هیاتی از طالبان قطری به کابل می آید
هیاتی از طالبان با کمک قطری ها در حال اعزام به کابل هستند تا زمینه خلع قدرت غنی و عبدالله را فراهم آورند و حکومت امارت اسلامی را با شیوه مدرن پیشکش نمایند که در این مسیر آمریکایی ها حامی و پشتیان اصلی شان خواهند بود 
تاریخ انتشار:   ۱۷:۳۷    ۱۳۹۹/۳/۱۹ کد خبر: 163734 منبع: پرینت

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper) شصت و هشت روز قبل، پس از سرنگونی رژیم طالبان در سال 2002، برای اولین بار یک هیات پنج نفره طالبان برای انجام مذاکرات مبادله اسرا وارد کابل شد.
این هیات به میزبانی سفارت خانه های قطر و آمریکا در کابل و با حمایت کمیته صلیب سرخ در کابل حضور پیدا کرد و قرار بود پیرامون مبادله اسرای دوطرف (دولت افغانستان و طالبان) مذاکرات چند روزه ای صورت بگیرد اما فقط یک جلسه آنهم در سفارت قطر در کابل محقق شد که در آن سه تن از نماینده های درجه سه حکومت که قبلا در قالب هیاتی به قطر رفته بودند (عبدالخاق بالاکرزی معین وزارت دولت در امور صلح، جمشید توتاخیل رییس تنظیم امور زندان ها و امین الدین مظفری معین وزارت حج و اوقاف) در این جلسه اشتراک داشتند. قرار بود حلسه بعدی در ارگ برگزار شود که هیات طالبان حاضر به نشست در ارگ نشدند و سه تن از معتمدان خود را به ارگ فرستادند که در آنجا شورای امنیت ملی از آنان میزبانی کرد و نیروهای اصلی هیات طالبان در آن جلسه حضور نداشتند. شورای امنیت ملی اعلام کرد که از هیات طالبان در ارگ میزبانی کرده است درحالیکه آنان طالبان نبودند بل نماینده های معتمد هیات طالبان در کابل بودند.

خوشباوران و بی خبران در ارگ امیدوار بودند با کلید خوردن روند مذاکرات با طالبان، به اهداف تبلیغاتی شان برسند که چنین نشد و طالبان زیرک تر از آنان برآمدند. اما این نخستین‌ بار نیست که دولت افغانستان و طالبان، رسما و رودررو گفتگو کردند. پنج سال پیش در ۷ ژوئیه ۲۰۱۵، هیاتی هفت نفره از کابل با گروهی سه نفره از طالبان در منطقه خوش آب و هوای شهر مری در ۶۰ کیلومتری اسلام‌آباد، پشت میز مذاکره قرار گرفتند. این گفتگوها با انتشار خبر مرگ ملاعمر، بنیانگذار گروه طالبان، متوقف شد.

آسوشیتدپرس نوشت‏: یک هیات پنج نفره از طالبان برای پیگیری آزادی زندانیان توسط دولت افغانستان به کابل سفر کرده است. این بزرگترین آزادی اینچنینی از زمان توافق طالبان-آمریکا برای تبادل زندانیان بین طرف‌های درگیر جنگ است که حاصل شد.
سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان و سخنگوی دفتر سیاسی طالبان، هر دو تایید کردند که یک هیات از این گروه در پایتخت بسر می‌برد.
آزادی زندانیان بخشی از موافقتنامه‌ای است که اواخر ماه فوریه توسط آمریکا و طالبان امضا شد تا صلح در افغانستان برقرار شود و نظامیان آمریکایی اجازه یابند به کشور خود بازگردند.
این توافق از کابل می‌خواهد پنج هزار زندانی طالبان را آزاد کند و از این گروه نیز می‌خواهد یک هزار تن از کارکنان دولت افغانستان و دیگر افراد را آزاد کند.
آزادی زندانیان زمینه را برای اجرای دومین مرحله این موافقتنامه یعنی مذاکرات بین طالبان و دولت افغانستان درباره نقشه راهی برای این کشور در دوران پس از جنگ هموار می‌کند.

سهیل شاهین، (۱۸ حمل) در تویترش نوشت که گروه طالبان، تیم تخنیکی خود را به منظور تصدیق و تثبیت زندانیان به کابل فرستاد و باید بر اساس توافقنامه، روند آزادسازی زندانیان شروع می‌شد.
او افزود: با بهانه‌های مختلف، روند آزادسازی زندانیان به تعویق افتاده است و به همین دلیل، تیم تخنیکی ما از با جهات مربوطه در نشست‌های بی‌نتیجه اشتراک نمی‌کند.
هیأت طالبان، برای نظارت از آزادی زندانیان خود و پیشبرد بحث‌های تخنیکی با نمایندگان دولت افغانستان، وارد کابل شده بود، اما ظاهرا هر دو طرف به نتیجه‌ای نرسیدند.

از این ببعد، از هیات پنج نفری طالبان در کابل خبر نشد تا اینکه پس از چند روز شورای امنیت ملی افغانستان اعلام کرد که هیات طالبان به قطر بازگشته است. اما واقعیت قضیه مبین موضوع دیگری بود!
سه تن از هیات پنج نفری طالبان (حاجی محمد ابراهیم، حاجی عبدالفتاح و حاجی اختر محمد) در سفارت قطر و سپس در سفارت آمریکا در کابل ماندند و دو عضو دیگر طالبان به قطر بازگشتند. وظیفه این سه تن هماهنگی میان اعضای پشتون مخالف غنی در کابل بوده است. این سه تن طی یکماه اقامت خود در کابل، بدور از چشم ارگ، با افرادی چون حامد کرزی، داکتر عبدالله، محمد حنیف اتمر، گلبدین حکمتیار، اسماعیل یون و حاجی دین محمد گفتگو کردند.
پس از آن ارگی ها از حضور سه نماینده طالبان در سفارت قطر مطلع شدند و سفیر قطر نماینده های طالبان را به سفارت آمریکا انتقال داد.
آنان در سفارت آمریکا به مدت ده روز دیگر اقامت داشتند. گفته شده است که در این ده روز، تعداد بیست تن دیگر از نماینده های پشتون ها بشمول حکومتی ها مانند معصوم استانکزی با آنان دیدار کرده اند که تا کنون هیچ موضوع مستندی از آن جلسات به بیرون درز نکرده است.

آنچه از فحوای مذاکرات سه نماینده درجه سه طالبان در کابل بدست آمده است، جذب و هماهنگی بیشتر میان نیروهای بانفوذ پشتون و سران قبیله بوده و نتیجه دیگری نداشته است. در این میان گمان می رود که در این نشست ها بحث چگونگی حکومت آینده نیز به بررسی گرفته شده باشد.
در این روزها زمزمه دیگری بگوش می رسد که مجددا هیاتی از طالبان با کمک قطری ها در حال اعزام به کابل هستند تا زمینه خلع قدرت غنی و عبدالله را فراهم آورند و حکومت امارت اسلامی را با شیوه مدرن به مردم افغانستان پیشکش نمایند که در این مسیر آمریکایی ها حامی و پشتیان اصلی شان خواهند بود.

کد (4)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
هیات طالبان
کابل
نظرات بینندگان:

>>>   بسیار خوب است.
خوبی اش در این است که اینبار در راس طالبان یک کمیته رهبری و نظارت آمریکایی ها وجود دارد و طالبان همه امور را از ایشان دستور میگیرند و از طرف ایشان مورد نظارت و ارزیابی قرار میگیرند.
اما بدی این قضیه در این است که آمریکایی ها در کار های خورد و ریزه داخلی مثل قتل عام تاجیک ها و هزاره ها و اوزبیک ها بی طرف و بی تفاوت باقی میماند و فقط ناظر عملکرد طالب میباشند تا کارخانگی خود را درست انجام بدهند.
پس همان آش است و همان کاسه
بازنده اصلی و اولی کرزی است که کشته میشود.
خداوند ملا ایاز نیازی را مغفرت کند.

>>>   به استثنای چند تن جاسوس فروخته شده به ای اس ای که نیم فیصد نفوس کشور ما هم نیستند دیگر تمام مردمان ما بشمول زنان و مردان وحتی پشتون های کشور ما نه امارت اسلامی خود ساز پاکستان مخالف دین و حکومت های اسلامی در گذشته و حالیه را تحت رهبری خاین ترین انسان های خود فروخته شده به پاکستان را بهر هر نوع و شکلی که باشد نمیخواهند و نه قبول دارند چینجسال زمان اشغال پاکستان بزیر نام امارت اسلامی طالبان که جز خیانت و بربریت و حکومت دست نشانده پاکستانی و مزدوری به انکشور نه از تحصیل و علم و دانش خبری بود و نه از پیشرفت و ترقی حکومت دره و قمچین و صدیت با زنان و دختران و ازادی های فردی و اجتماعی وضدیت با مسیل مذهبی بجز از قانون اسلامی وضع شده طالبانانی انهم مخالف اساسات اسلامی چیزی دیگری دیده نشده بود در بیشتر از بیست سال جنگ مردم با طالبان که صد ها کشته و زخمی داده و صد ها فامیل ها به مهاجرت رفته و امید برگشت بکشور و مردمش دارد حال چگونه میتوان قبول کرد که بازهم خشتک کشال پاچه پردیده وطنفروش مردم ازار حوکمت دست نشانده پاکستان دوباره بر سر انه حاکم گردند و خیانت و جنایت گذشته شانرا بازهم تکرار کنند مردم را سلب ازادی و حقوق شهروندی و عدالت اسلامی کنند اکثریت رهبران طالبان از بالا تا پایین افسران خلقی فراری در پاکستان زمان حکومت داکتر نجیب الله هستند انها بخاطر رسیدن بقدرت بهر استخبارات کشور های خارجی از شوروی سابق گرفته تا پاکستان و قطر و سایر کشور های جهان دریغ نکرده و نمیکنند زمام حکومت کشور ما بدست چنین اشخاص پست فطرت خود فروخته شده جاسوسان بیگانه به هیچ وجه مردم ما قبول نداشته و ندارند این جنگ چندین سال و قبولی شهادت مردم ما و زخمی و معلول شان برای این نبوده که گروه مزدور طالبان و هوا خواهان انها چون اسماعیل یون و گلبیدین راکتیار جاسوس دیگر پاکستان و غیره در راس قدرت دولت باشند اگر چنین میبود اصلا جنگ صورت نمیگرفت با این گروه خود فروخته شده جاسوس بیگانه نه امریکا ونه هیچ کشور دیگر اجازه انرا ندارند که حکومت طالبانی امارت اسلامی ساخت پاکستان به غلامان و جاسوسان شانرا بر ملت ما تحمیل کنند .

>>>   نجیب بارور
عباسِ دالر، استادِ درهم، محققِ تومان، کمال نبی زاده روبل، جمعه خان همدردِ کلدار، نمی دانم فلانِ پَوند و بهمانِ یورو؛ منِ مفلس از دارایی های شما شرمیدم وقتی آگاه شدم کبوتران زیارت سخی از گرسنگی هلاک شده اند. شما که به نمادهای کلان فرهنگی در مزار بی تفاوت هستید، شک دارم اگر انسانی جلو چشم تان بمیرد، رگ وجدان تان بجنبد. مزار با "زیارت سخی" با کبوترهایش و با نوروزش مزار شده است. آقایان لطفاً از خرج یک صبحانه تان به کبوتران بدهید، مطمئنم سالها کفایتشان می کند. آنان جاغورهای کوچکی دارند.

>>>   در افغانستان دیگر طالبان تروریست و نوکر پاکستان و امریکا و اشرف غنی فاشیست قوم پرست نوکر امریکا در افغانستان جای ندارد باید همه اینها محاکمه شود.
زنده باد اردوی ملی


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است