امام خمینی شخصیت تاثیر گذار معنوی
بی تردید امام خمینی(ره) شخصیت تاریخ ساز و کم نظیر قرن بیستم که با ابتکارات خود مسیر تحولات دینی، سیاسی و فرهنگی، را در دنیا، عوض نمود. تاثیر گذاری افکار امام خمینی(ره) همه جهان را در بر گرفت 
تاریخ انتشار:   ۱۰:۰۹    ۱۳۹۵/۳/۱۴ کد خبر: 116616 منبع: پرینت

بی تردید امام خمینی(ره) شخصیت تاریخ ساز و کم نظیر قرن بیستم که با ابتکارات خود مسیر تحولات دینی، سیاسی و فرهنگی، را در دنیا، عوض نمود. تاثیر گذاری افکار امام خمینی(ره) همه جهان را در بر گرفت. از جمله کشورهای که اندیشه های ناب امام خمینی(ره) در آن به سرعت نفوذ کرد، کشور افغانستان بود.

در آغاز جهاد مردم افغانستان، امام جمعه ی شهر قندهار درباره ی نهضت امام خمینی(ره) و تشكیل حكومت اسلامی سخنرانی می كرد. از قیام و رهبری قهرمانانه امام خمینی(ره) در برابر رژیم پهلوی و مبارزه ایشان با استبداد و بی دینی صحبت می كرد و بسیار با احساسات شعار می داد: مذهب من حنفی است، رهبر من خمینی است.

پس از رحلت امام خمینی(ره) مردم مسلمان افغانستان در شهرهای كابل، هرات، مزارشریف و مناطق مركزی با شنیدن خبر ارتحال او به مساجد و تكایا روی آوردند و با برپایی مجالس عزا، یاد و خاطره رهبر معنوی جهاد مقدس شان را گرامی داشتند و عاشورای دیگری را در اذهان زنده نمودند. در شهرهای كابل و مزارشریف كه تحت سیطره ی دولت كمونیستی بود، عزادران با وجود تدابیر شدید امنیتی به سرک ها آمدند و در سوگ عظمای رهبرشان به سر و سینه زدند و شاعران و خطیبان و مداحان در سوگ امام خمینی(ره) به شعرخوانی و نوحه‌سرایی پرداختند.

حوزه و مسجد جامع محمدیه حضرت آیت الله العظمی شهید واعظ(ره) که از زمان به قدرت رسیدن کمونیست ها تا سال 1367 خورشیدی مسدود بود، همزمان با ارتحال امام خمینی(ره) در زمان حکومت داکتر نجیب دروازه ی این مرکز دینی با برگزاری مراسم و تجلیل امام خمینی(ره) بر روی مومنین گشوده شد و اعضای کابینه ی داکتر نجیب با تشریفات خاص در آن مراسم شرکت نموده و اظهار همدردی شان را با ملت مسلمان افغانستان و ایران ابراز داشتند.

همزمان با فرارسیدن چهاردهم جوزا، بیست و چهارمین سالروز ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی(ره) اظهار ارادت و دوستی مردم افغانستان ظهور و بروز قابل توجهی پیدا می کند و امسال نیز شور و شوق پرداختن به موضوع امام خمینی(ره) بیش از هرسال دیگری احساس می شود و بدین مناسبت مطالبی را تحت عنوان حمایت امام خمینی(ره) از ملت مسلمان افغانستان تهیه و حضور خوانندگان محترم پیش کش می گردد.

شوروی قبل از لشکرکشی علنی به افغانستان، سفیر خود در ایران ماموریت داد تا به دیدار امام خمینی(ره) رفته نظر ایشان را جویا گردد. عکس العمل قاطع امام خمینی(ره)، به روس های متجاوز فهماند که نظام اسلامی سیاست خود را بر اساس اصول اساسی اسلام و ارزش های انقلاب اسلامی تعیین می کند نه بر بنای بازی های عوام فریبانه ی نظام دوقطبی. امام خمینی(ره) خطاب به سفیر شوروى در ایران، به صراحت گفتند: ما از شوروى می خواهیم در افغانستان دخالت نكند. امام با تأكید بر اسلامى بودن جنبش مردم افغانستان و رد اظهارات سفیر شوروى مبنى بر وجود جنبش ضد انقلابى در آن كشور، فرمودند: معلوم می شود كه شما از اوضاع افغانستان خیلى اطلاع ندارید. در افغانستان حكومت فعلى فشار زیادى به نام كمونیست به مردم وارد مى آورد و به اطلاع ما رسیده كه حدود پنجاه هزار نفر از مردم در افغانستان كشته شده اند و علماى اسلام را در آنجا دستگیر كرده اند.

امام راحل در یکی دیگر از ارشادات روشن گرایانه ی خویش با تاکید بر این نکته که مردم مسلمان افغانستان با قدرت ایمان و اتكال به خداى بزرگ و اعتماد به خویش، هجوم ناجوانمردانه ارتش قدرتمند و اسطورهاى شوروى را درهم كوبید به طورى كه باید گفت: شوروى با پریشانى و پشیمانى از هجوم ظالمانه خود بسر می برد و در حیرت است كه چگونه از افغانستان بدون آبروریزى جا خالى كند. آن چریک هاى قدرتمند بودند كه مقابل ایستادند و تو دهنى به آن ها زدند و الآن هم دارند می زنند.

شوروى فهمید كه در افغانستان، نمی تواند كارى بكند. با اینكه در كشور افغانستان، آن هایى كه سركار هستند با شوروى هستند و كمونیست در آن جا هست، مع ذلک، این عدهاى كه مسلمان هستند در آن جا و اهل اسلام هستند همچو مجال را بر شوروى تنگ كرده اند كه الآن نمی داند چه جورى از این غایله بیرون برود.

امام در یکی دیگر از بیانات خود با یادآوری این نکته که استكبار شرق و غرب چون از رویارویى مستقیم با جهان اسلام عاجز مانده است، راه ترور و از میان بردن شخصیت هاى دینى و سیاسى و نفوذ و گسترش فرهنگ گمراهی را به آزمایش گذاشته اند. آرزو کردند، اى كاش همه تجاوزات جهان خواران همانند تجاوز شوروى به كشور مسلمان و قهرمان پرور افغانستان علنى و رو دررو بود تا مسلمانان ابهت و اقتدار دروغین غاصبین را در هم می شكستند.

شوروى در افغانستان و هرجا كه بتواند دست درازى می كند و ملت مظلوم افغانستان را آن طور سركوب می كند، و به حمداللَّه ملت افغانستان هم مقابله مردان هاى در مقابل آن قدرت بزرگ كرده اند.

ما بار دیگر پشتیبانى بی دریغ خود را از برادران مسلمان و مظلوم افغانستانى اعلام می داریم و اشغال اشغال گران را شدیداً محكوم می نماییم. ما مسلمان هستیم و شرق و غرب برای ما مطرح نیست. ما از مظلوم دفاع می كنیم و بر ظالم می تازیم. این یک وظیفه اسلامى است.

ارادت و علاقه ی مردم افغانستان به امام خمینی(ره)
ملت مسلمان افغانستان امام خمینی(ره) را بعنوان رهبر و الگوی خویش قرار داده و این رابطه از نوع ارتباط معنوی و نشان دادن محبت به اولیای الهی است. پیروان مذاهب اسلامی اعم از شیعه و سنى با جان و دل امام راحل را دوست می داشتند. به موضع گیری های شجاعانه ایشان در برابر قدرت های سلطه گر، افتخار می کردند. در روند سال های جهاد، رهنمودهای الهی امام را سر لوحه مبارزات خویش قرار می دادند. گوشه ای از این ارادت معنوی را در دوران بیماری و رحلت امام خمینی(ره) می توان دید. در اوایل پیروزی انقلاب، یا در سال 1368 خورشیدی، وقتی حضرت امام خمینی(ره) در بستر بیماری بود، هزاران نفر در مناطق مختلف افغانستان برای سلامتی آن رهبر و اندیشمند بزرگ قرن روزه گرفتند.

در مساجد و تکیه خانه ها، برای سلامتی آن راد مرد تاریخ دست به دعا برداشتند. هنگامی که از رحلت جانکاه امام بزرگوار، اطلاع یافتند غوغایی در جهان برپا شد که تاریخ نظیر آن را به یاد ندارد. مردم مسلمان افغانستان در داخل کشور و مهاجران افغانستانی در خارج، ده ها شبانه روز مجالس ختم قرآن و نذر گرفتند، یاد آوری نمونه های فوق الذکر، قطره ی از دریای بی کران محبت های جامعه ی مسلمان به حضرت امام خمینی(ره) را نشان می دهد و مردم مسلمان افغانستان به خصوص آنانی که بیشتر با اندیشه‌های ملکوتی امام خمینی(ره) آشنایی داشته و دارند، وی را در جایگاهی فرا ملیتی می‌نگر اند زیرا امام دغدغه تمامی ملت‌های مسلمان و مستضعف به خصوص مردم مظلوم افغانستان را داشت.

امام خمینی(ره) و مجاهدین افغانستان
یکی از کشورهایی که همواره در مرکز توجه حضرت امام خمینی(ره) بوده، افغانستان و بخشی از پیکره ی امت اسلامی که به طور مرتب و دایم مورد حمایت آن بزرگوار بوده، شاید در اثبات حمایت امام خمینی(ره) از مردم مجاهد افغانستان، ذکر همین مطلب بس باشد، که زمانی، سفیر شوروی وقت، محضر آن یگانه دوران، حضور به هم می رساند تا تهاجم ارتش سرخ به افغانستان را توجیه نماید، امام خمینی(ره) مخالفت خود را ابراز می دارند. چنانچه که وی می فرمایند: آن روزی که سفیر شوروی آمد پیش من، گفت که دولت افغانستان خواسته است که شوروی، نظامی به آنجا بفرستد، به او گفتم که این اشتباهی است که شوروی می کند، البته دولت شوروی می تواند افغانستان را قبضه کند، ولی نمی تواند در آنجا مستقر شود، اگر شما خیال کرده اید بتوانید افغانستان را بگیرید و آن را آرام کنید، این خیال باطل است. ملت افغانستان مسلم است، ایستاده اند در مقابل حکومت افغانستان، شما هم اگر بروید و هر قدرت دیگر هم برود، آنجا را می گیرد اما نمی‌تواند آنها را آرام کند و بالآخره شکست می‌خورد. یا آن جایی که امام خمینی(ره) به هیچ قیمتی حاضر نمی‌ شوند به پیشنهاد وزیر خارجه وقت شوروی مبنی بر قطع حمایت از مجاهدین، جواب مثبت بدهند.

قصه از این قرار است که در زمان جهاد مردم افغانستان، آن هم در شرایطی که ایران اسلامی، در گیر جنگ نابرابر و تحمیلی با ارتش مجهز و تا به دندان مسلح صدام بود که در حقیت با چراغ سبز استکبار و حمایت همه جانبه کشور های قدرتمند دنیا و حتی برخی کشورهای به ظاهر مسلمان، علیه حکومت اسلامی تحت رهبری امام خمینی(ره) اقدامات جنگ افروزانه را روی دست گرفت، وزیر خارجه وقت اتحاد جماهیر شوروی، خدمت امام خمینی(ره) رسید و از ایشان تقاضا کرد که دست از حمایت جهاد مردم افغانستان بردارند و درعوض، شوروی‌ها، امکانات نظامی به خصوص موشک‌های دوربرد به رژیم صدام نخواهند داد تا بتواند قلب تهران را نشانه بگیرد و پایتخت مورد اقامت آن بزرگوار را تخریب کند اما جواب امام خمینی(ره) چنان دندان شکن بود که باعث حیرت نه تنها وزیرخارجه شوروی که تمام قدرتمندان دنیا شد و آن پاسخ، نه بود در برابر بزرگترین قدرت نظامی و اقتصادی دنیا و درنتیجه امام حاضر نشد حتی به خاطر درامان ماندن جان خود و هموطنان شان، از حمایت مجاهد مردان افغانستان دست بکشند.

امام خمینی(ره) و مهاجرین افغانستان
امام خمینی(ره) همانگونه که به یاد مردم داخل افغانستان بوده و همیشه در حمایت از حرکت رهایی بخش اسلامی و ملی افغانستانی ها، کوشش بی دریغ نموده‌اند از فکر مهاجرین افغانستانی مقیم ایران که پس از اشغال کشورشان توسط شوروی، به ایران پناه آوردند نیز بیرون نبوده، به مردم ایران توصیه به بر خورد گرم با مهاجرین افغانستانی و پذیرایی جدی از آنها می‌کنند و هم به مسوولان مملکتی دستور رسیدگی و کمک به این دسته را می‌فرمایند.

چنانچه ایشان در بیانات خود خطاب به اعضای بسیج و سپاه می گویند: آواره هایی که از افغانستان الآن در ایران هستند و مشکلات زیادی دارند... البته ملت خیلی کمک می کند در همه این امور، لکن اینطور نیست که کمک ملت کافی باشد... دولت است که متکفل این امور است و مسول این امور است و در جایی دیگر طی فرمایشاتی خطاب به نمایندگان اصناف و بازاریان تهران می فرمایند: همینطور مهمان هایی که داریم، خوب افغانستانی هستند، مسلمان هستند یا فرض کنید که عراقی هستند یا بیچاره ها را از خانه های شان دور کردند، مال شان را بردند، خودشان را فرستادند اینجا، خوب باید چه کرد با این‌ها؟ نباید این‌ها را پذیرایی کرد؟ ما مسلمانیم، آنها هم مسلمانند، ما باید از آن ها پذیرایی کنیم، خدمت کنیم به آنها و این دولت است که دارد این کارها را می کند.

به طور قطع می‌توان گفت که افکار و اندیشه خدایی امام خمینی(ره) نسبت به مردم ، مجاهدین داخل و مهاجرین افغانستانی مقیم جمهوری اسلامی ایران و طرح آن ها در قالب دستورات و یا فرمایشات صریح و مکرر، خطاب به مسولین دولت ایران و مردم این کشور، علاوه بر اینکه خط و جهت عمومی و وظایف اساسی ایرانی‌ها را نسبت به مسایل افغانستان، هم در ابعاد سیاسی و انسان دوستانه و هم در قسمت دینی، روشن ساخته، در سطح منطقه و جهان اثرات شگرف و عمیقی را به جا گذاشت و با توجه به محبوبیت آن بزرگوار در میان ملت ها و اثر گزاری عمده ایشان بر مناسبات جهانی، موضوع افغانستان، مجاهدین این کشور و مردم جهاد پرور آن، در مرکز توجه جهانی قرار گرفت و بسیار بسیار به نفع همه جانبه افغانستان تمام گردید.

امام خمینی(ره) از دیدگاه شخصیت های افغانستان
علما و شخصیت های جهادی و سیاسی افغانستان در وصف امام راحل بسیار سخن گفته و می گویند و هر کدام اعتقاد دارند که عامل مهم و اساسی پیروزی انقلاب اسلامی ایران در رهبری حضرت امام خمینی(ره) ایمان او بود تا انقلاب اسلامی را در ایران به پیروزی برساند، هر چند امام خمینی(ره) رحلت نمود و از دنیا رفت و در جمع ما نیست اما تفكر آن اندیشمند بزرگ در میان ما زنده است.

حضرت آیت الله العظمی شهید سید محمد سرور واعظ(ره) در مباحث عدالت اجتماعی، بارها از امام خمینی(ره) بعنوان شخصیت مبارز علیه صهیونیزم و امپریالیزم و حکام ظالم یاد می کند، او در یکی از خطبه های نماز جمعه که پیرامون حکومت معنوی و مادی صحبت می نماید از تبعیدگاه امام خمینی(ره) وی در ترکیه و شکنجه گاههای که او در راه احیای ارزش های دینی رنج و مشکلات دیده سخن می گوید.

سال 1346 علامه شهید سید اسماعیل بلخی(ره) به قصد زیارت عتبات در نجف با امام دیدار كرده بود و بلافاصله پس از بازگشت به افغانستان، فعالیت‌های مبارزاتی را در برابر حكومت ظاهرشاه آغاز نموده بود. همینطور حضرت آیت الله العظمی سید محمد سرور واعظ(ره) یكی از روحانیونی كه در كابل سكونت داشت، حساسیت رژیم‌های ایران و افغانستان را در خصوص ارتباط اش با امام خمینی بر انگیخته بود. در گزارش سفارت ایران در كابل برای ساواک چنین آمده است: یكی از روحانیون معروف كابل به نام سید سرور واعظ، به وسیله دولت افغانستان بازداشت گردیده و از وی اسناد و مداركی مبنی بر ارسال برای آیت الله خمینی در نجف به دست آمده است. نام برده تحت باز جویی قرار دارد و ممكن است گروهی از شیعیان باز داشت شوند.

علامه شهید سید محمد حسین مصباح(ره) وکیل امام خمینی(ره) در امور شرعیه و حسبیه:.... زعیم بزرگ و مرجع عامه دینی حضرت علامه خمینی یکی از رهبران بزرگ کنونی، اکنون(1349) در خاک پاک عراق اقامت داشته و مجاهدات پیگیر اش علیه اسراییل نیز ادامه دارد. در خطابه ها و مقاله ها و حتی در محاضرات درسی خویش جامعه مسلمین را به اتحاد و جبهه گیری در برابر سرسخت ترین و قدیمی ترین دشمن اسلام یعنی اسراییل دعوت می کند. مرحوم مولوی نصرالله منصور، از رهبران جهادی افغانستان: امام خمینی(ره) الگویی برای ایجاد اتحاد میان مسلمین است که با آگاهی بخشیدن به جوامع اسلامی، مسلمین را متحد کرد.

اکادمسین شهید برهان الدین ربانی رییس جمهور سابق افغانستان و رییس شورای عالی صلح: یاد و مبارزات امام خمینی جاودانه خواهد ماند، امروز اگر او در بین ما نیست اما روح و فکرشان برای همیشه باقی است. وقتی او از فرانسه به تهران می آمد همه یاران و اطرافیان اش احتمال سقوط هواپیمای او را می دادند، چون دولت شاه هنوز در راس حکومت بود اما سیمای او متبسم بود، یقیناً این حالت ما را به یاد حادثه پیامبر اسلام(ص) در جنگ خندق می اندازد.
وعده خدا و انبیاء گرامی اش امروز به دست امام خمینی(ره) و ارادتمندان او محقق شد وعده اعتلای کلمه اسلام در مقابل کفر و ستم. او بی شک نمونه ای از یک شخصیتی بود که جز در تاریخ انبیاء و پیامبران یافت نمیشود و در یك كلام حرکت امام خمینی(ره) ادامه دهنده راه انبیا است.

آیت الله محسنی رهبر اسبق حرکت اسلامی و رییس شورای علمای شیعه افغانستان: امام خمینی(ره) شخصیت بی نظیر بود که حرکت او سرآغاز بیداری اسلامی در جهان شد و او با اعتماد به نفس هرگز از قدرت سیاسی، استفاده شخصی نبرد.

احترام به امام خمینی(ره) به این دلیل است که ایشان جان خود را فدای اعتلای اسلام و مسلمانان کرد.
گلبدین حکمتیار، رهبرحزب اسلامی افغانستان:ملت ایران در رهبری و قیادت قاطع امام، توانستند انقلاب خود را به پیروزی برسانند، ما خدای رحمان را سپاسگذاریم تا به ملت مومن ایران قیادت قاطع عنایت کرد. ما از مواضع که انقلاب ایران در خط امام اتخاذ کردند دفاع کرده ایم و دفاع خواهیم کرد. ما معتقد هستیم که خط امام، خط اصیل اسلامی است و ما از این خط دفاع می کنیم. ما انقلاب اسلامی ایران را مال ملت ایران نمی دانیم و به ملت ایران هم این حق را نمی دهیم که انقلاب را محدوده ایران منحصر بسازد. انقلاب اسلامی ایران متعلق به همه مسلمین است.

آیت الله سید محسن حجت از علمای برجسته افغانستان: امام خمینی(ره) سالها مانند خورشید پشت ابر بود و در آخر، ابرهای ظلمانی کنار رفت و چهره ی مانند خورشید اش همه جهان را روشن کرد. او الگوی تمام آزاد اندیشان جهان است. افكار و اندیشه های عالی امام خمینی(ره) در میان ما باقی است و ما باید تلاش كنیم كه فكر سیاسی و واقعیت های كه از آن بزرگ مرد با درک درستی از زمان داشت ما نیز آن راه را ادامه دهیم.

آیت الله شیخ محمدهاشم صالحی مدرس، معاون اول شورای علمای شیعه افغانستان: نهضت امام خمینی(ره) یک تکان عجیب در جهان معاصر و در بین ملت ها ایجاد کرد و به ملت ها خصوصاً نسل جوان تحرک و نیرو و مقاومت و امید به نتیجه را ایجاد کرد.

در همه درس ها پیام ها چه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و چه بعد از آن ملت اسلام را دعوت به اخوت، برادری، هماهنگی و انسجام و صف واحد بودند کانهم بنیان مرصوص می نمود و هفته وحدت را که اعلام فرمود و بنیان گذار آن بود، دلیل محکم بر این مدعا و توجه خاص که به فلسطین و سراسر جهان اسلام داشت.

آیت الله شیخ محمد نقی افشار، امام جمعه شرق کابل: امام خمینی تمام زندگی خود را در پرتو دستورات قرآن و سنت وقف احیای ارزش های دینی نمود و منادی آزادی و رهایی مسلمانان از قید استعمار و استكبار گردید و مسلمانان جهان را در مسیر اسلام واقعی رهبری كرد. امام خمینی(ره) با راه اندازی انقلاب جمهوری اسلامی ایران توانست ریشه جهان اسلام را آبیاری کند و روابط میان جهان اسلام را مستحکم نماید.

انجینیر احمد شاه احمد زی، صدر اعظم اسبق افغانستان و رهبر حزب اقتدار ملی اسلامی افغانستان: امام خمینی(ره) بت شکن تاربخ بود. او می توانست در بهترین کاخ های تهران زندگی کند ولی این کار را نکرد. او به همه ما وحدت کلمه را آموخت.

حضرت امام خمینی(ره) با اعلام وحدت و یگانگی توانست حکومت اسلامی را در ایران پایه گذاری نماید و جهان اسلام را زنده نگه دارد، چنانچه این انقلاب در میان مسلمانان جهان جاودانه است. بیداری ملت های مسلمان در نهضت امام خمینی(ره) بسیار واضح و آشکار است.

داکتر ایاز نیازی، خطیب مسجد جامع وزیر محمداکبر خان کابل گفت: امام خمینی(ره) به خاطر برخورداری از اندیشه جهان شمول متعلق به همه مسلمانان است. امام خمینی(ره ) نقش بسیار مهمی در بیداری جهان اسلام علیه سیاست های خصمانه استكبار جهانی داشته و بیدارگر واقعی جهان اسلام است.
استاد عبدالباری راشد، رییس اسبق اکادمی علوم افغانستان: حضرت امام خمینی (ره) در میان شخصیت‌های دینی و فرهنگی علمای اهل تشیع و تسنن به اوج عظمت اعظمی خودش به نزد خدا رسیده بود و براساس نوشته ها و پیام هایی که از حضرت امام خمینی(ره) به جامانده احساس می شود ایشان یک رابطه دایمی با خدا داشته است. یكی از ابعاد شخصیت بزرگ امام خمینی(ره) مساله دعوت و دعوت گری همانند دعوت پیامبر اسلام(ص) بود. امام خمینی(ره) سنت پیامبر اسلام(ص) را بار دیگر در اذهان امت مسلمه احیا كرد و اساسات آن را تحقق بخشید.

مسعوده جلال وزیر پیشین زنان افغانستان و یكی از كاندیدهای ریاست جمهوری افغانستان: امام خمینی(ره) نمونه ای واقعی از صلابت و ایمان بود، ایشان در مقابل استبداد با قامت استوار ایستاد تا سرانجام به یاری خداوند بت استبداد را در هم شکست. امام خمینی زن را اولین معلم بشریت و پایه و ستون انقلاب اسلامی، فکری و اجتماعی و تکمیل کننده نسل ها معرفی کرد. امام خمینی حجت خدا و هدیه ای بود از سوی خدا برای اسلام، مظلومین و محرومین.

صدیق افغان رییس مرکز تحقیقاتی ریاضی فلسفی جهان: امام خمینی(ره) ثابت کرد که مسلمانان با قدرت ایمان می توانند در مراکز قدرت استکبار انقلاب کنند و قدرت آن زمان غرب و آمریکا در تهران بود. انقلاب امام خمینی تنها به این معنا نبود که اسلام در خطر است بلکه هدف وی ابلاغ این بود که جهانیان بدانند که انسانیت در خطر است.

شاداب استاد دانشگاه کابل: امام خمینی یکی از پیام آوران دین اسلام بود، و تجربه ای امام خمینی(ره) در جمهوری اسلامی برای اولین بار در جهان اسلام بود.

حفیظ منصور عضوی شورای ملی: یکی از الگوهای مهم امام خمینی(ره) به رای گذاشتن نظام اسلامی ایران بود که بیش از 98 درصد مردم این کشور به جمهوری اسلامی رای مثبت دادند. الگوی دیگر امام خمینی(ره) را همراهی و همکاری با مردم و در صحنه خواندن ملت ایران در برابر هر مساله ای دانست. امام خمینی احزاب توده و کمونیست را از لحاظ نظامی شکست نداد بلکه از طریق مجالس بحث و گفتگو و با دلیل و منطق شکست داده و ریشه کن کرد و این سرمشقی برای دیگر ملت ها است که با مخالفین اسلام باید اینچنین رفتار کرد و آن ها را از ریشه خشکاند.

نجم الرحمن مواج عضو شورای مركزی اتحادیه ژورنالیستان و نماینده اساتید و دانشجویان دانشگاه کابل: امام خمینی(ره) فرزند راستین مکتب توحید بود که پرچم اسلام را بر قله های آزادی و آزادگی جهان به اهتزاز در آورد.

مولوی کمال الدین حامد عضو شورای اخوت اسلامی افغانستان: امام خمینی(ره) به جهانیان فهماند که اسلام یک حکومت سیاسی است و دین جدا از سیاست نیست. امام خمینی(ره) هنگامی در برابر كفر و ابرقدرت ها ایستاد كه در دنیا، شعار دین افیون ملت ها است سر داده می شد و زمانی درس آزادگی به ملت های مسلمان داد كه بیشتر كشورها وابسته به الحاد شرق یا غرب بودند ولی آن حضرت با شعار نه شرقی نه غربی، بیداری اسلامی را مطرح كرد.

یاد آن امام مداوم، روحش شاد و راهش پر رهرو باد.
پی نوشت ها:
1. به نقل از نشریه اخوت، دبیرخانه مجمع علمای شیعه و سنی افغانستان، ص32
2. امام خمینی در حدیث دیگران، علی‌اكبر مرتضایی، ص151 و 152 و 153
3. صحیفه امام، ج8، ص: 114
4. همان، ج18، ص: 93
5. همان، ج18، ص: 140
6. همان، ج20، ص: 243
7. همان، ج21، ص: 120
8. همان، ج18، ص: 51
9. همان، ج12، ص: 138
10. آیت الله محسنی، بیست و یكمین سالگرد ارتحال امام خمینی، افغانستان، تالار اجتماعات موسسه خاتم النبیین(ص) - كابل. به نقل از خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، 1389/3/15
11. ظهیری نژاد، مهناز، «مناسبات امام با حركتها و مبارزان اسلامی»، سند شماره 29، تهران، مركز اسناد انقلاب اسلامی، 1382
12. جریده پکتیکا، 24/9/1349، ص 4، و نیزکیهان اندیشه، شماره 29 فروردین و اردیبهشت 1369، ص198-199
13. امام ازدیدگاه شخصیت های افغان و جهان، ص 33
14. از سخنان استاد ربانی در دومین سمینار بررسی اندیشه های امام خمینی(ره) از سوی بنیاد فرهنگی، تبلیغی پیامبراعظم(ص) 14 جوزا 1388 در مدرسه علمیه محمدیه آیت الله العظمی شهید واعظ(ره)
15. روزنامه سخن جدید، شماره 330، دوشنبه 15 جوزا 1391
16. نشریه راه حق، شماه 17، سال سوم، 30 قوس 1360 به نقل کتاب«افغانستان درکلام امام» ص 32
17. سید جعفرعادلی «حسینی»، امام خمینی(ره) حقیقت همیشه زنده، ص 241
18. همان، ص 256
19. همان، ص 267
20. سخنان انجنیر احمدزی در دومین سمینار بررسی اندیشه های امام خمینی(ره) از سوی بنیاد فرهنگی، تبلیغی پیامبراعظم(ص) 14 جوزا 1388 در مدرسه علمیه محمدیه آیت الله العظمی شهید واعظ(ره)
21. طی مصاحبه ای با رادیو دری
22. سید جعفرعادلی «حسینی»، امام خمینی(ره) حقیقت همیشه زنده، ص 210
23. سید جعفرعادلی «حسینی»، امام خمینی(ره) حقیقت همیشه زنده، ص215
24. همان، ص 226
25. همان، ص 229
26. همان، ص 236
27. همان، ص 237

نویسنده: سیدجعفرعادلی «حسینی»


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است