ناامیدی مرکل از سوسیال دمکرات ها
 
تاریخ انتشار:   ۱۰:۳۸    ۱۳۹۶/۷/۲۰ کد خبر: 139873 منبع: پرینت

مرکل از شکل دهی دولت با حزب سوسیال دمکرات عملا ناامید شده و این به معنای قرار گرفتن حزب سوسیال دمکرات در مسند حزب اصلی اپوزیسیون دولت ایتلافی است.

گروه بین الملل-حنیف غفاری: آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان رسما آغاز مذاکره با احزاب لیبرال دمکرات و سبز را برای تشکیل دولت ایتلافی اعلام کرده است. این مذاکرات در حالی صورت می گیرد که میان حزب دمکرات مسیحی و حزب خواهر خوانده آن یعنی سوسیال مسیحی نیز در این خصوص هماهنگی کامل وجود دارد.

بر این اساس، ایتلاف موسوم به جاماییکا، میان 4 حزب دمکرات مسیحی، سوسیال مسیحی، لیبرال دمکرات ها (دمکرات های آزاد) و حزب سبز شکل خواهد گرفت. با این حال صدر اعظم آلمان در این مسیر با موانعی رو به روست که عبور از آنها چندان آسان و ساده به نظر نمی رسد.

نخستین مانع، به سیاست های مرکل در قبال پناهجویان باز می گردد. منابع خبری اعلام کرده اند که مرکل در راستای جلب حمایت حزب سوسیال مسیحی، تصمیم گرفته است در خصوص پذیرش پناهجویان محدودیت هایی اعمال کند.

مرکل سرانجام موافقت کرد تا سقفی بر پذیرش مهاجران و پناهجویان در این کشور اعمال شود و سالانه تنها 200 هزار پناهجو در آلمان پذیرش شود. این نخستین عقب نشینی مرکل در برابر احزاب کوچک محسوب می شود.

مرکل به خوبی می داند که اگر این اقدام را صورت ندهد، با مخالفت حزب سوسیال مسیحی در تشکیل دولت ایتلافی مواجه خواهد شد. با این حال، دردسرهای مرکل در این خصوص همچنان به قوت خود باقیست.

حزب سبز، به طور کلی مخالف سیاست ایجاد محدودیت برای پذیرش پناهجویان می باشد. از این رو صدر اعظم آلمان کار سختی را در اقناع حزب سبز برای اتخاذ تصمیم اخیر خود دارد.

در این میان، امکان تغییر تصمیم مرکل وجود ندارد و شاید او مجبور شود برای کسب رضایت حزب سبز، امتیازات بزرگی را به این حزب دهد. اعطای این امتیازات نیز به طور طبیعی، قدرت مانور مرکل در معادلات سیاسی و اقتصادی در برلین را طی 4 سال آینده کاهش خواهد داد.

نکته دیگر اینکه چیدن پازلی به نام ایتلاف جاماییکا، پیچیدگی های خاص خود را در سرزمین ژرمن ها دارد. در چینش این ایتلاف، مرکل عملا با 4 حزب رو به روست که هر یک درخواست های خاص خود را از صدر اعظم آلمان دارند.

از سوی دیگر، برخی از این خواسته ها، در تعاض با اصول حزب دمکرات مسیحی می باشد. ضمن آنکه اعطای امتیازات خاص به هر یک از احزاب دخیل در شکل دهی دولت ایتلافی، منجر به نارضایتی احزاب دیگر می شود.

در چنین شرایطی، حفظ دولت ایتلافی (در صورتی که ایتلاف جاماییکا شکل گیرد)، از تاسیس و شکل دهی آن سخت تر است. بدون شک در آینده اختلافاتی در حوزه سیاست خارجی، معادلات امنیتی و مناسبات اجتماعی آلمان پدید می آید که در آن، شاهد اختلاف حزب سبز با دیگر احزاب ایتلافی هستیم. حزب سبز، به طور کلی تا کنون در موضع حزبی اپوزیسیون در مقابل مرکل قرار داشته است.

نکته آخر اینکه مرکل از شکل دهی دولت با حزب سوسیال دمکرات عملا ناامید شده است. این به معنای قرار گرفتن حزب سوسیال دمکرات در مسند حزب اصلی اپوزیسیون دولت ایتلافی است.

پس از سوسیال دمکرات ها، حزب «جایگزینی برای آلمان» نیز به عنوان حزبی وابسته به جریان راست افراطی، نهایت تلاش خود را جهت به چالش کشیدن ایتلاف جاماییکا صوت خواهد داد.

بدیهی است که در چنین شرایطی مرکل به عنوان صدراعظم آلمان، راه بسیاری سختی را جهت حفظ دولت ایتلافی خود خواهد داشت. مسیری که پیمودن 4 ساله آن دشوار به نظر می رسد.

کد(6)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
مرکل
دمکرات
نظرات بینندگان:


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است