آزمایش غیرقانونی بکارت در افغانستان هنوز ادامه دارد
 
تاریخ انتشار:   ۰۸:۰۳    ۱۳۹۹/۷/۲۱ کد خبر: 165116 منبع: پرینت

کمیسیون حقوق بشر افغانستان با انتشار نتیجه تحقیقی تازه بار دیگر گفته که خواهان ممنوع شدن بی قید و شرط آزمایش بکارت در این کشور است.
گزارش تازه این نهاد روز (یکشنبه، ۲۰ میزان) منتشر شده است. در این تحقیق در سیزده ولایت با ۱۲۹ زن؛ ۶۲ زن متاهل، ۳۴ دختر مجرد، ۱۲ نامزد، ۱۴ بیوه و ۷ "مطلقه" صحبت شده که پس از انفاذ کد جزا، معاینات عدلی و طبی را گذارنده‌اند.

از میان مصاحبه شوندگان، ۷۶ نفرشان در زندان، ۹ نفرشان در نظارت خانه و متباقی در خانه‌های امن بوده‌اند.
گفته شده که ۶۰ نفر از این زنان به اتهام زنا، ۳۱ تن به اتهام فرار از منزل، ۲۳ نفر به اتهام قتل، ۶ نفر به منظور اثبات تجاوز جنسی، ۳ نفر به اتهام سرقت، ۳ نفر به اتهام قاچاق، ۲ نفر به اتهام دادن اطلاع کذب و یک نفر به اتهام فراز از منزل و لواط به مراکز صحی برای معاینات پرده بکارت معرفی شده‌اند.

کمیسیون حقوق بشر در این تحقیق تاکید کرده که این معاینات نقض کرامت انسانی است و بنابراین مخالف با قواعد و مقررات بین‌المللی شامل منشور سازمان ملل متحد، اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و کنوانسیون منع شکنجه و مخالف با قانون اساسی افغانستان، قانون منع خشونت علیه زنان و قانون منع شکنجه می‌باشد.
کمیسیون حقوق بشر افغانستان سال گذشته پیشنهاد تعدیل قانون آزمایش بکارت را به کمیته قوانین این کشور فرستاده بود که این معاینات را اجازه داده است.

به دنبال آن در ماه میزان سال گذشته، کمیته قوانین افغانستان در مورد طرح تعدیل فقره ۲ ماده ۶۴۰ کد جزا فیصله کرد "در صورتی که هیچگونه سند و ثبوتی برای اثبات جرم وجود نداشته باشد، معاینه پرده بکارت فقط به حکم محکمه ذیصلاح ممکن است."
پیش از این در بند دوم این ماده آمده که "امر اجرای معاینات عدلی طبی پرده بکارت بدون رضایت زن یا حکم محکمه ذیصلاح ممنوع است."
اما این تعدیل، کمیسیون حقوق بشر را قانع نکرد و این نهاد همان زمان هم اعلام کرد خواهان ممنوعیت بی قید و شرط این معاینات است.

با این هم تحقیق تازه این نهاد نشان می‌دهد که بیش از ۹۲ درصد معاینات انجام شده از مصاحبه شوندگان حتی برخلاف تعدیل آمده در قانون، بدون رضایت زن و حکم محکمه با صلاحیت انجام شده است. معرفی آنها نیز از سوی نهادهای مختلف چون پلیس، دادستانی، امنیت ملی و خانه امن انجام شده است.
در این میان تنها یک آزمایش به حکم دادگاه و ۹ مورد دیگر با رضایت زنان و به شکل داوطلبانه آنهم برای رهایی از اتهاماتی که به آنها بسته شده بوده، انجام شده است.

همچنین در تحقیق کمیسیون حقوق بشر آمده که شماری از معاینات انجام شده نیز برخلاف قانون توسط داکتران مرد انجام شده است.
پیامدهای روانی بخشی دیگر از تحقیق این نهاد بوده است.
"باور نمی‌شد! مرا به خاطر کاری که هرگز انجام نداده بودم به طب عدلی معرفی کردند. شوکه شده بودم. برای معاینات بکارت! از شدت ناراحتی و رنج این خفت هنگام معاینه طب عدلی ضعف کردم. هیچ چیزی از آن لحظه به یاد ندارم. من هنوز احساس حقارت می‌کنم. من واقعا توهین شدم. آن قدر که هیچ وقت یادم نخواهد رفت."

بخشی از گفته‌های یک زن زندانی که با او در تحقیق کمیسیون حقوق بشر مصاحبه شده است.
شماری از زنانی که این معاینات را انجام داده‌اند گفته‌اند که پس از معاینات، از فرد معرفی کننده، از دکتر معاینه کننده و از اعضای خانواده احساس نفرت کرده، شماری احساس کردند شکنجه شده و شماری حتی به خودکشی فکر کرده‌اند.

به گزارش بی بی سی، شهرزاد اکبر، رییس کمیسیون حقوق بشر افغانستان گفته که این تحقیق در شرایطی دشوار با چالش‌های امنیتی و محدودیت‌های شیوع ویروس کرونا تهیه شده است.
او گفته که اجرای معاینات اجباری نسایی (عدلی_طبی) یکی از خشونت‌هایی است که تا هنوز بر زنان روا داشته می‌شود و با تحقیر و توهین زنان، کرامت انسانی آنها را نقض می کند.
او می‌گوید کمیسیون حقوق بشر می‌خواهد هر چه زودتر جلو اجرای این معاینات گرفته شود و با تعدیلات قانونی، از نقض کرامت انسانی که احترام به آن مورد حمایت قانون اساسی است، جلوگیری شود.

معاینات بکارت در افغانستان در حالی انجام می‌شود که حتی سازمان بهداشت جهانی نیز اعلام کرده که آزمایش بکارت اعتبار علمی ندارد، نه بکارت را تثبیت می‌کند و نه رابطه جنسی را.
در تحقیق کمیسیون حقوق بشر نیز تاکید شده که معاینات پرده بکارت مورد تایید علم طب نبوده و به لحاظ موجودیت احتمال زیاد خطا در آن از اعتبار لازم و قابل اعتمادی به خصوص جهت استناد در نهادهای عدلی و قضایی برخوردار نیست.

کد (9)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
آزمایش بکارت
دختران
نظرات بینندگان:

>>>   کمیسیون حقوق بشر از بیکاری دست به بیگاری میزند.

>>>   .... بر سر کیمسیون حقوق بشر همراه با بحث که اغاز کرده خواننده محترم شما میدانید که افغاسنتان یک کشور سنتی است بحث روی بعصی موضوعات شرم اور است شما دقت در یک فامیل پسر ان و دختران وجود دارد م تلویزیون شرم اور طلوع را هم نگاه میکنند بیان همنظور حرف های مزخرف بالای اعضای یک خانواده چه تاثیر خواهد کرد
... به کسانیکه چننین برنامه هرا اجازه نشر میدهد
ثیام

>>>   معاینه بکارت زنان متأهل را دفعه اول است که میشنوم.
مثل آن است که یک نفر چلوصاف را به آهنگری ببرد و از آهنگر بپرسد که کاکا یک دفعه سیل کو که این چلوصاف سوراخ دارد و یا نه؟

>>>   این دیگر منتهایی نادانی است و تاسف من اینست که با این همه داکتر درین کشور مردم هنوز بی خبرند.
این نشانی شب زفاف نه ثبوت پاکیزه گی است و نه به آن ربطی دارد بلکه ثبوت اینست که ما چگونه پلنگ وار حمله کرده ایم.
آزاده

>>>   حقوق بى شرم أفغانستان همه چيز دختران أفغانستان را بى شرمانه به ميدان انداخته است و مطبوعاتى هم انرا بى شرمانه تبلغ مى نمايند . چرا موضوع نسايى نمى گوهيد كه پرده بكارت مى گوهيد ؟

>>>   دیگه جتجال کم بود درین وطن که در غم بکارت مانده این سازمان !!!!!!!!!!!!!!! خداوند ازین کرده هم بشرمانیتان

>>>   درمتن فوق یکنفر به اتهام فرارازمنزل ولواط است مگر میشود بازن لواط کرد!؟ باجنس زن فقط زنا میشود . لواط مخصوص همجنس بازان جنس مذکراست.

>>>   در افغانستان ( گُل )و( گٍل) را به درستی تشخیص داده نمیتوانند . چطور باکره و غیر باکره را بدون خطاء و غلط فهمی خواهند فهمید . رفع بکارت اگر به دخول وابسته است امکان رفع آن به حرکات سپورتی ، خیز زدن استعمال انگشت از جانب صاحب عضو یا در اثرنوبلوغی وشوروشوق و نافهمی صورت گرفته باشد .یااینکه در خلقت نه بوده باشد یا عوامل دیگر .
موضوع دیگر اینکه فرضآ با عمل دخول شخص دیگر در اول واقع شده باشد و اما قضیه به ظن و گمان شخص ثالث و یا رابع رسمی شده باشد .فاعل حقیقی چگونه فهمیده شده میتواند ( که نمیشود فهمید) .
لذا صواب اینست که حیثیت و کرامت انسانی در اولیت قرار گیرد و این نوع تفتیش شرمگاه انسانی لغو گردد و شرم از انسان و از جامعه ای ما برداشته شود .
و زمینه رشوت و فساد برای داکتر های ضعیف الاخلاق و سخیف الوجدان فراهم نه گردد . معتقدم که دکتوران پاک کردار زیادند به مقام آنها سجود احترام قایلیم اما و اما اشخاص استثنایی ضعیف و استفاده جو را نمیتوان نادیده گرفت
وظیفه جوانان و تشکیلات مدنی و اخلاقی جامعه است تا در مقابل این رسم کهن ونفرت بار بایستند و برای حفظ کرامت وعزت و شرف انسانی مبارزه کنند.من ازین نوشته ای خود احساس عمیق شرمندگی میکنم عاملین محترم و حاکمان رژیم چرا بی تفاوت اند .

>>>   تبادله زن مقبول وجوان را با بالا گرفتن یک قاطر با زن مسن تر و کم طراوت را، یا فروش زن را مستقیما توسط شوهر در بدل
مال و پول به دیگری بروید و ببینید در شنوار که خود ..... است . وباز بیایید لاف ننگ و ناموس را درین قبیله
بشنوید و ببینید که دلت از انسان و انسانیت و مرد و مردی گری سیاه شود.
کجایی ای مدافع حقوق انسان و ای لافوک
ننگ و ناموس حیف حیف .
یعقوبی


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است