نظام پارلمانی، تنها راه حل برای جلوگیری از استبداد
 
تاریخ انتشار:   ۱۵:۰۰    ۱۳۹۶/۲/۱۶ کد خبر: 132735 منبع: پرینت

اعلامیه جمعیت اسلامی افغانستان در پیوند به پیوستن حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار به پروسه صلح:

بسم الله الرحمن الرحیم

والصلح خیر
از آنجایی که صلح حالت اصلی زندگی بشر و یکی از نیازهای اساسی زندگی اجتماعی می باشد، تامین صلح یکی از اهداف اصلی جمعیت اسلامی بوده و همواره بر آن تاکید دارد.
جمعیت اسلامی افغانستان که طی نزدیک به 60 سال عمر خویش، بانی مبارزه علیه استبداد، پیش قراول جهاد علیه کمونیزم و رهبری کننده مقاومت ملی برضد تروریزم بوده و قهرمان ملی کشور شهید احمدشاه مسعود و ده ها هزار مجاهد و فرمانده پاک طینت را شهید داده است، همچنین در دوره نوین از طلایه داران داعیه صلح عادلانه و مشارکت سیاسی بوده و در این راه رهبر جهاد و مقاومت پرفیسور برهان الدین ربانی که لقب پر افتخار "شهید صلح" را کسب کرده است را نیز قربانی داده است.

جمعیت اسلامی افغانستان از موفقیت روند گفتگوهای صلح حکومت وحدت ملی با حزب اسلامی افغانستان به رهبری گلبدین حکمتیار، استقبال کرده و از دیگر مخالفان مسلح می خواهد که با الهام از این تجربه، از کشتار مردم و ویرانی کشور دست کشیده و با قطع روابط خویش با گروه های تروریستی و دست نگه داشتن از ارتکاب اعمال جنایت کارانه، تعهد خویش را به قانون اساسی و نظام جمهوری اسلامی افغانستان که در نتیجه قربانی های بی‌شمار مردم ما بدست آمده است، اعلام بدارند.

ادبیات فضای سیاسی کنونی با ادبیات دوره جنگ های تحمیلی تفاوت بنیادین دارد و جمعیت اسلامی در این فضای جدید زندگی می کند. از حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار نیز می خواهد تا از کاربرد ادبیات کنایه آمیز به آدرس جمعیت اسلامی و مقاومت ملی که مخالف روح جمعی فضای سیاسی کشور است، فاصله گرفته شود. جمعیت اسلامی همچنین از حکومت وحدت ملی می خواهد که در کنار پیشبرد پروسه صلح، خلع سلاح همه گروه هایی را که به این پروسه می پیوندند، به گونه جدی در نظر داشته باشد.

به باور ما اگر پس از پیروزی جهاد مردم افغانستان، خودخواهی ها و تن دادن به خواست بیگانگان سبب جنگ تحمیلی نمی شد، شاهد لانه گیری تروریزم و ویرانی بیشتر کشور نمی بودیم و ده ها هزار انسان این سرزمین، به شمول شخصیت ها و رهبران نامدار احزاب و اقوام مختلف و هزاران تن از نیروهای امنیتی و دفاعی کشور به شهادت نمی رسیدند.

مخالفان مسلح افغانستان اگر غیر از کشتار و ویرانی آجندای دیگری دارند، باید برنامه های خویش را از مجرای مسالمت آمیز دنبال کنند. اگر این گروه ها با نادیده گرفتن داعیه و فراخوان صلح خواهی مردم افغانستان برای پایان دادن به خشونت و ویرانگری، همچنان با لجاجت و به نیابت از دیگران به کشتار مردم و ویرانی کشور خویش ادامه بدهند، باید بدانند که مردم آن ها را به عنوان جنگجوی دشمن پنداشته و نیروهای امنیتی و دفاعی جمهوری اسلامی افغانستان نیز مکلف به سرکوب آنها می باشند.

جمعیت اسلامی افغانستان خود را مکلف به پاسداری و حفظ ارزش ها و دستاوردهای یک و نیم دهه اخیر مردم افغانستان مثل آزادی بیان، حقوق زنان و دیگر ارزش های حقوق بشری یک جامعه کثرتگرا می داند و با تجربه مشارکت در اقتدار سیاسی و تقسیم قدرت با دیگران و با تجربه نخستین انتقال مسالمت آمیز قدرت در تاریخ معاصر کشور، بر مردمی سازی قدرت تاکید دارد.

جمعیت اسلامی افغانستان باور دارد که با توجه به واقعیت ها و ساختار اجتماعی کشور، با توزیع افقی قدرت و مشارکت همگانی، ثبات و توسعه پایدار عینیت می یابد و به همین دلیل نظام پارلمانی را یگانه راه حل برای جلوگیری استبداد و انحصارگرایی می داند.

کابل- 16 ثور 1396 خورشید
شورای رهبری جمعیت اسلامی افغانستان


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
نظام پارلمانی
جمعیت اسلامی
نظرات بینندگان:

>>>   جمیعت افغانستان را به تیکه ګرفته است و صرف جمیعت. جهاد کرده است. ولی جهاد تان نیز معلوم است که در مغاره های کوه پنهان بودید و خوراک و پوشاک تان از روس تحمیل میشد و ان روبای کابل مسعود بزک چینی چندین پروتوکول همرای پدر ....خود امضا کرده بود و یک تعداد تان صدا داشت که ما سبزه نیستیم که دوباره برویم. ... بود که در دشتهای هموار روس را به زانو در اورد ولی شما دیګر یک انسان لاوبالی را قهرمان ګفته استفاده نکنید اګر فهرمان است برای ضیا و ولی است نی برای مردم افغانستان نزد مردم اففانستان به جز یک دزد و ستمی چیزی بیش نیست.
در نظام پارلمانی به جز چند لچک و ولګرد و سګ باز که به نام نماینده مردم نشسته بدون ویرانی دیګر کدام کار ندارد ما تا ابد نظام ریاستی خواهیم داشت ودیګر نظام های فرسوده و از کار افتاده را قبول نخواهیم کرد

>>>   فرق نظام پارلمانی وفدرالی چیست

>>>   یک اعلامیه ای حزبی که دل هواداران اش را خوش ساخت، شما فکر کنید که با اتحاد و همدیگر پذیری آنان چه عالی میشود، این در حالیست که اکثر جوانان از احزاب خسته و سراغ راه و چاره ای برای نقش خودشان در سیاست افغانستان استند تا از خودکامگی ها و بی برنامه گی ها در دراز مدت نجات یابند.
ای کاش دل مان نمی شکستید...
"فرزاد"

>>>   جمعیت صرف نام است طور فزیکی وجود ندارد


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است