نماینده ویژه جدید سرمنشی ملل متحد وارد کابل شد
 
تاریخ انتشار:   ۱۹:۲۹    ۱۴۰۵/۷/۲۷ کد خبر: 201118 منبع: پرینت

خانم رباب فاطمه، نماینده ویژه جدید سرمنشی ملل متحد وارد کابل شد.
رباب فاطمه رسماً وظایف خود را به‌عنوان نماینده ویژه سرمنشی ملل متحد برای افغانستان و رییس هیات معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) آغاز کرد.
خانم فاطمه بیش از ۳۰ سال تجربه در عرصه های خدمات ملکی در سطح ملی و بین‌المللی، دیپلوماسی دوجانبه و چند جانبه، سیاست‌گذاری، دادخواهی و طرح و تطبیق برنامه‌ها را باخود به این سمت می‌آورد.
وی پیش از این انتصاب، به‌عنوان معاون سرمنشی ملل متحد و نماینده عالی این سازمان در امور کشورهای کمتر انکشاف‌یافته، کشورهای انکشافی محاط به خشکه و کشورهای جزیره‌ای کوچک انکشافی(UN-OHRLLS) ایفای وظیفه کرده است.

پیش از این، خانم فاطمه سفیر و نماینده دایمی بنگلادش در ملل متحد در نیویارک بود (۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲). در این سمت، او به عنوان رییس هیات‌ های اجرایی صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) (۲۰۲۰) و اداره زنان ملل متحد (۲۰۲۲) و نیز به حیث معاون رئیس هیئت اجرایی برنامه انکشافی ملل متحد (UNDP)، صندوق جمعیت ملل متحد (UNFPA) و دفتر خدمات پروژه‌ای ملل متحد (UNOPS) در سال ۲۰۲۱ خدمت کرده است. او نخستین زنی بود که در سال ۲۰۲۲ به عنوان رییس کمیسیون ترویج صلح سازمان ملل متحد انتخاب گردید. خانم رباب فاطمه منحیث معاون رئیس هفتاد و هفتمین جلسه مجمع عمومی ملل متحد نیز ایفای وظیفه کرده است.
منحیث یک دیپلمات حرفه‌ای، خانم فاطمه از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ سفارت بنگلادش در جاپان و از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ ریاست عمومی وزارت امور خارجه بنگلادش را به عهده داشت. وی در نمایندگی‌های بنگلادش در نیویارک، جنیوا، بیجینگ و کلکته، و نیز در وزارت امور خارجه کشور خویش در سمت‌های مختلف انجام وظیفه نموده است.

خانم فاطمه همچنان در سازمان بین‌المللی مهاجرت (IOM) به عنوان مشاور منطقه‌ای برای آسیای جنوبی و جنوب‌غرب آسیا و مشاور منطقه‌ ای در امور تغییر اقلیم و مهاجرت(۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵)، و نیز به صفت نماینده منطقه‌ ای برای آسیای جنوبی(۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱) ایفای وظیفه کرده است. از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۷، خانم فاطمه رییس بخش حقوق بشر دارالانشای کشورهای مشترک‌المنافع در لندن بود.
خانم فاطمه دارای درجه تحصیلی ماستری در روابط بین المللی و دیپلوماسی از بخش حقوق و دیپلوماسی فلچر دانشگاه تافتس در ایالات متحده آمریکا، و لیسانس در امور اجتماعی از دانشگاه کانبیرا در آسترالیا است. در کنار زبان مادری خویش یعنی بنگالی، وی به انگلیسی نیز صحبت می نماید و با زبان های هندی و اردو همچنان آشنایی دارد.

کد (۹)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
ملل متحد
کابل طالبان
نظرات بینندگان:

ایمیل:
لطفا فارسی تایپ کنید. نوشتن آدرس ایمیل الزامی نیست
میتوانید نام و محل سکونت را همراه نظرتان برای چاپ ارسال نمایید
از نشر نظرات نفاق افکنی و توهین آمیز معذوریم
مطالب خود را برای نشر به ایمیل afghanpaper@gmail.com ارسال فرمایید.
پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است