رنگ پرچم افغانستان را پدرم انتخاب کرد
اعلیحضرت طرح های زیادی برای خانم ها داشت و سعی داشت تا خانم ها را زیادتر به سمت فرهنگ و آزادی برساند اما این خواستش ناکامل ماند 
تاریخ انتشار:   ۰۸:۲۱    ۱۳۹۱/۶/۱ کد خبر: 40385 منبع: پرینت

زمانی که ما استقلال کسب می کنیم افتخارات توسط اشخاص و افراد بوجود می آید و قربانی ها برایش داده می شود و انتقال افتخارات میراثی نیست.

ایندیا افغانستان، دختر شاه امان الله خان در باره پدرش و استقلال افغانستان گفت : پدرم از استقلال افغانستان زیاد یاد می کرد و همیشه می گفت استقلال خواهش کردنی نیست که بگوییم به مااستقلال بدهید بلکه استقلال، گرفتنی است و اعلیحضرت نامه ای به نمایندگی بریتانیا در کابل نوشت و درخواست کرد که ما استقلال می خواهیم که هیچ جوابی نیامد و بعد از 5 ماه در مسجد بزرگ کابل اعلام کرد که ما جنگ نمی کنیم و جهاد می کنیم.
در ان زمان پاکستان وجود نداشت و اعلیحضرت سه جنرال خود را که هندی و افغانی بودند به جهاد فرستاد و افغانستان در این جهاد برنده شد و توانست استقلال خود را بگیرد.

پدرم ما بچه هایش را ردیف، روبرویش می نشاند و به ما درس می داد اول تاریخ قدیم افغانستان را از هزاران سال پیش و درس بعد، پروژه هایی که در ده سال سلطنت اش داشته و درس های دینی و اسلام را همچنان، دعاها را مادر بزرگ پدری و اخلاقیات را مادرم ملکه ثریا .

کارهای ناتمام شاه امان الله خان چه بوده است؟
اعلیحضرت طرح های زیادی برای خانم ها داشت و سعی داشت تا خانم ها را زیادتر به سمت فرهنگ و آزادی برساند اما این خواستش ناکامل ماند.

اوضاع پس از تبعید؟
قبل از جنگ، ما زندگی خوبی داشتیم برای اینکه پادشاه ایتالیا کمک پولی نمی کرد اما کمک های دیگر می شد مثلا پول ریل و تکست و ... نمی دادیم اما بعد از جنگ، پول ایتالیا پایین افتاد و وضعیت ما نسبتا خراب شد و ما وسایل کمی داشتیم اما برای تعلیم و تربیت و سلامتی ما، همیشه پول پیدا می شد و ما هیچ وقت کمبودی یک کتاب را هم نداشتیم.

چرا شاه امان الله خان نجنگید زمانی که به قندهار رسیدبا وجود اینکه این توانایی را داشت؟
شاه اصلا فکر نمی کرد از افغانستان بیرون شود و خیال می کرد از قندهار با کمک مردم قندهار بر ضد مخالفین می جنگد که تا جایی هم جنگید اما چون اصلا اسلحه و مهمات نداشت و طرف مقابل اسلحه و امکانات زیاد داشت موفق نشدند.

وی افزود، پدرم افغانستانی اصل بود و خود را از همه جای افغانستان می دانست و تمام افغانستان و مردمش را دوست داشت اما از روس و انگلیس و خارجی ها بیزار بود. افغانستان اولین کشوری بود در شرق که استقلالش را گرفت و در سال 1923 و 24 اولین کشوری بود که قانون اساسی داشت.

سه رنگ پرچم افغانستان را پدرم انتخاب کردند. رنگ قبلی پرچم رنگ سیاه بود در زمان حبیب الله خان، اما دو رنگ دیگر را شاه امان ال... اضافه کردند که رنگ سرخش برای خون شهیدان و رنگ سبزش برای اسلام بود.

ملکه ثریا کیست؟
خانم ایندیا افغانستان، گفت : مادرم ملکه ثریا ( خانم شاه امان الله ) زنی بسیار فهمیده و قوی بود و همیشه به ما اخلاق یاد می داد و رفتار اجتماعی و می گفت به هر افغان احترام کنید اگر فقیر، ثروتمند و بزرگ و یا کوچک باشد و همیشه می گفت هر بار که با خود صحبت می کنید احتیاط کنید که فردی که از نزدیک تان رد می شود از حرف شما ناراحت نشود و خیلی اخلاقیات زیاد دیگر .
پدرم و مادرم هر دو در 68سالگی فوت کردند که به نظر من برای مرگ بسیار زود بوده که بخاطر رنجی بود که در زندگی دیدند.

پدرم در زمان مریضی خود که در شفاخانه بود درخواست که تداوی نشود و در 25 آپریل چشم از این دنیا بست و قبل از آن دو چیز خواست یکی اینکه برایش قرآن شریف بخوانند و دیگر اینکه یکی از آهنگ های مورد علاقه اش را، که خیال کند در وطنش می میرد و چند دقیقه قبل از فوت یک نفس عمیق و پر غم کشید و گفت افغانستان.


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:

>>>   خداوندبه شاه امان الله خان بهشت برین راعنایت بفرماید. چراکه حالاکم کم مردم میفهمندکه امان الله خان چه خدمتهایی کرده و میخواسته انجام بدهد. ولی متاسفانه ملاهای عقب مانده توسط انگلیس اجیرشده بودندکه برعلیه امان الله خان فتواداده بودند.
اگراینکاررا نمیکردندحالاافغانستان آبادو پیشرفته بود و درمنطقه وجهان قدرتی بود.
باسپاس علی مهاجردرایران.مشهد

>>>   بعد از چهار زانو ششتن پينجاه سال بعد دختر كرزي هم چنين نظرهاى در باره پدر خود خواهد گفت .
گرچند كرزى دختر ندارد .

>>>   جندان ادم نبود واكر نه جرا خارج رفت.

>>>   پس پدرت از دنیا بدون کلمه رفت، به عوض نام الله در وقت مردن افغانستان صدا میزد.
ببرذ

>>>   من زیاد آشنایی با شاهان افغانستان ندارم . ولی از وصف که در باره شاه امان الله شده در این مطلب فکر کنم آدم منطقی بوده نمیدانم هرکس نظر خودش . ولی هرکس که به افغانستان و مردمش احترام داشته و خدمت کرده ما به نیز به آنان احترام میگذاریم.

>>>   متاسفانه یکی از شاهان دیکتاتور افغانستان عبدالرحمن خان است که قتل عام هزاره ها پرداخت و بیش از 60 هزار هزاره را قتل عام کرد . بیشتر نمی خواهم در این باره صحبت کنم . ولی ظلم های زیادی کرد که فعلا طالبان با نوع تفکر عبدالرحمن به افغانستان آمده و مردم مختلف افغانستان را قتل عام میکنه.
رضایی

>>>   درود بر تو که حالا طالبان همان افرادی که تو را به خاک کشاند امروز افغانستان را به خاک می کشاند و بدبختی و افراطیت برای مردم خواهان است.

>>>   کاش یک رنگ بهتر انتخاب میکرد دورنگش که اصلا رنگ نیست رنگ سرخ و سیاه بدترین رنگهاست چون هردویش مال روزهای سیاه و تیره است فقط سبزش رنگ انسانیت و آقایی است .
وشاید همین تیرهگی های ما مال همین دو رنگ باشد.
دیگر اینکه گفتی پدرم اسلحه نداشت پس چیطوری استقلال را از انگلیس گرفت ؟
به نظر من تمام کسانیکه دراین کشور حکومت کردند به یک نوع در این وطن خیانت کردند یکی کمتر و دیگری بیشتر مثلا عبدالرحمان سر سلسله جنایت کاران وشاه شجاع ..مزدور ها وتره کی و ببرک ...
بعدا انشالله

>>>   پدرت.. که اولین سنک خلاف علیه دستور خداوند داد شرم کون خجالت بکش او در جهنم در عذاب میسوزد خداوند عذاب همه انحای را که خلاف دین و قران دستور میدهد زیاد کند.

>>>   باز هم جای خوشی است که پلانها ی سردار امان الا خان امروز درزیر زره بین همسایگان اجراعات میگردد. تشکراز افگانپپر که بلاخره از افغان روشنفکر ووطن دوست یادی نمودید.

>>>   خدارحمتش کند. همیشه ما را انگلیس از طریق پاکستان نیش زده. در ان زمان هم چند تا انگلیس را که درس دینی داده شده بود برای شان امدند و به ملایی مشغول شدند. زمانی بود که غازی امان الله خان درفکر نجات جامعه قرون وسطایی افغانستان بود و به هردری میزد تا افغانستان باسواد شودچون مادر همه بد بختیها بیسوادیست.
اینوقت بود که ملا ها نقشه انگلیس را تطبیق کردند واعلان کردند که امان الله خان کافر شده و دخترها را به خارج جهت فرا گیری علوم اعزام میکند. و نزد حبیبالله خان که ادم ساده یی بود رفتند وگفتند ما در خواب دیدیم که کمرت را چهار یار پیغمبر بسته کرده شروع کن به جهاد دربرابر امان الله وخود ملا های انگلیسی به تبلیغات پرداختند تا اینکه ملت از همه جا بیخبر برضد اینطور شخصیت اقدام کردند.
و بدینطریق انگلیسهاهم از امان الله خان انتقام شکست خود را گرفتند و هم افغانستان راکه با سرعت کاروان علم ودانش را دنبال میکردمتوقف ساختند که امروز نتیجه سوء انرا همه میبینیم.
بیدار قره باغ

>>>   یک دیکتاتور زاده که در دامن دیکتاتوری پرورش یافته بود نمی توانست آزادی و مردم سلاری حقیقی برای ما به ارمغان آورد. او مانند داودخان فقط به این دلخوش بود که از این طریق برای مدتی حیات فرعونی و خدامنشانه ی خود و خانواده اش را تداوم می بخشد.

>>>   شاه امان الله خان یک خون آشام درچهره انسان بود.
بسمل ازکابل

>>>   از جنرال هندی که همان نادر چند سنگ بوده که فهمیده شد .ایندیا تاریخ زنده این مملکت است که اروزوی سلامتی برایش مینماییم .

>>>   خودش بدین عقیده نداشت اما جهاد اعلان میکرد.

>>>   برادران از منافقت دست بکشید.

>>>   سلام!
شاه امان الله یک شخص ... خداوند روح حبیب الله خان کلکانی را آرام داشته باشد این طور اشخاص ملوک الطوایفی و فاشیصت را از تخت پدری اش کنار زد.
این خانم از انتخاب رنگ بیرق و حقوق زن صحبت میکند. اگر ترقی و پیشترفت به سر لچی و نیک تایی میباشد باز بروید نیکتایی بخرید که از امریکا کرده هم ترقی کنید.
غلام ربانی ضرضری

>>>   هرچی بود یک اوغان بود
اوغان ها را که می بینید چی میکند
محفوظ بدخش

>>>   شاه آمان الله شخصیت تاریخی، روشنفکر، متجدد و غازی بود او به مجرد نشستن بر تخت سلطنت به انگلیس التیماتوم دادکه افغانستان را ترک نموده و جهاد را اعلام داشت و مردانه جنگید. بقول شاهدخت هندیه:افغانستان اولین کشوریست که در شرق در دوره استعمار از چنگ بریتانیای کبیر آزاد شد.
زنده باد یادشاه آمان الله خان.

>>>   ما افغانها هیچگاه نه خوب را تحمل میکنیم نه بد را امان خان از معدود افرادی بوده که میتوانست دموکراسی و ترقی را در حدود صد سال پیش در کشور بر قرار سازد اصلاحاتش نمونه بود برای سردمداران بعدی . این ما بودیم که لیاقتش را نداشتیم ما باشیم و همان ظاهر خان ...که چهل سال بر ما حکومت کند و دم بر نیاریم آخرش هم اور اعلیحضرت بنامیم !مروز هم حسرت روز های را میخوریم که چرا امان الله خان بزرگ نتوانست اصلاحات ر که مایه ترقی و تکامل ما بود در وطن پیاده نکرد این پدران ... من و تو بود که او را یاری نکرد و او در قندهار تنها مانده بود تا اینکه نادر خان انگلیس زاده و برادران...انگلیسی اش حکومت استنبدادی را پایه ریزی کردند .

>>>   مشكل بحران افغانستان مسأله قوميت نمي باشد كه سفسطه گران به اين حربه پناه جسته افكار عامه را مغشوش و ايجاد ذهنيت مي نمايند. همه اقوام ساكن در اين كشور همديگر را قبول دارند و مي پذيرند و برادر وار به هم زندگي كرده و مي كنند و اين يك امر طبيعي است. اصل مساأله اين است كه افغان ها با تحميل و تلقين اين نام در سطح نازلي از درك علمي و تحليل سياسي قرار گرفته اند و حاضر نيستند در بسياري حالات به حقيقتي تن دهند و واقعيت امر را بپذيرند چون به بدعتي بجا مانده منهمك هستند و به عبارت ساده ديگر به گردن شان بار شده است.
سوالاتي به ذهن خطور مي كند كه : معناي واقعي و وجه تسميه افغان چيست؟ چه وقت در اين سرزمين مطرح شد؟ اين واژه متعلق به كدام زبان است؟ روي چه انگيزه اي اين نام برگزيده شده است؟ در مقابل آن چه كلمه يي قرار دارد؟ از كدام منبع يا مرجع مطرح گرديده است؟ آيا آراي ملت هم در آن نقش داشته است؟ نتايج ان را در طول مدت چگونه ميتوان بررسي و ارزيابي كرد؟ هرگاه به اين پرسشها دقيقاً پاسخ داده شود ، مي تواند خيلي از ابهامات را روشن سازد.
اگر واقعاً دور از جهل و تعصب به موضوع برخورد گردد ، هيچگونه اشكالي باقي نمي ماند و هرگز كدام درگيري بوجود نمي آيد.
مرحوم سيد جمال الدين حسيني با شهرت (افغاني) در رساله اش تحت عنوان ((تتمه البيان في تاريخ الافغان)) مي نويسد: مردم فارس اينان را افغان ناميده علتش را اين مي دانند كه در اثناي اسير شدن به دست بخت النصر(584 ق.م) ناله و فرياد مي نمودند. ناله و فرياد را در فارسي افغان مي گويند. عوام زبان فارسي آنها را اوغان خطاب مي نمايند. پيش از هزار سال قبل در كتاب نفيس حدود العالم و كتب بعد از آن از افغان و افغانستان نام گرفته شده است.
قابل ذكر است كه طايفه مذكور در اصل از قوم يهود بوده در محلي به نام بشن در منطقه بين النهرين ((دجله و فرات)) زندگي داشته اند. مردم هندوستان ايشان را پتان ياد كردند و بعداً پشتون ، پشتانه ، پغتو و از اين قبيل كلمات در نقاط مختلف عرض اندام نمود.
مقارن تشكيل دولت ابدالي به قيادت احمد شاه پسر محمد زمان خان سدوزايي (1747) تا عصر شاه شجاع (1838) از طرف دولت های فارس و انگليس وسوسه هايي صورت مي گرفته كه خراسان را ترك و نام افغانستان را به اين سرزمين جا بيندازند و حتي در اسناد و مقاوله ها آن را ذكر مي كردند چون به عقيده ايشان نام خراسان به فارس زيب و مناسبت داشته بنا مي شد تا به عنوان يكي از استان هاي پهناور آن تثبيت گردد. که با يکجا شدن اين خطه تاريخی ايران بوجود آمده و دقيقاً اين نام در سال 1935 بالای آن گذاشته شده است.
البته كلمه افغانستان بطور رسمي بار اول (سال 1801) در معاهده اي بين فارس و انگلستان درباره دولت دراني بكار رفت و سپس در مكاتبات و معاهذات رسمي توسط جنرال لارد آكلند انگليس و يسراي شبه قاره هند در آگست 1838 عنواني شاه شجاع استعمال گرديد. مگر تا زمان امير عبدالرحمن خان بين سالهاي (1880-1901)مردم اين سرزمين بنام افغانستان چندان مأنوس نبودند.
چنانچه قبل بر این نام این سرزمین خراسان بوده به وضوح در مدارک معتبری از آن ثبت گردیده است. بطور مثال در سده هجدهم ، عبدالله خان دیوان بیگی از ارکان دولت احمد شاه درانی در قطعه شعری به مناسبت بنای شهر کندهار چنین سروده: جمال ملک خراسان شد این ملک تازه بنا ز حادثات زمانش خدا نگهدارد
همچنان از زبان صابر شاه کابلی پیرو مرشد احمد شاه درانی روایت شده که به حکمران لاهور گفت : احمد شاه پادشاه ولایت خراسان است و توصوبه دار پادشاه هندوستان.
نور محمد قندهاری در سده نوزدهم در کتاب " گلشن امارت " به ذکر احوال امیر دوست محمد خان مینگارد :
" در آن زمان که خاقان مغفرت نشان امیر بی نظیر علیین مکان امیر دوست محمد خان در ولایت خراسان در دارالسلطنه کابل ارم تقابل در اورنگ امارت و جهانبانی نشسته بود."
در سکه پدر امیر عبدالرحمن این بیت حک شده : سپاه مشرق و مغرب ز هم مفصل شد امیر ملک خراسان محمد افضل شد
"سایل " یکی از شاعران زمان امیر عبدالرحمن خان در قصیده ای بخاطر بازگشت امیر از هندوستان اینگونه شروع نموده: والی ملک خراسان به پیشاور آمد گویا مهر جهان تاب ز خاور آمد
جهت تصديق مطالب فوق به كتاب افغانستان در پنج قرن اخير تأليف محمد صديق فرهنگ و تاريخ افغانستان نوشته وکيل الدين پوپلزائی كه ايشان نيز از كتب مستند ديگري جمع آوري كرده اند ، رجوع گردد.
گذاشتن چنين نامي بر يك كشور كثير المليت به تزوير و ترغيب قدرت استعمارگر به نام بريتانياي كبير با تحميل خط تشنج زاي ديورند و تقسیم پشتون ها در بخش قبایلی و افغانی که به آنطرف داعیه پشتونستان را به مناقشه گذاشته اند از يك طرف صريحاً نقض حقوق بشر بوده ريشه در همان انديشه استعمار كهن (تفرقه بينداز و حكومت كن) دارد و از جانب ديگر اين نكته نهايت مهم و سرنوشت ساز است كه متأسفانه مفهوم رنج و غم ، بلا و مصيبت را مفت و رايگان برخود و ديگران بر مبناي جهالت و ستيزه جويي بقبولانند در حاليكه بدترين انگيزه شده است. براي اينكه پلان تفرق و تفتن مذكور زماني خنثي نشود و به منظور بر هم زدن ساختار قومی و زمانی پشتون ها از جنوب و مناطق قبايلي به سراسر كشور خصوصاً مرزها كوچ داده شده به فرمان شخص امير به عنوان خالصه از ملكيت عامه (بيت المال)براي شان موقوفات و عطيات گرديد. بي دليل نبوده كه وقتي از گلادستون صدر اعظم وقت انگليس پرسيده بودند كه چرا قواي انگليس همه دنيا را فتح كرد ولي در اينجا موفق نگرديد اين چند قبيله بي سلاح را تسليم كند و تحت انقيادش درآورد. در جواب گفت : درباره مردميكه جنت را از ميله تفنگ هاي شان مينگرند، چه مي توان گفت و چه مي توان كرد؟ به زعم وي از راه ديگري بايد داخل شد كه آنهم مبتلايشان به تب غرور زخم ناسور و به تبع آن بلاي خانمانسوز تفرقه و خانه جنگيست و نيز از او نقل كرده اند كه گفته بود : افغانها جنگجويان خوب هستند ولي سياستمداران خوب نيستند. معلوم است در اثر تلقين چنين اسم جنجال برانگيز و پرماجرا اين استعداد و نبوغ را از ايشان گرفته اند.
اكثريت به ياد دارند كه تا آخر دوران ظاهرشاه در تذكره هاي نفوس هویت هر قوم نوشته مي شد از اينرو در مناطق ديگر آرامش و امنيت ظاهري برقرار و تنها در محيط هاي پشتون نشين به تأسي از ساحات قبائلي پاكستان جنگ و درگيري بود بطور مثال جاجي و منگل كه خود را مشخصاً افغان داشتند سالها به زد و خورد ميپرداختند تا اينكه سرانجام مجبور مي شدند به عنوان خون بهاء دختر به همديگر بدهند و به اصطلاح وصلت نمايند تا غائله را ختم كنند و نيز رسوم بد ديگري از قبيل اينكه بيوه جز با اقارب با كس ديگري ازدواج كرده نمي توانست ، ميراث گرفتن زن ننگ محسوب مي شد و همچنين ازدواج شغار (مبادله) و ازينگونه رواج هاي جاهليت كه با زن چون متاع معامله نموده از دادن حق مهر براي خودش كه در شريعت بر آن تاكيد گرديده سر باز زده بدون اذن و رضایش برای خود غصب کرده اند. گر چه اینها عموميت نداشته و نيز از اين تخطی های ظالمانه بين سایر اقوام کم و بيش شيوع نموده است که درين حالات اصلاً نکاحی منعقد نشده بالای نسب اثر نامطلوب گذاشته و خواهد گذاشت.
بدبختانه بعد از کودتای 26 سرطان 1352 که مهار بدست گروه استالينی مشرب قرار گرفت، تمام اتباع اين کشور به عنوان افغان در قانون اساسی و تذکره های تابعيت درج گرديد که در واقع همه از اين نمک شور و تلخ چشانیده شدند و تا امروز هیچ جای افغانستان از جنگ و مصیبت جان سالم بدر نبرده و نخواهد برد و نيز همین طور تبديل واحد پولی (از روپيه و پول) به افغانی که خير آن از بين رفته ، با نوسانات همراه گرديده است...
خداوند(ج) در آيه 11 سوره مبارکه حجرات فرموده : ای اهل ايمان ، هرگز نبايد قومی قوم دیگری را مسخره و استهزاء کنند شايد این قوم ( به تمسخر گرفته شده ) از خود آنان بهتر باشند و نيز بين زنان با ايمان کسانی , کسانی ديگر را سخریه نکنند که بسا اینان از خودشان برتر خواهند بود. و هرگز عیب جویی ( همدینان ) خود را نکنید و به لقب های زشت همدیگر را نخوانید که پس از ایمان به خدا نام فسق ( بر مومن نهادن ) بسیار بد است و هر که توبه نکند ، پس چنین کسانی بس ظالم و ستمکارند.
این آیه مبارکه از محکمات است که جای هیچگونه تأویل ندارد. البته دربازه دوستان خدا و بندگان صالح و نیکو کارش در چندین جای قرآن عظیم الشأن آمده : " لا خوف علیهم و لا هم یحزنون " در مورد دوزخیان آمده که ایشان عذاب و افغان میکشند ولی بهشتیان خوشحال و آرامند.
اولین حقی که فرزند بر عهده والدین دارد ، گذاشتن نام نیک است . پیامبر "ص" فرموده اند : اولاد خود را نام نیک بگذارید .پس همانطوریکه با تولد طفل اول بالایش نام مناسب میگذارند، بر کشور هم اول باید نام درست گذاشت چون اساس است بعد به امور دیگر اقدام کرد.
مستندات زیادی وجود دارد که ثابت می کند نباید بر خود و دیگران نامهای بد شگون و مصیبت بار گذاشت.
از نظر علم کلامی ( منطق ) بر اطلاق ضدو نقیض جمع ضدین ممکن و اجتماع نقیضین محال است . چنانچه خیر و شر ، مذکر و مونث ، مثبت و منفی و .... امکان یکجا شدن را دارند و حکمت الهی اقتضای آنها را نموده ولی حرکت و سکون ، کینه و محبت ، افغان و آرام ، دنیا و آخرت و ... اصلاً با هم جمع شده نتوانسته خلاف مشیت خداوندی است از اینرو افغان تناقض آرام بوده ، وقتی فردی یا ملتی به افغان گرفتار باشند ، آرامی را به خواب هم نخواهند دید چون باز هم از لحاظ منطق باید دانست که هر علت از لحاظ وجود و عدم وجود با معلول خود همراه می باشد و چون معلول به وجود علت بستگی دارد لذا لازم و ملزوم یکدیگرند از اینر اعمال زشت ، استبداد و جنایاتی که در دو سده گذشته در این کشور جریان یافته و اکنون از سوی متجاوزین دیگر در حال گسترش است ، علت نیست همه معلولند که از علت تأثیر و تلقین همین نام افغان به میان آمده تا فریاد شان را به آسمان ها و ملکوت برساند.
بنوشته مرحوم احمد علی کهزاد مورخ مشهور ، برای اولین بار دوره ثبت شده تاریخ افغانستان با رسم الخط آرامی آغاز گردیده اگر به اعتبار مذکور نام این کشور ( آرامستان ) گذاشته می شد ، از هر نگاه مناسب و موجه بود و به یکی از آرامترین و پیشرفته ترین کشورهای جهان در می آمد .
در آخر دعا می کنیم که خدایا ! همه ما را به راه صزاط المستقیم هدایت و عقل و فراستی عنایت کن که با اتکا بر اصول عقیده ، عمل و نیت سالم ، حق و باطل را از هم تفکیک کنیم و بر تجربه تلخ و ناکام اصرار ننماییم و اگر اهل هدایت نیستیم در اثر کدام زلزله فراگیر و یا فاجعه اتمی زمین شق شود ، افغانستان و هر چه در او هست به زمین فرو روند که دیگر ساکنان این خطه و تمام جهانیان از این شر ناخواسته رها گردند.
آمین یا رب العالمین!
شرط بلاغ را گفتم ، پند گیر یا ملال تو حدیث مفصل بخوان از این اجمال
تاج محمد استانکزی ( لندن )

>>>   بهتر از دزدان دولتی بود خدا رحمتش کند بیت المال را تاراج نکردوند زدن را رواج نساخت با قمار بازها و امثال اینها رابطه نداشت بیسواد انرا درقدرت شریک نساخت مثل امروز و سالهای قبل اقتدار افغانستان را احیاء کرد فقط جلو اظهار نظرات بیسوادان راکه درلباس شخصیتها درامده بودند دقیقا مثل امروز میگرفت میدانست که اینها کشور را به این حالت کشانده اند. و میخواهند که همینطور دوام داشته باشد . خیلی ادم هوشیار و کار فهمی بود. در برابر چیزها و پدیده هایی که ضدیت داشت امروز ما میبینیم که از دست همان چیزها ضربه های جبران ناپذیری را دیدیم .
روحش شاد و یادش گرامی باد

>>>   امیر حبیب اله خان را دیدیم که با لنگی پطلون و کلوش یکجا عکس گرفته بود کسی در بین شان نبود که میگفت همین لباس وطنی خود ما بهتر است برایت. خدا رحمتش کند

>>>   افكارمثبت واصلاحي داشت لكن يك عيب بزرگ داشت كه باكلتور و فرهنگ ديني و يا بخش مهمي ازان برخلاف عقايد عامه و ارمانها و ارزشهاي جامعه دشمني داشت لكن حس وطن دوستي و شجاعت و استقلال خواهي و دانش دوستي و حاكميت قانون او منطبق با شريعت بود و همين نقطه ضعفش باعث شد...دروغين طالباني سركاربيايند .
نوانديشان بلخ

>>>   "سه رنگ پرچم افغانستان را پدرم انتخاب کردند"
ایندیا افغانستان، دختر شاه امان الله خان براى کودکان فرارى سرزمين دردمند اش که گنج اش را ربودند هر که به نوبت خود
يارى مى رساند و شوق و دوستى اش به سرزمین خسته خسته از جفایی سرزمین بی سرود و بی صدایی سرزمین بی دوایی اش هنوز خاموش نشده.
اين بسياردرست است که پرچم سرزمين که انگليس به سال 1801 "افغانلند" براى اولين باربکار برد و درسال 1850 براى اولين بار به نام "افغانستان" بکاربرده شد , رنگ سیاه داشت.
پرچم اسلامى رنگ سياه داشت. پرچم اسلامى و بيرق امروزى عربستان دو چيز مختلف اند...
اين گفتار ایندیا افغانستان ، به "گروجن" و گروانيدن مردم بدون مداد و عاميانه همآهنگ و يا قابل پذيرش است .
ولى اين ازديدگاه پيشينه نگارى و تفکر ريفرمى پايه ندارد.
نام هاى سرزمين امروزى کشور پيش از نامگذارى افغانستان درسال 1850 و 1919 ( رسميت بين الملى) چه بودند?
تنهاهمين پرسش بسنده است که اين سرزمين نامهاى زياداشت.
مشهورترين نامهاى اش توران با پايتخت سمنگان کابلستان زابلستان و آريانا درزمانهاى باستان و خراسان در قرون ميانه تابه زمان نواسه احمد شاه دورانى نام داشت.
اکنون نگاه کنيم که پرچم هاى مردمان اين سرزمين درآن دوران چه بودند
اولين پادشاه آريانا در کدام روز برتخت تاجگذارى شد? و نام آنروزچه بود?
گفته مى شود که نوروز نماد ازسبزى است. رنگ درفش کشور نوروز سبز مى باشد
خراسان يعنى چه?رنگ درفش کشور خورشيد چه رنگ مى تواند بوده باشد
البته سرخ!
پادشاهامان الله خان ... تنها نبود درپشت اش آدمهاى قوي وروشنگر استاده بودند
که پس ازمرگ دیکتاتور افغان عبدالرحمن خان اجازه برگذشتبه وطن داشند. درجمله آن پدربزرگ ایندیا افغانستان، دختر شاه امان الله بود. که يک آدم روشنگر بود ولى در زمينه زبان و انتخاب زبان پشتو به عنوان يگانه زبان ملى پدر تفرقه زبانى شد.
رنگها هيچ بد نيست خون ريختن بد ولى خون دادن خوب خون نماد زندگى ايست ...
آنها خواستند با انتخاب سه رنگ براى پرچم افغانستان سه دوران گذشته اين سرزمين را پيوند دهند و زمينه رنيسانس افغاستان را فراهم سازند.
اگردر بيرق دوران امانى نگاه کنيم ميابيم که در آن نشان خورشيد گندم (سمنک) و کوه نقش و نگارشده بود
آرمان

>>>   امان الله خان يك شخص بي كفايت بود و اداره اش مثل كرزي واري آلوده در فساد بود. زنش ثريا يك روي لوچ و ..لوچ بود و فساد اخلاقي را در بين زنان رايج ميكرد.
شمال الدين

>>>   جای شکی نیست که شخصیت عالیقدر شاه امان الله خان اشتقلال افغانستان را از برینانیای کبیر حاصل نمود و وظیفه مردم وطن پرست افغانستان است تا ار استقلال خویش دفاع نماید و برای هر فرد افغان لازم است تا تشخیص دوست و دشمن را نماید و همیشه در مقابل وطن مسئولیت خویش را در ک نماید .
محمد اسلم از سرک سوم کارته نو کابل افغانستانت

>>>   اگر خوب دقت کنید در افغانستان ما هیچ مرده بد وجود ندارد خصوصا اگر شاه و وزیر باشند
ما بیاد بود حبیب الله خان مکتب داریم بیاد بود عبدالرحمن خان لیسه داریم بیاد بود امان الله خان لیسه داریم بیا بود نادرخان مکتب داریم بیاد بود ظاهر خان بابای ملت شد داود خان در فعلا درجه مرحومیت را کمایی کرده و نجیب الله هم داکتر صاحب است
قابل تامل و تفکر اینکه:
شاهان سابق هر کدام بخون هم تشنه بودند و با زدن همدیگر به تخت رسیدند
کدام خدمت ماندگاری نکردند که از وضع فعلی مردم بلحاظ سواد و درس و فرهنگ و همپذیری هایی که نداریم معلوم است
غفلت ظاهر شاهی و داودخانی زمینه تولد خلقی ها و پرچمی ها و ظلم و کشتارشان شد
و ... نجیب که یک داکتر بود بر کسی پوشیده نیست
و سوال دیگر که زیاد باز نمیکنم اینکه:
اینها چه وجوه مشترک داشتند که همه شان خوب بوده اند؟
لطفا کمی تفکر
لطفا کمی استقلال رای
لطفا کمی عزت نفس و تحلیل عاقلانه
ما مدام در گذشته ها غرق هستیم و در حال میجنگیم و آینده را دیگران برای ما ترسیم میکنند

>>>   ... این زود مردم بود که استقلال را گرفتند. و در کدام جنگ اشتراک نموده؟ چند نفر انگلیس را کوشته بود که غازی شد

>>>   به جواب شمال الدین باید گفت که بسیار بی ادب هستی و شاه امان الله و خانواده اش بهترین ادمها بین قوم پشتون بود.

>>>   درین دور تاریخ و این نسل فقط جوانها تا چشم باز کردند چشم شان جز به خاینین ملی و وطنفروشان نخورد به همین سبب است که امروز تا کسی در افغانستان قاتل وطنفروش دزد و جنایتکار نباشد قدر و قیمت ندارد چون 25 سال است که ... و حالا ادمهای صادق خیلی قیمت ندارند در کشور ما.

>>>   شمال الدین راست میگه

>>>   امان الله خان هر فکری که داشت تمام اینهایی که دم از جهاد و دموکراسی و امثال اینها می زنند خاک پای او هم نمی شوند. همینها بودند که اورا از کشور بیرون کردند و تا امروز این غائله ادامه دارد. او نه به قوم پشتون تعلق داشت و نه به کدام قوم دیگر بلمه به تمام افغانستان تعلق داشت و برای فرد فرد مردم این کشور می خواست خدمت کند.

>>>   حرکت امان الله خان و استقلال افغانستان هر دویش مبتنی براساس قالب های سلیقه ای خودی انگلیس ها درافغانستان بود ولی آن فرزند شجافع دروازی توانست که برای استقلال مبارزه کند و کرد و سرانجام برای استقلال مربوط به شاه امان الله خان شد.. اما بعدها امان الله خان درک قدرت کرد برای بهتر شدن وضعیت تلاش کرد ولی اصول و پیروی مکتب که داشت از قاعده اتاتورک بود و این یک اشتباه بزرگ امان الله خان شد امان الله مرد روشن مرد باخرد و متمدن بود نمیخواست که جنگ و ویرانی شود او همواره تلاش داشت که با کشوری اروپایی کشورش هم متمدن شود و رنگ اروپا گونه را بیگرد ولی افسوس که باندها ی سنت گیرا و توطیه طلب این فرزند تمدن خواه را به توده های خاکستر نشاند و دیگر جغرافیای امنیت و باسبات نداشتیم تا به امروزه ...
آصف تخار

>>>   به فکر خودم شاه امان الله شخص وطن پرست بود که استقلالش ار انگلیس گرفت ، یک شخص مترقی بود که زمینه کار را با زن و مرد مساعد میساخت ، یک شخص روشن بود که تعصب نداشت و شخص بود که مردم خود را دوست داشت چرا جنگ نکرد .
از نظر من این شخصیت ها فراموش ناشدنی است : بخاطر صفات وطن دوستی و ابادی کشور ، شاه امان الله ، سردار محمد داود خان ، احمد شاه مسعود و داکتر نجیب الله .
محمد خان تاجیک
از شهر هرات

>>>   ما افتخار میکنیم به همچو اشخاص وطنپرست و روشنفکر مثل شاه امان الله خان و همیشه آرزو میکنم که خداوند انسان های با احساس و خدا شناس درین کشور به وجود بیاورد تا روزی شود از همه این درد و رنج های که سالهای بی شمار وجود داشته و دارد رهایی یابیم.و من الله التوفیق

>>>   بعضی برادران تاجیک... هستند از پشتون ها از حرفایشان مشخص میشه که آدمهای نژاد پرست هستند هیچ گاه پیروز نمیشود...
فریدون هاشمی از نیورک؛

>>>   هاشمی عزیز !
منظور شما را نفهمیدم کمی روشنی بی اندازید !
اگر به این نوشته من تعصب کردی که تخلص خود را تاجیک ماندم من از قوم تاجیک هستم نژاد خود را دوست دارم مگر خدا پرست هستم.
درمورد چهار شخصیت که از نظر من قابل قدر است ه این وطن به وجود شان شدید نیاز داشت البته دیگر رهبران خصوصیا ایشان را ندارد.

>>>   جناب محمد خان تاجیک امید وارم نارحت نباشی من هم دقیقن بنظر تو موافق هستم سوجه مورد نظر من تو نبودی بعضی برادران هستند که بعضی اقوام مورد تو هین قرار میدهند در واقعیت دشمن ما و شما یکی است فرق نمیکند در چه اقوام چه نژاد هستیم مهم این است همه زیر پرچم افغانستان عزیز زندگی میکنیم یاد قهر مانان زنده نگاه داریم نه اینکه حرفهای رکیک توهین آمیز پشت سر شان بزنیم منم یک پشتون هستم تصویر قهرمان بزرگ جناب احمدشاه مسعود در قلبم نگاه میدارم قهرمان واقعی هیچ وخت فراموش نشدنی هستند نباید تعصب قومی داشته باشیم ؛
فریدون هاشمی از نیورک؛


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است