تاریخ انتشار: ۲۲:۴۴ ۱۴۰۳/۷/۵ | کد خبر: 176078 | منبع: | پرینت |
رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا ۱۵ مقام ارشد ایالات متحده را مسوول خروج «فاجعهبار» این کشور از افغانستان اعلام کرد. مایکل مکال در این میان از جو بایدن و کامالا هریس، ریيسجمهور و معاون او، وزرای دفاع و خارجه، و زلمی خلیلزاد نام برد.
آقای مکال روز چهارشنبه، چهارم میزان، در مجلس نمایندگان امریکا گفت حکومت بایدن بهجای پذیرفتن اشتباه خود، از خروج «مرگبار» نیروهای امریکایی از افغانستان به عنوان یک موفقیت تجلیل میکند.
مکال تصمیم خروج تمام نیروهای امریکایی از افغانستان را که به سقوط این کشور انجامید، «بدترین سیاست خارجی در تاریخ امریکا» خواند.
این مقام امریکایی همچنین گفت که اداره بایدن و هریس با بیرون کردن تمام نیروهای امریکایی از افغانستان، نقض توافقنامه دوحه توسط طالبان، مخالفت فرماندهان ارتش و استخبارات با خروج و همچنین مخالفت متحدان ناتو با این اقدام را نادیده گرفتند.
به گفته او، پس از این تصمیم بایدن، طالبان ولایت به ولایت افغانستان را تصرف کرد.
رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا جک سالیوان، مشارو امنیت ملی، جاناتان فینر، معاون مشاور امنیت ملی و دستیار رییسجمهور، الیزابت شروود-رندال، مشاور امنیت داخلی رئیسجمهور، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی و جن ساکی، دبیر پیشین مطبوعات کاخ سفید را شامل مسوولان خروج «فاجعهبار» امریکا از افغانستان دانست.
در فهرست مکال اسامی، برایان مکین، معاون پیشین وزارت خارجه، راس ویلسون، سفیر سابق امریکا در کابل، ند پرایس، سخنگوی پیشین وزارت خارجه، گریت شال ارچ، رئیس دفتر وزیر دفاع و کولین کول، معاون پیشین وزارت دفاع در امور سیاستگذاری نیز آمده است.
مایکل مکال خواهان پاسخگو کردن این مقامهای ارشد حکومت بایدن از سوی کانگرس شد. او گفت: «اگر اداره بایدن از پاسخگو کردن خود خودداری میکند، کانگرس باید این کار را انجام دهد.»
رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا بار دیگر تاکید کرد که اداره جو بایدن بهجای پاسخگو کردن افراد دخیل در خروج «فاجعهبار» امریکا از افغانستان، سمتهای آنها را ارتقا داده است.
کمیته روابط خارجی امریکا این ۱۵ مقام ارشد امریکایی را پس از نشر گزارش تحقیقی دو سالهاش در مورد خروج این کشور از افغانستان مسئول «فاجعه» معرفی کرده است.
در گزارش این کمیته گفته شده بود که بایدن بدون مشوره با نهادهای امریکایی و با توجه به منافع سیاسی خود تصمیم به خروج از افغانستان گرفت. همچنین بر اساس این گزارش، حکومت امریکا در برقراری ارتباط بین وزارتخانهها در واشنگتن و مقامهای وقت در افغانستان ناکام بود.
به گزارش اینترنشنال، رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا روز دوشنبه، ۱۹ سنبله، پس از نشر گزارش این کمیته در یک نشست خبری گفت که اداره بایدن تا لحظه سقوط شهر کابل هیچ برنامهای برای تخلیه غیرنظامیان نداشته است.
او مدیریت روند خروج امریکا از افغانستان را «برنامهریزی برای شکست» خوانده بود.
کد (9)
>>> خوب چرا آنها را به اتهام قتل هزاران بی گناه اعدام نمی کنید؟؟؟؟
آتشخاوری
>>> در یکی از ماده های توافقنامه دوحه نوشته شده بود که امریکا بعد از امضا این توافقنامه،طی چهارده ماه تمام قوای خود را باید از افغانستان خارج کند.
این میعاد در ماه جولای ختم میشد.
اما با وجود آن دولت جو بایدن ار طالبان این مهلت را تا سی اگوست تمدید خواست که آنها موافقه کردند.
اما زمانی که نیرو های افغان متوجه شدند که قوای امریکا روز بروز خارج میشوند و دیگر جنگ نمی کنند، آنها نیز دست از جنگ برداشتند و چند نفر از رهبران مخالف دولت اشرف غنی،مانند عطا محمد نور و اسمعیل خان،طور نمایشی سلاح بدست گرفتند . اما آنها نیز بعداً فرار کردند و طالبان آمدند و خود را تا منطقه پلچرخی کابل رساندند و دروازه زندان را باز کردند و زندانیان را رها کردند.
به اشرف غنی احوال دادند که طالبان تا پلچرخی رسیدند.
او نیز با هواپیما فرار کرد و رفت و طالبان آمدند و ارگ را تصرف کردند.
>>> همه آن دروغ است. فقط و فقط آمریکا پروژه 300ساله انگلیس را را انجام داد و او پروژه این بود که نام سرزمین خراسان را اوقانستان گذاشتند تا بتوانند این قبیله ای که فاقد از هر نوع فرهنگ است به سرزمین های روسیه وصل کنند و خصوصا که در نیم قرن اخیر درکنار کشور جمهوری اسلامی ضد غربی شکل گرفته و توسط این متاسبین سرکوبش کنند و از طرفی بزرگترین زبانیکه بعد از زبان عربی در خدمت اسلام عزیز بوده از بین ببرند و هزاران جنایت ضد بشری را بنام اسلام به جهان و خصوصا به جوانان غربی جای بیاندازند که اسلام فقط و فقط همین است.