چرا بجای فارسی زبانان از طالبان حمایت می‌شود؟
 
تاریخ انتشار:   ۲۱:۴۷    ۱۴۰۳/۸/۲۸ کد خبر: 176325 منبع: پرینت

تأمین امنیت ملی کشورها به مؤلفه‌هایی تکیه دارند که یکی از مهم‌ترین آنها عقبه مردمی در جغرافیای فرامرزی است.
روزنامه جمهوری اسلامی چاپ تهران نوشت: ایران که با 16 کشور هم‌مرز است، به همین تعداد عقبه مردمی در خارج از مرزهای خود دارد. این، یک قدرت بالقوه است که اگر به فعلیت درآید یکی از قوی‌ترین اهرم‌های تأمین امنیت ملی کشورمان خواهد بود و اگر از دست برود، می‌تواند به ابزاری در دست دشمنان برای ناامن کردن ایران و ایجاد تهدیدهای غیرقابل پیش‌بینی و تصور تبدیل شود.

فارسی‌زبان‌ها، شیعیان، علاقمندان به فرهنگ و سنت ایرانی و طرفداران آرمان‌ها و اصول انقلابی و ارزشی مورد نظر ایران اعم از سنی و شیعه در کشورهای همجوار ما فراوانند. در هر یک از کشورهای هم‌مرز ایران، یک یا چند بخش از این مجموعه را می‌توان یافت و در بعضی از این کشورها تمام یا اکثر این مؤلفه‌ها وجود دارند.
در جمهوری آذربایجان، تاجیکستان، افغانستان، پاکستان و عراق، بیشترین عقبه را داریم.


هرچند برخورداری از این مؤلفه‌ها مهم است ولی حفاظت از آنها مهم‌تر است. برای اینکه بتوانیم از اینهمه امکانات انسانی در کشورهای همجوار استفاده کنیم قبل از هر چیز باید به این ثروت خدادادی بسیار ارزشمند توجه عمیق نمائیم. کسانی که دارائی‌های خود را بشناسند و از اهمیت آنها باخبر باشند می‌توانند برای حفاظت از آنها اقدام کنند.
متأسفانه چشم و گوشی که این دارایی‌ها را ببیند و درباره آن شنیدنی‌ها را بشنود در کشور ما وجود ندارد و اگر دارد، در مرحله بعدی که حفاظت از این دارائی‌ها باشد بشدت دچار مشکل هستیم.

مردم جمهوری آذربایجان، یکپارچه دلباخته ایران بودند و هنوز هم به میزان بالائی هستند ولی برای حفاظت از این ثروت بی‌نظیر کاری نکردیم بطوری که رژیم صهیونیستی و آمریکا و سرانگشتانش برای غارت فرهنگ و باورهای این مردم هر کاری خواستند کردند و این عقبه امنیتی ما به یکی از ناامن‌ترین پایگاه‌ها تبدیل شد.
در تاجیکستان، حداقل 10 میلیون فارسی‌زبان زندگی می‌کنند ولی ما برای تقویت پیوندی که از این طریق با آنها داریم قدمی برنداشته‌ایم.
در افغانستان، حدود 40 درصد فارسی‌زبان داریم که هر روز شاهد سرکوب‌ شدنشان به دست گروه تکفیری-تروریستی طالبان هستیم و ما به جای حمایت از آنها روابطمان با طالبان را گسترش می‌دهیم.

در هیچیک از این کشورها بهیچوجه خواهان جنگ نیستیم. جنگ، مطلوب دشمنان ماست و در افغانستان نیز روی کار آوردن طالبان توسط آمریکا با هدف به راه انداختن جنگ با ما بود ولی اینکه بنشینیم و نظاره‌گر سرکوب هزاره‌ها و سایر فارسی‌زبان‌ها به دست این گروه بدسابقه باشیم، با حفاظت از عقبه امنیتی ایران منافات دارد.
ما باید از راه‌های مسالمت‌آمیز و توسل به ابزارهای قانونی و سیاسی از 14 میلیون فارسی‌زبان در برابر سلطه غیرقانونی پشتون‌ها حمایت کنیم و اجازه ندهیم طالبان در طرح پشتون‌سازی افغانستان به موفقیت برسد.

ما می‌توانیم بدون اینکه کم‌ترین هزینه‌ای متحمل شویم و بدون اینکه وارد درگیری با دیگران شویم عقبه‌های خود در تمام کشورهای همجوار را حفظ و تقویت کنیم. رسیدن به این هدف، نیازمند تدبیر مبتنی بر تحکیم روابط با مردمی است که با ما علائق مشترک دارند.
شوربختانه باید اعتراف کنیم ما به جای این تدبیر، با انتخاب‌های نادرست درصدد ناامید کردن همان مردمی برآمده‌ایم که می‌توانند پایه مهمی برای تأمین امنیت ملی کشورمان در جغرافیای فرامرزی ما شوند.

ریچارد بنت، گزارشگر سازمان ملل گفته «هزاره‌ها در افغانستان با خشونت داعش و طالبان مواجهند» ولی ما که قرن‌های متمادی با هزاره‌ها بیشترین تعامل را داشتیم، امروز که روز غربت و شلاق خوردن هزاره‌ها به دست کینه‌توزترین دشمنان مشترکمان است از آنها حمایت نمی‌کنیم. زنگ خطری که امروز در مرزهای شرقی ما به صدا درآمده، آینده تهدیدآمیزی را به ما گوشزد می‌کند. ما چرا راضی می‌شویم عقبه‌های امنیتی کشورمان را از دست بدهیم؟

کد (8)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
پشتون سازی
فارسی زبانان
نظرات بینندگان:

>>>   کیخسرو یاسین پور :
شوربختانه کشور ایران سیاست خارجی روشن و واضحی ندارد ، حتی من که پیگیر این دست مسایل هستم نمی دانم چرا باید تا سر جان از فلسطین و لبنان و سوریه و یمن ( که هیچ مرز مشترکی هم با ایران ندارند ) پشتیبانی شود ؛ ولی نسبت به کشورهای هم مرز و همسایه و نزدیک تر ؛ مثل : شیعیان افغانستان و فارسی زبانان افغانستان و تاجیکستان و شیعیان جمهوری آذربایجان و حتی کشور پاکستان ( که تا چند سده پیش جزو حوزه تمدن ایران فرهنگی بود و تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران زبان فارسی در مدارس پاکستان تدریس می شد ) تا این اندازه بی اعتنا و بی التفات و حتی سهل انگار بود ؟!؟!؟!

>>>   به نظر دهنده اول
چون تو ....سیاسی نداری کمی حرفهای کارشناسان ایرانی وآمریکایی را گوش کن ومطالعه کن اگر انگلیسی نمیدانی کاوش مدیا را سرچ کن آنوقت میفهمی چرا افغانستان برای ایران اهمیت راهبردی ندارد

>>>   ایران از مردم افغانستان حمایت می کند. دولت ها و حکومت ها می روند و می آیند.

>>>   حرف های روزنامه جمهوری اسلامی ایران را باور نکنید تمام همسایه ها ی ایران که یا زده میشن از ایران یا زده میشه مصببش روزنامه جمهوری اسلامی ایران استن حامین روزنامه جمهوری اسلامی ایران به آقای سید احمد خمینی چقدر تاخت که بابت مهاجرین افغانی چندتا حرف زده که اینها مهاجر استن دوم به ایران پناه آوردن روزنامه جمهوری اسلامی ایران چی حرف ها بابت مهاجرین افغانی که نه نویشتن

>>>   در جواب اقای کیخسرو یاسین پور باید گفت کمک ایران به فلسطین و لبنان برای نابودی هر چه زودتر اسراییل در منطقه خاورمیانه است. از نظر ایران تا وقتی اسراییل- یعنی .... در منطقه- وجود داشته باشد کل خاورمیانه روی خوش نخواهد دید.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است