پایگاه هوایی جدید آمریکا در 60 کیلومتری ایران
 
تاریخ انتشار:   ۱۰:۱۹    ۱۳۹۳/۸/۲ کد خبر: 82100 منبع: پرینت

آمریکا قصد دارد در کردستان عراق پایگاه نظامی هوایی ایجاد کند.

به گزارش خبرگزاری رسمی ترکیه (آناتولی) به نقل از منابع آگاه در کابینه کردستان عراق نوشت: آمریکا قصد دارد فرودگاه "حریر" کردستان عراق را به پایگاه نظامی هوایی وابسته به خود تبدیل کند.

فرودگاه حریر در دوره صدام حسین رییس جمهور پیشین عراق ساخته شد. این فرودگاه هم اکنون در نزدیکی شهر اربیل مرکز کردستان عراق و در فاصله 60 کیلومتری از مرز ایران قرار دارد.

یک مقام مسوول کُردی که خواست هویتش فاش نشود توضیح داد: پس از دستور دولت آمریکا، دولت کردستان عراق تخلیه فرودگاه حریر را آغاز کرد. تخلیه فرودگاه یک هفته طول خواهد کشید. یک شرکت دولتی خارجی تخلیه تجهیزات و وسایل فرودگاه حریر و انتقال آنها به مناطق دیگر را انجام می دهد.

یک مقام دیگر در کردستان عراق هم گفت: هیاتی از فرماندهان و سران وزارت پیشمرگه در کردستان عراق و فرماندهان ارتش آمریکا در ماه سپتامبر گذشته از فرودگاه حریر بازدید کردند.

آناتولی اضافه کرد: منطقه ای که فرودگاه حریر در آن قراردارد از اهمیت استراتژیک برخوردار است زیرا در نزدیکی مرزهای ایران، ترکیه و سوریه قراردارد.

یکی از ساکنان منطقه حریر به نام "حسن عبدالله سورجی" هم گفت: این خبرها از خیلی وقت پیش منتشر می شد.

فرودگاه حریر در دوره ریاست جمهوری صدام حسین، فرودگاه نظامی بود و جنگنده های عراقی نیز در دوره جنگ 8 ساله عراق علیه ایران، از این فرودگاه استفاده می کردند.

ارتش آمریکا هم پس از حمله نظامی به عراق وسرنگونی حکومت صدام در سال 2003، از فرودگاه حریر به عنوان پایگاه نظامی استفاده کرد.

این نخستین پایگاه نظامی آمریکا در عراق پس از خروج کامل نظامیان آمریکایی از عراق در سال 1390 است. همچنین، این تنها پایگاه نظامی ارتش آمریکا در کردستان عراق به شمار می آید.

هم اکنون شماری از افسران و نظامیان آمریکایی در بغداد و اربیل حضور دارند. همچنین جنگنده های ائتلاف ضدداعش شامل آمریکا و دیگر کشورهای غربی و عربی، از فرودگاه اربیل برای حملات خود علیه مواضع داعش در عراق و سوریه استفاده می کنند.

کد (6)


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:

>>>   دقيقا اين موضوع يكي از دلايلي است كه ايران دوست دارد همسايگانش كشورهاي مستقل و قدرتمند باشند كه اينگونه جولانگاه كشورهاي زياده خواهي چون امريكا نباشد.

>>>   چقدر رهبران کرد نمک نشناس هستند. پدر همين فردی همه کاره ی کردستان عراق شده می گفت: هر جا کرد هست آن جا ايران هست.در حوادث اخير چه در کردستان عراق و چه در کوبانی سوريه همه ی دوستان قديمی کردها تنهايشان گذاشتند و ايران از راه قاچاق سلاح و مهمات بهشون داد ولی آخر سر به آغوش آمريکايی ها پناه بردند.
در شگفتم از جهان تو در تو
ديگران را برق گيرد ما را جرقه ی پتو!


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است