نقش پنهان کرزی در مهندسی انشعاب مقاومت
کرزی شاید بتواند بازی را برای مدتی به نفع خود پیش ببرد، اما تاریخ نشان داده که سیاست بی‌ریشه، دیر نمی‌پاید 
تاریخ انتشار:   ۱۲:۲۳    ۱۴۰۴/۲/۱۲ کد خبر: 177205 منبع: پرینت

میدان سیاست یا میز معامله؟ نقش پنهان کرزی در مهندسی انشعاب مقاومت...
در چشم‌انداز پرآشوب سیاسی افغانستان، کمتر کسی همچون حامد کرزی توانسته در پشت صحنه، چنین مکارانه مهره‌چینی کند. سفری که اخیراً به ابتکار شاخه حقانی با رهبری آقای جعفر مهدوی به ترکیه انجام شد، در ظاهر تلاشی برای گفتگو و تفاهم بود، اما در واقع بخشی از طرح عمیق‌تری‌ست که مهندسی اصلی آن را خود کرزی بر عهده دارد.

کرزی، با درک کامل از خستگی، انزوا و افت منزلت چهره‌هایی چون آقایان سیاف، محقق و قانونی که سال‌ها است در ترکیه از سیاست و مردم فاصله گرفته‌اند؛ کوشید با وعده امتیاز، تضمین جانی و حفظ دارایی‌ها، آنان را برای بازگشت به کابل ترغیب کند. بازگشتی که نه‌تنها برای خود او سرمایه‌ای چندقومی از هزاره، ازبیک و تاجیک فراهم می‌سازد، بلکه برای شاخه حقانی طالبان نیز فرصتی‌ست تا در برابر جریان ملا هیبت‌الله در قندهار، وزنه‌ی مشروعیت سیاسی سنگین‌تری پیدا کنند.

اما شاه‌بیت این بازی در انتصاب عمر داوودزی به عنوان رییس شورای عالی مقاومت نهفته است تصمیمی که با مشوره مستقیم کرزی صورت گرفت. او به‌خوبی آگاه بود که داوودزی نزد جبهات فعال در میدان واقعی مقاومت (یعنی جبهه مقاومت ملی و جبهه آزادی) چهره‌ای پذیرفته‌شده نیست و این انتصاب به‌جای تقویت صفوف مخالف طالبان، سبب انشعاب و تفرقه خواهد شد. هدف کرزی، دقیقاً همین بود: شکاف در درون مقاومت، تا از میان خلأ اعتماد و اختلاف، بتواند با مهره‌های باقی‌مانده معامله کند و در بزنگاه آینده، تکیه‌گاهی از “مخالفان بی‌اثر” داشته باشد.

اکنون این پرسش مطرح می‌شود که بازگشت این چهره‌ها به کابل، چه تأثیری بر نیروهای مبارز در میدان خواهد داشت؟ پاسخ روشن است: نه‌تنها آسیبی وارد نمی‌شود، بلکه یک تصفیه طبیعی رخ می‌دهد. چهره‌هایی که سال‌ها دچار لکنت سیاسی، موضع‌گیری‌های کژدار و مریز و رفتارهای خنثی بودند، با خروج از صحنه مقاومت، راه را برای انسجام، شفافیت و یک‌دستی مردم در صفوف مبارزان واقعی باز می‌گذارند.

نتیجه؟ کرزی شاید بتواند بازی را برای مدتی به نفع خود پیش ببرد، اما تاریخ نشان داده که سیاست بی‌ریشه، دیر نمی‌پاید. مردم و مقاومت‌گران اصیل، دیر یا زود حقیقت را تشخیص می‌دهند و آن روز، دیگر جایی برای معامله‌گران پشت‌پرده نخواهد ماند.

کاظم همایون


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
نقش کرزی
انشعاب مقاومت
نظرات بینندگان:

>>>   کرزی امیشه یک آدم واقی دررس پشتون خاهی تمام ارزی افغانستان هست و بوده کرزی مشاورظاهرشاه بوده تابحالا امون راراادامه میدهدکرزی دشمن اصلی مردم فارس هست همیشه سعی دارد که اپوزیسواینافارس تبار را منحل کندچالش بکشدازازی آدم دوروپس فطرت دور باشیدایچ وقت کول حرفاخرافات اش رانخوریدنودهزار سربازبهخاتراش جان دادن ولی خودش صلح کرد

>>>   شما از مقاومت حرف می‌زنید!
کدام مقاومت، در کدام ولایت، ولسوالی ، وقریه افغانستان وجود دارد، لطفن ازآن نام بگیرید؟
در طول تقریبن چهار سال زمامداری طالبان هیچ نوع حرکتی در هیچ نقطه افغانستان به نظر نرسیده، که نشان دهنده مقاومت جدی و خطر آفرین برای نظام گردد!
در افغانستان هیچ نوع میدان مبارزهای وجود ندارد، که شما ازآن بحث می کنید!
طالبان فعلن بدیلی ندارند!

>>>   این پدر فساد افغانستان است این ادم خرابکاری میکند

>>>   یک قصه کوتاه،
زمانی که جهاد در مقابل چپ گرایان خط ماسکو شروع شد و بعدا" در مقابل ارتش سرخ شوروی تا انحلال نظام شوروی ادامه پیدا کرد ، در ابتدا بودند تعداد زیاد سیاستمداران و نظامیان کار کشته دوران ظاهر و داود که میگفتند ایستادن در مقابل ارتش سرخ ساعد سیمین خود را رنجه کردن است و عقیده داشتند که هر کجا ارتش سرخ داخل شده هرگز بیرون نشده و در نهایت دیدیم که حال و احوال جهان چنان تغیر کرد که نه ارتش سرخ ماند و نه پیش مرگ های چپی اش از افغانستان.
و حالا
نسل جدید مقاومتگران خوب میدانند که امریکا ملیارد ها دالر سلاح و مهمات و تجهیزات و لوجستیک را برای نیروی نیابتی و کرایی اش در افغانستان به جا گذاشته اما در هر حال بیشتر از قدرت ارش سرخ نیست.
اراده مقاومت در روح و روان نسل جوان کشور چنان ریشه کرده گروه ریش و پشم طالبی نه توان ایستادگی را در مقابل این جوانان مقاومتگر دارند و نه ایمان اش را.
از جانب دیگر باد های مخالف در جو سیاسی جهان وضعیت دنیا را کاملا" به گونه رقم خواهد زد که حتی پیشگویک مشهور مانند آقای صدیقی هم در خاطرش خطور نمیکند.
اضمحلال چین و فروپاشی امریکا را شاید نسل من و هم سالان من نبینند اما مقاومتگران جوان شاهد این تحولات خواهند بود.
به هر حال ، تنها حاکمیتی در یک جغرافیا پایدار و ماندنی است که بر دل ها حکومت کند نه بر کوه ها و دشت ها و دریا ها.
تا ده سال دیگر تمام خط اول طالبانی شکار عزراییل خواهند شد و نو چندک هایش در حین فرار هم سر را از دست خواهند داد و هم دستار را.

>>>   خداوند خودش بهتر میداند مگر به احتمال زیاد که امسال آخرین سال عمر کرزی است و شاید پیش از زمستان داعی اجل را لبیک بگوید.
خداوند از اعمالش پرسان خواهد کرد.

>>>   «سیاستِ بی ریشه» مثل مبارزه ی بی ریشه، در میدان خالیِ
پر از علف های هرزه است.

>>>   میرویس کرزی کجاست؟؟!

ایمیل:
لطفا فارسی تایپ کنید. نوشتن آدرس ایمیل الزامی نیست
میتوانید نام و محل سکونت خود را همراه نظرتان برای چاپ ارسال نمایید
پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است