روز جهانی مهاجرت و آغاز روند اخراج پناهجویان از اروپا
 
تاریخ انتشار:   ۰۸:۴۶    ۱۳۹۹/۹/۲۹ کد خبر: 165823 منبع: پرینت

همزمان با روز جهانی مهاجرت، شماری از کشورهای اروپایی روند برگردانیدن اجباری پناهجویان افغانستانی را از این کشورها آغاز کرده‌اند.

در دو روز گذشته یازده پناهجوی افغانستانی از کشورهای اتریش و بلغاریا به افغانستان برگردانیده شده‌اند و کشورهایی چون آلمان، سویدن و هنگری نیز پس از ۹ ماه برای برگردانیدن اجباری پناهجویان افغانستانی به کشورشان اقداماتی را روی دست گرفته‌اند.

اعضای خانوادۀ عادله می‌گویند که او، عروس و دخترانش برای آیندۀ بهتر و گریز از ناامنی‌های افغانستان ۴۷ روز پیش راه مهاجرت غیرقانونی را از ایران به ترکیه در پیش گرفتند؛ اما عادله به ترکیه نرسید و در مسیر راه ناپدید شد.

نزدیکان عادله می‌گویند که عروس و دختران عادله به ایران برگشته‌اند اما تاکنون از سرنوشت عادله اطلاعی در دست نیست.
رامین، خواهر زاده عادله گفت: «در قسمت سر مرز بودند. خدا نخواسته باشد؛ نمی‌دانیم که مرده‌است یا زنده‌است.»
لطیفه، خواهر عادله نیز افزود: «تا ایران هوایی رفتند پاسپورت داشتند از ایران به بعد قاچاقی رفتند.»

سالانه هزاران تن از شهروندان کشور به‌علت‌هایی چون ادامۀ خشونت‌ها، فقر و بیکاری راه‌های غیرقانونی را به‌بهای جان شان برای بیرون شدن از افغانستان و رسیدن به کشورهای اروپایی انتخاب می‌کنند و گاهی طعمه مرگ می‌شوند.

عبدالباسط انصاری، سخنگوی وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان اظهار داشت: «در هفتاد کشور دنیا ما حدود شش اعشاریه پنج میلیون مهاجر و پناهنده داریم. خواست ما از کشورهای میزبان این است که در قسمت بهبود زندگی مهاجران افغانستانی ما کار بکنند.»

ذبیح‌الله فرهنگ، رییس روابط عامه و رسانه‌های کمیسیون حقوق‌بشر نیز بیان داشت: «در مورد اخراج اجباری و بی سرنوشتی آنها و بسیاری از معضل‌هایی که آن‌ها مواجه هستند باید تدبیرهایی سنجیده شود.»

آمارهای سازمان جهانی مهاجرت نشان می‌دهند که با وجود ادامه خشونت‌ها و همه‌گیری ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰میلادی۸۱۷۳۲۶ پناهجو از ایران و ۶۳۲۳ پناهجو از پاکستان به افغانستان برگشته‌اند.
بربنیاد آمارهای این سازمان تنها در یک هفته گذشته ۱۷ هزار پناهجو از این کشورها به افغانستان برگشته‌اند.

زهرا رحیمی
طلوع‌


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
پناهجویان
اروپا
نظرات بینندگان:

>>>   وزارت مهاجرین باید لغو شود و به جایش حمام زنانه ساخنه شود.

>>>   خواست ما این است در بهبود مهاجران کار کنند؟
شما پولها رو به جیب بزنی از طریق پولشویی در دوبی و ترکیه عشق و حال کنید و برای عودت مهاجرین از جامعه جهانی پول بگیری و بعد در قسمت بهبود زندگی بکوشند سایر کشورها؟


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است