بلک‌واتر به معادن افغانستان چشم دوخته است
 
تاریخ انتشار:   ۱۶:۳۷    ۱۳۹۷/۸/۲۵ کد خبر: 155977 منبع: پرینت

بنیانگذار شرکت نظامی خصوصی بلک واتر این بار روی منابع طبیعی افغانستان چشم دوخته است.

به گزارش شبکه یک، بر بیناد یک گزارش رسانه‌ی ترکی تی-آر-تی، به نقل از مقام‌های افغانستان و منابعی دیگر، اریک پرنس، بنیانگذار شرکت نظامی بلک واتر علاقه‌مند سرمایه گذاری در معادن افغانستان است.
در این گزارش آمده که بر اساس اطلاعات شماری از مقام‌های افغانستان و دو منبع دیگر که در مورد هدف‌های اریک پرنس آگاهی دارند؛ بنیان گذار شرکت بلک واتر در پی استخراج معادن افغانستان است و سفرهای او به این کشور در سال روان میلادی، برای بررسی این هدفش بوده است.

توجه خاص پرنس ایرک به لیتیوم، گاز و طلای افغانستان گزارش شده است.
بربنیاد گزارش نیویارک تایمز، اریک پرنس سال پیش هم خصوصی ساختن جنگ افغانستان و استخراج معادن این کشور را به کاخ سفید پیشنهاد کرده بود.
پیشنهاد او شامل پیدا کردن مواد معدنی لیتیوم از برخی از مناطق افغانستان بود، تا در کنار فراهم شدن شغل برای مردم افغانستان، امریکا نیز از این مواد برای باتری‌ها و دیگر تجهیزات استفاده کند.

بر بنیاد این گزارش، اریک پرنس و همکارانش برای گفتگو در این مورد، در ماه جنوری سال 2018 با مقام‌های کلیدی وزارت معادن افغانستان نیز ملاقات‌ داشته است.
این ملاقات میان اریک پرنس و همکارانش شامل شاهین مایان، رییس گروه فرنتییر سرویس در افغانستان با مقام‌های وزارت معدن در سیزدهم ماه جنوری میلادی انجام شده است. در این گزارش آمده که به دلیل این که نرگس نهان خارج از افغانستان بوده، این ملاقات با معاون وزارت معادن و شماری از مقام‌های دیگر این وزارت انجام شده است.

از دیدار آقای پرنس با رییس‌جمهور غنی، عبدالله و برخی دیگر چهره های سیاسی نیز در این گزارش آمده است.
بر بنیاد گفته های منابع به این رسانه، برخی مقام‌های نهادهای مربوطه از افغانستان و امریکا در سال 2017 هم به بررسی معادن افغانستان پرداخته اند.
یک کارشناس معادن افغانستان به تی آر تی گفته است که اداره آقای ترامپ حتی آرشیف تحقیقات معادن افغانستان در زمان شوروی در دهه هشتاد و هفتاد و هم تحقیقات پس از 2001 را بررسی کرده اند و نمونه گیری کرده اند.

این گزارش رسانه ترکی نگاشته است که ایرک پرنس در سراسر دنیا در تلاش تضمین سرمایه گذاری هایش از راه های غیرقانونی است و در افغانستان نیز با برخی چهره های زورمند و مقام های فاسد این کشور برای سرمایه گذاری دیدار کرده و در تلاش حمایت آنان از سرمایه گذاری اش شده است.
در مورد قرارداد معادن کشور، عبدالقدیر مطفی سخنگوی وزارت معادن و پترولیم افغانستان به تی آر تی گفته است: "ما در حال حاضر در حال اصلاح قانون معادن کشور استیم و سپس هر درخواست سرمایه گذاری که مطابق نیازمندی ها و اصول قانونی ما بود، خواهیم پذیرفت. حکومت افغانستان متعهد است تا یک روند استخراج فراگیر و باحساب معادن را نگهدارد".

منبع دیگر به این رسانه گفته است که حکومت افغانستان تا هنوز هیچ درخواست استخراج معادن را از جانب پرنس ایرک دریافت نکرده است.
در مورد خصوصی سازی جنگ افغانستان، امریکا، افغانستان و حتا طالبان مخالفت کردند.
پنتاگون نیز پیش از این درمورد خصوصی سازی جنگ افغانستان توسط بلک واتر اعتراض کرده و آنرا رد کرده است اما در مورد منابع طبیعی افغانستان واکنش نشان نداده است.

اما گزارش های پخش شد که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور امریکا در دیدارش با همتای افغانش، علاقمندی نشان داده است تا در بخش معادن افغانستان سرمایه گذاران امریکایی، سرمایه گذاری کنند. سال گذشته نیویارک تایمز گزارش داد که دو جانب بخاطر این گونه سرمایه گذاری توافق نیز کرده اند.
خانواده ترامپ از گذشته ها یکی از حامیان حزب جمهوری خواهان امریکا گزارش شده اند که در حال حاضر نیز خواهر آقای پرنس، وزیر آموزش و پرورش اداره دونالد ترامپ می‌باشد.

به نقل از این گزارش، درامد سالانه معادن افغانستان در حال حاضر به یک میلیارد دالر می‌رسد.
بررسی های نهادهای مربوطه امریکا در سال 2010 نشان می دهد که ارزش معادن کلی افغانستان بین یک تا سه تریلیون دالر است.

کد (9)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
بلک واتر
معادن افغانستان
نظرات بینندگان:

>>>   اگر واقعا سرمايه گذاري كند بار ديگر يك چانس طلايي نصيب افغانستان ميگردد. ما كه خود نه سرمايه بزرگ براي استخراج و استفاده معادن خود داريم ونه دانش و تكنالوجي ان را. قرن ها معادن ما زير خاك خوابيده و نسل هاي ما در حسرت استفاده ان مردند ولي هيچ بهره از ان نگرفتند. امروز ايران و عربستان با استفاده از تنها نفت خود به كجا ها رسيدند. نفت انها را نيز امريكا براي شان بار اول پالايشگاه ساخته استخراج نمود ولي امروز دست خود شان است. ما كه بر علاوه نفت و گاز هزاران نوع معدن ديگر داريم و ضرورت به سرمايه گذاري هاي كلان بالاي ان توسط كشورهاي پيشرفته داريم پس از امريكا كي بهتر؟

اگر فكر كنيم كه بهتر است مانند پدران خود گنج هاي زير خاكي خود را نگهداريم براي روزي كه خود ما با علم و تكنالوجي خود انرا استخراج كنيم مجبوريم همه در فقر و جنگ مانند رفته گان خود بميريم و اين گنج ها تا روز قيامت زير خاك باشند.

ازينكه براي استخراج معادن خود به تكنالوجي پيشرفته و سرمايه گذاري هاي نهايت بزرگ ضرورت داريم و خود توانايي ان را نداريم بهتر است اجازه دهيم تا اين كمپاني امريكايي كه از سوپر سرمايه دار ترين كمپاني هاي امريكا است معادن ما را استخراج كند و وضع اقتصاد كشور و مردم ما بهتر شود .
و مانند عرب هاي قطر دوبي و عربستان مردم ما در اسايش زندگي كنند. بگذاريد مردم دنيا بياييند و كار گر ما باشند تا كي ما برويم كارگري ديگران را كنيم.
وقتي وضع مردم خوب باشد كسي جنگ هم نميكند. عوض ان يا درس ميخواند يا تجارت و غيره نموده از زندگي لذت ميبرد. حج ميروند ، مسجد ميسازند تا خداوند ج طبق وعده اش در قران براي شان يك خانه در بهشت عوض مسجد كه ساخته اند بدهد. و غيره كار هاي خيريه و كمك به كشور هاي فقير و مردمان ان .

اگر بعضي ها مخالفت ميكنند از ايشان بپرسيد كه همين پلايشگاه ها و تكنالوجي را در عربستان سعودي كه كعبه شريف انجا است و ايران كي ساخته؟ ايا ما چرا از اين چانس استفاده نكنيم ؟

چرا سنگ لاجورد ما بالاي خر و اسپ از راه قاچاق پاكستان برود و ارزان فروخته شود و انها از ان اشيا درست كنند و به نام خود و مفاد بيشتر بفروشند. در حاليكه هيچ كشور ديگر دنيا اين سنگ را ندارد و ما ميتوانم قيمت ان را در جهان تعيين كنيم، و هزاران چراي ديگر كه با پيشرفت كشور ميتوان جلو ان را گرفت.
افسوس بنام زبان به جان هم افتاده ايم اگرنه بهتر از عرب هاي سعودي ميتوانيم زندگي كنيم و هر فاميل ما ميتواند ده ها نوكر خارجي داشته باشد.
و خارجي ها در حسرت تابعيت و پاسپورت افغاني باشند . نه اينكه جوانان ما در حسرت فرار از وطن.

بهلول دانا

>>>   عالی جنابان محترم خوب است که ما از منابع زیر زمینی خود استفاده نمایم مگر به کدام شرط شما میدانید که اگر ما این معادن را به شرکت بلک واتر که یک شرکت وکمپنی بزرگ انسان کشی در جهان است از تقسیم گاو به ما وشما یک غدود میدهد وبس هیچ وقت به این دل خوشنکنیم مگر تا زمانیکه در کشور ما یک حکومت که در زیر یوغ امریکاه وانگلیس ها نباشد واز منافع وطن دفاع نموده بتواندامریکاه برای من وتو یک دانه کندم را بدون مقصد نمیدهد در کشور ما وتر تنور جنگ را گرم ساخته مردم ما را به نام قوم ، مذهب ، نژاد ، لسان ، سمت ، به جنگ میاندازند وخود شان اهداف وبرنامه های سیاه خود رادنبال میکنندامروزهمه مردم خوب میدانند که طالب ، داعیش از امریکاه اداره میشود پیشروی وعقب نشینی شان جلو قبضه در دست جنرالان امریکایی ها است بس است نباید دیگر فریب خوردوخوش باور بود اموز تمامآ انفجارات وانتهاری های که در شهر کابل وولایات صورت میگیردتوسط افراد وابسته به همین کمپنی بلک واتر است که همین انفجارات وانتهاری ها را در بین مردم عراق انجام میداد زمانی در بین مردم شعیه ها سازماندهی مینمود بعدآ توسط اجنت های خود در بین مردمشایعه پخش میکرد که این کار سنی ها است برعکس زمانی دربین مردم سنی انتهار وانفار را اجرامینمود باز میگفتن که این انتقام گیری را مردم شعیه نموده است تا زمانیکه این کمپنی رسوا شد همان بود که مردم هوشیار عراق از اهداف شوم وپلید امریکایی ها آگاه شدن به اخراج شان از خاک پاک خود اقدام نمودندچندی قبل در کشور ما نیز زمضمه شد که گویا مسولیت جنگ افغانستان را به کمپنی شرارت پیشه بلک واتر به سپارد که خوش بختانه از این پلان شوم به اسرع وقت جلوگیری گردید خدمت شما به عرض برسانم که ما نباید خود کش بیگانه پرست شویم


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است