| تاریخ انتشار: ۱۹:۳۵ ۱۴۰۵/۶/۲۶ | کد خبر: 200910 | منبع: |
پرینت
|
|
خبرگزاری آناتولی به نقل از منابع امنیتی گزارش داد که ابراهیم کالین، رییس سازمان اطلاعات ملی ترکیه (MIT)، پس از سفر به افغانستان به پاکستان رفته است.
ترکیه یکی از کشورهای میانجی در میان طالبان در افغانستان و دولت پاکستان به شمار میرود.
آناتولی نوشته است که کالین در جریان سفرش به اسلامآباد، با عاصم منیر، فرمانده ارتش، عاصم ملک، رییس سازمان اطلاعات نظامی و شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان دیدار کرده است.
در این دیدارها، وضعیت کنونی روابط ترکیه و پاکستان و فرصتهای گسترش همکاری میان دو کشور، همچنین تحولات منطقهای و جهانی مورد بحث قرار گرفت.
مقامهای دو کشور دربارهی وضعیت امنیتی شکلگرفته در خاور میانه پس از آغاز جنگ امریکا و اسرائیل با ایران، افزایش تنشها در منطقه و پیآمدهای سیاسی، امنیتی و اقتصادی این درگیری بر کشورهای منطقه گفتگو کردند.
بهگفتهی منابع، آنان همچنین خطر گسترش درگیریها به دیگر کشورها و مناطق را بررسی کردند.
تنشها و تحولات اخیر میان یمن و عربستان سعودی و خطراتی که این تحولات برای ثبات منطقهای به همراه دارد نیز از دیگر موضوعات مورد بحث بود.
در این گفتگوها بر اهمیت توافق دفاعی مشترک مکه بهعنوان زمینهای مشترک میان طرفها در چارچوب تلاشها برای بازگرداندن ثبات به منطقه تأکید شد.
مقامهای دو کشور همچنین بر نقش ترکیه و پاکستان در کاهش تنشها و باز نگهداشتن کانالهای دیپلماتیک تأکید کردند.
بهنوشتهی آناتولی، ترکیه تأکید کرده است که همچنان به تلاشهای خود برای کمک به حل تنشها میان افغانستان و پاکستان از طریق گفتوگو ادامه خواهد داد.
مقامهای ترکیه و پاکستان همچنین توافق کردند همکاریهای سطح بالای موجود میان دو کشور در حوزههای امنیتی و اطلاعاتی را بیش از پیش تقویت کنند.
ترکیه بار دیگر حمایت خود را از پاکستان در مبارزه با تروریسم اعلام و تأکید کرد که به حمایت از تلاشها برای تقویت ظرفیتهای پاکستان در زمینهی مقابله با تروریسم ادامه خواهد داد.
سفر کالین به پاکستان پس از آن انجام شد که او در کابل با مقامهای ارشد طالبان دیدار و گفتگو کرده بود.
در همین حال سجاد حیدر خان، سخنگوی وزارت خارجهی پاکستان گفته است که میانجیگیری کشورها برای کاهش تنش میان اسلامآباد و کابل، بهدلیل بیمیلی طالبان نتیجهبخش نبوده است.
او روز (پنجشنبه، ۲۶ سنبله) در یک نشست خبری در پاسخ به پرسشی دربارهی سفر رییس استخبارات ترکیه و معاون شورای امنیت ملی قطر به کابل گفت که از پیشزمینهی این سفر اطلاعی ندارد، اما قطر و ترکیه هر دو در زمینهی میانجیگری نقش بسیار سازندهای داشتهاند.
او افزود که پاکستان سال گذشته دو بار از طریق میانجیها با طالبان وارد تعامل شد؛ اما واکنش طالبان منفی بوده است.
کد (9)