بمب های چند تنی راه مقابله با تروریسم نیست
 
تاریخ انتشار:   ۰۸:۲۵    ۱۳۹۶/۱/۲۶ کد خبر: 131728 منبع: پرینت

سفیر پیشین پاکستان در افغانستان معتقد است که اقدام آمریکا در استفاده از بزرگترین بمب غیراتمی جهان برای از بین بردن عوامل داعش در افغانستان نمی تواند اقدامی موثر در مبارزه با تروریسم باشد.

رستم شاه مهمند روز جمعه در گفتگو با خبرنگار ایرنا گفت: تروریست ها در ولایت ننگرهار افغانستان به صورت کاملا پراکنده حضور دارند و استفاده از بمب های بزرگ نمی تواند در از بین بردن آنها موثر باشد.

آمریکا در اقدامی غیرمنتظره، بزرگ ترین بمب غیر هسته ای ‌جهان معروف به 'مادر بمب ها' را که بیش از 10 هزار کیلوگرم وزن دارد، با استفاده یک فرواند هواپیمای بمب افکن غول پیکر، به منطقه ای در نزدیکی شهرستان «اچین» ولایت ننگرهار در شرق افغانستان پرتاب و ادعا کرد که هدف از این اقدام، هدف قراردادن تروریست های داعش است.

سفیر پیشین پاکستان در افغانستان معتقد است که بسیاری از مردم عادی افغانستان ارتباط نزدیک و یا خانوادگی با افراد منتسب به عوامل داعش در این کشور دارند و بمباران هایی نظیر آنچه روز گذشته انجام شد، می تواند موجب کشته شدن مردم عادی افغانستان شود.

رستم شاه مهمند همچنین گفت که مقامات دولت افغانستان سعی خواهند کرد تا میزان خسارات و تلفات این نوع بمباران ها را مخفی نگه دارند و ممکن است مدت ها طول بکشد تا آثار و عواقب واقعی این اقدام آمریکایی مشخص شود.
وی تاکید کرد: براثر استفاده از چنین بمب هایی در افغانستان، احتمال کشته شدن مردم عادی بسیار بیشتر از کشته شدن تروریست ها است.

این دیپلمات کهنه کار پاکستانی که نسبت به مسایل افغانستان اشراف دارد، معتقد است که اگر آمریکا به دنبال مبارزه با داعش در افغانستان است، با استفاده از بمب های بزرگ نمی تواند کاری از پیش ببرد. آمریکایی ها در سال های گذشته نیز اعلام کردند که قصد دارند با طالبان و القاعده در افغانستان مبارزه کننده و آنها را از میان بردارند اما افغانستان و حتی برخی کشورهای همسایه آن به ویژه پاکستان همچنان از حضور طالبان و القاعده رنج می برند.

عبدالله عبدالله رییس اجرایی دولت افغانستان کمتر از یک روز پس از استفاده نظامیان آمریکایی از بزرگترین بمب غیراتمی جهان در ولایت ننگرها در شرق افغانستان، اعلام کرد که 'این بمباران عزم مشترک ما برای از بین بردن داعش و پناهگاه های امن تروریست ها را نشان می دهد.'

به رغم حمایت دولت وحدت ملی افغانستان از این اقدام آمریکا، حامد کرزی رییس جمهوری پیشین افغانستان در صفحه توییتر خود با اشاره به کاربرد بزرگ ترین بمب غیر اتمی آمریکا در افغانستان، این اقدام را به شدت محکوم کرد و از افغانستانی ها خواست تا جلوی آمریکا را بگیرند.

روسیه نیز از حضور داعش در افغانستان ابراز نگرانی کرده است و به ابتکار این کشور، سومین نشست منطقه ای در باره وضعیت امنیتی افغانستان و نگرانی از حضور داعش در این کشور روز جمعه با حضور نمایندگانی از 12 کشور منطقه از جمله افغانستان، پاکستان، ایران، چین، هند و برخی کشوری آسیای میانه به میزبانی مسکو برگزار خواهد شد. آمریکا در این نشست حضور نخواهد یافت.

کد (6)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
بمب آمریکا
افغانستان
نظرات بینندگان:

>>>   Sarwar
حرف شما بجاست واین زدن هم بخاطری صورت گرفت تا انها را وادار سازد که بشمال بروند بعباره دیگر به انها فهماند که جای شما اینجا نیست

>>>   ترورست به ننگرهار لازم نه، اما به پلخمرى لازم.
ماهده ديورند كه تمام اقوام را از بدنه اصلى شان جدا ساخت، مهم نيست و فقط مرز جنوب مهم است.
مرز جنوب زمانى به من مهم خواهد بود، كه تمام مرز هاى ترسيم شده توسط استعمار، بك سان يا قابل قبول باشد و با نباشد.

>>>   بمب های چندتنی راه حل نیست وکشورهای همسایه وروسیه وامریکاباید دست ازافغانستان بکشندوگرنه آتش این فتنه وجنگ دامان آ«هاراهم فراخواهدگرفت .
شیوای بلخی


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است