بایدن در پی خصوصی سازی جنگ افغانستان است
 
تاریخ انتشار:   ۰۹:۴۶    ۱۴۰۰/۱/۲۹ کد خبر: 166857 منبع: پرینت

رییس جمهور جمهور امریکا در پی خصوصی‎‌سازی جنگ افغانستان است و ۱۸هزار نیروی قراردادی پنتاگون، نیروهای ویژه، سربازان اجیر و نیروهای اطلاعاتی امریکا در افغانستان باقی خواهند ماند.
به گزارش تسنیم، جو بایدن رییس جمهور امریکا اعلام کرد، که جنگ افغانستان را که طولانی‌ترین جنگ تاریخ امریکا است با بیرون کردن همه نیروهای امریکایی تا سپتامبر سال جاری پایان خواهد داد.

بایدن 14 اپریل در اظهارات خود از «اتاق معاهده» کاخ سفید، همان مکانی که جورج دبلیو بوش آغاز حمله به افغانستان را اعلام کرده بود، گفت: ما با اهداف مشخص به جنگ رفتیم، ما به این اهداف دست یافتیم، بن‌لادن مرده است و القاعده در افغانستان تنزل یافته است و وقت آن است که جنگ برای همیشه پایان یابد.

«گری‌زون» با بی‌معنی خواندن این اظهارات بایدن نوشت، که در زمان حاضر 18 هزار نیروی قراردادی وزارت دفاع امریکا در افغانستان حضور دارند که بیش از هفت برابر بیشتر از نظامیان امریکایی مستقر در افغانستان است.
این رسانه امریکایی افزود، که حضور گسترده نیروهای قراردادی در افغانستان منعکس‌کننده استراتژی واشنگتن برای برون‌سپاری جنگ افغانستان به‌سود شرکت‌های امنیتی خصوصی و به‌عنوان ابزاری برای فاصله گرفتن از جنگ و انتقادات است.

بیشتر سربازان اجیر شرکت‌های امنیتی خصوصی کهنه‌سربازان سابق هستند و بخشی از آن‌ها نیز اتباع کشورهای در حال توسعه می‌باشند که در مقایسه با نیروهای ارتش آمریکا حقوق بسیار کمتری را دریافت می‌کنند.
یکی از بزرگترین شرکت‌های امنیتی خصوصی «داینا کورپ» است که تا سال 2019 میلادی از دولت آمریکا بیش از 7 میلیارد دالر برای آموزش نیروهای ارتش افغانستان و مدیریت پایگاه‌های نظامی در افغانستان دریافت کرد.
از سال 2002 تا 2013 میلادی داینا کورپ 69 درصد بودجه وزارت خارجه آمریکا را دریافت کرد و مجله «فوربز» آن را یکی از «بزرگترین برنده‌های جنگ عراق و افغانستان» خواند.

گری‌زون نوشت که آمریکا به‌دلیل اهمیت بسیار بالای ژیواستراتژیک افغانستان هرگز این کشور را ترک نمی‌کند، این کشور با چین و ایران مرز مشترک دارد و به روسیه نیز نزدیک است و حضور در افغانستان آمریکا را قادر می‌سازد در نزدیکی دشمنان خود پایگاه داشته باشد، از سوی دیگر منابع عظیم معدنی این کشور به‌ارزش 3 تریلیون دالر را به کنترل در آورد.

کد (9)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
جنگ افغانستان
نظامیان آمریکایی
نظرات بینندگان:

>>>   من نمی فهمم که گاهی ۲۵۰۰ نفر می شود و گاهی ۱۸ هزار و گاهی ده هزار کفار هچ گاه راست خود را نمی گویند

>>>   خصوصی سازی بخش نظامی واطلاعاتی سودی ندارد درافغاتنستان کرزی ریاست عمومی امنیت ملی رابه بخش خصوصی سپرد حالا ناکام ترین بخش درحکومت موجوده است ککرزی آنرا به دو ولایت افغانستان پنشیر و وردک سپرد حالا این کمپنی خصوصی درهیچ بخش حکومت کدام دست آوردی ندازرد پولیشس قهرمان همه روزه ده بیست جوان برای دفاع از وطن شهید میدهد اردوی ملی همچنلان اما اینها چی دستاوردی دارند بجز دروغ گفتن ودروغ نوشتن !
حتی تعدادی شان دست به اختطاف وسرقت مسلحانه مخیزنند

>>>   بایدن فکر میکند غنی و فضلی همه کاره ای افغانستان هستند نه در صورت که غنی را ار این بیشتر بالاب مردم تحمیل کنید به نفع تان نخواهد بود و رسوا خواهید شد.

>>>   بله نزدیک بودن به ایران و روسیه و چین خوب است برای آمریکا ولی از طرفی پایگاههای آمریکا در دسترس این سه کشور است


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است