تداوم بازی دراماتیک قدرت در افغانستان
هنوز نگرانی معاملات آمریکا -پاکستان بر سر اقتدار ملی افغانستان و جغرافیای این کشور توسط لشکر نیابتی پاکستان یعنی طالبان باقوت باقی است. در آرایش جدید قدرتها، کماکان منافع مردم افغانستان گم است 
تاریخ انتشار:   ۰۸:۲۷    ۱۳۹۷/۶/۲۴ کد خبر: 154639 منبع: پرینت

در یک نگاه ریالستیک و واقعیتگرایانه، افغانستان جسماً شکار شده وتن زخم آلود آن آماج حملات خونبار صیادان، منطقوی وحواریون داخلی شان قرار گرفته است.
شکارچیان کاخ سفید در یک سناریوی فاجعه بار تلاش نمودند تا افغانستان را به تنهای ببلعند اما معلوم است که این کشور چون خارماهی در گلوی سران کاخ ورژیم تحت حمایت آن گیر افتیده است.
بازی قدرت در افغانستان شگفت انگیز ترین چرخش خود را می پیماید. دیروز اجلاس گسترده به اشتراک سران "ایتلاف بزرگ ملی افغانستان" و شرکت چهره های جدید از جمله حضرت صبغت الله مجددی، حنیف اتمر... در منزل حضرت صبغت الله مجددی دایر گردید. از قراین معلوم است که اپوزسیون به سرعت نردبان اقتدار سیاسی را پیموده ودایره فعالیت رژیم را تنگ و تنگتر می‌سازند.

بازتاب اجلاس؛
این اجلاس هرگاه از یکسو تصویر پرداز گستردگی اپوزسیون سیاسی دولت افغانستان بود،از سوی دیگر آیینهٔ تمامنمایی است که مدارج انزوا و قامت خمیده دکتر غنی را در صحرای خشکیده و بی رمق به نمایش می‌گذارد.
باد های تغییرات اقتدار سیاسی در محور افغانستان وزیدن گرفته است.حضور این اجتماع گسترده که در بساط اقتدار آینده مهره های آن به دقت دریک بازی بزرگ و راهبردی چیده شده است، بخش بزرگ افغانستان را از شمال تاجنوب، از شرق تا غرب تحت سایه قرار داده اند.
حضرت صبغت الله مجددی و حنیف اتمر مبتنی بر دسترسی برمنابع اطلاعاتی بین المللی، به مثابه کارشناسان حوزهٔ هواشناسی مسیر باد را بدرستی تشخیص نموده و سمت و سوی سیاست را مشخص می‌سازند.
حال هردو برضد رژیم سنگر گرفته اند.

واکنش دولت در خصوص حضور حنیف اتمر در ایتلاف سنگین بود. دیروز مشاور ارشد دکتر غنی، حنیف اتمر را بر تقرر۹۰۰ "مشاور خیالی"در چوکات تشکیلاتی شورای امنیت متهم ساخت. معلوم است که دکتر غنی در برابر اتمر تیغ را از غلاف بیرون ساخته است.
در این درامه یکی از پدیده های که نهایت شگفت انگیز است نا متجانس بودن اسپانسران خارجی وترکیب ناهمگون بازیگران داخلی در یک سناریوی اتحاد گونه گرگ و گوسفند است.
تا اینجا حنیف اتمر در یک بازی پیچیده و مهندسی شده تمام پل های عقبی رژیم غنی را درهم شکسته و رییس جمهور را شدیدأ تنها ساخته است.

حال رژیم در سه جبهه بزرگ وسرنوشت ساز در گیر است:
در بعُد بیرونی نخست ایتلاف بزرگ روسیه، چین، پاکستان و ایران، ثانیاّ حضور پرقدرت پروژه طالبان و فشار های سنگین و روز افزون امنیتی بالای رژیم و ثالثآ حضور اپوزسیون نیرومند در درون ساختار رژیم و بیرون از آن.
این ایتلاف که همه راه های تقلب برای یک انتخابات نمایشی ریاست جمهوری و پارلمانی را تحت فوکس قرار داده است، آرام آرام در جایگاه الترناتیف سیاسی آماده می‌شود.

ایتلاف، دو دهلیز را برای تغییر رژیم انتخاب نموده است:
نخست گزینش انتخابات شفاف و عادلانه در وضع انزوا آمیز دکتر غنی وثانیآ اعلام حکومت موقت وفلج ساختن هسته های رژیم در چهار سمت افغانستان.
موازی با سیر و شتاب بازی قدرت در افغانستان، از آنسوی مرزها اخبار مٱیوس کنندهٔ بر روح و روان رژیم وحامیان بین‌المللی آن سایه انداخته است.
نشست اخیر هیات آمریکائیان با طالبان با شکست مواجه شد. بنا برگزارش صدای آمریکا ،طالبان طرح پیشنهادی آمریکا را در خصوص ابقای دوپایگاه نظامی "بگرام" و"شورابک" بعد از خروج ارتش آمریکا از افغانستان رد نمودند.(۱)

اتحاد جمعیت و حنیف اتمر؛
آسیا تایمز گزارش میدهد که میان هیات بلند پایه جمعیت اسلامی افغانستان و حنیف اتمر در دبی ملاقات صورت گرفت.
گفتنی است که این ملاقات روز های قبل از عزل حنیف اتمر از مقام شورای امنیت افغانستان تحقق یافت.
آگاهان یکی از دلایل سبکدوشی اتمر را در بازی های عقب پرده او وخندق کنی رژیم دکتر غنی از جمله ملاقات اخیر او با جمعیت ارزیابی مینمایند.
منابع محرم به اتمر و منابع جمعیت هردو این نشست را تایید نمودند. بنابر گزارشات این منبع،گفتمان روی انتخابات آینده ریاست جمهوری و حمایت جمعیت از کاندیداتوری حنیف اتمر متمرکز بود(۲*)
در پرتو همین توافقات عقب پرده بود که سران جمعیت بدون توجه به پیشینه های اختلاف سیاسی با حنیف اتمر، یک شبه موضع شانرا تعویض نموده و به حمایت از او برخاستند.
در همین جا است که ماهیت اصلی سیاست در افغانستان معنی می یابد واین منافع سیاسی است که موقعیت دوست ودشمن را مشخص میسازد. وای به حال آن لشکر ساده، گروگان یافته و خوشباور که در این شکارگاه جان می بازند و در طوفان نزاع های قومی غرق میگردند.

رژیم در حالت نزع است. مقدرات قدرت سیاسی در آینده توسط دو محور قدرت طالبان و یا ایتلاف بزرگ ملی افغانستان مشخص خواهد شد.
سوگوارانه سیمای قدرت سیاسی در بیرون مرز های افغانستان و در اوج تقابل قدرت های بزرگ جهانی و منطقوی آرایش می یابد. آنچه که نهایت تآسف بار است فقدان مردم ونبود نیروهای ترقی‌خواه کشور در شکل دهی قدرت آینده افغانستان است.
هنوز نگرانی معاملات آمریکا -پاکستان بر سر اقتدار ملی افغانستان و جغرافیای این کشور توسط لشکر نیابتی پاکستان یعنی طالبان باقوت باقی است.
در آرایش جدید قدرتها، کماکان منافع مردم افغانستان گم است.

منابع:
(1*)Afghanistan Peace Talks Stick on Bases: US Wants 2, Taliban None
September 13, 2018 1:20 AM
(2*)Afghanistan gets a diplomat as its new national security adviser،Augst 28 ,2018

با احترامات بی پایان
عارف عرفان


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
عرفان
قدرت ها
نظرات بینندگان:

>>>   گردن کلفت های جمعیت هرکدام درچندین حزب شامل هستند مثلا:
قانونی درجمعیت اسلامی ، حزب افغانستان نوین که انجوی مربوط خودش هست ، درائتلاف حراست ، در شورای نظار ،درهمه اینها شامل است فقط هرجائیکه گله ترازو سنگین تر باشد وهرجای چرب تر باشد فورا به آن می چسپند ، نه هدفی دارند نه مرامی مردمی فقط منافع شخصی وبدست آوردن چوکی !

>>>   ولا شرم است بر جمعیت اسلامی که با حنیف اتمر یک اتحاد سیاسی را تشکیل دهند باید. زهر بخورند مگر همین جمعیتی ها نبود که حنیف اتمر رایک خایین میدانست ، اتحاد سیاسی این ها بربادی سیاسی همه شان است
عبدالله ریحان


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است