تاریخ انتشار: ۱۰:۱۱ ۱۴۰۴/۲/۱۱ | کد خبر: 177194 | منبع: |
پرینت
![]() |
معاون اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان با انتقاد از موانع تجاری ایران، گفت که به دلیل موانع و نبود شرایط مناسب، سرمایهگذاران درحال مهاجرت به ترکیه هستند.
به گزارش تسنیم، «محمدیونس مهمند» معاون اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان با انتقاد از برخی موانع تجاری ایران و عملیاتی نشدن توافقات اقتصادی بین دو کشور بیان داشت که بسیاری از سرمایهگذاریها به دلیل نبود شرایط مناسب به نتیجه نرسیده و به همین دلیل، تعداد زیادی از سرمایهگذاران به ترکیه روی آوردهاند.
وی در سخنانی که در همایش معرفی فرصتها و ظرفیتهای تجاری ایران و افغانستان در تهران ایراد کرد، از برخی موانع تجاری همچون عدم تحقق توافقات اقتصادی بین دو کشور، مطالبات تجار افغان در ایران، کمبود ظرفیتهای لازم در منطقه آزاد تجاری چابهار و پیچیدگیهای مربوط به ترانزیت و فرآیندهای قرنطینه میان دو کشور انتقاد نمود.
مهمند تصریح کرد: «سالهاست در زمینه توسعه همکاریهای اقتصادی گفتگو میکنیم، اما متأسفانه بسیاری از این مذاکرات به مرحله اجرا نمیرسد. کمیسیونهای اقتصادی مشترک باید از چارچوبهای رسمی و صرفاً تشریفاتی خارج شده و به شکل عملیاتی و اجرایی وارد عمل شود.»
معاون اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان، عملیاتی نشدن برخی توافقات اقتصادی، مطالبات تجار افغانستان در ایران، کمبود زیرساختها و مشکلات منطقه آزاد تجاری چابهار ، پیچیدگیهای ترانزیت و فرآیندهای قرنطینه، را از موانع جدی در فرآیند روابط تجاری و اقتصادی تهران _ کابل برشمرد.
مهمند همچنین پیشنهادهایی از جمله سرمایهگذاری و ایجاد شرکت مشترک بزرگ در بخش انرژی پاک خورشیدی، کشاورزی و دامپروری، اولویت دادن به افغانستان با توجه همسایگی و مرزهای طولانی مشترک بین دوکشور، تسهیل فرآیندهای ترانزیت و رفع موانع تجاری از جمله در مرزها را نام برد.
در پایان معاون اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان، ضمن ابراز خرسندی از حضور در تهران، بر اهمیت روابط تاریخی و فرهنگی دو کشور تأکید نمود و از تسهیلات و همکاریهای تجاری در سالهای گذشته قدردانی کرد، همچنین از سفارت و سازمان توسعه تجارت ایران به جهت فراهم آوردن زمینه این رویداد و تقویت روابط اقتصادی مشترک، تشکر و از ایران برای حضور در نمایشگاه امام ابوحنیفه در کابل دعوت به عمل آورد.
گفتنی است بندر چابهار، به طور مستقیم به اقیانوس متصل میشود، مجهزترین و پیشرفتهترین بندر اقیانوسی کشور است و بیش از 60 درصد از کالاهای اساسی ایران از طریق آن وارد میشود.
کد (8)
>>> مقصد نهایی مهاجران و سرمایه گذاران ایالات متحده است ولی به صورت پلکانی انجام می گردد. ابتدا به ایران، سپس ترکیه و در آخر اروپا یا کانادا.