشد .پس حاکمیت قانون وحاکمیت وطنی تنهاوتنهاوسیله ومعیاردولتمردان ماباشد ودولتمردان ماازهرجناح وحزب وسلیقه باید این خط سرخ رارعایت کنند.نهادنواندیشان بلخ
>>> ایران حامی تروریسم!!!!?? خوب است برادران هم تبار ما کمی هم واقع بین باشند.
یعنی این ایران است که 13 سال افغانستان را اشغال کرده وبا پهبادهایشبر سر مردم بیگناه آتش گشوده هر روز آدمی را کشته و بر جنازههای آنها ادرار کرده حتما ما ایرانیها بودیم که در افغانستان پایگاه نظامی ایجاد کردیم!!!!????? .من از اینکه در کابل جمعی مرگ بر ایران بگویند ناراحت نمیشوم از این متاسفم که هنوز بعد از این همه سال نتوانستهاید دوست را از دشمن تشخیص دهید .
امیدوارم افغان پیپر بیطرفآنه این مطلب را چاپ کند .
سعید از قم
>>> فکر میکنم لازم به گفتن نباشه زیرا مردم با درایت افغاستان با شعور و عقل و تدبیر خود جواب این به اصطلاح کارشناس را داد و نیازی نیست من حرفی بزنم
فقط اینکه مردم ایران در طول تاریخ نه بی دلیل به کشوری حمله کردن نه اجازه تجاوز به کشور های دیگه رو دادن این نشانه ضعف دولت افغانستانه که نتونسته از رابطه خوبی که سالهاست بین دو ملت و کشور ایران و افغانستان است استفاده کنه و سطح روابط حتی بدتر هم کرده با کاراش و ملت و دولت ایران را رنجانده
و پیمان استراتژیک با امریکا بسته در صورتی که اول باید با ایران همچین پیمانی میبست نه با دشمن ایران
مهاجری از ایران ما از دولت ایران متشکریم به خاطر پناه دادن به ما افغان ها
>>> زنده باشيدجناب آقاي سعادتي كه عيني واقعييت وحرف دل مامردم راعنوان كردي. بسياربسيارتشكر. و درجواب سعيدازقم.مثئله ادراربرجنازه اي افغانها. فكر نكنم در زمان حضورامريكايهادرايران بدترازفاجعه اي ... راانتخاب ميكردباشد.كمي به گذشته هم فكركني بدنيست. و در مورد بهبادوكشتن مردم افغانستان بايدبگويم كه اولآايران چنين قدرتي نداردكه بخواهدتهاجمي بينديشد. درثاني بعضآهم مزدوراني رادرداخل ميخرندكه ازطريق آن حملات انتحاري وچيريكي رابرعليه مردم بيگناه انجام ميدهند. نه جنگ رودررو. آيابه نظرت اين دشمنيست ويادوستي؟ هرچندكه مردم فهيم افغانستان ديگردست همسايه هارخوانده است. وبه نظرم ابرازانذجارازآنهاكاربدي نيست.
قادررضاي.ولايت غزني.ولسوالي ناهور.قريه جسكه شيبار.
>>> برادر عزیز از غزنی میدانم که شما سواد و فهمتان از من وامثالم بیشتر است چون شما خود در افغانستان زندگی میکنید منظور من این بود که کشور شما توسط آمریکا اشغال شده است .برای خیلی عجیب است که اگر یک ایرانی درباره افغانستان نظر بدهد در حیث امنیت نظامی آن را دخالت مینامید اما حضور حرام زادههای آمریکایی و کشتار افغانها وهموطنات را دخالت نمینامید. کشور شما 13 سال است که در اشغال است حتی یک طفل خورد هم کرده تواند تشخیص دهد که دشمنان افغانستان چه کسانی هستند اما بگذار یک چیز دیگر هم بگویم دشمن واقعی افغانستان نه آمریکاست نه پاکستان نه به اعتقاد شما ایران و نه حتی طالب ها ' دشمن واقعی افغانستان خودتان هستید که با تعصب بیجا روی مذهب و قومیت باعث جنگهای طولانی شدید باعث ورود شوروی به افغانستان کشتار و بیخانمانی هزاره ها تولد طالبان ورود آمریکا و اشغال آن همه و همه به خاطر تعصبهای کورکورانه افغانها با یکدیگر است.
سعید از قم
>>> عامیا ن تروریسم با درجه بندی
1-انگلیس-امریکا -آلمان وغرب درمجموع
2-پاکستان -عربستان-قطر-امارات -ترکیه
3...چین و برخی کشورهای دیگر
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است