حجم تجارت افغانستان به 13.9 میلیارد دلار رسید
 
تاریخ انتشار:   ۱۷:۰۹    ۱۴۰۴/۱۰/۱۶ کد خبر: 178654 منبع: پرینت

حجم تجارت افغانستان در 2025 با وجود موانع به 13.9 میلیارد دلار رسید و صادرات و واردات افزایش یافت.
به گزارش تسنیم، وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد که صادرات و واردات افغانستان در سال گذشته میلادی، با وجود مشکلات و چالش‌های ناشی از بسته بودن مسیرهای تجاری، تحت تأثیر منفی قرار نگرفته و نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

گزارش افزود که حجم کل تجارت افغانستان در سال 2025 میلادی به 13 میلیارد و 932 میلیون دلار افزایش یافته است، که از این میزان، یک میلیارد و 807 میلیون دلار مربوط به صادرات و حدود 12 میلیارد و 125 میلیون دلار مربوط به واردات می‌باشد.
این وزارتخانه تصریح کرد عمده صادرات افغانستان به بازارهای هند، پاکستان، ازبکستان، امارات متحده عربی، قزاقستان، ایران، ترکیه، چین، عراق و تاجیکستان صورت گرفته است.

گزارش اذعان داشت بازارهای اصلی وارداتی افغانستان شامل ایران، امارات متحده عربی، پاکستان، چین، ترکمنستان، ازبکستان، روسیه، قزاقستان، مالزی و هند است و ترکیب عمده واردات این کشور شامل ماشین‌آلات و قطعات خودرو، فرآورده‌های نفتی، غلات، تجهیزات و ماشین‌آلات برقی، منسوجات پنبه‌ای، روغن‌های نباتی، سیمان، ادویه‌جات، برنج، شکر، لبنیات و البسه مصرفی می‌باشد.

با وجود موانع و محدودیت‌های مسیرهای تجاری افغانستان با پاکستان، مقامات طالبان همواره تأکید کرده‌اند بازگشایی این راه‌ها تنها در صورتی انجام می‌شود که تضمین‌های لازم برای جلوگیری از سوءاستفاده و فشار سیاسی فراهم شود. به این ترتیب، هم‌زمان با رشد حجم تجارت و افزایش صادرات و واردات، حفظ منافع تاجران و تأمین نیازهای اقتصادی مردم در اولویت قرار دارد.

«ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی حکومت طالبان پیش از این مواضع افغانستان درباره بازگشایی مسیرهای تجاری با پاکستان را اعلام کرده بود و هشدار داد بسته شدن راه‌های تجاری و ترانزیتی از سوی پاکستان به‌صورت غیرقانونی و به‌عنوان ابزاری برای فشار سیاسی و اقتصادی، خسارات جدی برای مردم و تاجران دو کشور به بار آورده است.
مجاهد تصریح کرده بود: «افغانستان نیازمندی‌های خود را از کشورهای متعددی تأمین می‌کند و بنابراین تصمیم گرفته شده که راه‌های تجاری و ترانزیت با پاکستان زمانی دوباره باز شود که اطمینان قوی از سوی پاکستان به دست آید تا در آینده این مسیرها به‌عنوان ابزار فشار یا بهره‌برداری غیرقانونی مورد استفاده قرار نگیرند و حقوق تاجران و مردم هر دو طرف محفوظ بماند.»

کد (7)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
حجم تجارت
افغانستان
نظرات بینندگان:

>>>   ۱۲ ملیارد واردات و ۲ ملیارد صادرات؟؟؟
۱۲-۲=۱۰
این ده ملیارد دالر امریکایی برای واردات از کجا تامین میشود؟؟؟

ایمیل:
لطفا فارسی تایپ کنید. نوشتن آدرس ایمیل الزامی نیست
میتوانید نام و محل سکونت را همراه نظرتان برای چاپ ارسال نمایید
از نشر نظرات نفاق افکنی و توهین آمیز معذوریم
مطالب خود را برای نشر به ایمیل afghanpaper@gmail.com ارسال فرمایید.
پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است