هجوم سازمان‌یافته کوچی‌ها به ناهور ولایت غزنی
 
تاریخ انتشار:   ۱۱:۳۶    ۱۴۰۴/۲/۲۴ کد خبر: 177267 منبع: پرینت

منابع محلی به جمهور میگویند که کوچی‌ها به روستای «وصی‌محمد» ولسوالی ناور ولایت غزنی هجوم آورده و در آنجا خیمه‌های شان را برپا کرده‌اند؛ هجومی که نه‌تنها خسارات مالی به بار آورده، بلکه زندگی روزمره مردم محل را نیز به خطر انداخته است.
به گفته باشندگان محل، کوچی‌ها در اقدامی تحریک‌آمیز و بی‌سابقه، رمه‌های‌شان را آزادانه بر کشتزارهای مردم رها کرده‌اند؛ عملی که خشم و واکنش شدید مردم را به‌دنبال داشته است.

اما این پایان ماجرا نبود؛ در پاسخ به اعتراض ساکنان، کوچی‌ها با چوب و سنگ به مردم حمله‌ور شده و شماری از آن‌ها را وحشیانه لت‌وکوب کرده‌اند.
شواهد محلی همچنین نشان می‌دهد که کوچی‌ها در نزدیکی مکتب روستا خیمه زده‌اند؛ حضوری که با مزاحمت‌ و ارعاب دانش‌آموزان و ساکنان محل همراه بوده و فضای ترس و ناامنی را حاکم کرده است.

آنچه این بحران را پیچیده‌تر می‌سازد، حمایت آشکار طالبان از اقدامات کوچی‌هاست؛ حمایتی که دست مردم محل را برای دفاع از زمین، امنیت و حیثیت‌شان بسته نگه داشته است.
تلاش‌های ساکنان برای جلوگیری از این یورش‌ها تاکنون بی‌نتیجه مانده، و موارد مشابه در دایکندی و بهسود نیز به زخمی‌شدن مردم و وارد آمدن خسارات گسترده انجامیده است.
با گذشت هر روز، شکاف میان مردم محل و کوچی‌ها عمیق‌تر شده و نظام قضایی طالبان نیز با صدور تصمیمات جانبدارانه، آتش این بحران قومی را شعله‌ورتر کرده است.

پس از تسلط طالبان، موج تازه‌ای از درگیری‌های قومی میان کوچی‌ها و ساکنان مناطق مرکزی به‌راه افتاده که نه‌تنها هشداردهنده است، بلکه بذر بی‌اعتمادی و تنش‌های خونین را در آینده‌ای نزدیک خبر می‌دهد.

کد (9)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
هجوم کوچی‌ها
ولایت غزنی
نظرات بینندگان:

>>>   کوتااه بگویم ،آی سردمداران هزاره !شوری علما(اهل تشیع)که گاه ناگاه ازآدرس مردم تشیع ازامارت حمایت میکنید ، حالاوقت شما است که کاری کنید ،مدیریت بحران نمائید،ازتوانایی هاوامکانات خویش استفاده نمائید، نشود که ازمسولیت شانه خالی کنید

>>>   دفاع از مال و جان ناموس حق شرعی هر مسلمان است.
از مال خود و جان خود و ناموس خود دفاع کنید و به خدا توکل کنید.
کوچی گر آدم نشد کوچ اش دهید.

>>>   به اولی همه مردم آمده است تا تورا به چشم ببیند بعد دستور حمله بهشان بتی این جوری که نمیشه تو و خانواده مبارک در خارج چکر بزنی برای اون های که توان ای را ندارد که گله کوچی را از مزارع خود دور کند اگر هم دور کند چنان چنان چنان لت کوب ش کند که به قوچ کوچی بگوئید پدر کلان قربانی تو شوم تو کجا بودی فهمیدی


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است