یک سال پس از این سفر، داوودخان در کودتای هفت ثور ۱۳۵۷ کشته شد. قذافی نیز در بیستم اکتبر ۲۰۱۱ توسط ناراضیان لیبی به قتل رسید | ||||
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۰ ۱۴۰۳/۷/۲۹ | کد خبر: 176173 | منبع: | پرینت |
روز بیستم اکتبر، برابر با سیزدهمین سالروز کشته شدن «معمر قذافی» رییس جمهور و رهبر سابق لیبی است. تصویر زیر، قذافی و محمدداوودخان رییس جمهور سابق افغانستان را در لابی و سالُن فرودگاه «طرابلس» پایتخت لیبی نشان میدهد. این که چرا این دو تن به صورت غیررسمی در سالن فرودگاه دیدار کردند، داستانی دارد که در ادامه با هم مرور میکنیم.
داوودخان در زمانی که رییس جمهور افغانستان بود، قصد سفر به لیبی کرد و در رأس هیاتی عازم این کشور شد. مجله «حقیقت» هفت سال پیش به نقل از «عبدالمجید باز» فرد نزدیک به داوودخان و از همراهان رییس جمهور افغانستان در سفر به لیبی، جزئیات این سفر را شرح داده است اما یک نقص در گزارش وجود دارد که تاریخ سفر ذکر نشده است. البته نگارنده تاریخ سفر داوودخان به لیبی را از سایر منابع استخراج کرد که در ماه مه سال ۱۹۷۷میلادی برابر با ثور/اردیبهشت ۱۳۵۶خورشیدی صورت گرفته است. این زمانی بود که داوودخان خود را از شوروی دور کرده بود و قصد داشت که به جهان اسلام و کشورهای عربی نزدیک کند.
به هر حال، وقتی هواپیمای داوودخان و هیات همراه در فرودگاه طرابلس روی زمین نشست، داوودخان تصور میکرد قذافی به استقبال وی آمده است اما رهبر لیبی، «عبدالسلام جلود» معاون خود را به استقبال هیئت افغانستان به فرودگاه فرستاده بود. این رفتار، باعث ناراحتی داوودخان شد و به همراهانش گفت که هرگاه قذافی به دیدار وی به اقامتگاه وی آمد، بگویید که رییس جمهور افغانستان کسالت دارد و نمیتواند با وی دیدار کند. همینطور هم شد و وقتی قذافی به اقامتگاه داوودخان آمد اما به وی گفته شد که رئیس جمهور افغانستان استراحت کرده است و نمیخواهد با کسی ملاقات کند.
قذافی، به اندازه پانزده دقیقه در اقامتگاه داوودخان حضور داشت و سپس بدون آن که با رییس جمهور افغانستان دیدار کند، محل را ترک کرد. رفتاری که با داووخان در فرودگاه طرابلس انجام شده بود، چنان بر رییس جمهور افغانستان سخت و گران تمام شده بود که به همراهانش دستور داد هرچه زودتر زمینه سفر به ترکیه را مهیا کنند. یک روز پس از سفر داوودخان به لیبی، مقدمات سفر رییس جمهور افغانستان و همراهانش به ترکیه فراهم شد و داوودخان بدون آن که قذافی را ببیند، عازم فرودگاه طرابلس شد تا به ترکیه برود.
قذافی، وقتی از ماجرا اطلاع یافت، خود را به فرودگاه رساند و با داوودخان در سالن انتظار یا لابی فرودگاه طرابلس دیدار کرد. رهبر لیبی، از بابت این که به استقبال رییس جمهور افغانستان نیامده بود، معذرتخواهی کرد اما این عذرخواهی نتوانست رضایت داوودخان را جلب کند و از ناراحتی او بکاهد. در تصویر زیر، هنوز نشانههای ناراحتی در چهره داوودخان دیده میشود و وی با همین وضعیت، خاک لیبی را ترک کرد.
یک سال پس از این سفر، داوودخان توسط عوامل شوروی در کودتای هفت ثور ۱۳۵۷ کشته شد. قذافی نیز پس از سالها حضور در قدرت بیستم اکتبر ۲۰۱۱ توسط ناراضیان لیبی به قتل رسید.
مرادی
>>> تکبر عزازیل را خوار کرد که هر دو شرکش را به طوق لعنت گرفتار کرد
>>> در نوشته ای آقای مرادی نیز یک نقص است !!!
در اخیر نوشته تحریر یافته است که داود خان توسط عوامل شوروی کشته شد. یادداشت نویس مغرض یا تاریخ نگار با مسوولیت در رابطه به قضایای تاریخی برخورد محتاطانه در پیش میگیرد.
دوست دارید یا ندارید ، تعصب تان را یک سو بگذارید ، ح.د.خ.ا، توسط خود افغانها و بر اساس شرایط موجود عینی و ذهنی همان وقت وطن تاسیس شد. چنین احزاب در تمام کشور های عقب مانده و تحت شرایط استعماری در آفریقا ، آسیا و امریکای لاتین تاسیس و برنامه ای این احزاب مبارزه برضد استعمار کهنه و نوین و اعمار جامعه ای مرفه بود. اکثر این احزاب به قدرت رسیدند و از همکاری های بیدریغ بلاک سوسیالیستی مستفید گردیدند. طور مثال ، در کشور گانا در آفریقا ، کانکو ، آنگولا ، کوبا ، نیکاراگوا ، چیلی افغانستان و غیره ، تعدادی از این احزاب و حکومتهای شان مورد غضب امریکا قرار گرفتند و سرنگون شدند ، در امریکا در دو یا سه دهه قبل از جنگ دو م جهانی ، پسته های دولتی با عکس استالین نشر میشد و در عقب پاکتهای. مراسلاتی چسپانده میشد. اما بعد از ختم جنگ دوم ج. جنگ سرد آغاز شد و امپریالیزم موقف جدید، ضد دموکراتیک را انتخاب کرد.
احزاب با روحیه ای چپی در کشور های چون امریکا چسپ نداشت ،بخاطریکه امریکا بعد از جنگ دوم جهانی دوره به حیث یک قدرت بزرگ اقتصادی عرض اندام کرد و américain Dreams برای تمام خلقهای جهان به شمول اروپاییان یک رویا بود .
حرف به دراز ا کشید. از جنگ فلسطین درس بگیرید و تاریخ تانرا نباید با روحیه و خواست امریکا و غرب بنویسد ، بلکه با واقعیت های درون جامعه بن،ویسید. از نظر امریکا ، غرب و اسراییل هر فلسطینی ، هر افغان ، هر مسلمان ، هر کوبایی و خلاصه هر انسان جامعه ای عقب مانده ، تروریست ،است ...
این غربی ها و امریکا با زور پول و توطیه سفید را سیاه و سیاه را سفید جلوه میدهند. تاریخ مبارزه ح.د.خ. ا. و جنگ داخلی در افغانستان نیز به کام همین غربی ها نوشته شده و متاسفانه افغانها هنوز هم بدان باور دارند،
تیم های سپورتی اسراییل با وجود ، قتل بیشتر از دوصد هزار فلسطینی طی هفت دهه حق اشتراک در المپیا و غیره دارند ولی روسیه را به یک اشاره از بازی ها کشیدند ،هزاران مثال آست و از حوصله ای این نبشته خارج است.
فخر اهنگر
>>> دیدار دو دیوانه از این بهتر نمیتواند باشد.
>>> داودخان عادت داشت که هر رهبری کشور خارجی که به افغانستان می آمد،خودش برای پذیرایی وی به فرودگاه میرفت.
خودش نیز انتظار داشت که هنگام سفر به کشور های خارجی، رهبران آن کشور ها به پذیرایی اش به فرودگاه بیایند.
>>> سردار دیوانه در نهایت کشور را بر باد داد.
>>> جناب فخر آهنگر،
ما خود تاریخ زنده هستیم، در هر کجای دنیا یا حکومت ها را شوروی نصب میکرد و امریکا در پی بر اندازی اش میبود و یا امریکا نصب میکرد و شوروی در پی بر اندازی اش میبود اما در نهایت این ملت های همان کشور ها بودند که تاوان میدادند.
درد و رنجی را که ملت از دست خلق و مرچم کشیده فراموش ناشدنی است اما شما شاید احساس نکرده باشید چونکه در بین ملت نبودید و در جیپ های پرده دار در حال گذر از سرک های کابل بودید.
آنکه آتش افروزد مجرم است نه آنکه در آتش سوزد.
این آتش را نظامیان تحصیل کرده در شوروی در دوکودتای سرطان و ثور افروختند که تا حال ملت در آن میسوزد.
>>> سلام.
رهبران افغانستان جز کارمل هم ناشایسته وکم عقل بودند واین علت اصلی همه بدبختیهای دیروز،امروز وفردای ماست. مردم کودن ورهبران کودن.اگرکودن نبودی گویاکافرهستی.
عاقل
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است