شترهای سرگردان افغان در آتش‌سوزی استرالیا
 
تاریخ انتشار:   ۱۹:۵۰    ۱۳۹۸/۱۰/۲۱ کد خبر: 161744 منبع: پرینت

این روزها، خشک‌سالی، گرما و آتش‌سوزی در استرالیا از یک‌طرف و ماجراجویی شتران نسل افغانستانی از طرف دیگر، طاقت شهروندان استرالیایی را طاق کرده است.

در دهه ۱۸۶۰میلادی که مناطق بیابانی و خشک استرالیا به ناوگان حمل‌ونقل کم‌هزینه و مقاوم نیاز داشت، شماری از ساربانان افغان از افغانستان و شمال هند یا پاکستان فعلی، با شتران خود از طریق دریا، راهی استرالیا شدند.

افغان‌ها و شتران آن‌ها، بیش از یک قرن بار حمل‌ونقل مناطق صحرایی و بی‌آب و علف استرالیا را به دوش داشتند تا به تدریج، توسعه حمل‌ونقل ریلی در این کشور، جای شتران افغان‌ها را گرفت. در آن زمان، افغان‌ها ناگزیر شدند شترهای خود را رها کنند که این آغاز فاجعه‌ای بود که اکنون دامن‌گیر بخش‌هایی از استرالیا شده است.

شتران رهاشده بلافاصله به زادوولد شروع کردند و به زودی بزرگ‌ترین جمعیت شترهای جهان را تشکیل دادند. در حال حاضر این شترهای سرگردان، یک‌میلیون نفر تخمین زده می‌شوند که تعداد آنان در حال افزایش است.

دولت استرالیا چهارشنبه هفته پیش، تصمیم گرفت ۱۰ هزار نفر از این شترها را که برای مزارع کشاورزی و محیط‌زیست این کشور تهدید محسوب می‌شدند، نابود کند. البته با توجه به سرعت زادوولد شتران بی‌صاحب در استرالیا، این معضل در آینده به یک بحران در استرالیا تبدیل خواهد شد.

روزگاری شتران افغانستان، باری از دوش مردم استرالیا برمی‌داشتند اما اکنون نسل‌شان باری بر دوش استرالیایی‌ها شده‌اند.

مرادی


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
شتر
استرالیا
نظرات بینندگان:

>>>   حکومت افغانستان نباید اجازه دهد شتران مارا قتل عام کنند آنهارا دوباره ت.سط کشتی به افغانستان انتقال دهند

>>>   شتران امروز در استرالیا معضل است مثلی که کوچی ها در افغانستان یک معضل بزرگ شده است
هر دو مخل زیست و محیط زندگی است باید از بین برده شود

>>>   لطف کنند شتر های اوغان ها را همراه چوچه هایش دوباره به اوغانستان بفرستند.

>>>   نام "The Ghan - Express" از "غان اکسپرس" گرفته شده است. غان یک قطار بین قاره ای در استرالیا است که در راه آهن مرکزی استرالیا حرکت می کند و آدلاید را از طریق آلیس اسپرینگز به داروین متصل می کند. این مسیر در حال حاضر 2979 کیلومتر طول و یکی از طولانی ترین راه آهن جهان است.
از آدلاید تا داروین ، قطار از چهار منطقه آب و هوایی و 22.5 درجه طول جغرافیایی عبور می کند. در روزگار کیپ دنباله قدیمی ، که در آن فاصله چند صد کیلومتری وجود داشت ، او فقط از آدلاید به سمت آلیس اسپرینگز سوار شد. از آنجا که خط سنج معمولی جدید در سال 2004 به پایان رسید ، این کشور از قاره به ساحل در حال عبور است.
اف افغان آهسته جدا شد: "غان" شد "غان" یادآوری و يادگارى يا نوعی تقدیم احترام به اثر یا هنرمندی از رهبران ساربانهاى کاروان شتر هندوستان که کوچى هاى پشتون يا "افغان" در ميان شان بودند.کسى وجود ندارد که از منطقه امروزى کشورافغانستان باشد. قبل از ظهور موتوری شدن حمل و نقل کالاو بويژه خطوط قطار آهنى در داخل کشور استرالیا را تضمین کرده اند. اینها از بخش هایی هند بریتانیا آمده بودند. آنها از مناطق هند برتانيوى از طريق کشتى به آسترياليا برتانيه برده شدند
داستان های زیادی در مورد چگونگی نامگذاری این قطار وجود دارد ،اما هیچ یک از آنها واقعاً تضمین نشده است.
اشغالگران برتانيه هند گوسپندان دو دمبه اى بزرگ آسيايى را با شترها ى کوچييان براى کارمندان اجيرى افغانتباران (کشور دولت افغانستان هنوز ساخته نشده بود). پس از پايان کار خط آهن کارگران کشور اشغالى هند با کشتى هاى مسافر و بار برى به هند برده شدند.(( بخش افغانان توسط ديورند و عبدالرحمان خان جدا شدو خاک افغانتباران يا پشتونان با پرداخت يکصد هشتاد هزار روپيه هندبرتانيوى بفروش رسيد. اکنون نقشه افغانستان (1891-1901) براى اولين کشيده شد که مطابق نقشه مرزى است. 1920 سرحد غربى بين دوليتين عليه ايران و عليه افغانستان تثبيت شد. )). شتران به "اوت بيک" (بيابان مرکزى = بزرگترين منطقه ريگستانى چون مناطق سرسبز تنها حلقه ساحل دريايى که در آن شهرها قرار دارند.
شتتر جانور (يا نفر !?! ) است که چهل شبانه روز بى آب زندگى ميتوان کند.
بخش گوسپندان دو دمبه اى بزرگ آسيايى به نیوزیلندیا زلاندنو برده شدند. اکنون هردو کشور همسايه بزرگترين فروشنده گوشت گوزپند خوشخور جهان است. گوسپندان اروپايى با دمبه بسيار کوچه دمدار گوشت خوشبو و چندان خوشخور ندارند.
عکس غان:
https://www.railaustralia.eu/images/11_ghan_header.jpg

>>>   هر چند که در پيشانى "لوکوموتيف" قطار مجلل غان( The Ghan) نشان اشتر و يا شتر مانند شترهاى اوغان احمدزى قطار قطار در تذکره هاى الکترونيک دولت اوغان هم چاڀ شده اند.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است