خط قرمز امریکا در معامله با طالبان کجا است؟
 
تاریخ انتشار:   ۱۸:۲۵    ۱۳۹۷/۱۰/۱ کد خبر: 156574 منبع: پرینت

خط قرمز طالبان ظاهرا خروج امریکا از افغانستان و تسلیمی کلید ارگ از دست غنی به امارت طالبان تحت مدیریت پاکستان است. خط قرمز غنی حکومت ایتلافی زیر چتر پشتونولی زیر ماشین جنگی، مالی و سیاسی امریکا است.

اما خط قرمز امریکا چی است؟
به باور این قلم خط قرمز امریکا
"فرار آبرومندانه" از باتلاق افغانستان است. این در حالیست که طالبان و پاکستان، هم چنان روسیه، ایران و چین طرفدار فرار زلت بار امریکا از باتلاق افغانستان اند.
فرار زلت بار یعنی چه؟
فرار زلت بار یعنی تسلیمی بدون چون و چرا کلید ارگ به امارت طالبان در تحت مدیریت پاکستان است.

"فرار آبرومندانه" یعنی چه؟
فرار آبرومندانه اینست که طالبان و دولت کابل در کنفرانس نظیر بن ۲۰۰۱ در محوریت سازمان ملل یعنی یک لخدر ابراهیمی جدید باهم بنشینند و دولت موقت تشکیل بدهند. بدینگونه امریکا کلید ارگ را بطور رسمی به ریاست ملا هیبت الله و ریاست اجرایی تحت مدیریت اشرف غنی در تحت امر پاکستان تسلیم نمایند. در نتیجه راه "فرار آبرومندانه" امریکا از باتلاق افغانستان فراهم خواهد شد.
اما به نظر می رسد پاکستانی ها در جستجوی امتیازات بیشتر مالی سیاسی و معاملات فرار تر از گفتگو های صلح با امریکایی ها اند. زیرا پاکستانی ها زیر فشار های سیاسی و مالی آمریکا و بی اعتمادی بی سابقه قرار دارند. مذاکرات صلح طالبان با یک فرصت طلایی برای اعتماد سازی و امتیاز طلبی پاکستانی ها با امریکاییها است.

به بیان دیگر پاکستانی ها به این سادگی دختر قیمت بهای طالبی شانرا به طلبگاری خلیلزاد نخواهند داد.
پاکستانی ها خوب می دانند که چگونه "طویانه کمر شکن" برای دختر ناز طالبی خود از عاشق پولدار امریکایی بگیرند.
پاکستانی ها نمی خواهند طالبان و دولت کابل زبان مشترک پشتونولی بطور رسمی پیدا کنند. از همین خاطر است که مانع مذاکرات مستقیم میان ارگ و طالبان میشوند.

مذاکرات مستقیم‌میان ارگ و طالبان در واقع ابتکار عمل و امتیازات را از پاکستانی ها خواهند گرفت. ازینرو پاکستانی ها به کمک سعودی ها، امارات متحده عربی مانع مذاکرات مستقیم میان ارگ و طالبان میشوند.
تمام تلاشهای امریکایی ها به رهبری خلیلزاد در مذاکرات با طالبان و پاکستانی ها این است که آنها تضمین بدهند، که از افغانستان منافع امریکا مورد تهدید قرار نمی گیرد. طالبان و پاکستانیها با مهر در قرآن و با تضمین خادمین حرمین و شریفین حاضر به این تعهد میان تهی خواهند شد.
آمریکاییها دقیقا تلاش دارند که از مودل خروج شوروی سابق مطابق به مذاکرات ژنیو ۱۹۸۸ استفاده کنند.
در آنوقت گرباچوف و ریگن توافقات ژنیو را میان حکومت نجیب و پاکستانی ها امضا کردند و شوروی ها از افغانستان خارج شدند.

روسها در تحت رهبری پوتین در انتظار سرنوشت شوروی سابق برای آمریکاییها اند. تصادفی نیست که پوتین با تعنه می گوید ۱۷ سال است که آمریکا در افغانستان حضور دارد و نیمی از کشور در تحت تسلط طالبان قرار دارد و آمریکاییها هر سال وعده خروج از افغانستان می دهند ولی نمی روند. روزی سر انجام مجبورند بروند.
آیا آمریکاییها تاریخ شوروی ها را در افغانستان تکرار خواهند کرد؟

هارون امیرزاده


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
خط قرمز
ترامپ
نظرات بینندگان:

>>>   یک منبع که نخواست نامش ذکرشود گفت:
برای اینکه اشرار درسرتاسر افغانستان به شکست ونابودی کامل مواجه شوند واز بین بروند سه سرباز دیگر از کشور مالدیو بزودی به افغانستان مواصلت میکنند

>>>   جناب امیرراده
بنده به دیدگاه شما موافق نیستم روسیه جین ایران و پاکستان را نمی توان بدیل امریکا در افغانستان تلقی نمود حتی هیچ یک از این کشور ها جایگاه حمایت های مالی ونظامی امریکا درافغانستان گرفت اگر حمایت های مالی امریکا را اینده ادامه یافت ناگزیر روسیه با شرایط امریکا کنار اید ناامنی برای کشور های همسایه به خصوص روسیه زیان آور است. بنا امریکا با کشور های همسایه با توافقاتی دست خواهند یافت و تضمین های بین المللی مستلزم اور خواهد بود


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است