معیار تعیین مشاوران وزراء چیست؟!
مجلس سنا وزیر مهاجرین را به گماشتن نزدیکان خود که سواد لازم را ندارند بعنوان مشاور متهم کرد اما آقای انوری با رد این اتهامات گفت که انتخاب این افراد بر اساس اصول وزارت صورت گرفته است! 
تاریخ انتشار:   ۱۲:۵۴    ۱۳۹۰/۱۱/۲۳ کد خبر: 32587 منبع: پرینت

وزیر امور مهاجرین و عودت کنندگان شماری از نزدیکان خودش را بدون در نظر گرفتن معیارهای تعیین شده به حیث مشاوران ارشد گماشته است.

آقای زلمی زابلی، رئیس کمیسیون رسیدگی به شکایت های مجلس سنا با ابراز این مطلب اسنادی را به دست می دهد که شماری از این مشاوران در حالی که سواد لازم هم ندارند، با حقوق ماهانه بسیار بلند برگزیده شده اند، اما وزیر امور مهاجرین و عودت کنندگان این گفته ها را و شواهد را بی اساس می داند.

رئیس کمیسیون رسیدگی به شکایت های مجلس سنا اسنادی را به دست می دهد که در این اسناد دیده می شود 2 تن از مشاوران وزیر مهاجرین و عودت کنندگان به نام های نعمت الله و نور مراد که از نزدیکان وی هستند با حقوق ماهانه از 40 تا 60 هزار افغانی گماشته شده اند.

زلمی زابلی گفت که خواهرزاده وزیرصاحب که از ولسوالی اندخوی می باشد، از اسلام آباد آمده است، نه دری، پشتو و نه هم ازبکی را می فهمد، این شخص به اردو و انگلسی صحبت می کند و مشاور بازاریابی مقرر شده است و معاش ماهوار شان 60 هزار افغانی می باشد!

اما در همین حال جماهیر انوری، وزیر امور مهاجران و عودت کنندگان گفت که این افراد بر بنیاد اصول این وزارت و موافقه وزارت مالیه به حیث مشاور تعیین شده اند.

جماهیر انوری گفت که کمیسیونی توظیف شده بود، در رأس کمیسیون معین مرکزی ما قرار داشتند و همچنان نماینده کميشنرى عالى سازمان ‌ملل متحد در امور پناهندگان ، هیأتی که توظیف شده بود، سه تن را دید و برای مدت سه ماه استخدام شدند.

از سویی هم آقای زابلی افزود که شماری از سناتوران در این باره به رییس جمهور نیز شکایت کرده اند.

این اتهامات در حالی صورت می گیرد که پیش از این نیز شماری از اعضای کابینه به گماشتن افراد غیرمعیار در وزارت خانه ها و فساد اداری متهم شده اند. مسأله عمده در کشور ما نبود اراده جدی برای مبارزه با فساد است. وقتی دولتمردان خود درگیر معاملات غیر شفاف اند چه طور میتوان انتظار داشت که ارکان زیر دست و یا ادارات واقع شده در مناطق دور دست فاسد نباشند!

از سوی دیگر؛ بر بنیاد حسابات قطعیه‌ سال 1389 وزارت مهاجرین و عودت کنندگان مشمول وزارت‌هایی می‌باشد که کم‌تر از 40 درصد بودجه‌ انکشافی خود را در سال 1389 به مصرف رسانده‌ است و بر اساس فیصله پارلمان این وزراء مورد استجواب و استیضاح قرار خواهند گرفت.


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:

>>>   اګر حقېقت ګفته شود شکل اېن به وزېر نمۍ ماند.

>>>   از خرم نشنلست و فاروک وردگ ... کرده خوب است حد اقل به دیگران خو خیانت نمی کنند به زبان دیگران و به فرهنگ و میراث های فرهنگی دیگران تجاوز نمی کنند.
نبی از کابل- لندن

>>>   در مورد وزیر امور مهاجرین هرچه گفته شود حقیقت دارد ایشان نه تنها در داخل وزارت بلکه در نمایندگی های امور مهاجرین در خارج کشور نیز از اقوام وخویشاوندان بی سواد وبی تجربه خودرا مقرر کرده است که به هیچوجه نمی توانند مشکل مهاجرین را در خارج کشور حل وفصل کنند فقط حقوق دالری می گیرند وبا موترهای مجلل به عیش ونوش می پردازند وباعث بی آبرویی کشورما می شوند. کارمند بی واسطه وزارت امور مهاجرین

>>>   چو کفر از کعبه بر خیزد کجا ماند مسلمانی
اب از بالا خت است
افسوس و صد افسوس وقتیکه وزیر صاحبان ما غرق در فساد اند مامورین بیچاره ماچی گناهی دارند
م.ج از نورستان

>>>   باوركنيد كه انقدر وزير بي خاصيت است كه د ر وزارت مهاجرين بخش اسكان مجدد براي آن عده از مهاجران برگشته ازخارج كه مستحق يك نمره زمين اند براي اجراي زمين بايد تا 1700 $‌ دالررشوه پرداخت كنند تا كار شان اجرا شود . در غيرآن سالها خواهم گذشت و نمره زمين آنها اجرا نخواهد شد.

>>>   اندخوی یکی اولسوالی های است که ازلحاظ علم ودانش پروری درسطح افغانستان درسرزبانهااست ومردم آن نیزقشرروشن هستندافراداشخاص زیادی وجودداردکه بحیث وزیر مشاورایفای وظیفه نمایندجای تعصف است که وزیرصاحب انوری بجای اینکه به این خطه باستانی نام خوب کمایی کرده باشنددرسطح سنا بدنام کردندما اهالی اندخوی نیزچنین کارغیرعاقلانه وزیرصاحب راتقبیح مینماییم .ومشوره برایشان میدهیم که خویش خوری نکرده ازدانشمندان واهل قلم استفاده نمایندتابه رونق کارشان بافزایدنه اینکه باعث بدنامی شان گردد.
(اندخویی)

>>>   این خود سری و بی بند و باری ها در دستگاه حکومت و دولت از عدم شفاقیت اصول و سواد لازم در کار پارلمان افغانستان است . اگر اعضای پارلمان کشور به اساس اهلیت و لیاقت از طرف مردم و ملت انتخاب می شدند , امروز ما شاهد چنین خیانت صریح و بیشرمانه که از طرف مقامات ذیصلاح حکومت و دولت مزدور تداعی میشود , نمی شدیم . این ما هستیم , که تیشه را در جهت کوبیدن به ریشه خویش بدست جنایت کار مفسد اوباش و فروخته شده به کشور های مداخله گر داده ایم . تازمانی ایکه دست کشور های مداخله گر از حمایت غلامان مزدوران شان از افغانستان قلع و قمع نشود , دسترخوان روند خیانت هرگز از افغانستان برچیده نخواهد شد .

>>>   ازین وزیر گلایه نکنید زیرا سیستم چنین شده است چرا مردم وزارت دفاع و خارجه را نقد نمیکند . سیستم خراب از سابق چنین بوده و امروزه هر که وزیر شد از دیگران یاد میگیرد .

>>>   آخر چقدر شرم آور است که در پست های مشاوریت ها، اشخاص بیسواد و کم ظرفیت گماشته میشود، روی همرفته دولت و پارلمان ما هم خاص بخاطر حقوق ماهوار اشخاص مذکور که شنیده اند 40 تا 60 هزار افغانی است،شکایت میکنند و کمیسیون ایجاد مینمایند که تا بتوانند حقوق مذکور را با مشاوران نصف و یا اشخاص نا لایق و مورد علاقه شخصی خودشان را جایگزین نمایند. در حالیکه 40 تا 60 هزار افغانی حقوق ماهوار یک مشاور کم است اگر او بتواند در انجام وظایف اش صادقانه عمل کند و احساس مسوولیت دینی و ملی نماید.

شهریار از مامه یی

>>>   در ضمن برای ریاست مهاجرین در کویته یک شخص بی سواد که صنف دوازده هم ندارد بنام مرتضی خرمی مقرر شده است.
این شخص از نزدیکان محقق و دوستم است و بر اساس روابط به این سمت گزیده شده است

>>>   از شناسی که زابلی صاحب من دارم که در مسایل بسیار قاطیع است امید که همین قسم قضیه فاروق وردک هم را یکبار ورق بزند و آن درمورد سوال شود تا ازین بیشتر جامعه به گودال تد بختی نرود
م ح چ

>>>   با آقای شهر یار واقعا موافق هستم

>>>   داکتر زابلی خودش یک پایلچ است وی را به این کته گویی ها چی کار-
پدرش با پدر کرزی یکجا در قندهار ... میکردند
بریدمن سابقه

>>>   اقای انوری نترس جنرال دوستم همکارت است که همیشه ازاوزبک وترکمن دفاع میکند این ها اصلا دیده نمیتواند که ملیت اوزبک وترکمن که یک وزیردارد کورشود چشم های بیگانه گان آفرین تووزیرصاحب همین طورباش این وظیفه چندروزه است اما میگذرد اما اعظم دافرواری بدنامی رابه خودنگی اعظم دافرکسی بودکه تمام قوم عطاربه خاک پای کرزی ... فدامیکرد .
رنگینه کارگرازپارلمان افغانستان

>>>   داماد برادر وزیر مهاجرین دو سال میشود به گمرک اندخوی مقرر شده ویک ماه قبل برادرزاده خودرا که هنوز مامور رسمی دولت نشده به گمرک اندخوی روان کرده.... اندخویی

>>>   همین پست به اساس سهمیه در شرکت( دولت نام نهاد ) برای اقوام ترکمن داده شده است حق دارد از اقوام خود ویا افراد پارتی خود مقرر کند وحد اقل خود وزیر که لیسانس است چرا بالای معاونین ریاست جمهوری این انتقادات صورت نمیکیرد بالای وزیر داخله همه از یک سمت ویک قوم آنهم بی تحصیل را مقر نموده است به همین منوال در تمام وزارت خانه ها وادارات مستقل فرموده محترم بشردوست است حتی اگر وزیر متعلق به قوم هزاره است تنها هزاره هایرا مقرر مینماید که درقدم اول اقوام نزدیک اوباشد درقدم دوم از قریه وقشلاق ان نه تمام هزاره را.

>>>   وزارت عودت مهاجرین چطور کمترازچهل درصد بودجه رامصرف نموده ومهاجرین کمپهاقربانی سرمامی شوندماشخصا فساد عظیمی رادر کمپ ها ی مهاجرین در هرات شاهدبودیم .نکته مهم دیگراینکه وزارت مهاجرین باید اطلاع کافی از قوانین مهاجرت جهانی وکنوانسیونهای جهانی پناهندگان داشته باشد تاماشاهد بدترین تبعیض ها درکشورهای میزبان پناهندگان افغان نباشیم .نهادنواندیشان افغانستان

>>>   سلام دوستان عزیز ! جالب است در عدالت پارالمان کشور که یک بام و چند هوا و چند هوا و چندین بام . از پدرانی بزرگوار مان گفته شده است که خربوزه از خربوزه - وزارتخانه از وزارتخان - شرکت های دولتی پر در آمد از شرکت های پر درآمد تر رنگ و رنگ تر میگرند . و زنگ چوری دولتی از ریس - معین و وزیر صاحبان اعلان شده و بر طرفی شان را خداوند(ج) تصمیم میگرد ودر غیر آن عدالت دنیای در افغانستان وجود ندارند. ممکن جناب وزیر صاحب عودت کننده گان که چندان عاید هم ندارد یا ازبک یا ترکمن یا بلوچ یا هزاره زحمتکش میباشد . جناب زابلی صاحب ! به صاحب خانه زورتان نمی رسد و مهمان را مورد ازیت قرار میدیهید . اگر آقای وزیر عودت کننده گان محترم این کار را کرده باشد - یک گام به عدالت است .
رستم - کابل

>>>   خوب این که یک کار نو نیست، در هر وزارت که وزیر از هر سمت و ولایتی که بوده خویش و اقاربش را در پست های کلیدی بدون در نظر داشت تعلیم و تحصیل آنها گماشته حتی تا حد آخر کوشش کرده که مامورین پایین رتبه اش هم قوم و خویش خودش یا حداقل همزبانش باشد،لازم نیست مه نام کدام وزارت مشخص را بگیرم از ریاست جمهوری گرفته تا هر وزارت که بروید این حالت را مشاهد میکنید.

>>>   وزارت امور مهاجرین به نا امنترین 7 ولایت به بیجاشدگان کمک کرد و در کابل و دیگر ولایت کمک های زمستانی صورت گرفت. زابلی ازین چیز ها چرا حرف نمیزند. انتقاد کردن آسان است اما ای کاش به اندازۀ نصف انتقاد خود زابلی عمل میکرد.

>>>   افغانستان هیچ وقت از این مفکوره های قوم پرستی، مستعمره سازی پوست ها و غیره نجاد نخواهد یافت. راه حل دایمی فدرالی شدن افغانستان ویا یک قسمت خاک افغانستان و از پاکستان را بنام پشتونستان یک کشور تاسیس نمایند.
نوت: در آخر بجواب خانم کارگر بگویم که اعظم دادفر بعضی از اقارب خود را مقرر کرده بود بنام مشاور، صادقانه بگویم که آنها کسانی بودند که جوان، فعال، ظرفیت کار و علم دانش کافی داشتند.
کارمندان وزارت مهاجرین

>>>   اين همه بي بنياد است من يكي از آن مشاور ها هستم پروسه تمامآ عادلانه بود من نه واسته داشتم نه كدام شناسايي به وزير مهاجرين داشتم. و كسانيكه انتخاب شده اند از يك پروسه شفاف گذشته كه هيئت موظف از كميشنري سازمان ملل در امور پناهندگان، هيئت رهبري وزارت، وزارت ماليه بود. امتحان و انتروي بود. اما قرار داد از اول معلوم بود كه تا آخر سال ٢٠١١ بود همه ما ميدانستيم لطفا به يك آدم خوب تهمت نكنيد.

>>>   وزير مهاجرين يك شخص با تجربه است بيشتر از سي سال در ادارات دولتي تجربه دارد. هيچ وزيري با اين بكگروند خوب نيست. زابلي از قواريش ديده ميشود كه خودش يك آدم بيسواد است.

>>>   وزیرصاحب نام اوزبک ها را بد کنید شما از ملت ترکمن هستین ما اوزبک هرگزاین کار نمیکنیم و نخواهد کردیم .من باور دارم این وزیرلایق وزیری نیست باید برکنار شود .بصیرترکستان از اندخوی

>>>   تفکر اینجانب در ین مورد چنین است که بی عدالتی و تخطی در تمامآ وزارت خانه های افغانستان وجودداشته ودارد ولی آغای زلمی زابلی با وجودیکه خود از سواد کامل برخوردار نیست و دیگر اشخاص معتبر مانند مشاورین محترم وزارت مهاجرین را مورد انتقاد قرار داده و در کل انسان باید همیشه چیزیکه بخود میپسندد به دیگران هم بپسندد پس آغای زلمی زابلی حق توهین کردن به دیگران را ندارد و در آخر یک بار دیگر هم میگویم که خود زلمی زابلی خودش یک آدم بیسواد است
؟؟؟؟؟؟؟؟

>>>   هتمي براي وکلاي کميشن کار محترم پارلما ن افغانستان اين وزارت تا حال چيزي نداده که طرف توجه شان قرار گرفته اخيرآ.

>>>   جناب بصیر ترکستانی من فکر میکردم ترکمن و ازبک همه یکی است. اگر موضوع بدنامی باشد هیچ لازم نیست که کسی شما را کسی بدنام کند چون وقت شدهگی هستید. ظلمی که ازبک ها کرد چور و چپاول که آنها کرد یکی از فیصدی کم است که شما انجام دادین. ترکمن ها همیشه مردم بیطرف و به هیچ کس بدی نکرده.
اسماعیل ترکمن اندخوی

>>>   جناب محترم وزیر صاحب عودت مهاجرینکه خود را بی شرمانه داکتر خطاب میکند از جمله یکی از فاسد ترین انسان های زمان خود است اگر تاریخچه ایشان را به نوشته بگیریم زیاد است نمیدانم از تقلب کاری های زمان ریاست امور فارمسی ایشان در مزار شریف و یا اینکه به صفت ریس عمومی امور فارمسی تعین شدن بگویم ویا اینکه از وارد کردن ادویه های تاریخ تیر و بی کیفیت شان ویا اینکه از جهل کاری هایشان در مقابل شرکت های تورید وتولید ادویه در سطح افغانستان بگویم ویا اینکه چگونه شرکت های وارد کننده ادویه را به ورشکست مواجع کردن ایشان و هزاران هزار همچو و اقعات. اما سواال اینجاست که چرا دولت مردن ما و گردان نده گان سیاست کشور ما در باره انتخاب وزرای کابینه از دقت کامل کار نمیگیرند و یا اینکه خود فاسد اند که همچو افراد فاسد و دور از کرامت انسانی را که تنها معیار شان پول شرف شان پول اعتبار شان پول و حثیت شان پول است و اصلا به فکر وطن مردم نیست ونبوده به صفت وزیر معرفی میکنند و بعداً هم وکلای ما که در حالیکه در باره شخصیت همچو افراد معلومات دارند برایشان رای اعتماد میدهند و کشور را به سوی بد نامی و تشنج میکشند ایا نمیدانند که کی است بلی میدانند .پس مقصر اصلی کیست؟


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است