دیگر اعتمادی به آمریکا نیست
با اتفاقاتی که در چهارده سال اخیر افتاد همه بر این باور شدند که آمریکا برای موضوع دیگری به افغانستان آمده و هدف، مبارزه با تروزیزم نیست. به طوریکه رییس جمهور روسیه گفته است که «آمریکایی ها در مریخ آب پیدا می کنند و در افغانستان نمی توانند تروریست و ریشه های آن را پیدا کنند؟» 
تاریخ انتشار:   ۲۲:۱۸    ۱۳۹۴/۹/۱۴ کد خبر: 107434 منبع: پرینت

پس از نبرد سیزده ساله ناتو در افغانستان، آنها سلاح های خود را آتش زدند و یا به پاکستان انتقال دادند و در این میان افغانستان همچنان از لحاظ سلاح ناتوان باقی ماند. حالا روسیه به افغانستان کمک می کند و سلاح نظامی می دهد و پیشنهاد همکاری در امر مبارزه با ترویزم می دهد. روسیه به عنوان کشور بزرگ منطقه کدام هدف را دنبال می کند؟ آیا افغانستان برایش میدان رقابت جهانی یا ترس از تهدید افراطیت و هراس افکنی است؟

سید مهدی منادی عضو مجلس نمایندگان در برنامه «آماج» گفت: منطقه ما شاهد ظهور یک مجموعه امنیتی با محوریت تروریزم، رادیکالیزم و جدایی طلبی است. شاخه های این محور در آسیای مرکزی، چچن، سین کیانگ، فتا و خاورمیانه گسترش پیدا کرده است. عملاً تمام کشورهای منطقه نسبت به گسترش اصل رادیکالیزم و تحول آن در تروریزم نگران هستند. بنابراین کشورهای منطقه تلاش می کنند که به نحوی در تامین امنیت مرزهایشان و در تامین بستر صلح در منطقه و خاورمیانه فعالیت هایی را انجام دهند.

وی در خصوص کمک روسیه به افغانستان گفت: این افغانستان بود که بر اساس پیشنهاد رییس جمهور کرزی درخواست کرد که روسیه برخی از تسلیحات نظامی را به ما بدهد و افغانستان بتواند با تروریزم مبارزه کند و به عنوان کشور مقدم در مبارزه با تروریزم منافع کشورهای منطقه را تامین کند.

منادی همکاری های منطقه ای را در امر مبارزه با تروریزم ضروری دانسته و افزود: روابط ما با ناتو اصل انکار ناپذیری است و ما با آنها پیمان امنیتی را امضا کرده ایم اما می توانیم به دنبال مکمل باشیم. تعامل ما با روسیه و کسب حمایت نظامی از این کشور به مثابه یک مکمل برای همکاریهای ما با آمریکا است. در صورتی که ما چنین حمایت منطقه ای و از همسایگان خود را در امر مبارزه با تروریزم نداشته باشیم، قطعاً آمریکایی ها در اینجا نمی توانند با تروریزم و رادیکالیزم مبارزه کنند.

استاد دانشگاه در مورد هدف کمک روسیه به افغانستان اظهار کرد: روسیه در دو حوزه با آمریکا در حال رقابت است. محورهای آنارشیزم بین المللی بسیار گسترش یافته است. یکی اوکراین و از سوی دیگر سوریه است. شاید روسیه قصد داشته باشد در افغانستان با آمریکا در امر مبارزه با تروریزم همکاری کند البته این در صورتی است که آمریکا بخواهد واقعاً با تروریزم مبارزه کند.

وی در ارتباط با تقابل آمریکا و روسیه در افغانستان گفت: آمریکا نمی خواهد روسیه خود وارد افغانستان شود و در اینجا در امر مبارزه با تروریزم مداخله کند اما کار روسیه مداخله نیست. دولت افغانستان درخواست سلاح از روسیه کرده است و روسیه به این درخواست جواب مثبت داده است. هم اکنون که افغانستان از روسیه درخواست سلاح کرده است حساسیت ها نسبت به این موضوع بسیار کم است اما اگر روسیه خود به طور مستقیم توسط طیاره های خودشان مداخله کنند یا نیروهای آنها وارد افغانستان شوند، موجب حساسیت برای آمریکا خواهد شد. همانطور که این اتفاق در سوریه افتاد. با این کار افغانستان به میدان نبرد میان آمریکا و روسیه تبدیل خواهد شد و قربانیان آن مردم افغانستان خواهند بود.

منادی در خصوص ضرورت همکاری روسیه با افغانستان بیان داشت: مسایل آسیای مرکزی ارتباط زیادی با مسایل افغانستان دارد. به خصوص در مورد تروریزم و جریان های رادیکالی که در اینجا وجود دارد. شبکه ارتباطی جریان های رادیکال بسیار عمیق و پیچیده شده، برخی شبکه ها در ازبکستان، جبهه مخالف عبدالله نوری که در تاجیکستان بود، تی تی پی در ترکمنستان و یا چچنی ها از این جمله اند. هفت تا نه هزار تروریست از این مناطق در طول سیزده سال گذشته به خاک افغانستان وارد شده اند.

وی ادامه داد: ما دروازه امنیتی آسیای مرکزی هستیم و به نحوی از خاک کشورهای آسیای مرکزی دفاع می کنیم و به عبارتی دیگر ما مبارزه با تروریست های چچن می کنیم و اگر روسیه به افغانستان کمک می کند قطعا می تواند در امتداد اصل مبارزه با تروریزم در کنار آمریکا قرار بگیرد. پس آمریکا نباید مشکلی با این موضوع داشته باشد. البته این در صورتی است که اهداف آمریکا و روسیه در امر مبارزه با تروریست، واقعی باشد. کمک روسیه به افغانستان نوعی اشتراک دیدگاه در روسیه و آمریکا است. هرگونه تعارض در دیدگاه به این معنا است که آنها واقعا نمی خواهند با تروریزم مبارزه کنند.

منادی معتقد است دیگر هیچ کشوری به آمریکا اعتماد ندارد و افزود: در ابتدا وقتی آمریکا به افغانستان آمد، اعتماد به این کشور در امر مبارزه با تروریزم از جانب کشورهای منطقه بالا بود اما هرچه گذشت این اعتماد کمتر و کمتر شد و حالا این اعتماد کاملاً از بین رفته است. چرا که با اتفاقاتی که افتاد همه بر این باور شدند که آمریکا برای موضوع دیگری به افغانستان آمده و هدف مبارزه با تروزیزم نیست. به طوریکه رییس جمهور روسیه گفته است که «آمریکایی ها در مریخ آب پیدا می کنند و در افغانستان نمی توانند تروریست و ریشه های آن را پیدا کنند؟»

وی در پایان گفت: افغانستان این حق را دارد که برای خود تصمیم بگیرد و برای بهبود اوضاع کشور از کشورهای دیگر درخواست کمک کند و با هر کشوری که صلاح می داند همکاری کند. افغانستان نمی تواند به بهانه پیمان امنیتی بگذارد اوضاع کشور از این که هست بدتر شود.

کد (30)


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:

>>>   اولین کاری که امریکاییها در سال 2001 هنگام تهاجم به افغانستان انجام داد . او از بین بردن سلاحهای سنگین دولتی سابق بود . امریکاییها و ناتو به این فکر بودند که تمام سلاحهای سنگین دولت افغانستان باید از بین برده شود تا بدست دولت حامد کرزی نیفتد و دولت کرزی نتواند از این سلاحها استفاده کند. یعنی منظور امریکاییها خلع سلاح دولت بعدی یعنی دولت کرزی بود تا دولت کرزی برای چندین دهه یک دولت کاملا بیجان باشد که نه سقوط کند و نه پیروز باشد . و کمک نظامی که امریکاییها در سیزده سال گزشته به دولت کرزی نمود تنها کمک سلاحهای سبک و ابتدای بود نه سلاح سنگین . و همچنان امریکاییها در این مدت از طالبان و شورشیان حمایت مالی و نظامی کرد . اهداف امریکاییها و غربیها از این کار بدست اوردن پیمان امنیتی بود که حضور غربیها را در دراز مدت یعنی 30 تا 40 سال یا بیشتر تامین کند که کرد . و حالا هم همه میدانند که امریکاییها اردوی ملی و قوای هوای را تجهیز نمیکنند و وقت کشی میکنند . دلیلش این است که امریکا و ناتو میخواهند که در افغانستان و منطقه باشند و اهداف خود را دنبال کند . برای همه کاملا روشن است که تمام تروریستها از کاخ سفید لندن اسلام اباد رهبری میشوند.
سید احمد

>>>   گفته میشود که پاکستانیها و امریکاییها تا بهار سال اینده گروه های جدید تروریستی غیر از داعش و طالب را اماده میکنند تا دولت افغانستان را زیر فشار قرار دهد . گفته میشود که این گروه های تروریستی جدید در حال حاضر در پایگاه بگرام و بلوچستان پاکستان توسط مربیان امریکای پاکستانی در حالت اموزش قرار دارند.

>>>   مشکل سیاستمداران ما این است که فکر میکنند کشورهای غربی فرشته نجات هستند , آنها فقط دنبال منافع خود هستند الان شما ببینید همین کشورهای غربی چگونه قاره آفریقا را غارت کردند , زمانی کشورهای فرانسه , ایتالیا , انگلیس , اسپانیا , پرتغال , قاره آفریقا را بین خود تقسیم کرده بودند امروز کشورهای آفریقایی چگونه هستند و کشورهای اروپایی چگونه ؟ همین فرانسه زمانی تمام کشورهای شمال آفریقا و غرب آفریقا و مرکزی آفریقا را مستعمره خود کرده بود چه جنایات و غارتی که در این کشورها انجام ندادند , یا انگلیس قسمتهای جنوبی قاره آفریقا را مستعمره کرده بود و امروز کشورهای جنوبی قاره آفریقا در چگونه احوالی هستند ؟ یا ایتالیا کشور سومالی را مستعمره کرده بود امروز احوال سومالی چگونه است مردمانش از گرسنگی دست به دزدی دریایی زدند و کشتی ها را غارت میکنند , یا قاره امریکا که ساکنان اصلی این قاره همان سرخپوستان هستند دیگر اثری از سرخپوستان نیست زیرا تمام آنها را کشتند و دامهایشان را غارت کردند جنوب قاره را پرتغالی ها و اسپانیایی ها غارت کردند و شمال قاره را انگلیسی ها غارت کردند , حالا شما فکر میکنید امریکا و اروپا دلشان برای این ملت بدبخت ما سوخته است نه , آنها دنبال منافع هستند و فرصت برای غارت نفت و گاز و معادن افغانستان , این کشورهای عربی خلیج هم اگر شکم بزرگ کردند بدلیل نفت فراوان است وگرنه مثل کشورهای شمال آفریقا که عربی هستند همه فقیر و گرسنه بودند , همین عربااستان سعودی بخاطر نفت است که امریکا هوایش را دارد وگرنه الان همین ها مثل ما افغانها گدا و فقیر بودند , با این فساد که در حکومت است و با طالبان که به فکر گرفتن قدرت و ایجاد حکومت دوباره است این مملکت درست بشو نیست اختلافات قومی و قبیله ای هم از طرف دیگر , من فکر میکنم باید برای امنیت هر قومی برای خود یک کشور تشکیل دهد و قلمروی خود را مشخص کنیم , پشتوها یک کشور , اوزبیک ها یک کشور , تاجیکها یک کشور , هزاره ها یک کشور , بلوچ ها یک کشور

>>>   ایا تا چه زمان امریکا ناتو و پاکستان از تروریستهای طالب داعش حمایت میکنند ؟؟

>>>   اقای اشرف غنی به غربیها اعتماد کرده است .
قزافی رییس جمهور کشور لیبیا و صدام حسین رییس جمهور عراق هم به غربیها اعتماد کرده بود و دوست نزدیگ غربیها بود . اما اخر به مرگ محکوم شدند و توسط همین غربیها اعدم شدند

>>>   اعتماد به امریکاییها اعتماد بالای شیطان است

>>>   تنها راه نجات از این بن بست این است که همه بلند بگوییم به سیاستهای امریکا و کسانیکه دنبال روی سیاستهای امریکا هستند


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است