کاش انتخاباتی در کار نبود!
در هردوره از انتخابات، نامزدان انتخاباتی تحت تاثیر تبلیغات روانی سران قبیله قرار می گیرند و باور می کنند که انتخابات در افغانستان با رای مردمی به نتیجه می رسد... 
تاریخ انتشار:   ۰۹:۰۷    ۱۳۹۸/۵/۶ کد خبر: 159578 منبع: پرینت

انتخابات به درد امروز افغانستان نمی خورد؟! از اولین روزهای برگزاری انتخابات در دوره حکومت انتقالی و موقت، با صراحت تمام، اعلام کردیم که با وضعیت امروز افغانستان انتخابات کارساز نیست و بطور یقین باعث آبروریزی و بدنامی برای این سرزمین می گردد.

زمانیکه با برگزاری انتخابات در افغانستان مخالفت کردیم، امروز را می دیدیم! روزی که دیگر بر همگان ثابت شده است انتخابات بدرد امروز افغانستان نمی خورد. شاید برای آیندگان در این سرزمین انتخابات معیاری برای سنجش افکار عامه پیرامون انتخاب باشد اما در این مقطع زمانی انتخابات بیشتر ناامنی و رسوایی ببار می آورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)در انتخابات های گذشته به وضوح مشاهده گردید، در کشور اشغال شده افغانستان که سردمداران آن جیره خوار و گماشته شده های دیگران اند، کلماتی مانند استقلال و انتخابات و منافع ملی معنی ندارد و بیشتر از این کلمات برای فریب افکار عامه مردم استفاده می شود.

در هر دوره از انتخابات که در این کشور برگزار شد، بجای اینکه برای مردم امید به آینده پررنگ تر بسازد، جامعه را به یاس و ناامیدی سوق داد و آرزوی مردم ما را برای رسیدن به یک زندگی آرام و راحت به آینده ای تاریک و مبهم بدل کرد.

هر دوره از انتخابات بدتر از دوره قبل همراه با جعل و تقلب گسترده تر و شرکت کمتر مردم دایر می گردد و در اخیر برای برگزار کنندگان آن باعث آبرو ریزی و رسوایی می شود.

در دوره های پیشین افرادی به مراتب پخته تر و آگاه تر از افراد و مسوولان کمیسیون انتخابات اکنون بودند اما در هر دوره بدتر از قبل هم پروسه انتخابات مفتضح شد و هم مسوولان و کمیشنران آن بدنام گردیدند. این دوره که هم مسوولان و سران کمیسیون انتخابات و هم کمیشنران آن به مراتب ساده تر و نا آگاه تر از افراد دوره های قبل هستند، ببنید چه افتضاحی بروز خواهد کرد و چقدر انتخابات به نفع سران قبیله و فاشیزم مهندسی خواهد شد؟

در هر دوره از انتخابات به مردم وعده داده شد که انتخاباتی کاملا شفاف و بدور از تقلب و جعل برگزار می شود اما در اخیر هر دوره از انتخابات همگان شاهد بودند که بجای شفافیت و استقلالیت، روش های جدید تقلب و جعل رونمایی گردید و یکبار دیگر زور و زر حرف اول نتایج انتخابات را می زد نه آرای مردمی!

در انتخابات پارلمانی اخیر به برخی از نامزدان انتخاباتی گوشزد کردیم که این انتخابات بمراتب از گذشته بدتر و با تقلب بیشتر به پایان می رسد و چنانچه شما قصد نماینده شدن در این دوره را دارید باید به یکی از سران اصلی قبیله نزدیک شوید تا با پول و پارتی بتوانید به مجلس آینده راه پیدا کنید. اما کو گوش شنوا؟ اینها بازهم مانند گذشته فکر می کردند که ملاک در انتخابات رای مردم است در حالیکه از اول مشخص بود تنها موردی که در انتخابات افغانستان مدنظر گرفته نمی شود، آرای مردمی است.

نامزدان انتخابات ریاست جمهوری باید این موضوع را درک کنند که با اشراف کامل سفارت آمریکا و بودن اشرف غنی در قدرت، انتخابات معنی ندارد. نامزدان انتخابات ریاست جمهوری در این دوره نه خود را مسخره کنند و نه مردم بیچاره ما را یکبار دیگر امید واهی بدهند. لطفا دقت کنید که انتخابات به رای مردم نیست بل به تشخیص و تایید سفارت آمریکا است.

در هردوره از انتخابات، نامزدان انتخاباتی تحت تاثیر تبلیغات روانی سران قبیله قرار می گیرند و باور می کنند که انتخابات در افغانستان با رای مردمی به نتیجه می رسد، در حالیکه تاکنون چنین نبوده و از این پس نیز چنین نخواهد بود!

پس بیایید و به این انتخابات دل خوش نکنید! یقین بدارید که اگر انتخاباتی در کار نباشد به مراتب سنگین تر و آبرومندانه تر خواهد بود، تا اینکه به تقلب و جعل و تزویر قبیله، وجهه قانونی داده شود.
لطفا چشمان خود را باز کنید و واقعیت های موجود در جامعه امروز را بدون توجه به تبلیغات قبیله ای فاشیزم بنگرید تا مردم هم به شما اعتماد کنند و بیش از این دنباله رو طرح های مهندسی شده فاشیزم سرگردان نباشند!

کد (4)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
انتخابات
نامزدان
نظرات بینندگان:

>>>   واقعیت همین است
سابقه یک انتخابات سالم را در کشور نداریم
ایکاش صبر می کردیم و این اصل دموکراسی را در زمانش اجرایی می کردیم تا آلوده تقلب و جعل کاری ها نشود.
شیما کابل

>>>   انتخابات بر گزار نمی شود خاطر جمع باشید امریکا هم و غنی هم روز گمی می کند فایده امریکا این است که در این کشور باقی می ماند و فایده غنی این است که دالر های را برای دختر و پسر خود ذخیره کرده و به امریکا روان می کند

>>>   امین یا رب العلمین!
چون با انتخابات مشکلات به میان میاید! بګزارید اشرفغنی یک چنط اوباش مفسدو هیچ راکه در راس احزاب قومی و مذهبی قرارا دارند ، خسی کند تا زمینه به احزاب واقعی انسانیت ګرایی مساعد شود!
حمید

>>>   انتخابات برگزار نمی شود خاطرت جمع باشد کدام انتخابات همان انتخابت ۲۰۱۴ و یا این انتخابات ۲۰۱۸ . این انتخابات که غنی می گوید در ۲۶ سرطان کاملاٌ یک حرف مفت است فقط ظاهراٌ برای اغوای ذهنیت عامه و سیاسیون بی خبر غنی این سروصدا را انداخته که من تصمیم دارم تا انتخابات دایر شود اما نمیشود که نمیشود. اگر بنام انتخابات درامه یی سازمان دهی کند نتیجه اش فاجعه و جنگ و رسوایی است و غنی میداند که دیگر جان کیری در کار نیست و پمپیو با جان کیر ی فرق فاحش دارد.

>>>   ادامه قدرت غنی کوچی در مقام ریاست جمهوری کشور با این همه قانون شکنی خیانت خودگامگی و جنایت بدتر از هر چیزی دیگری است.
غنی کوچی و مخکش هایش باید به خاک انداز تاریخ انداخته شوند.

>>>   حرف دقیق است ! تجربه ثابت کرده است و مردم سخت نا امید اند.

>>>   برگزاری نمایش دیگری بنام انتخابات زیر نظر این رژیم و با این کمیسیونها و در حالیکه اشرف غنی، خود نامزد انتخابات است،بیهوده و غیر ضروری است.
انتخابات باید به این شرط برگزار شود که اشرف غنی، نامزد انتخابات و در راس رژیم نباشد.در صورتیکه اشرف غنی هم نامزد انتخابات است و هم بگونه‌غیر قانونی در راس رژیم نشسته است، نامزدان دیگر بجای صادر نمودن اعلامیه های پیهم و تعین ضرب الاجل های نا روشن بهتر است با یکصدا انتخابات را تحریم کنند و از مردم بخواهند از ثبت نام و اخذ کارت رای دهی و مراجعه به کمیسیونهای انتخاباتی زیر نظر رژیم پرهیز کنند. در غیر آن تجربه تلخ و خونین انتخاکباد ۲۰۰۹ و انتخاکباد مجلس تکرار خواهد شد.
پیش از برگزاری انتخابات سرنوشت اشرف غنی که اینک بیشتر از یکماه بگونه غیر قانونی بکار ادامه داده است، و این رژیم فاقد مشروعیت قومی باید روشن شود.
Ahmad Bahar Chopan

>>>   Najib Salam
انتخابات ریاست جمهوری تحت مدیریت تیم غنی یک مضحکه ی بیش نیست ، انتخابات را غنی مدیرت خواهد کرد و پنج سال دیگر به حکومت خود ادامه خواهد داد ، برای آنکه غنی به این موفقیت دست نیابد، انتخابات باید تحریم شود . اگر انتخاباتی هم می شود باید تحت اداره ی یک حکومت موقت و عبوری که اعضای آن به دور از تاثیر نامزدان ریاست جمهوری باشند شکل یابدو یا هم رهبری این حکومت موقت به یک کمیسیون مختلط با اعضا و سهم مساوی از تمام نامزدان ، نهاد های واقعی جامعه مدنی تشکیل شود تا کسی به تنهای قادر نباشد تا پروسه انتخابات را به نفع خود مدیریت کند . در غیر آن انتخابات تنها برای مشروعیت بخشیدن یک دوره ی دیگر برای غنی خواهد بود .

>>>   امی غنی یا از سر و‌کون دیوانه است ویا اینکه امریکای ها ریاست جمهوری دایمی را برایش وعده داده اند !
کشور را گل و گلزار می کنه تا دو سال دیگر !
خدا مردم اوغانستان را بخیر ببخشد .

>>>   حیف مصرف پول وآسیبی که به رای دهندگان میرسد نتیجه چنین اعلان میشود:
بعد از شمارش آرا معلوم شد که جلالتماب اشرف غنی 53 فیصد رای را بدست آورده است بنا به اساس ماده چندم قانون اساسی بحیث رئیس جمهور افغانستان برای پنج سال دیگر شناخته میشوند ریاست واعضای کمیسیون انتخابات این پیروزی را برای جلالتماب اشرف غنی تبریک وتهنیت عرض مینماید وتوفیق مزید شانرا درخدمت به وطن از خداوند متعال استدعادارد
رئیس کمیسیون

>>>   چگوارا مي گويد: ما آدمهای احمقی نبودیم، ساده بودیم و از روی سادگی به احمق ها اجازه دادیم
تا در زندگی مان دخالت کنند ...

>>>   همه بدبختی هایما درهمین چندجمله خلاصه شده دلت که میدانی دل که نه
دلت که متعصب خطابم میکنی دلت که نه حقیقت همین است دست نویسنده بیدرد
حقيقت تلخ !
—بيا سرباز باش اما حق ندارى قاتل ات را دشمن بگويي چون افغان و برادر من است.
—تو سرباز باش از من دفاع كن اما طالب برادرم است.
—بيا از ارگ من دفاع كن اما حق ندارى به طالب حمله كنى .
—بيا سرباز و كارمند دولت باش اما حق ندارى وزير دولت و رييس دولت باشى .
—بيا سرباز، كارمند و حتى وزير من باش اما تصميم برايت من ميگيرم .
—طالبان تو را گروه گروه بكشد فقط با تاسف بسنده ميكنند اگر تو يك طالب را كشتى دادگاهى و زندان بايد بروى.
—تو سرباز حق ندارى سلاح سنگين بكار گيرى چون طالب افغان است اوگار ميشه (حامد كرزى) اما انها حق دارند هر نوع سلاح بكار گيرند.
سرباز كه دستگير طالبان شد گردن اش را ميبرند اما طالب كه دستگير شد در گروه هاى ٦٠٠ و ٧٠٠ و ٨٧٨ نفرى رها ميشه .
—تو سرباز همراه پوسته ات توسط همين قوم پرستان به طالب فروخته ميشوى يا توسط همينها از پشت ترور ميشوى و اگر از حقوق و رهايي طالب اعتراض كردى مثل فؤاد اندرابي به قتل ميرسى.
—رييس المپيك فوتبال يك دختر اتهام وارد كرد فردايش اخراج شد امروز بيش از ده نَفَر از حكومت خود غنى ارگ را متهم به فحشا و رشوت جنسى كرد اما هيچ كسى اخراج نشد .اين بجز قومپرستى چيست ؟
—نماينده لوگر زن شوهر دار را فرار داد تا امروز به كار اش ادامه ميدهد و كسي هم از وى پرسان نكرد چرا ؟
—مسلميار و راننده اش با اسناد جاسوسى گرفتار شد اما هيچ نوع اقدام نشد.
اختر لچك در مزار با اسناد و شواهد دست به دزدى زد اما هيچ اقدام نشد
—ميرويس بغلانى و ملا تره خيل كه به راهزنى و چپاول متهم است هيچ اقدام عليه شان نميشود اما على پور از باميان دستگير شد و سليم كندز از خان اباد دستگير شد چون غيره بودند.
تا به كى قومپرستى ؟؟؟

>>>   بهترین راه حل مشکل اینست که از انتخابات صرف نظرشود وغ برای هریک از نامزد ها چوکی واز کد 91آنهارا مستفید گرداند
با هریک از نامزدان جداگانه مذاکره کندکسانی مکه پول می خواهند برای شان از کد 91 پول پرداخت شوذد کسانیکه چوکی می خواهند برای شان وزارت سفارت مشاوریت داده شود ودر آخر همه از نامزدی انصراف کنند وقتی غ تنها نامزد باشد بدون تقلب وبدون امرخیل برنده اعلان میشود
ر

>>>   کسیکه خود در نتیجه تقلب و خیانت های انتخاباتی در راس قدرت رسیده باشد چگونه زمینه یک انتخابات شفاف و بدون تقلب و بدون خیانت را مهیا خواهد کرد؟
غنی کوچی هیچگاهی نمیخواست کمیسیون های سالم انتخاباتی را ایجاد کند و هیچ زمانی نمیخواهد انتخابات بدون تقلب و بدون خیانت عملی گردد، چون در آنصورت نه خودش خواهد بود ونه هم این مخکش های احمقش.

>>>   تمام ملت افغانستان باید بدانند که انتحابات اینده ریاست جمهوری قبل از قبل توسط عمر خیل مشاور ارشد غنی طرح ریزی شده که همان ګوسفندان است و همان انمتخابات تقلبی . پس وظیفه تمام مات است تا این تقلب را ازحالا تحریم سازند
و هیچکس پای صندوق ها رای ګیری نرفته و انګشتان خویش را قطع ننمایند .

>>>   هیچ کس از پیش برنده انتخابات نیست بجز جناب اشرف غنی رئیس حمهور حال وپنج سال بعد ، فکر میکنید او چوکی را رها میکند ودنبال کارش میرود!!!
هیچ امکان ندارد ، وهیچ مانعی هم در سر راهش نیست ، هرمخالف قابل ارزش را با کد 91 خاموش میسازد ، مثلا همین گلو مخالف جرگه چند روز پیش بود وقتی غ امرخیل را نزدش فرستاد با پرفتن یک ملیون دالر مهر برلب زدو خاموش شد ، دیگران به یک چوکی سفارت ریاست معینیت وحتی مقداری کمی پول راضی وسربراه میشوند نتیجه از همین حالا روشن است
ر

>>>   دموکراسی و مردم سالاری را غرب زده گان جاسوس و مزدور چنان در نظر مردم تخریب و به یک پول سیاه ساخته که مردم دیگر به دموکراسی باور ندارند ، دموکراسی غربی یعنی چور و چپاول دارایی های عامه ، غارت معادن ، مافیا اقتصادی ، بی قانونی ، زور گویی ، بی بند و باری ، جاسوسی به غرب و شرق و بالاخره حکومت فاشیستی و تک قومی غنی احمدزی کوچی .
کوه کن

>>>   اشرف غنی برنده است! او در مقابل کاندیدان فیل اما انها مورچه اند!

>>>   کاندید ها باید با غنی مذکره نکند زیرا انها مجبوریت ندارند که گفتگو کنند زیرا در قا نو ن امده که ریس جمهور باید بعد از اول جوزا غیر قا نونی است

>>>   انرژی اضافی و حمایت لازم ندارند تا با دولت در آمیزند!
تمدید کار اشرف غنی قانونی تر از هر طرح عملی و مشخص کاندیدان خواهد بود و اگر هم کنار بروند غنی با رآی و مشروعیت بیشتر خود را رئیس جمهور خواهد ساخت و هیچ درنگی در حصه این جواسیس بیرونی نخواهد کرد.
لطیف بیژن پور

>>>   ضرب المثل عامیانه است که میگویند( داگزاودامیدان) حالاتوب درمیدان کاندیدان ریاست جمهوری است که بعدازماه رمضان درمقابل یکه تازی اشرف غنی قانون شکن چه میکنند،اگرکدام عمل قاطع که سبب ورشکستگی غنی شودازنزدشان ملاحظه نشود طبیعی است که آینده انتخابات هم به نفع موصوف رقم خواهد خورد. درآنصورت کاندیدان محترم دست زیرالاشه نشسته خردوانی های اشرف را ازلابلای نشرات تلویزیون های خویش مشاهده کرده ویاغرض سیروسیاحت به کشورهای خارج روزخودرا سپری نمایند. که درین حالت هیچ چیزی برای شان نزد مردم باقی نخواهد ماند ، جزیاوه گوئی ها ولاف وزنی های بیجاه وبی مورد.
بااحترام
یکی ازهموطنان تان

>>>   به راستی هم خود را مسقره نکنید نفر کی امریکا در قدرت شا نده است او را هر گز کسی نمی تو اند دور کند غنی یکی از نفر های با اعتبار امریکا ست

>>>   بجای اینکه تعداد شعب مراکز ثبت نام رای دهندگان بیشتر شود تا مردم بیشتر برای ثبت نام مراجعه کنند، به گفته کمیسیون 65 مرکز قبلی نیز بسته مانده است.
فریدون

>>>   در لیست ثبت نام قبلی افراد فوتی و غایب به عنوان رای دهنده بچه ها و دخترهای فیلم هم رای دهنده هستند.

>>>   کمیسیون از کدام معیار برای تفکیک رای سفید و سیاه استیکر های اصلی استفاده می کند؟

>>>   اینجا باید شورای نامزدان انتخابات و احزاب و مجموعه های ناظر بر انتخابات و مجامع مدنی به میدان بیایند و لیست قبلی کمیسیون را به چالش بکشند
شیما کابل

>>>   هنوز سرنوشت آن لیست مشخص نشده افراد جدید را بر آن لیست می افزایند.
اینجا مشخص نیست که چه ارگانی باید به آن لیست قبلی که سراسر تقلب است و تکرار مشروعیت بدهد؟
حاجی سرور

>>>   چه تعداد را ی دهنده داریم؟
نه میلیون باور نداریم که باشد، لیست رای دهندگان انتخابات پارلمانی کاملا ناقص است و اینها بر اساس همان لیست بطرف انتخابات می روند.

>>>   دلیل اصلی عدم مشارکت مردمی در ثبت نام رای دهندگان عدم آگاهی اعتماد می باشد که کمیسیون در این زمینه هیچ کاری نکرده و با چشمان بسته رفتند به طرف یک انتخابات

>>>   همین پولیکه برای انتخابات مصرف میشود نیم آنرا برای 17 کاندید بدهید تا به نفع غ ازکاندید شدن صرف نظر کنند

>>>   ریس کمیسیون یک زن است ایا در افغانستان مرد نبود که زن را ریس کمیسونساخت

>>>   کمسیو ن که به دست یک زن رهبری شود او هر گز نتیجه نمی دهد خا طر جمع باشید فقط دولت مردم را بازی می دهد

>>>   اوغانها در کل از انتخابات شفاف هراص دارند و میدانند که میبازند پس مجبور هستند توسط مورده بابای خود ضمینه تقلب و خیانت را فراهم کرده برای بقای رژیم فاشیستی و اله دست هر اجنبی خود بکوشند

>>>   کسیکه خود در نتیجه تقلب و خیانت های انتخاباتی در راس قدرت رسیده باشد چگونه زمینه یک انتخابات شفاف و بدون تقلب و بدون خیانت را مهیا خواهد کرد؟
غنی کوچی هیچگاهی نمیخواست کمیسیون های سالم انتخاباتی را ایجاد کند و هیچ زمانی نمیخواهد انتخابات بدون تقلب و بدون خیانت عملی گردد، چون در آنصورت نه خودش خواهد بود ونه هم این مخکش های احمقش.

>>>   هموطنان گرامی !
انسان با شخصیت متعهد و وطن دوست با ویذدان هیپگاه اصلیت شخصیت و غرور خود در د رقبال شش لک افغانی معاش دو لک کرایه خانه یک لک خرچ دسترحوان نمی فروشد با تاسف که کمییشنران فعلی وتیم صیاد ناموس فروش ابرو و جیثت وعزت خویش را قبلا در بدل پول فروخته اند حاضر نیستند که از ارای مردم محافظت کنند ملت خوابیده سزای ایش همین است
قیام

>>>   برادر چه بخواهی چه نخواهی .آنهای که با انتخابات سروکار دارند اشخاص کثیف اشخاص پست وحرام زاده های بیشرف هستند.نی از خدا میترسند و نی از آخرت شان به خودشان هم اعتماد ندارند‌.میدانند لیاقت چنین پست وچوکي ها را ندارند. سعی می کنند با حرام زادگی وکثافت کاری برنده شوند.وآن های هم که در کمیسیون جای خوش نمودند از قبل کیسه های رشوه و گدایی شان را با خودشان بردن.خدایا ما مردمان رعیت درسراسر افغانستان این وضعیت که توسط اشخاص بیدین والاغ مانند براه انداخته شده.واقعا جامعه ما را به فاسد ترین کشور مبدل نموده.نگران کشور ما فرزندان ما ونسل های بعدی هستیم خدایا خودت این مشکل را حل بگردان در دیگر کشورها بعضی مورد پیش میآید بین دو نفر رقیب واما نی مثلی خر دواني خبیثانه کشور.ما که به منافع پلید خود شان فکر می کنند.نی به منافع ملی کشور .گر چه این بیسواد ها نمی دانند که خداوند از آن بالا نظاره گر همه چیز است.من به آنهای که دست به فساد میزنند.توصیه میکنم اگر کسی خودش را اصلاح نماید.این مشکل خودبخود از بین می رود.اگر من خودم را اصلاح کنم رقیب من خجالت می کشد آنهم اصلاح میشود .

>>>   با سلام
این برای همه واضح و آشکار است که انتخابات دیگر ابوهت خودرا از دست داده است و این بار شاید عده ی قلیلی از مردم به این پروسه اشتراک ورزند و به کاندید مورد نظر خود رای دهند در حالیکه می دانند رای شان هیچ دردی را دوا نمی کند باز هم می خواهند خودرا را حت بسازند که اقلا به این پروسه اشتراک کردند.
جمشید از هرات

>>>   غنی بی کفایت ترین و مفسد ترین حاکم افغانستان در طول تاریخ است. او گویا فقط برای بحران آفرینی، فتنه، فساد و خیانت رئیس کشور شده است. هرچند اصل ریاست جمهوری او غیر قانونی بود و اکنون بعد از سپری شدن مهلت ریاست جمهوری اش دیگه هیچ تردید در غیر قانونی بودن ریاست او وجود ندارد، چرا کسی در این کشور خراب شده پیدا نمی شود که او رااز تخت ریاست جمهوری پایین بیاورد و سر جایش بنشاند. در کشور در حقیقت قانون حکومت نمی کند بلکه در تمام عرصه ها و مقامها از ریاست جمهوری گرفته تا مجلس و کابینه و دستگاه قضایی و همین طور تا مقامهای پایین حکمت و فضای غیر قانونی حاکم است هر کس هر چه دلش خواست انجام می دهد اصلا قانون در کشور ما یک امر پوسیده و گندیده است که در زباله دان باید به دنبال آن گشت.

>>>   بیایید عبرت بگیریم.
در انتخابات گذشته، مردم و نویسندگان ما به خاطر پیروزی عبدالله و غنی، بیش از دیگران گلو پاره کردند و حتی به یکدیگر بدترین اهانت‌ها را روا داشتند؛ اما بعد از انتخابات، از سوی هر دو تیم طرد گردیده و نادیده گرفته شدند و بدترین تبعیض‌ها و تحقیرها را تجربه کردند.
نوت: بیایید در این انتخابات به‌خاطر به قدرت‌رساندن دیگران، حرمت همدیگر را نشکنیم و کاسه‌های داغ‌تر از آش نباشیم. در همه حال، سهم ما فقط یک معاونت سمبلیک و بدون صلاحیت خواهد بود.
محمد نسيم جعفری

>>>   حق شهروندي هر فرد است كه به يكي از تيم هاي انتخاباتي بپيوندد.
اما چند توصيه مبتني بر تجربه براي عزيزان كمپاين كننده دارم:

هرگز فريب سر دسته تيم انتخاباتي ثبات و همگرايي را نخوريد.
داكتر عبدالله يك فضاي غير واقعي را براي خود ساخته است. انگار او حمايت خارجي ها را با خود دارد؛ در حاليكه قطعن چنين نيست.
اكثريت ديدار و ملاقات هاي خارجي با داكتر عبدالله به خاطر فشار بالاي ارگ صورت مي گيرد، در غير آن، هيچ برنامه و علاقه اي براي حمايت از داكتر عبدالله وجود ندارد.
تيم ثبات و همگرايي هم از نهايت مجبوريت و پريشاني ساخته شده است.
داكتر عبدالله هيچ برنامه يي براي انتخابات ندارد و هيچ اراده يي براي گرفتن رياست جمهوري هم ندارد.

موضوع ديگر اينكه، تمامي متحدين كليدي او در كنار او نيستند، به جز چهار نفر معاش خور رياست اجرائيه از شخصيت هاي صاحب نفوذ و رسوخ از اين تيم كمتر حمايت مي كنند.
جنرال دوستم هم از نهايت مجبوريت و درماندگي - كه در ساير تيم ها به او جايگاه قايل نشدند - به تيم داكتر عبدالله پيوست و نشانه هاي مسلم وجود دارد تا پايان انتخابات در كنار تيم ثبات و همگرايي باقي نمي ماند.

استاد خليلي هم وضعيت مشابه جنرال دوستم را دارد با كمي تفاوت. هدف خليلي امتياز گرفتن از چند محور انتخاباتي نيز هست. از جايگاه آنچناني هم در ميان مردم هم برخودار نيستند؛ حتا پسر اش نتوانست رأي يك نماينده مجلس را در كابل بياورد.
خلاصه پيوستن به تيم داكتر عبدالله غير عقلاني و دور از خرد سياسي است.
Hamid Rahguzar

>>>   به کدامِ این دسته‌های انتخاباتی رای می‌دهید؟
۱- دسته‌ی تمامیت‌خواهی، برتری‌جویی، تعصب‌ورزی، نابرابری، خودکامه‌گی، فساد سیستماتیک و مصرف پول‌های مردم در راه برنامه‌های غیر ملی و غیر ضروری.
۲- دسته‌ی بی‌خاصیتی، بی‌خاری، گذاره، و تجمل فردی و ظاهرآرایی (یعنی دسته‌یی که جهان را آب بگیرد، مرغابی را تا بندِ پایش است)
۳- دسته‌ی مافیا و ملک‌الطوایفی و تداوم خرسازی و چور. دسته‌یی که در آن آرمان و ارزشی وجود ندارد جز اولویت منافع فردی و گروهی.
پ.ن: حال شما می‌توانید و اختیار دارید از این میان بدش را دریابید و کمپاین کنید و یا به سراغ دسته‌ی بهتر و آرمانی خویش بروید.
باور بامیک

>>>   کمپاین برای غنی، اتمر و عبدالله اعتبار آدم را در جامعه، ضرب صفر می‌کند؛ لذا از بین دیگر تیم‌ها باید یکی را انتخاب کرد.
جعفری

>>>   سوال اساسی اینجاست که وقتی انتخابات شد و گیریم که صلح شد آمریکایی میروند یا که به چپاولگری های خود درافغانستان ادامه میدهند در این بیست سال فکرنکنم که هیچ معدنی افغانستان ازدست اشغالگران در امان مانده باشد وقتی انتخابات صلح شود دیگر هیچ بهانه برای ماندن خارجیها وجود ندارد

>>>   برای ما یک ملت گوسفندی باید چنین حالت باشد

>>>   از پف بازخواست نيست: حكايت نامزدان انتخابات رياست جمهوري
وكيل گذري در شهر كهنه كابل بود كه بيش از اندازه لاف مي زد و وعده هاي عجيب و غريب مي داد.
در روز هاي نخست پيروزي كودتاي هفتم ثور، به او گفتند: اين حكومت، حكومت داود و ظاهر نيست. به گپ مفت، آدم مي كشد. احتياط كن و پف را بس كن.
وكيل گفت: از پف بازخواست نيست، برو اگه كدام لافوك ده پلچرخي بندي بود، باز مه پف ره بند مي كنم.
Shoja Mohseni

>>>   کاش یک تاجک یا هزاره یا ازبک ریس جمهورشود تا دیده شود که آیا قوم پشتون تحمل میتواند یانه طوری پشتونها دوصد سال سر اقوام غیر پشتون حکومت کردند و هر فشار و ظلمی هم که کردند همه اقوام غیر پشتون تحمل کردند اگر اینبار این تحول رخ بدهد معلوم شود که پشتونها چی خواهد کرد

>>>   گزافه گویی های انتخاباتی شروع شد با شناخت عمیقی که از این کاندیدان عوام فریب دارم هیچ یک آنها دست آوردی برای مردم نداشته اند با تصاویرو تبلیغات شان فضای فیسبوک را بوی گند می گیرد و برای گریز از آن،زندگینامه و تصاویرهنرمندان بزرگ جهان را نشر می کنم تا هوای تازه وارد فیسبوک شود.
ثریا بها

>>>   حیران میمانی از کدام تیم انتخابات حمایت کنی یک آدم درست و حسابی میان اینها نیست!
شبنم

>>>   یا غنی نحس و فاشیست نیست، یا دانش پاک‌دست و صادق نیست.
کدام‌یک؟
عارفی

>>>   نخستین انتظار من شهروند در نخستین روز انتخابات این است تا:
اول، نامزدان محترم و طرفداران شان به عوض بد معرفی کردن رقیب، خود و برنامه های خود را درست و بهتر تعریف و تبیین کنند تا راه افتراق و فتنه از قبل مسدود شود،
دوم، کار در حکومت سوای مقرررات و قوانین تابع اخلاق ویژه خود است. آن‌عده از کارمندان حکومت که ضمن کار رسمی وظایفی چون فیس‌بوک چلان، اربکی فرهنگی و سیاهی لشکر نامزدان ریاست جمهوری را به پیش می‌برند، اخلاقن با خود کنار آمده و یک راه را انتخاب کنند. یا انتخابات یا کار رسمی.
تا بعد
Sameer Bedrud

>>>   انتخابات فرآیند پروسه دمکراسی و مشروعیت مردم‌سالاری است. طالبان در مذاکرات خود با آمریکایی‌ها، لغو انتخابات و مشروعیت امارت را پیشنهاد کرده‌اند. در چنین وضعیتی اصل برگزاری انتخابات مهم و برای آینده افغانستان حیاتی است. کسانی که از روی عقده و حقارت سیاسی خواست طالبان را نشخوار می‌کنند و اراده مردم افغانستان را برای برگزاری انتخابات سبوتاژ می‌کنند، سگانی هستند که استخوان شان از پسخانه‌های آی‌اس‌آی تامین می‌شود. مهم نیست که از کی حمایت کنیم، مهم این است که در انتخابات اشتراک کنیم و این پروسه ملی را در جهت ثبات سیاسی و جامعه دمکراتیک تقویت کنیم. دو گزینه داریم، ۱امارت طالبانی، ۲دمکراسی، امارت طالبانی را تجربه کرده‌ایم، اما داشته‌های امروز افغانستان با تمام کجی‌ها و راستی‌هایش محصول دوره‌ی دمکراسی است، اگر این ارزش‌ها نادیده گرفته شوند و ما برای حقارت سیاسی خود عقده‌مندانه با سبوتاژ کردند انتخابات در کنار خواست طالبان قرار گیریم، فردای شوم‌تر از ۱۹سال قبل خواهیم داشت. من با اطمینان می‌گویم که اراده برای برگزاری انتخابات وجود دارد، هیچ گزینه‌یی جز انتخابات برای گفتگوهای صلح مطرح نشده است، کسانی که از روی خیره‌سری انتخابات را سبوتاژ می‌کنند، اطلاعات دست پنجم رهبران بی‌سواد خود را بازگویی می‌کنند. برگزاری انتخابات محکم‌ترین خواست مردم افغانستان است و این خواست عملی‌شدنی است
نجیب بارور

>>>   یکی از مفاد انتخابات بهره مندی تعدادی از مردم بی بضاعت از پول های باد آورده شهرت طلبان است که بنام کمپاین یا بنام های دیگری از نزد نامزدان که ناکامی شان از پیش معلوم است پول دربیارند

>>>   ملاک درستی و دروغ نامزدان مطرح ریاست جمهوری را خیلی ساده می توانید
از این چند معضل بزرگ که روزانه همه آن را دیده و تجربه کرده اید،ارزیابی کرد.
بی برقی دوام دار کابل.
هشتاد درصد فقر.
نا امنی همه گیر.
تبدیل شدن پدیده ی فساد به یک فرهنگ رنج دهنده اداری.
جنگ اندازی اقوام.
تیم پرستی .
تبدیل شدن کابل به فابریکه تابوت سازی.
گسترش عرض و طول قبرستان ها.
شرمساری های تاریخی در سیاست خارجی.
رسوای انتخابات پارلمانی.
تخلیه ی زندان ها از وجود قاتلان مردم.
شکستن کمر دادگاه عالی ‌و پارلمان
و.......
بقیه را شما اضافه کنید.
Mujahid Andarabi

>>>   از صداقت، جسارت و صراحت بعضی انسان ها باید قدردانی کرد.
یکی از بزرگان صحبت می کرد که معاون یکی از تکت های انتخاباتی به نفر اصلی اش در یکی از ولسوالی های مهم زنگ زده و از او خواسته که بیاید مانند گذشته در ستاد انتخاباتی این تیم سهم بگیرد، اما او بسیار با صراحت گفته: استاد از شما دیگه تمام است. مردم به شما رأی نمی دهند. هیچ کس از تیم شما حمایت نمی کند؛ بنابراین مرا معذور دارید که این بار نمی توانم به شما کمک کنم.
این در حالی بود که اطرافیان معاون صاحب، این گفتگو را گوش می دادند.
من با خود گفتم که این معاون اگر انصاف داشته باشد، باید از این هوادارش تقدیر کند؛ چون ایشان صادقانه معاون را در جریان واقعیت ها قرار داده و مانند بسیاری دیگر او را در تاریکی قرار نداده است.
این روزها اغلب افراد، معلومات دروغ و غیر واقعی را در اختیار تکت ها قرار می دهند و با اطمینان از رأی حد اکثری مردم به نفع تیم مورد نظر صحبت می کنند.
Hafizullah Zaki

>>>   شخصی که برای مدلیست بدرد می خورد نه ریاست جمهوری امروز درسمت واقعی اش به نمایش گذاشته شد
--------------------------------------------------------------------------
عبدالله درطول دوران زندگی سیاسی خود تنها به یک چیز اهمیت داده وتا اخرین لحظه دست ازان برنداشته است وان شک پوشی ولخشوم زندگی کردن است او دیگر نه صلاحیت مدیریت کلان کشوررا دارد ونه قدرت تدوین یک پلان کلان کشور داری را در وجود خود می بیند کل دست اورد عبدالله اینست که درهر کشور سرزده وفردای ان سر از مارکت لباسهای لکس دراورده وبا چند جفت لباس ودریشی به کشور برگشته ودرفردای ان به کشور هند برای هم اغوشی همسر رود درد اصلی دراین است که این مردم بی چاره چرا چنین ادم مدلیست را بعنوان رئیس جمهور انتخاب کرده واطرافش رقص وپای کوبی می نمایند ؟ وبدانند که عبدالله برنده نیست وبازندگی دراین مرحله از سر وکله ای وی هویدا است وباید گفت حیف یگ گل که بیش از هزارن شاخه قربانی پاهای این ادم شده است .
Eqbal Sadeqi

>>>   بدون شک انتقاداتی متوجه کارنامه پنج ساله دانش است اما بد نیست به سطح مطالباتمان هم نگاهی بیندازیم. مردم ما از قیر سرک گرفته تا امنیت و شهرسازی و اشتغال جوانان و رسیدگی حقوق زنان و ووو و خلاصه همه چیز را از یک نفر می خواهیم بی آنکه گاهی از سر تفنن هم که شده سطح مطالباتمان را با سقف اختیارات و مسئولیت های معاون دوم رئیس جمهور بسنجیم. در تمام این سالها ما بیش از سی وکیل در پارلمان داشتیم این سی و چند وکیل اگر می خواستند می توانستند به کمک یکدیگر کوه را هم از جا بکنند اما آنقدر مشغول زدن دانش بودیم( که در این خصوص یعنی جهت دهی افکار عمومی به سمت دانش یحتمل دست های رقبای سیاسی هم در کار بوده است) که حتی یکبار هم که شده با خود فکر نکردیم بالاخره این وکلای محترم هم مسئولیتی دارند در قبال مردم و رای آنها، حتی یکبار این وکلای معزز مجلس نشین را در قبال رای مردم پاسخگو نکردیم.
بگذریم ما می توانیم دانش را نقد کنیم و حتی بد بگوییم اما همچنان این پرسش به قوت خود باقیست که در میان گزینه های موجود اگر دانش نباشد پس چه کسی؟
خلیل صدرا

>>>   این حقیقت است که در افغانستان رییس جمهور منتخب را آمریکا تعیین میکند نه آراء مردم حالا باید دید آیا آمریکا هنوز هم غنی را میخواهد و با تقلب بار دیگر غنی را پیروز میکند یا به خلیلزاد اعتماد بیشتری دارد؟ آمریکا به عراق هم حمله کرد اما نفوذ آمریکا در عراق به اندازه افغانستان نیست .

>>>   حالا هم براستی انتخاباتی نیست صرف نمایشی وتا ماه ها بعد جنجال آن ادامه خواهد داشت

>>>   Roqia Ranjbar
القصه:
با شروع کمپاین انتخاباتی یک تعداد از رفقا و آشنایان تیم مقابل وقت آدم را میبینه طوری نگاه میکنه که شک میکنی چه کردم؟ این دوست نازنین از من ناراحت است.
نه تنها این، که سؤال‌های عجب و غریب از قبیل چرا با آن تیم رفتی؟
چرا اینطوری کردی؟ و هزاران چرا های دیگر!
سر تان را به درد نیارم خلاصه کلام من به‌عنوان یک شهروند عادی حق دارم در فضای دموکراسی تیم مورد نظرم را انتخاب و برای پیروزی آن کمپاین نمایم.
او خوار و بیدر بخدا همی انتخابات تیر شدنیه ولی رفاقت من و تو میمانه نکو توهین و دشنام

>>>   اکثر فعالان حقوق بشر به این باورند که اشرف غنی احمدزی، حنیف اتمر و حکمتیار عامل بی ثباتی و نا امنی کشور اند. و آنهاییکه از این سه نفر حمایت میکنند شریک جنایت علیه بشریت اند.
Nooralhaq Nasimi

>>>   باری گفتم بازهم می گویم اگر فکر می کنید رای تان هیچ سودی ندارد و تغییری در اوضاع و احوال سیاسی ،اقتصادی ،اجتماعی و امنیتی کشور ایجاد نمی کند بنابراین اشتراک در پروسه ای که سود اور نباشد یقینن زیان آور خواهد بود بنا چه نیاز است در چنین پروسه ای اشتراک بکنیم که زیان آور است؟ ، بهتر است با عدم اشتراک بصورت گسترده نارضایتی خود را از وضعیت موجوده و نابسامانی های اجتماعی ،سیاسی ،اقتصادی و امنیتی نشان بدهیم ،وقتی حق داریم که رای بدهیم بنابراین حق هم داریم که رای ندهیم هیچ امر ناپسندی شمرده نمی شود و در عین حال بیداری و آگاهی جامعه را نشان می دهد اکثریت تکت های انتخاباتی دروغ گویان بیش نیستند هر بار با شعارهای دهن پرکن وارد میدان می شوند فقط و فقط خواهان گرفتن رای هستند و بس نباید همیش فریب این ها را خورد .
قدوس خطیبی

>>>   آماده‌گی‌های انتخاباتی
در احوال کواکب آمده است که فردا روز نخست مبارزات انتخاباتی برای اشغال ارگ است. امروز رفته بودم به«مغازۀ اندام فروشی»؛ چهار جوره گوش اضافی برای خودم خریدم، تا در صورت پنچرشدن گوش‌های خدادادم، بی‌گوش نمانم. می‌خواستم دو جوره چشم و یک دانه مغز اضافی هم بخرم، دکانداز گفت:
ـ مغز و چشم یک ماه پیش تمام شده، چند تا گرده مانده؛ بخر که پشیمان نشوی!
Ehsan Salam

>>>   راحل موسوی
اگرچه نهایتاً اتمر به نفع غنی کنار می‌رود، اما این انتخابات برای عطامحمد نور، آخرین و طلایی‌ترین فرصت بود تا در پناه و پوشش آن برای خود اعاده حیثیت سیاسی کند. نور به خوبی آگاه بود که یدک کشیدن عنوان «نخست‌وزیری» تیرافکندن در تاریکی است؛ هم به دلیل تضاد آن با مفاد قانون اساسی و هم به دلیل پیش‌بینی‌پذیر بودن شکست دسته صلح و اعتدال یا در خوش‌بینانه‌ترین حالت، پیوستن آن به دسته دولت‌ساز غنی، اما کار نور به اندازه‌ای در بازار سیاست، زار شده که طفلکی به القاب و عناوین موهوم و پادرهوایی مثل «نخست‌وزیری» هم دل‌خوش است.
قانونی هم با آن‌که سال‌ها پیش، خود بر جنازه سیاسی خویش نماز میت گزارده بود، اما از همۀ هویت و حیثیت سیاسی او تنها این دندان طمعش بود که زنده مانده بود. به موجب همین طمع‌ورزی بود که فیل قانونی، هوای هندوستان ارگ ریاست‌جمهوری کرد و او با شرکت در مسابقه بخت‌آزمایی سیاسی، کوشید بخت بسته خود را با ناخن تدبیر اتمر باز کند؛ غافل از این‌که اتمر کسی نیست که به کسانی مثل عطا و قانونی، سواری سیاسی بدهد.
آنچه امروز در تیم صلح و اعتدال روی داد، بیش از آن‌که برای اتمر سنگین و جبران‌ناپذیر باشد، بر شانه‌های قانونی و نور سنگینی می‌کند. آن دو نفر جز این‌که یا برای همیشه از خانه‌های مجلل خود روند رخدادهای سیاسی کشور را رصد کنند و یا با ضعفا و فقرای امت سیاسی افغانستان در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش رو همراه شوند، چاره و گزینه دیگری در اختیار ندارند.

>>>   کاش هر شش ماه انتخابات می بود چون برای تعدادی زیاد مردم کار میسر میشود - هوتلی ها شاگردان مواد خوراکه فروشگران همه به کار می افتند
-تعداد مردم غریب چند شکم پلو می خورند
-مقدار زیاد پول های باد آورده واختلاس دزدی ببازار عرصضه میشودکه مردم کم بغل هم چیزی بدست می آورند
-شاید نرخ دالر هم تنزل کند چون مقدار زیاددالر بجریان می افتد
ر

>>>   شرم و خاک بر سر دولتی که نتواند یک انتخابات آزاد در کشور اجرا کند. اگر دولتی نتواند حتی یک انتخابات آژادی در کشور ایجاد کند، در این صورت دولتی در کار نیست

>>>   فضای سرد کمپاین های انتخاباتی در فصل گرم هوایی کابل و ولایات بیانگر این است که گویا انتخابات در کار نیست ، هرچند دوتیم دولتی با استفاده از امکانات رسمی تلاش های دارند ، اما طالبان ، امریکا و دیگران از قطر تا اسلام اباد اماده امضا توافق خروج اند ، گزارشات همچنان نشان میدهد که طالبان اماده حملات جدی بر تجمعات انتخاباتی اند ، نخستین روز کمپاین با خون و اتش همراه بود، فقط تیم حاکم است که بدنبال تمدید قدرت از طریق برگزاری انتخابات است ، احتمال تحریم انتخابات بسیار بالا است و این موجب خواهد شد که نهاد های بین المللی به عدم بر گزاری رای دهند ، دولت حاکم هیچ گونه مشروعیت حقوقی ، سیاسی ندارد و غربی ها نیز جواب کردند ، دشواری های بی شماری در راه است .
جاوید کوهستانی

>>>   سید حسیب مصلح بیسواد آثا کوهستانی سلام. بی غم باشید. نمایشنامه انتخابات ریاست جمهوری به انجام نمی رسد، چون حکومت موقت در راه است. محمد اشرف غنی احمدزی با به راه انداختن غایله مبارزات انتخابات می کوشد که طرح صلح امریکا با طالبان را خنثی سازد. اما سران جهادی و مقاومت با طالبان و امریکا به توافق رسیده اند که مشروط به توافق روی تشکیل حکومت موقت روند مذاکرات صلح بین امریکا و طالبان را برهم نمی زنند. زلمی خلیلزاد دو ماه وقت طلب کرده است تا پس از امضای توافقنامه صلح بین امریکا و طالبان این خواست همه جناح ها منحای سرکار رژیم ع و غ را عملی سازد. از این رو محمد اشرف غنی احمدزی سخت مشوش و عصبانی است و روابطش در پشت پرده با خلیلزاد بی نهایت تیره گشته است. قرار است که عبدالله عبدالله از نامزدی در نمایشنامه انتخابات نام نهاد ریاست جمهوری، مشروط بر جدا شدن استاد عطا محمد نور و محمد محقق و محمد یونس قانونی از جناح محمد حنیف اتمر، انصراف دهد و ریاست حکومت موقت را به دست گیرد. شهنواز تنی هم با کنار زدن محمد اشرف غنی احمدزی از اریکه قدرت کاذب توافق کرده است و این گام نیک در قبال جلوگیری کردن از جنگ های پسا توافقنامه صلح بین امریکا و طالبان و ممانعت از پاشیدن نظام موجود جهت رفتن به سوی حکومت موقت برای تدوین قانون اساسی جدید و تشکیل ساختار یک نظام همه شمول است. از این رو به این بازی های من در آوردی ارگ نشینان زیر نام آغاز مبارزات انتخاباتی ارجی قایل نشوید. ما تجربه داریم که انتخابات زیر سایه اشغالگران کشور مشروعیت ملی و سیاسی و قانونی ندارد.

>>>   کس خفه نشود، واقعیت است!
انتخابات را که هیچ معنی ندارد و نفری از قبل تعین شده است در واقعیت من خودم تحریم می کنم، نه این کاندید های «محترم»
از هیچ به هیچ:
اینها در ارتباط به سرنوشت مردم هیچکدام شان با هم هیچ وجه مشترکی ندارند، به جزء کرسی قدرت و مطرح نمودن خود، اگر چنین نمی بود باید از این جمع صرف یک یا دو نفر شان به مقام ریاست جمهوری کاندید می دادند.
ض، بهاری.

>>>   در جامعه اى كه شهروندانش از اندك ترين حقوق شهروندى خود آگاهى نداشته باشند
در جامعه اى كه احزاب ملى و فراقومى ايجاد نشده باشند
در جامعه اى كه شهروندانش حق انتخاب آزاد را نداشته باشند
در جامعه اى كه شهروندانش بزور ميله تفنگ جنگسالاران و مافياى قدرت به پاى صندوق هاى رأى دهى مى روند، در آن جامعه برگزارى انتخابات در واقع براى تحكيم بخشيدن پايه هاى قدرت مافيايى دولت است و تمثل دمكراسى قلابى براى يك دور ديگر.
ض، بهارى

>>>   سفارت امريكا در قسمت انتخابات و گزينش افراد هيچ دخالتي ندارد .پروپاگنداي دخالت داشتن انان يك نوع تبليغات قبيله است تا روحيه اشتراك ساير اقوام را ضعيف بسازند و از جانب ديگر مردم را وادار به پذيرش نتيجه پر از تقلب نمايند.
در حقيقت در قدم اول اين راي مردم است كه برد و باخت را تعيين ميكند. چنانچه در انتخابات قبلي شاهد بوديم كه داكتر عبدالله ٨٥ ٪‏ راي گرفت ولي در قدم دوم و نهايي اين كمسيون انتخابات است نتايج را دستبرد زده تقلب را برگزار نموده و برنده را اعلام ميكند. چنانچه ديديم اشرف غني كه ١٥ ٪‏ راي داشت از طرف كميسيون انتخابات رييس جمهور اعلان شد .

نتيجه:
همه كاره كميسيون انتخابات است نه امريكا. به همين منظور است كه ريس كميسيون و اعضاي ارشد ان هميشه از افراد نزديك و وفا دار به ريس جمهور است تا در صورت راي نياوردن رييس جمهور وي را با تقلب رييس جمهور اعلان نماييند.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است