داوودزی بدیل در حال انتظار
 
تاریخ انتشار:   ۰۹:۵۴    ۱۳۹۵/۴/۱۳ کد خبر: 117783 منبع: پرینت

محمد عمر داوودزی وزیر پیشین امور داخله و رییس کمیتۀ سیاسی و روابط بین المللی شورای حراست و ثبات افغانستان شام ۷ سنبله در یک نشست خبری ظاهر شد و گفت «در ماه میزان سال جاری عمر حکومت وحدت ملی به پایان می رسد». بعد از بیان این مطلب معاون سخنگوی رییس جمهور طی صحبتی با رسانه ها اظهار داشت که «قانون اساسی افغانستان میعاد کار رییس جمهور و زمان انتخابات ریاست جمهوری را به وضاحت بیان کرده است. جناب آقای داوودزی بهتر است، حد اقل یکبار به قانون اساسی مراجعه فرماید.»

در سخن معاون سخنگوی رییس جمهور بر قانون اساسی استناد شده اما از توافقنامۀ سیاسی یادی نشده است. نخستین خلای منطق در سخن این سخنگو - که بدون تردید موضع رسمی حکومت وحدت ملی نیز می باشد – این است که حکومت به اصلاح وحدت ملی! را برایند قانون اساسی دانسته است. اگر بپذیریم که این حکومت بر بنیاد قانون اساسی نافذ کشور به وجود آمده است، پس اصطلاح حکومت وحدت ملی که در اسناد رسمی دولتی به کار می رود در کجای قانون اساسی یاد شده است؟ جایگاه ریاست اجرایی در کجای قانون اساسی تعریف شده است؟

مهمتر اینکه، اگر حکومت فعلی مبتنی بر قانون اساسی به وجود آمده باشد، نفس امضای توافقنامۀ سیاسی میان محمد اشرف غنی و عبدالله عبدالله به چه معنا است؟ اگر قانون اساسی میعاد کار رییس جمهور را پنج سال تصریح کرده است، پس آیا برندۀ انتخابات به موقع آن و رسماً توسط کمیسیون انتخابات اعلان شد؟ تا برای ملت افغانستان واضح شده باشد که رییس جمهور شان با چقدر رای برندۀ انتخابات شده است. اگر محمد اشرف غنی رییس جمهور منتخب باشد، بنابر کدام مجبوریت و الزامیت پنجاه در صد حکومت را به یک شریک دیگر، خلاف قانون اساسی، سپرده است. چنانکه آقای عبدالله عبدالله به عنوان رییس اجراییه خلاف قانون اساسی افغانستان به اجرااتی می پردازد که در هیچ جای قانون اساسی و سایر قوانین نافذ کشور جای ندارد.

اگر مغز های متفکر حکومت وحدت ملی به مواد قانون اساسی استناد می نمایند که گویا رییس جمهور صلاحیت تفویض برخی صلاحیت ها را به اشخاص دیگر دارد. باید بدانند که این امر بعد از تشکیل حکومت صورت پذیر است در حالیکه ریاست اجراییه قبل از تشکیل حکومت و تحلیف رییس جمهور ایجاد گردیده بود و ایجاد و جرییات صلاحیت های آن نیز در توافقنامۀ سیاسی بیان گردیده است.

دو شریک حکومت وحدت ملی در حضور و با میانجیگری جان کری توافقنامۀ سیاسیِ را امضا کردند و خود را پابند آن اعلان نمودند. پس این دو شریک مساوی حکومت، در نزد ملت متعهد و مکلف به اجرای این توافقنامۀ سیاسی اند. این توافقنامه کدام سند ساده ای نیست که دو عالیجناب به هر نحوی که بخواهند آن را بازتعریف نمایند. سیاسیون و احاد ملت افغانستان به خاطر مصلحت ملی شما شرکا را که تحمیل شدید بر گرده های خود سوار کردند اما حالا شما ظاهراً همه روزه خود را متعهد بر مواد آن می دانید ولی در عمل کوچکترین تعهد تان را عملی کرده نتوانستید. توانایی مدیریت و رهبری شما به حدی شرم آور است که گاهی به قانون اساسی چنگ می زنید و گاهی هم به تواقفنامۀ سیاسی در حالیکه به هیچ کدام پابند نیستید. شما نمی توانید از تعهدات تان که در توافقنامۀ سیاسی تصریح گردیده است، عدول کنید.

متاسفانه ناتوانی رهبران حکومت وحدت ملی سبب شده است که کشور در مسیر خیلی خطرناک در حرکت باشد. زد و بند های داخلی حکومت و بی ثباتی در کشور روزافزون است. مشروعیت این حکومت مبتنی است بر توافقنامۀ سیاسی و از عمر این حکومت ضعیف و بی کفایت فقط دو ماه بیشتر وقت نماینده است. این در حالی است که حکومت فعلی هیچ برنامه ای برای آینده ندارد. گویی سرنوشت کشور و ملت را به دست باد سپرده اند.

علاوه بر دُر فشانی های بیجا و میان تهی موضع گیری دفتر سخنگویی ریاست جمهوری حکومت وحدت ملی، یک رسانۀ نوشتاری (۸صبح) نیز در شمارۀ ۹ سرطان خود، که وابستگی ها و ریشه های تاسیس اش برای برخی ها هویدا است، به نحوی آقای داوودزی را بازی کننده در دستان کرزی دانسته است. این رسانه آنقدر بی بنیاد و بی سواد می پردازد که حتا نام «شورای حراست و ثبات افغانستان» را به شکل نادرست «شورای حراست از ثبات افغانستان» نوشته است. زمانی که یک رسانۀ معروف حتا نام یک مجمع بزرگ سیاسی را درست نداند چگونه از آن توقع تحلیل و خبر بهتر را داشته باشیم.

آقای داوودزی در حال حاضر با برنامه های منظم و دیدگاه واضح برای آینده کار می کند و هیچ وابستگی به آقای کرزی ندارد. محمد عمر داوودزی عضویت شورای رهبری شورای حراست و ثبات افغانستان را داشته و به عنوان شخص مطرح سیاسی با آقای کرزی در رابطه به برخی مسایل سیاسی توافق نظر دارد اما در برخی موضوعات دیگر اختلافات شدید دیدگاهی میان شان وجود دارد. از جمله در حال حاضر، در رابطه به روابط افغانستان با ایالات متحده امریکا، برگزاری انتخابات زودهنگام، روابط با دولت پاکستان و برخی موضوعات دیگر نکات بزرگ اختلافی میان آقای داوودزی و آقای کرزی وجود دارد.

نویسنده: اسد هویدا


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:

>>>   داودزی یک دزد ماهراست این را همه میدانندجز خودش.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است