سفر آقای پمپیو به کابل، بحران فزایی یا بحران زدایی؟
 
تاریخ انتشار:   ۲۳:۵۶    ۱۳۹۹/۱/۴ کد خبر: 162737 منبع: پرینت

سفر آقای پمپیو وزیر خارجۀ امریکا به کابل بحران فزایی است و یا بحران زدایی؟
دیدار پامپیو با عبدالله عبدالله هم زمان با ملاقاتش با اشرف غنی از لحاظ تعاملات متداول سیاسی به نحوی تایید حقانیت ادعای عبدالله عبدالله نیست؟ و از جانبی یک مأمور عالی رتبۀ وزارت خارجۀ امریکا، معاون معین وزیر خارجه برای جنوب آسیا و آسیای میانه Alice Wells روز پنجشنبه هفتۀ گذشته در «توییتر» خود نوشت که ایجاد حکومت موازی جواب مصلحت آمیز به حال افغانستان نبوده بلکه وضع را با خطر مواجه می سازد، رهبران افغانستان ارجحیت اتحاد ملت را بر هر گونه قدرت طلبی مقدم بشمارند.

در این وضع تفکیک دو موضوع از لحاظ اهمیت مشکل است:
اول- سراغ راه حل منازعۀ کنونی بین قلعه بیگی سپید دار با باشندۀ َAfghan Royal Garden "ARG" از لحاظ قانونیت و مشروعیت.
دوم- انتخاب هیأت مذاکره کننده با طالبان ، آیا در متن توافقنامۀ امریکا و طالبان از چگونگی تشکیل و ترکیب حانب افغانستان تذکری وجود دارد؟ آیا مشارکت و یا حضور عبدالله شرط است؟ و یا این موضوع ساخته، پرداخته و بافتۀ اندیشۀ خاص و مرموز سیاسی آقای خلیلزاد است؟

اگر نتایج انتخابات نزد امریکا قابل قبول و مدار اعتبار است و مشروعیت دارد چرا این صلاحیت یعنی تعیین هیأت مذاکره کننده به حکومت تفویض نمی گردد که، دلیل قانونی، شرعی، مدنی و ملی شرکت حلقات سیاسی مطرح تا حال فهمیده نشده اسرار آمیز و مغلق است، سپردن این کار به حکومت هم در امور سهولت پیش می کند ، مذاکرات را سرعت می بخشد و علاوتاً و مهمتر از همه موقف و اعتبار حکومت را تحکیم می بخشد.

تداوم شک و تردید امریکا و هردو جانب منازعه را به عین موقف دیدن، اگر ترامپ هم چندین سفر کند بی نتیجه بوده مگر این که فیصلۀ جبراً تحمیل گردد زیرا پای همان لجاجت افغانی که« والله گه بانم» و یا «والله که پریژدم» شامل است.

ختم فاجعه و بیرون آوردن وضع از این مخمسه و بحران فراهم آوردن قناعت مردم در این است که امریکا از سیصد میلیون دالر خود تیر شده، اگر "کرونا" اجازه دهد، باز صندوق بگذارد و انتخابات دیگری تحت نظارت قوای نظامی ناتو و ناظرین بین المللی صورت گیرد و یک حکومت مؤقت نیمه نظامی ایجاد شود.
من به جرأت می گویم که ملت افغانستان تحت هیچ نوع شرایط راه حل مشابه به سال ۲۰۱۴ که به وساطت جان کری صورت گرفت نمی پذیرند.

محمد عارف عباسی


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
بحران فزایی
بحران زدایی
نظرات بینندگان:

>>>   عباسی صاحب ، زم زم
یک کمی آهسته تر آهسته تر
با چنین سرعت مرو اندر خطر
اگر جناب عالی حد اقل فهم حقوقی دارید یا از حد اقل ایمان به خدا برخوردار هستید باید اقرار کنید که انتخابات تقلبی بود و نتیجه اعلان شده غیر قانونی و غنی غاصب ارگ.
در غیر آن کور هم میداند که دلده شور است.

>>>   آقای عباسی
لجاجت غنی و تقلب کمیسیون های فاسد در قدم اول یک میلیارد دالر از کمک های آمریکا را کاست و در دنباله آن یک میلیارد دالر دیگر هم کاسته خواهد شد.
آیا غنی با داشتن کمتر از یک ملیون رای مردم این سرزمین میتواند نماینده ۳۵ ملیون انسان موجود در جغرافیای به نام افغانستان باشد؟
راه حل اساسی این است که دولت همه شمول ملی در کمترین فرصت با طالب ها به مذاکره پرداخته و بعد رسیدن به یک چوکات معقول جهت ادامه مذاکرات و تفاهم با تمام طرف های ذیدخل داخلی به شمول نیرو های ملی داخل ARG جغرافیای تحت حاکمیت خود را شریک ساخته و بی ریشه های از غرب آمده را در یک محاصره کلی قرار بدهند و نگذارند که فحشا سالاران ارگ فرار کنند و در یک هماهنگی کامل زمینه ایجاد یک نهاد کوچک سر پرست جهت پیشبرد امورات اداری مذاکره را ایجاد و در طی ۲ ماه به یک توافق ملی برسند و غنی را با دار و دسته فاسدش به محاکمه بکشانند و آنگاه خودت میتوانی که مثابه وکیل مدافع غنی عمل کنی.

>>>   چون اقتصاد امریکا بخاطر کرونا درهم شکسته به بهانه اختلاف ع وغ میخواهند یک میلیارد از معاش هایی غلامی شان کم کند.
آزاده

>>>   اقای عباسی!
کمی اهسته بروید تا پای شما نه لغزد وبه بیراهه نروید نصیحت های شما به یک قدرت بزرگ وابر قدرت جهانی که نتیجه ای انتخابات تقلبی را بپذیرند درحق ملت عزیز ما خیانت است حاجت به هدایت ورهنمای شما نیست محض اشتراک شان در مراسم تحلیف غنی ثابت ساخت که ان مهره را نسبت به سایر غلامها ترجیح میدهند واین کار را شاید نه بخاطر غنی بلکه به پاس رولاغنی انجام داده اند چه او حد اقل اگر کمونیست وچپی بود توانسته اند یک مسیحی مارونی را بالای چهل ملیون مسلمان حاکم گردانند این خلاف قوانی ملی وبین المللی است در امریکا باید ریس حکومتش یک مسیحیباشد وباید هم باشد ولی بی دینهای مانند شما اگر راضی هستند هرکسی برما حکومت کند باکی ندارد مگر این ملت چرا حکومت کمونیست هارا نپذیرفت ؟اگر راستش را می پرسید ملت از همه جوانب در گیر خسته ودل شکسته اند انچه قابل پذیریش نیست تقلب ومداخله های ظالمانه در امور یک کشور با شهامت وغیور میباشد بهتر است مانند بریمر ویا خلیل زاد کسی را بیا ورند واشغال وتجاوز را رسمیت بخشند دران صورت همه بدانند که ما تحت قیمومیت واشغال قرار داریم ازین روکش های پلاستیکی کسی راضی نیست ونیرنگ انها را همه میدانند
قاضی فضل الله

>>>   Wahid Marzban
سفر وزیر خارجه امریکا به کابل و آنچه در این سفر اتفاق افتاد، می تواند دو پیامد مهم داشته باشد.
نخست‌؛ جور آمدن دو طرف و توافق روی یک حکومت مشترک، فراگیر و همه شمول.
دوم؛ درصورت ادامه بن‌بست سیاسی موجود، آوردن طالبان به دروازه های کابل و ایجاد یک اداره موقت‌ به رهبری شخص ثالث.
با این حال امیدواری مردم افغانستان این است که هردو بزرگوار شرایط بسیار حساس کشور را درک نموده و با از خودگذری دوجانبه، روی یک راه حل منطقی و عادلانه به توافق برسند. تا این ملت رنج دیده و ستم کشیده شاهد رفتن بسوی آینده بهتر به ویژه پیشرفت در روند مذاکره و توافق صلح با طالبان، باشند.
به امید آزادی و آبادی افغانستان عزیز!

>>>   ببينيد كه اتفاق اقوام مظلوم چه كار ها ميتواند . هم انتخابات را با راي شفاف با اكثريت مطلق برد و هم روي تقلب كار را در دنيا سياه ساخت و هم جهان را به لرزه اورد. پاي پوتين و پمپو را براي حل ان به كابل كشاند. محكمتر شدن اين اتفاق اشرف غني را به زمين ميزند و دايمي شدن اين اتفاق قدرت را براي هميشه و دايمي در دستان اقوام مظلوم قرار ميدهد .


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است