غذاهای ضد تشنگی برای روزه داران
 
تاریخ انتشار:   ۱۱:۵۰    ۱۳۹۳/۴/۸ کد خبر: 74614 منبع: پرینت

با توجه به زمان روزه داری امسال که مصادف با فصل گرم تابستان است دانستن راهکارهای مقابله با تشنگی در ماه رمضان از اهمیت ویژه ای برخوردار خواهد بود.
به گزارش دانا، یکی از مهمترین مسایلی که باید روزه ‌داران در ماه مبارک رمضان به آن توجه کنند، تأمین آب مورد نیاز بدنشان است، این مسأله به ویژه در فصل گرمی چون تابستان بیشتر باید مورد توجه قرار گیرد، چراکه بخش چشمگیری از آب بدن تعریق می‌شود و عدم توانایی مصرف آب از زمان اذان صبح تا اذان مغرب باعث ایجاد ضعف می‌شود.

برنامه غذایی مناسب در ماه رمضان به منظور پیشگیری از کم آبی
در ماه مبارک رمضان، وعده های غذاییِ روزه‌داران شامل دو وعده اصلی و بزرگِ سحر و شام و همچنین دو وعده کوچکِ افطار و پیش از خواب خواهد بود. در اینجا شرح خواهیم داد که چه اصولی را باید در هر یک از وعده های غذایی خود به کار بندید تا با مشکل کم آبی در ماه رمضان روبرو نشوید.

سحر
نخستین توصیه ما این است که نیم ساعت پیش از خوردن سحری، دو گیلاس آب بنوشید. تشنگی علامتِ کم آبی بدن است و از جمله مسایلی است که روزه‌ داران با آن دست به گریبان خواهند بود. یکی از کارهایی که می توان به منظور پیشگیری از تشنگی در روز انجام داد، مصرف مواد غذایی حاوی فیبر در سحر است.

توصیه‌هایی برای تامین آب بدن در ماه رمضان
فیبر موجود در میوه و سبزیجات، آب را در خود نگه می دارند و به ما کمک می کنند تا در روز کمتر تشنه شویم. پس باید تلاش کنیم به ویژه در سحر به مصرف میوه هایی مانند هندوانه، طالبی، شفتالو، آناناس، توت فرنگی، مالته و سبزیجاتی مثل کاهو، بادنجان رومی، خیار و کرفس که حاوی درصد بالایی از آب هستند، بپردازیم تا کمتر تشنه شویم.

توصیه‌هایی برای تامین آب بدن در ماه رمضان
همچنین مصرف زردک، چغندر، کلم بروکلی، اسفناج، قارچ و کدوی بخار پز در کنار غذای سحر می تواند به ما کمک کند تا کمتر در روز تشنه شویم. مصرف یک گیلاس شیر یا ماست در سحر، توصیه دیگر ما است.

افطار
روزه خود را با آب گرم یا شیر ولرم باز کنید. از مصرف آب سرد خودداری کنید، نوشیدن آب سرد می تواند سبب رقیق شدن شیره معده و در نهایت ناراحتی های گوارشی شود. مصرف سبزی خوردن و تربچه در کنار نان و پنیر می تواند به تأمین آب بدنتان کمک کند. خوردن یک سوپ ساده و کم چرب نیز می تواند به تأمین نیاز آب روزه دار کمک نماید.

فاصله افطار تا شام
در فاصله افطار تا شام، خوب است که دو گیلاس آب میل شود.

شام
همراه با شام خوب است که سالاد خیار و بادنجان رومی و در صورت امکان کلم بروکلی مصرف شود. روزه داران عزیز باید بدانند که نباید همراه با شام، آب بنوشند، چرا نوشیدن آب همراه با غذا سبب ایجاد اختلالات گوارشی می شود. پس از صرف شام، دو گیلاس آب نوشیده شود.

پیش از خواب
بهتر است پیش از خواب، میوه هایی مانند هندوانه، طالبی یا سیب با پوست و گریپ فوروت میل شود و قبل از رفتن به رختخواب یک گیلاس آب یا یک گیلاس شیر بنوشید.

توصیه‌هایی برای تامین آب بدن در ماه رمضان
مصرف آب‌میوه‌های طبیعی در فاصله افطار تا سحر یکی از روش های مناسب برای کاهش تشنگی در مدت روزه ‌داری است. علاوه بر مصرف آب میوه طبیعی و آب، مصرف شیر کم‌چرب، دوغ کم‌نمک و کم‌چرب، میوه و سبزیجات پخته شده و انواع سوپ های رقیق، کم‌نمک و کم‌چرب نیز در کاهش تشنگی روزه‌داران موثر است.

غذاهایی که باعث تشنگی می‌شوند
از مصرف موادی مانند نوشابه، چای، قهوه و نسکافه در وعده سحری در ماه رمضان باید پرهیز کرد، چون این نوشیدنی‌ها مدر (زیادکننده ادرار) هستند و باعث دفع آب موجود در بدن و تشنگی فرد می‌شوند.

توصیه‌هایی برای تامین آب بدن در ماه رمضان
مصرف غذاهای چرب مانند غذاهای سرخ شده، مرغ سوخاری، استیک، کوکو، کتلت و یا کله پاچه در سحر، می توانند سبب تشنگی شوند. همچنین خوردن غذاهای ادویه‌ای در سحر، می تواند فرد روزه دار را در روز با مشکل تشنگی مواجه سازد.

توصیه‌هایی برای تامین آب بدن در ماه رمضان
مصرف زیاد نمک، غذاهای شور، کنسرو شده و پر ادویه نیز تشنگی فرد روزه دار را افزایش می دهند و باید از مصرف آنها اجتناب شود. مصرف مواد پروتئینی (گوشت، مرغ، لبنیات و ماهی) به تنهایی کافی نیست، بلکه در کنار آن‌ها باید از سبزیجات، سالاد، آب و حبوبات استفاده نمود تا از یبوست جلوگیری شود و باید در نظر داشت که مصرف زیاد غذاهای پروتئینی باعث تشنگی می شود.

توصیه‌هایی برای فعالیت‌های فیزیکی در ماه رمضان
با توجه به این که ماه رمضان امسال در فصل گرم سال قرار دارد به روزه ‌داران توصیه می‌شود برای پیشگیری از کاهش شدید آب بدن تنها در صورت ضرورت از منزل خارج شوند.

توصیه‌هایی برای تامین آب بدن در ماه رمضان
در طول روز از نور خورشید فاصله بگیرید و حتی‌الامکان در مناطق سایه دار و خنک بایستید. در صورت امکان از پوشش کلاه استفاده کنید و فعالیت‌های بدنی را کاهش دهید. در روزهای ماه مبارک رمضان که مصادف با فصل گرم سال هم شده است، به بهانه تشنگی از ورزش خودداری نکنید اما حجم ورزشی را که در ماه‌های دیگر انجام می‌دهید را در این ماه اعمال نکنید زیرا حجم زیاد ورزش که معمولاً با تعریق همراه است در ماه رمضان باعث ضعف بدن، تشنگی و گرمازدگی می‌شود.

کد (4)


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:

>>>   هوالله ،
توصیه : پیش طبیب چه می کنی پیش سرگذشت برو !
در آغاز افطاری یا خرما یا کمی نمک طبق رواج معمول یک دانه بولانی کدو ، بعد" یک گیلاس ثوپ ، یا یک گیلاس شیر اصلی ، یا ممکن باشد دو گیلاس
بعد اعداء نماز ، وبعد" غذایی که آماده گردیده است اگر غذا بسیار سقیل مانند کباب ، کرائی وغیره نباشد بهتر است . در غیر آن مانند شور با ، یخنی ، با سبزی با ترکاری باشد که خیلی بهتر وبعد از غذا می توانید که تشنگی خویش را با چای به قدر ضرورت مرفو ع نموده دوباره به تاعات وعبادات تان بر خواسته ویا حد عقل نیم ساعت پیاده روی نموده بعد از نیم ساعت دیگر می توانید که آب لیمو ، میوه ، آب سرد را نوش جان نماید . شما یقین داشته باشید که در این صورت بالای وجود تان هیچ فشار نیامده نور مال وآماده هر نوع فعالیت روز مره شده می توانید .
در سحر نیز می توانید که مطابق اشتیاه تان غذا میل نماید اگر غذا سقیل نباشد بهتر وبعد از میل غذا گوشش شود که هر قدر به طاعات وعبادات ادامه بدهید بهتر وخوب تر خواهد بود . بخاطر یکه خوردن وخوابیدن اوارض نهایت زیاد جانبی را به وجود می آورد . واگر اشخاص که از لحاظ سن شان زیاد باشد ونهایت چاق باشند در اخیر بر نامه تمامی خودنی ها یک گیلاس آب لیمو بنوشند. و پروگرام خواب روزانه شان بعد از ختم کار تا نماز دیگر باشد . وسلام

>>>   نگفتیدهیچیک این غذاهای اشرافیت حاکم رادرخانه ودرجیب نداشته بیکارباشدکدام غذا و چگونه روزه داری خوبست ؟ اندخویی

>>>   نویسنده محترم:
شمااین گپارا ازدل خودمیگویدمردم افغانستان درزیرفقر اقتصادی قرارداردکه بدون چای ونان خشک دیگرچیزی راندارندکه بخورندوهمچنان شمامیگویدکه درفضای گرمااستاده نشویداین مردم دراین فصل تماماًبه کارهای دهقانی آغوشته هستند.
عصمتیان

>>>   آنهای که نان خشک به آنها به آسانی میسر نیست چی کنند؟

>>>   هوالله :
دوست عزیز ام دو چیز آدمی را کشاند به زور یکی آب دانه دیگر خاک کورر . در زنده گی هر قدر ساده زیست نمایند ، ساده بخورید ، ساده بگوید ، همه چیز را ساده بگیرید موفق می باشید. بزرگان نان جو می خوردند ونان جو را از همه ترجع میدادند همه چیز در زنده گی تعلق به شخصیت انسان ها دارد . پس شخصیت ها است که همه چیز را می سازد ، نه خوردنی ها...سخت میگیرد جهان با مردمان سخت گوش ،

>>>   ما نفهمیدیم،ویکی هم نیست که به من بگه آقا تو چرا اینها را میخوانی .منیکه نان خشک را به زور میتوانم تهیه کنم و به زن و بچه ام بدم.طالبی و میوه های آنچنانی را حتی بچه هام نمیشناسند چه برسد به مصرف شان.

>>>   مه که یک کیسه برنج خریدم و سحرها فقط برنج مخوروم.مه زن بچه ندارم و مجردم.38 سالمه.ایران زندگی منم.خرج خودخور که در میارم.

>>>   به نظر بنده تمام جهان بر اساس انرژی میچرخد کوچکترین ذره ای وجود ماو موجودات عالم (اتم) دارای انرژی است.
ماوقتی روزه میگیریم و انرژی از دست میدهیم باید درمقابل آن از خداوند که منبع انرژی معنوی است انرژی کسب کنیم.
درگذشته های دور انسانهای قدیم تعدادی شان که خدا را نمیشناختند منابع انرژی را می پرستیدند مثلاً افتاب را که بزرگترین منبع انرژی است. گاو را که منبع انرژی است و همین حالاما مسلمانان درحال نماز چرا بسمت خانه کعبه وعربستان ایستاده میشویم درحالیکه خدا درهمه جا هست یگانه علتش این است که عربستان بزرگترین منبع انرژی در جهان است. و ازطرف دیگر تمرکز وتجمع تمام مسلمین خود باعث انرژی درانسان میگردد. حتی خداوند هم بخاطر جلوگیری انسان از گناه او را به میوه های بهشتی وعده میدهد که میوه بهترین منبع انرژیست.امروزه انسانها با صدها مسائل مثبت ومنفی درگیر اند که خود باعث ازبین رفتن انرژی وجود شان است وگرنه روزه گرفتن با غذاهای معمولی هم مشکل نیست.
با احترام سعادت ازهلمند

>>>   تشکراز مسؤلین سایت که نظر بنده سعادت غزنوی را گنجانیده اید.
س.غ. ازهلمند

>>>   تشکر دوستان.
مطلب خوب وعالیست. ازطاعت این ماه مبارک همه مستفید شویم وطاعت ماقبول باشد به درگاه حق.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است