سیل زدگان ولایت غور بدون کمک تنها مانده اند
 
تاریخ انتشار:   ۰۹:۰۵    ۱۴۰۳/۳/۵ کد خبر: 175419 منبع: پرینت

منابع و مسوولان محلی در ولایت غور می‌گویند که با گذشت حدود ۲۰ روز از جاری شدن سیل در این ولایت کمک‌رسانی به سیل‌زدگان صورت نگرفته است و مردم سیل‌زده به خصوص در ولسوالی مرغاب تنها مانده‌اند.
مردم محل با ارسال این ویدیوها از قریه جنداک ولسوالی مرغاب به بی‌بی‌سی گفته‌اند که به دلیل نرسیدن مواد غذایی و بسته بودن راه‌ها مردم در حال حفر زمین و در جستجوی خانه‌های سیل‌زده برای بیرون آوردن مواد خوراکی، لباس و وسایل خانه شان هستند.
به گفته آنان ۱۷ روز از جاری شدن سیل در این قریه می‌گذرد ولی تا هنوز هیچ نهادی به آسیب‌دیدگان جنداک ولسوالی مرغاب کمک نکردند، به گفته آنان، نان، سرپناه، لباس از ضروریات این مردم است.

سیل‌زدگان در روستاهای «جنداک»، «اسفرمان» و «جه» در ولسوالی مرغاب ولایت غور می‌گویند که با گذشت یک هفته از سرازیرشدن سیلاب‌ ویرانگر در این ولسوالی، هنوز در فضای باز زندگی می‌کنند و هیچ کمکی دریافت نکرده‌اند.
در ویدیوهایی که از وضعیت این سیل‌زدگان روز (جمعه، ۴ جوزا) به روزنامه اطلاعات روز فرستاده شده است، باشندگان این روستاها می‌گویند که نهادهای امداد رسان حتا تا اکنون برای بررسی خسارات ابتدای سیلاب به این ولسوالی نیامده‌اند.
در یکی از این ویدیوها دیده می‌شود که شماری از سیل‌زدگان در روستای «جنداک» در فضای باز بسر می‌برند؛ در حالی‌که باران در حال باریدن است و باد شدید نیز می‌وزد.
یکی از باشندگان این روستا می‌گوید که براثر سیل برای او «نه خانه مانده، نه جای مانده و نه زندگی مانده است.»
او می‌گوید، با وجود این‌که سیلاب همه‌چیز زندگی او را گرفته است، تا اکنون هیچ کمکی دریافت نکرده است.
در یک ویدیوی که دیگر به روزنامه اطلاعات روز فرستاده شده، دیده می‌شود که سیلاب در روستای «اسفرمان» خانه‌ها و یک پل را ویران کرده و باشندگان این روستا با مشکلات متعدد برای رفت‌وآمد مواجه هستند.
یک باشنده‌ی این روستا می‌گوید: «یک هفته شده است که سیلاب و توفان خانه‌های ما را ویران کرده است. . . برای ما مؤسسات و نهادهای خیریه هیچ کمک نکرده‌اند، ما همین حالا در پای کوه‌ها زندگی می‌کنیم.»
عبدالبصیر یزدان پناه، از باشندگان ولسوالی مرغاب به روزنامه اطلاعات روز گفت که طالبان راه‌های مواصلاتی این ولسوالی با مرکز ولایت غور را پاکسازی و بازگشایی کرده‌اند، اما نهادهای امداد رسان حتا برای سروی مقدماتی به این ولسوالی نیامده‌اند.
او می‌گوید که سیل‌زدگان در این ولسوالی با مشکلات متعدد مواجه هستند و حتا «نان خشک» برای خوردن ندارند.

میرآقا مصلح، معاون ولسوال طالبان برای ولسوالی مرغاب غور می‌گوید که روستای «جنداک» این ولسوالی بسیار آسیب دیده و وضعیت طوری شده که باشندگان روستاهای همجوار برای سیل‌زدگان نان خشک جمع‌آوری می‌کنند و اگر این کمک نباشد «فاجعه‌ی کلان» رخ می‌داد.
او می‌گوید که پس از موج اول سیلاب در این ولسوالی تنها سازمان بین‌المللی مهاجرت تعداد اندکی خیمه برای سیل‌زدگان کمک کرد، اما پس از موج دوم که بسیار ویرانگر بود، هیچ مؤسسه و نهادی حتا برای سروی به این ولسوالی نیامده است.
معاون ولسوال طالبان از مؤسسه‌ها و نهادهای امداد رسان می‌خواهد که به سیل‌زدگان این ولسوالی به صورت فوری کمک برسانند، در غیر آن وضعیت از کنترل خارج خواهد شد.

روز جمعه هفته‌ی گذشته شهر فیروزکوه در مرکز و چندین ولسوالی ولایت غور، از جمله مرغاب شاهد سرازیرشدن سیلاب‌ ویرانگر بود.
مسوولان محلی طالبان اعلام کردند که براثر این سیلاب دست‌کم ۵۰ نفر جان باخته‌اند و صدها خانه و دکان ویران شده است.
ولسوالی مرغاب ولایت غور پیش از آن نیز شاهد سرازیرشدن سیلاب‌ بود که بر اساس آمار طالبان بیش از هزاره خانواده را آواره کرده بود.

به دلیل بسته شدن مسیرهای ارتباطی مردم مجبورند که راه‌های صعب العبور را برای انتقال مواد غذایی طی کنند. علاوه بر آن با مسدود شدن مسیر رودخانه زمین‌های کشاورزی و باغ‌های مردم هم زیر سنگ و آب رفته است. مردم محل می‌گویند که زندگی در دره مرغاب برای مردم به «دوزخ» مبدل شده است.
مقام‌های محلی هم قبل از این گفته بودند که در روند کمک رسانی با مشکلات روبرو هستند.

کد (9)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
سیل زدگان
ولایت غور
نظرات بینندگان:

>>>   هنوز خاطره یی تلخ دوران کودکی ام که مردم مظلوم غور از دست قحطی فرزندان شان را میفروختند مگر ظاهر بچه نادر غدار در ارگ با کاسه لیسانشان در عیاشی و ساز سرود غرق بودند، در ذهنم باقی است. و حال در مصیبت سیلاب بازهم ارگ نشست گاه همان پشاوری هااست و حتی جاهلتر هایشان با این فرق که کودکان و نوجوانان قحطی حالا خود بزرگ شده اند. اگر از خواب غفلت بیدار نشویم فرزندان امروزی تان باز شاهد مصیبتی دیگری خواهند بود و ارگ نشینان پنجابی ها خواهند بود. راه نجات همانست که به خود متکی شوید و بدون چشم انتظار به آسمان و زمین تقدیر تان را دردست خود بگیرید،
آتش خاوری

>>>   خوب چکار باید بشود؟ تا چه وقت مرثیه گدایان را میخوانید؟ مویه گران بی ننگ!!!کجاست امریکا نجات دهنده هزاره ها؟کجاست ایرانیها؟ بی غیرت های گدا منش.

>>>   بد بختانه گوسپندی ترین مردم افغانستان شاید همین غوری ها باشد، در طول 20 سال جمهوریت حتا یک خبر در مورد آن نشنیدیم، که این می رساندکه این مردم هنوز در خواب خرگوش استند،
او غوری ها!
کمی بخود بیایید، حق تانرا بگیرید
صدای تان را بکشید
شور و تحرک داشته باشید
یا خوب یا بد، یک کاری کنید که توجه رسانه ها و جهان به شما جلب شود
ع م


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است