افغانستان؛ سرزمین حوادث نا مفهوم
 
تاریخ انتشار:   ۱۰:۱۳    ۱۳۹۸/۱/۱۶ کد خبر: 158080 منبع: پرینت

دولت یا طالبان؟
وزارت دفاع افغانستان اعلام کرد، صدها نفر از جنگجویان طالبان به ولسوالی بالامرغاب ولایت بادغیس در شمال‌غرب افغانستان حمله کردند. عبدالوارث شیرزاد، ولسوال بالامرغاب می‌گوید که در این حمله دست‌کم ۳۵ نظامی کشته شدند و به همین تعداد افراد زخمی یا اسیر شدند (د.ر مجموع ۷۰ سرباز).

در همین حال ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان گفته که اعضای این گروه پنج پاسگاه امنیتی را در ولسوالی بالامرغاب به دست گرفتند و در این حمله ۱۲ سرباز را کشته و ۲۱ سرباز دیگر را نیز به اسارت گرفتند (در مجموع ۳۳ سرباز).

در گذشته "حکومت وحدت ملی" طالبان را متهم میکرد که دروغ میگویند و تعداد تلفات نیروهای امنیتی را بیشتر از واقعیت جلوه میدهند. بعد با اعتراف غنی و اتمر (کشته شدن ۵۰ هزار سرباز در ۴ سال) آگاه شدیم که طالبان در این مورد دروغ نمیگفتند. حالا حکومت تعداد سربازان کشته را ۳ برابر آنچه که طالبان ادعا دارند اعلام میکند. آیا شما چیزی میفهمید؟ آیا دنیا عوض شده؟ آیا زندگی سربازان ما آنقدر کم اهمیت شده که حتی شمارش آنهایی که کشته میشوند هم بی اهمیت و غیر جدی است؟

بیاد دارید دوسال قبل طرفداران اشرف غنی حتی رسانه ها را به خاطر نشر تعداد تلفات نیروهای امنیتی متهم به قوی شمردن دشمن و تضعیف روحیه نیروهای امنیتی میدانستند؟

کریم پاکزاد


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
وزارت دفاع
بادغیس
نظرات بینندگان:

>>>   در افغانستان تمام آمار ها،بخاطر گرفتن کمک های زیاد تر از جامعه جهانی،بخاطر گرفتن کمک های زیادتر از بودجه دولتی ،غیر دقیق هستند.
این ارقام شامل نفوس مجموعی افغانستان،تعداد پناهندگان در کشور های همسایه،تعداد آوارگان داخلی،تعدا بیجا شده گان،تعداد تلفات و زخمی ها در جنگ ها،تعداد معتادان مواد مخدره،مقدار کشت و قاچاق مواد مخدره و عواید آن به دهقانان و قاچاقبران بین المللی،تعداد دقیق ساختمان های مکاتب و شفاخانه ها و تعداد معلمین و پرسوتل صحی،تعداد دقیق کارمندان دولتی،تعداد دقیق شاگردان در مکاتب،،تعداد دقیق سربازان و منسوبین قوای مسلح و مصارف آنها،مقدار دقیق صادرات و واردات کشور،مقدار دقیق عواید گمرک ها و عواید جمع آوری شده مالیات،تعداد دقیق خسارت مند شده گان در اثر حوادث طبیعی،مصارف دقیق بودجه عادی و انکشافی دولت،شفافیت در قرارداد های دولتی.
خلاصه همه چیز در افغانستان بصورت جدی و دقیق کنترول نمیشود و تمام اعداد و ارقام غیر واقعی هستند.

>>>   در یا داشتهای تاریخی بعضی از نویسنده گان انگلیسی منجمله ( جنرال ادوارد فلینستون ) مولف کتاب افغانان نماینده انگلیس در در باره شاه شجاع نامهای تمام مناطق افغان نیشن با تفصیل آن در اطراف کوه سلیمان , خیبر پشتخوا و وپیش وژوب سرزمین آبایی افغانان می باشد و ذکر گرده است.
سید محمد یعقوب هروی در تاریخ نامه ی هرات، نیز این واقعیت را می نویسد زیستگاه اوغان« افغان » یکی از ولایات مکران بوده است. شهر مستنگ شامل دهات بسیاری بوده است چنانکه در حاشیهء کتاب تاریخنامه ی هرات هم ذکر شده است که: شهر مستنگ یا مستنج را استخری و مقدسی هر دو در آثار خود اسم برده اند.
وقتی تاریخ خراسان قدیم (افغانستان امروزی) را بررسی نماییم طایفه ی افغان و کشوری به نام افغانستان در تاریخ و جغرافیای کشور ما موجود نیست و مردم ما که امروز برخلاف صریح اسناد تاریخی افغان نامیده می شود هیچ گونه تعلقی به افغانستان دیروزی و مردم آن سرزمین که اوغان=افغانها بوده اند، ندارد.
ابوریحان بیرونی در کتاب تحقیق ماللهند نوشه است قبیل افغان در کوه های غرب هندوستان به سر می بردند وتابه حدود رودخانه سمندر میرسد.
مرحوم میرمحمد صدیق فرهنگ می گوید واژه ی پشتون و افغان در آثار نویسدگان وشا عران این قوم این قوم با مفهوم واحد به جای یکدیگر استعمال شده اند. بنا براین بطور کلی واجمالی میتوان گفت که خود پشتونها ترجیحاً خود را پشتون گفته اند، درحالیکه فارسی زبانان آنان را افغان وهندیان، پتهان نامیده اند وهرسه کلمه از سدۀ شانزدهم به بعد در کتابت راه یافته ودرمعنی واحد بکار رفته است.
دیگر کشور نیز به معنی واحد ویکسان هردو واژه ی پشتون وافغان تأکید میکند: «هنگامیکه زبان پشتو به مرحلۀ خط وکتابت رسیده است کلمات افغان وپشتون درآثار نویسندگان وشاعران این قوم با مفهوم واحد به جای یکدیگر استعمال شده اند. بنا براین بطور کلی واجمالی میتوان گفت که خود پشتونها ترجیحاً خود را پشتون گفته اند، درحالیکه فارسی زبانان آنان را افغان وهندیان، پتهان نامیده اند وهرسه کلمه از سدۀ شانزدهم به بعد در کتابت راه یافته ودرمعنی واحد بکار رفته است.»
هموطنان آگاه قلم بدست افغان تنها نام یک قوم از اقوام افغانستان امروز اینها بنام ها ی درانی و غلجائی ( غلزائی) است و افغانها نام ها تاریخ و فرهنگ و استوره یکسان در سرزمین امروز م بنا م افغانستان ندارند بلکه بر ضد ان هستند و تلاش دارند هویت تک قومی خود را بر‌دیگر اقوام تحمیل میکنند. آنها بتنهایی در افغانستان حکومت تک قومی دارند و دیگر اقوام را در معادله قدرت راه نمی‌دهند.
داشتن دوکتورای غنی فقط تفرقه بهتر و سیستماتیک تر بین تمام اقوام شریف سرزمین مان و جایگزین کردن فاشیست های قبیله و کوچی های متعصب بجای آزادیخواهان نو اندیش را به ارمغان آورد .
عزیزان اقوام مختلف با سیاست های متفاوت باید بکوشند در اطراف واژه های وحدت و همدلی که یگانه راه نجات از دست متعصبان فاشیست و سران به قدرت رسیده پوشالی طاغوتی است جمع شده و با وحدت و همدلی تمام برای ساختن سرزمینی آزاد و مستقل و متکی بخود و دور از فاشیست های زمان بکوشند .
تاجیک گرسنبل است
افغان بلبل است
هزاره شاخ گل است
ازبیک خوگل است
پشه ای ساقه است
ترکمن خودل است
هرکس گوید همه افغان است
نادان , جاهل و بی ایمان است
منابع و ما خذ :
1_ آکا دمیسین دکتر عبدالاحمد جاوید، مقاله کابل در گذار گاه تارخ ، مجله سباوون ، سال اول دلو1366.
2_ میر غلام محمد غبار، جغرافیای تاریخی افغانسان
3_ عبدالحی حبیبی ، مجله آریانا کابل 1348
4 -- میر محمدصدیق فرهنگ ، افغانستان درپنج قرن اخیر، جلد اول، ص 6
5 _ ولادمیربارتولد، تشریح جغرافیا تاریخ خلافت شرقی ، ترجمه عرفان چاپ تهران صفه 374
6 _ محمد امین زواری ، جغرافیای تاریخ بلخ، بنیاد موقفات افشار، تهران 1388 . 7- افغان ( گزارش سلطنت کابل ) , مونت اسوارت افنستون , ترجمه محمد آصف فکرت 1376. 8- اقوام کوچی مجموع مقالات به کوشش حسن پاپلی یزدی 1372 .
9—غفور روف باباجان . تاجیکان . تاریخ قرون وسطی و دوره نوین دوشنبه انشار وزرات

>>>   خخخخ افغان بلبل است برادر ؟ بلبل خونخوار و وحشی و ویرانگر ندیده بودیم که دیدیم ، صد رحمت به کلمرغ لاشخوار
فراری از طالب


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است