پژوهشگر آمریکایی از مهندسی انتخابات پرده برداشت
 
تاریخ انتشار:   ۲۰:۳۴    ۱۳۹۷/۱۰/۲۷ کد خبر: 156955 منبع: پرینت

پزوهش تازه مرکز مطالعات راهبردی افغانستان نشان میدهد که برنده شدن محمد اشرف غنی به عنوان رییس جمهوری در دور دوم انتخابات سال ۲۰۱۴ شفاف نبوده است.

بر بنیاد این پژوهش در دور دوم انتخابات ۲۰۱۴ تقلب های گسترده صورت گرفته و خیلی از صندق های رأی به نفع رییس جمهور غنی پر شده اند.

توماس جانسون، یک پژوهشگر امریکایی که این تحقیق را انجام داده است پرده از مهندسی انتخابات سال ۲۰۱۴ بر می دارد.

جانسون به داده های مهم انتخابات ریاست جمهوری پنج سال پیش دست یافته است، هرچند در انتخابات اول این سال هیچ یک از نامزدان آرای ۵۰ به علاوه یک را به دست نیاورد اما، بر بنیاد این گزارش برنده شدن رییس جمهور غنی در دور دوم انتخابات غیر قانونی گفته شده است.

در بخشی از این پژوهش مهندسی انتخابات دور دوم گونه آشکار شده که رییس جمهور غنی در مناطقی که دور اول در آنجا آرای کمتر داشته بود در دور دوم بیشترین آرا را از همان محلات به دست آورده است.
شبیه پایتخت که رییس جمهور در دور اول در اینجا ۳۱ درصد آرا را به نفع اش رقم زده بود، در حالیکه در دور دوم این رقم به ۵۲ درصد افزایش یافته است.

توماس جانسون می گوید: “عبدالله در دور اول انتخابات برنده بود اما در دور دوم با تفاوت ۳٫۷ درصدی آرای کابل را از دست داد. این یک تغییر باور نکردنی در انتخاب رأی دهندگان در ولایتی است که دارای جمعیت بزرگ و از نظر قومی و زبانی مختلط است، شبیه این ما تحقیقات و شواهد زیادی از مهندسی انتخابات داریم.”

همچنان در این پژوهش تاکید شده است که کمیسیون های انتخاباتی و برنامه فاجعه بار انتخابات، زمینه را برای تقلب گسترده در دور دوم انتخابات ریاست جمهوی سال ۲۰۱۴ فراهم کرده است. اینجا مقام های پیشین کمیسیون انتخابات بار ملامتی را به شانه جامعه جهانی می اندازد.

داوود علی نجفی، رییس پیشین دبیرخانه کمیسیون انتخابات می گوید: “یگانه کسی که مخالفت کرد سفیر امریکا بود که گفت وقت کافی برای این کار نداریم.”
شماری هم ، سفارش های را برای پیش گیری از تکرار بحران انتخابات قبل برای سال ۲۰۱۹ پیشنهاد می کنند.

نعیم ایوب زاده، رییس بنیاد انتخابات شفاف افغانستان می گوید: “از انتخابات ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ سطح تقلب، تخلف و تخطی بالا رفته است.”
حالا احزاب سیاسی و شماری از نهاد های ناظر تاکید بر تغییر ترکیب اعضای کمیسیون انتخابات دارند.

آوردن اصلاحات در ساختار انتخاباتی افغانستان از درشت ترین بند توافقنامه حکومت وحدت ملی بود اما آنچه که ناظران می گویند: رهبران حکومت به این بند نه تنها توجه نکردند که پشت پا هم زده اند.

کد (9)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
پژوهشگر آمریکایی
انتخابات
نظرات بینندگان:

>>>   هر چي تقلب شود باز هم أفغانستان در مسير دموكراسي در حركت است. اين آزادي خار چشم همسايه غربي ما شده است.

>>>   حالا باید مداحان و فاشیستانی که از هر ... بابا میسازند ، بپذیرند که بابا شان با تقلب ، نیرنگ و پشتیبانی بادارش غیر قانونی قدرت را تصاحب کرده است و ریس جمهور منتخب نبوده و نخواهدبود.
کوه من

>>>   واضحا عبدالله ٨٥ درصد راي برده بود اين امر واضح را همه ميدانند

>>>   حالا نه پوژهشی به درد میخورد ونه هم ارزیابی همه درهمان وقت تمام گپ هارا فهمیدن چی کنیم حالا فایده ندارد.

>>>   نظردهنده اول برادر من نمیدانم چرا در بین ما افغانستانی ها همیشه رسم شده است هر مساله و مشکل خود را به گردن دیگران می اندازیم آیا تقصیر ایران است که در انتخابات ما تقلب میشود؟! بعد یکطور از دموکراسی گپ میزنیم که گویا مهد آزادی جهان هستیم به جای نیش و کنایه به دیگران خوب است واقعا با حقیقت مواجه باشیم و روند دموکراتیک را در عمل نشان دهیم چرا هنوز اقوام فارسیوان هزاره تاجیک و اوزبکها در انتخابات ما رایشان دزدیده میشود؟ حتی در انتخابات پارلمانی هم حکومت فاشیستی عمل میکند و تحمل مقبولیت نمایندگان بومی تاجیکان و هزاره ها را ندارد.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است