کشور ما نیازمند تغییرات بنیادین است
 
تاریخ انتشار:   ۱۱:۴۱    ۱۳۹۶/۴/۲۵ کد خبر: 135931 منبع: پرینت

افغانستان نیازمند تغییرات بنیادین اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است.

ذهنیت تفوق طلبی که در تمام سطوح میان همه اقوام و گروه های اجتماعی و در تمام محل و مناطق کشور وجود دارد سرانجام نتیجه آن ادامه ظلم و بی عدالتی با رنگ، چهره و اشکال متفاوت در ظاهر بوده و است، باید درهم شکسته شود و فکر تازه از زندگی عادلانه تولید گردد تا راه توسعه و ثبات در تمام زمینه های زندگی شهروندان میهن عزیز ما میسر گردد چون با این افکار فعلی عمومی که گاهگاهی موج ایجاد و شماری موج سوار می شوند هرگز به جایی نمی رسیم و انگیزه شهروند مسوول بودن ایجاد نمی گردد و شهروند مسوول نمی تواند حافظ منافع کسانی باشد که از راه نامشروع قدرت و پول بدست آورده و برایش ذهنیت کاذب تفوق طلبی ایجاد گردیده.

سمرقندی


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
تغییرات سیاسی
فرهنگی افغانستان
نظرات بینندگان:

>>>   Baha
غلزایی ها و درانی ها همدیگرخود را به اسراییلی تبار بودن متهم می کنند!
چند روز پیش با یکی از اعضای خانواده اشرف غنی و قیوم کوچی در یک محفل برخوردم، آن فرد ادعا داشت که پشتون های( افغانهای) اصیل غلزایی ها اند و درانی ها یهودی تبار اند، برایش گفتم رییس مرکز تحقیقات جهانی یهودها در فلم مستند خود (تکاپو برای قبایل گمشده ) با اسناد و شواهد تاریخی اثبات کرده است که چهار قوم گمشده یهود، (وزیری، شینواری، افریدی و گدون) است بدان معنا که غلزایی ها یهودی تبار اند و همین اکنون در پکتیا محلی به نام ساول پادشاه اسراییل است که نام پسرش افغان بود و نام افغاستان نیزبرگرفته از نام پسر ساول پادشاه اسراییل است. اختر محمد پدر داکتر نحیب احمدزی به افتخار می گقت ما یهودی تبار هستیم. مسجد هم می رفت اما هیچگاه دین داری مانع رشوه ستانی و سود خواری وی نمی شد.

>>>   Mansoor Badry
درین روز ها رفقای پشتون خلقی ما زیر نام اعضای حزب وطن با پخش فرتور زیرین در فیسبوک ، تبلیغی را به راه انداخته اند علیه جنرال نبی عظیمی ، فرید مزدک ، زنده یاد بریالی و چند کادر دیگر زیر نام ( کودتا چی ها ) که زمینه ساز دو پرسش اساسی برایم شده است .
۱ -- قرار بیان رفیق مزدک کودتا علیه حکومت داکتر نجیب در ۵ ثور آغاز یافت که همه ادارات رسمی در کابل به جز ریاست امنیت ملی ، گارنیزیون کابل و رادیوتلویزیون به حزب اسلامی گلبدین تسلیم داده شده بود . پرسش پیش می آید که اگر این کودتاچی ها بر علیه داکتر نجیب کودتا کرده اند ، چرا زمانی که کودتای تنی و همه یی خلقی ها علیه داکتر نجیب را از بین بردند و ناکام ساختند ، قدرت را از داکتر نگرفتند که در ۸ ثور دوباره کوتاه کردند ؟ بعد از ناکامی کودتای تنی همه خلقی ها و پشتون های طرفدار تنی دیگر در قدرت نبودند که می توانستند سد راه این رهبران عالی رتبه دولتی در گرفتن قدرت سیاسی نظامی افغانستان می گردیدند . این رهبران نظامی به بسیار ساده گی با مسعود کنار می آمده زمینه فرار موفقانه داکتر نجیب را محیا می کردند و خود در قدرت سیاسی با مسعود یکجا تکیه می زدند . کی چی می توانست بگوید ؟
۲ -- رفیق جنرال نبی عظیمی در معرفی این فرتور بیان می دارند که این فرتور بعد از فرار نافرجام داکتر نجیب الله و تسلیم دهی حکومت به گویا مجاهدین زمانی که احمدشاه مسعود وزیر دفاع بود در گارنیزیون کابل گرفته شده است .پرسش دیگر پیش می آید که چرا و به چی منظوری رفقای خلقی یا حزب وطنی ها این فرتور را سرآغاز گویا کودتا علیه داکتر تجیب تبلیغ می کنند ؟ شاید رفقای خلقی و پرچمی های اوغان تبار مانند کهرمان ، لایق ، تنی ، طاقت ، اتمر و و آرزو دارند با این تبلیغات سوء پیش گلبدین آب و آبرو سرشته کنند تا در آینده بتوانند در اوغان سازی حکومت با گلبدین حصه بگیرند ؟
شاید این رفقای ناکام کودتاچی فراموش کرده اند که فرار بی فرجام مرحوم داکتر نجیب را خود شان مانع شده اند و حالا از کرده پشیمان اند مانند خیزش مردمی ولایات جنوبی علیه امان الله خان که حالا از او کهرمان دیگری تراشیده اند ؟

>>>   قبایل درانی و غلجایی در رقابت های درونی خود، از چهره های اقوام هزاره، تاجیک و اوزبیک نیز استفاده می کنند و هر کدام تلاش دارند با شامل کردن این افراد، وزن خود را در رقابت ها بیشتر کنند. هرچند در این زد و بند ها و معامله ها گاه سخن از رفع محرومیت و تبعیض علیه هزاره ها، اوزبیک ها و تاجیک و تورکمن ها به میان می آید اما بصورت موقت و جهت جذب متحد می باشند.

>>>   پشتونیزم و انحصارگرای چیست؟
در پیوند به برچیدن خیمه های تحصن.. از حکمتیار گرفته تا روحانیون طالبگرا که بیشرن پشتون بودند و هواداران احمدزی، یکسره فریاد می زدند و فتوای شرعی صادر می کردند که خیمه ها برچیده شوند. چون برای مردم مزاحمت می کند. ولی امروز که ارگ و شورای امنیت سرک ها را بسته است.. نه از منتقد، نه از روحانیون و نه هم صدای حکمتیار بلند می شود. نه از مریض گپ زده می شود و نه هم کسی سیروم بدست عکسش در صفحه هات اجتماعی دست بدست می شود. و نه هم از مزاحمت اجتماعی خبری است. به این خاموشی و به اون فریاد ها و فحش های دیروز که حجت شرعی داشتند، انحصارگرایی پشتونیزم می گوییم. فقط جایی که منافع و اقتدار پشتونیزم باشد، دیگر توجیه شرعی و کفری ساخته می شود.
#احمد_شاه_فرید

>>>   Zahir Ariaie
ما هميشه مى گفتيم با داشتن رياست اجرايه ان سلطه تاريخى تا حدى شكست و به نوعى قدرت تا حدودى غير متمركز شد و روند اغاز گرديد. اما با گذشت زمان و نمودار شدن واقعيت هاى پشت پرده گفتن اين حرف چندان درست نيست. اگر انگونه كه تصور ميشد رياست اجرايه در اجراى اصلاحات موفق ميشد، نهاد اجرايه شكل قانونى پيدا مى كرد و از نظر حقوقى وارد نظام ميشد و رياست اجرايه از صلاحيت هاى اجرايوى برخوردار ميشد ، در ان زمان ادعا كردن ما ميتوانست واقعى باشد اما اكنون با همين شرايط فعلى كاملاً مردم فريبى است. با ختم اين حكومت ، در صورت عدم اجرايى توافقات رياست اجرايه عملاً منحل خواهد شد چون در اساس يك توافق در يك مقطع از زمان ، ان هم توافقى كه هيچ ضمانت اجرايى ندارد بوجود امده است. براى حفظ رياست اجرايه يك بحران انتخاباتى ، يك توافق ديگر و راى چند ميليونى نياز خواهد بود. راه دوم ان كه مردم دارند از ان نگرانى ميكنند نا ديده گرفتن أرمان هاى مردم ، توافق ريس اجرايه و غنى با حمايت قدرت هاى خارجى به شكل فعلى و سمبوليك ان است كه در واقع ما نه تنها يك ريس جمهور تحميلى مانند دوره فعلى خواهيم داشت بلكه يك ريس اجرايه تحميلى نيز خواهيم داشت. اين فورمول غنى را فرصت مى دهد تا با ادامه سياست هاى خود برنامه هاى خود را عملى كند و در ان طرف ريس اجرايه نيز از پنج سال قدرت سمبوليك ، سفر ها، فخر فروشى ها وغيره برخوردار ميشود.
راه حل همانا ايستادگى و فشار بر هر دو ركن دولت هم ارگ و هم رياست اجرايه است. چون همين اكنون اكثريت مردم به صداقت داكتر عبدالله و رياست اجرايه در عملى نمودن توافقات باور ندارند. اصلاحات خواست مردم است و دست أورد مردم خواهد بود!


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است