تاریخ انتشار: ۲۱:۲۵ ۱۴۰۳/۸/۲۹ | کد خبر: 176333 | منبع: | پرینت |
«انبیسی نیوز» گزارش داده که تیم انتقال قدرت ترامپ فهرستی از افسران نظامی پیشین و کنونی ایالات متحده را تهیه کرده و ممکن است آنها را برای پاسخگویی به اتهامات درباره خروج از افغانستان به دادگاه نظامی احضار کند. به گفته یک منبع آگاه، «اتهامهای مربوط به خروج از افغانستان تا حدی به خیانت به امریکا مرتبط است».
ترامپ خود پیشتر خروج نیروهای ایالات متحده از افغانستان را «تحقیرآمیز و شرمآورترین روز تاریخ امریکا» توصیف کرده بود.
انبیسی نیوز گفته که تیم انتقال قدرت ترامپ، چگونگی ورود ایالات متحده به جنگ افغانستان برای اولین بار تا خروج از آن را هم بررسی خواهد کرد.
تردیدی وجود ندارد که بخشی از انگیزههای تلاش مذبوحانه ترامپ برای به جریان انداختن پرونده خروج فاجعه آمیز و شرم آور نیروهای امریکایی از افغانستان، سیاسی و مربوط به معادلات قدرت در داخل ایالات متحده است.
در این زمینه نباید فراموش کرد که دونالد ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود، مذاکرات مستقیم با گروه طالبان را استارت زد؛ گروهی که در آن زمان از سوی بسیاری از کشورهای جهان و سازمانهای بینالمللی از جمله ایالات متحده امریکا تروریستی محسوب میشد و یک ائتلاف قدرتمند نظامی به رهبری امریکا برای نابودی آن به افغانستان لشکرکشی نظامی کرده بود.
ترامپ اما با نادیده گرفتن تمام سوابق و وضعیت گروه طالبان در آن زمان با آن وارد مذاکره شد و در نهایت یک توافقنامه تاریخی را با این گروه به امضا رساند که در نتیجه آن، نظام جمهوری مورد حمایت غرب و جامعه جهانی در کابل باید ساقط میشد، طالبان بر سرنوشت افغانستان مسلط میشدند و نیروهای نظامی غربی برای همیشه و به طور کامل افغانستان را ترک میکردند.
رهبران حزب دموکرات امریکا که در حال حاضر بر کاخ سفید مسلط هستند در پاسخ به انتقادات مکرر دونالد ترامپ و سایر رهبران حزب جمهوریخواه امریکا استدلال میکنند که آنچه آنها انجام دادهاند همان توافق و تراضی ترامپ و طالبان بود نه کمتر و نه بیشتر.
ارزیابی سازمانها و نهادهای مستقل در امریکا نیز نشان میدهد که دونالد ترامپ و جو بایدن به یک اندازه، مسئول و مقصر پیامدهای خروج پرهرج و مرج و شرمآور نیروهای امریکایی از افغانستان هستند و اگر روزی در قبال آنچه در نتیجه توافق با طالبان و اقدامات بعدی رخ داده در برابر قانون و عدالت پاسخگو قرار داده شوند هر دو به یک اندازه باید مورد مؤاخذه قرار بگیرند.
بنابراین یکی از انگیزههای اصلی دونالد ترامپ برای محاکمه فرماندهان نظامی دخیل در فرایند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان ممکن است تلاش او برای تبرئه خود در برابر اتهامات مورد اشاره باشد.
به بیان واضحتر، رییس جمهور منتخب امریکا تلاش میکند تا با مقصر نشان دادن سایر عوامل دخیل در فرایند خروج امریکا از افغانستان از خود رفع مسئولیت کند و به این ترتیب، آنچه او «شرم آورترین روز در تاریخ ایالات متحده» توصیف میکند را به تصمیمها و عملکردهای سایر مقامات سیاسی و نظامی امریکا نسبت دهد.
با این وجود، برای مردم افغانستان که شاهد محاکمه احتمالی فرماندهان ارشد و مقامات مهم سیاسی امریکایی از سوی دولت آینده این کشور به اتهام خیانت به امریکا خواهند بود این پرسش مطرح میشود که آیا خائنان ملی افغانستان نیز به سرنوشت مشابه دچار خواهند شد یا نه؟
به عبارت دیگر، آیا روزی خاینان ملی افغانستان که موجب سقوط نظام جمهوری و بازگشت دوباره طالبان به قدرت شدند نیز همانند همگنان امریکایی شان به دادگاه کشانده شده و در برابر قانون و عدالت پاسخگو قرار خواهند گرفت؟
در این زمینه، نقش و سهم خائنان ملی افغانستان کاملاً روشن و مشخص است و چه بسا جرایم آنها سنگینتر و جدیتر از کسانی خواهد بود که ترامپ در صدد محاکمه آنها در امریکا است.
اشرف غنی احمدزی، زلمی خلیلزاد، فضل محمود فضلی، حمدالله محب و دهها نفر از عوامل و دستیاران و همفکران قومی این افراد از نظر بسیاری از مردم افغانستان در خیانت بزرگ ملی منجر به سقوط نظام جمهوری و تسلط مجدد طالبان بر سرنوشت کشور، شریک و سهیم هستند و روزی باید در برابر خدا، مردم و وطن پاسخگو قرار بگیرند.
کسانی که دهها هزار نفر از نیروهای امنیتی و مردم غیرنظامی کشور را در جنگی بیهوده و دروغین علیه تروریزم را قربانی زد و بندهای پیدا و پنهان شان با یک گروه بدنام تروریستی کردند، اصول و مفاد صریح قانون اساسی کشور را برای تحقق پروژههای استعماری قدرتهای خارجی زیر پا گذاشتند و با تصاحب غیرمشروع قدرت و تحمیل سیطره غیرقانونیشان بر مردم افغانستان، منجر به تضعیف دموکراسی، تقویت تروریزم و تحقق پروژههای قومی به منظور تسهیل تسلط رژیم پشتونوالی طالبان شدند و در نهایت با آزادی بیش از ۶۰۰۰ تروریست مخوف و جنایتکار از زندانهای کشور در قبال دریافت دهها میلیون دالر از کشورهای خارجی و سازمانهای جاسوسی از کشور گریختند و افغانستان را به کام طالبان واگذار کردند.
آنها همچنین نه تنها عامل زیر پا گذاشتن ارزش خون هزاران شهید در مسیر مردم سالاری و تحقق اراده و آرمان مردم افغانستان و سقوط کشور به کام یک رژیم تروریستی هستند؛ بلکه مسئول فقر و فاجعه انسانی حاکم بر کشور و گرسنگی میلیونها نفر از مردم در نتیجه تاراج داراییهای ملی، سقوط نظام پیشین، قطع کمکهای خارجی و بیکاری دها هزار کارمند دولتی محسوب میشوند.
به این ترتیب، انتظار میرود که با محاکمه فرماندهان نظامی و مقامات سیاسی ایالات متحده از سوی دولت ترامپ به جرم «خیانت به امریکا» در جریان خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، زمینه برای محاکمه خائنان ملی افغانستان دخیل در این رویداد فاجعه آمیز نیز هموار شود.
نرگس اعتماد - جمهور
>>> ترامپ خیلی کار دارد باید در ۲۴ ساعت ۱۷ ساعت کار کند
نه مثلی اشرف غنی که در۲۴ ساعت ۱۶ ساعت کار میکرد
جاغوری
>>> بایدگفت ازنادرترین چیزها چن روبودن سکه سیاست است
>>> دونالد ترامپ باید بدون در نظر داشت منافع شخصی،هرچهار جنگ را یعنی جنگ افغانستان و جنگ عراق و جنگ اوکراین و جنگ غزه را مورد بررسی و تحقیق همه جانبه قرار دهد که چگونه هر چهار جنگ در اثر توطئه و دروغ پراگنی از طرف مقامات امریکایی براه انداخته شدند و باعث خسارات بزرگ جانی و مالی هم برای این کشور ها و هم برای امریکا شدند.
همچنان ار تعریف و توصیف سلاح،چه امریکایی باشند و چه غیر امریکایی،تیر شود و نگوید که سلاح های مقبول ما.
زیراچیزی که باعث قتل و کشتار مردم میشود.مقبول بوده نمیتواند.
مقبول چیزی است که برای راحتی رندگی انسانها تولید شود،نه برای قتل و کشتار.
در موضوع صلح اوکراین نیز نباید بالای فروش سلاح به اوکراین تأکید کند. زیرا این خود نیز در حقیقت یک نوع جنگ طلبی برای آینده است.
تجارت جهانی میتواند بدون سلاح نیز انجام شود.
خصوصاً که در بخش ساخت و ساز املاک دارای یک سلسله تجارب است و میتواند برای رفاه مردم دنیا،ساخت و ساز ها را براه بیاندازد و خود را منحیث رییس جمهوری قلمداد کند که نه در فکر جنگ بوده است و نه هم در فکر فروش سلاح.بلکه صرف بخاطر رفاه انسانها کار های عام المنفعه را برای جامعه بشریت انجام داده است.
>>> سلام! من با نظر دهنده ی سوم موافقم، و امید وارم همه ی انسانها در سراسر جهان به صلح و آرامش زندگی کنند، مشکلات انسان ها در این کره ی خاکی بی حدّ و اندازه بوده، هست و خواهد بود، تولید اینهمه سلاح های پیشرفته برای از بین بردن این دنیای زیبا، طبیعت و مخصوصاً انسان ها خیلی درد آور است، کشور ها بجای اینکه در فکر کمک و از بین بردن فقر، گرسنگی، بیکاری و درد و امراض همنوعان شان باشند کوشش میکنند که در ساختن سلاح های کشنده و مخرّب یکی از دیگری پیشی بگیرد، کوشش میکنند تا حدّ امکان سلاح تولید کنند و جان انسانهای بیشتری را بگیرند و این جهان زیبا را بخاک یکسان کنند، انسان ها موجود عجیبی هستند، با اینکه می فهمند که مرگ هست و بیخبر سراغ آدم را میگیرد، و خوشبختانه انسان متوفٰی هیچ چیزی از مال و ثروت دنیا را با خود نمیبرد امّا باز هم در فکر زر اندوزی وظلم و بیعدالتی و غیره هستند، خداوند همه ی ما را هدایت نیک کند، و دنیای ما را در صلح و آرامش داشته باشد، آمین.
>>> چقدر مردم افغانستان کوتاه فکر شدن اگر ترامپ میخاد که دنبال مقصر ها استن اول باید چوش بوش را بعد خانم گند روزیلا بعد راسفل وزیر دفاع آمریکا وچنتای دیگر ومشاره گران بوش که شما برای چی حداف به افغانستان حمله کردین و چی دست آورد داشتین اینها شروع میکند چند موره سوخته در ارتش آمریکا را که چن تا سناتور ازشان ناراضی استن شاید برکنار کند چون در دولت ها و سیاسیون ها این امری عادی است بیغر از افغانستان که در هر تحول افغانستان قبل از همه چنرالان و نظامیان پا به فرار میگذارن چرا اینها فرار میکند جنرال از زیر دست های خود دزدی و ظلم کرده باقی نظامیان به زیردست های خود در درجه اول همه شان به ملت و مردم عادی و دزدی و ظلم کردن اگر نظامیان افغانستان دوزد و ظالم نبودن تمام ملت افغانستان همراه اینها بودن که حال در آمریکا و انگلیس استرالیا و کشورهای دیگر چند نفر انگشت شمار اون هم برای اقتدار نظامی خود این کار میکند جنرالان و نظامیان افغانستان را ببین فوری میره کشورهای دیگر دنیا کفاشی یا واکس زدن کفش های مردم عادی میکند باز هم قیصه میکند من جنرال یا سرهنگ یا سرگرد یا ریس پادگان بودم شما اگر واقعا جنرالان یا نظامیان بودین کشور شما وخود شما هم تا هنوز سر پا بود حال این روز و حال ملت افغانستان و نظامیان نه بود
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است