نخستین نشست جمعیت با ارگ برگزار شد
 
تاریخ انتشار:   ۱۱:۳۲    ۱۳۹۶/۱۰/۱۳ کد خبر: 144174 منبع: پرینت

نخستین نشست حزب جمعیت اسلامی با ارگ درباره والی بلخ برگزار شد.

نخستین گفتگوی حزب جمعیت اسلامی با ارگ ریاست جمهوری روز سه شنبه 12 جدی 96 آغاز شد.

در این نشست صلاح‌الدین ربانی، محی‌الدین مهدی، عبدالستار مراد و واقف حکیمی به نمایند‌گی از حزب جمعیت و حنیف اتمر، معصوم استانکزی و سلام رحیمی به نمایند‌گی از حکومت در این مذاکره حضور داشتند.

گفته می شود که در این نشست صرفا خواسته های جمعیت به گوش ارگ رسانده شده و در نشست های بعدی روی موضوعات بیشتری بحث خواهد شد.

برخی منابع نیز گفته اند شام دوشنبه 11 جدی 96، صلاح‌الدین ربانی با داکتر عبدالله نشستی داشته و درباره این مذاکرات رایزنی کرده‌اند و رییس اجرایی نیز بر حل مسالمت‌آمیز این جنجال‌ها پافشاری کرده است.

کد (26)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
جمعیت
ارگ
نظرات بینندگان:

>>>   این حکومت موضوع را کاملا قومی ساخته اقلا صرف جهت نمایش باید یک تاجک راهم در هیئت حکومت شامل میکرد

>>>   صرف بخاطر یک دو سفارت ویک وزارت اینقدر ارزش داشت ؟؟
یک دوملیون دالر برای خپلواک میدادید هم سفارت میداد هم ولایت ضرورت به اینقدر غوغا نبود

>>>   نمیدانم این بدماشی ها تا چه وقت ادامه دارد
گرفتن چوکی بزور = ثمره جهاد
اینه جهاد فی سبل الله

>>>   مذاکرات حزب جمعیت اسلامی با ارگ ریاست جمهوری بر سر بلخ آغاز شده و دیروز نمایندگان دو طرف با هم دیدار داشته اند.
جزیئات این نشست هنوز فاش نشده، مردم اما نگران هستند. نگران یک توافق بد بر سرنوشت بلخ. این نگرانی از جایی ریشه می گیرد که مردم ما – به علت عدم آشنایی با هنر چانه زنی – همواره در مذاکرات شکست خورده اند و – به قول معروف – تن به معامله “بشقاب عدس” داده اند.
عملیات بشقاب عدس به استراتژی ها و برنامه های گفته می شود که یک گروه توتالیتر و تمامیت خواه، با درک وضعیت روانی جانب مقابل، امتیازات ناچیزی می دهد و امتیازات بزرگی می ستاند.
نام این عملیات برگرفته شده از داستان “عیسو” برادر بزرگ یعقوب در تورات است.
در تورات آمده است که روزی عیسو با شکم گرسنه و دست خالی از شکار بر می گردد و می بیند که یعقوب عدس خیلی خوش مزه ای پخته. با یعقوب وارد معامله ای می شود و می گوید: “من از حق نخست زادگی ام که بنا بر سنن یهودی حقوق و امتیازات ویژه ای دارد، چشم می پوشم، در مقابل، تو بشقابی از عدس به من بده!”
از این به بعد است که “معامله بشقاب عدس” کنایه ای می شود برای واگذاری امتیازهای بزرگ در بدل امتیازهای کوچک.
عملیات بشقاب عدس در افغانستان با کنفرانس بن آغاز شد. در کنفرانس بن یک گروه تمامیت خواه و قومگرا با راه اندازی جنگ روانی و ایجاد وهم و ترس در نخست ریاست جمهوری را در بدل چند وزارت از ما ستاندند و سپس از همان وزارت ها نیز حذف مان کردند.
مرحله دوم این عملیات در انتخابات ریاست جمهوری گذشته تطبیق شد. در انتخابات گذشته ریاست جمهوری علی رغم اینکه برنده قاطع آرای مردم تیم اصلاحات و همگرایی بود، اما گروه رقیب، با توجه به وضعیت روانی ما، یک نهاد فاقد صلاحیتی به نام “ریاست اجراییه” را ایجاد کرده و باری دیگر ریاست جمهوری را از ما گرفتند.
ما در چند دوره مذاکره همواره نشان داده ایم که هنر چانه زنی را بلد نیستیم. از همین جا است که هر باری سیاسیون ما سر میز مذاکره می نشینند، مردم ما نگران می شوند؛ نگران اینکه نکند سیاسیون ما باری دیگر فریب بخورند و با یک بشقاب عدس برگردند. مقاومتی که در چند روز اخیر بر سر بلخ شکل گرفت، بی نظیر بود. مردم افغانستان – از جنوب تا شمال- در کنار استاد عطامحمد نور والی بلخ ایستادند و شجاعانه ایستادند.
اکنون که در اثر این ایستادگی ها ارگ به مذاکره تن داده، سیاسیون ما باید غنی را توبه سیاسی بدهند و با روحیه قوی گفتگو کنند. حمایت مردمی که از موضع نور وجود دارد، او را در جایگاه برتر قرار داده است. مذاکره کنندگان ما باید این بار به یک بشقاب عدس و چند سفارت و وزارت تن ندهند. باید گفتگوهای فعلی را گفتگوی مقدماتی بخوانند و پیش شرط هر گونه مذاکره واقعی را الغای رسمی تصمیم ارگ در باره والی بلخ عنوان کنند.
ش ثاقب

>>>   Rayed
غني رييس جمهور نيست. او رييس حكومت توافقي است كه بزنده انتخابات نداشت. مشروعيت مردمي و حقوقي ندارد، منبع مشروعيت غني جان كري و توافق نامه است

>>>   Mustafaee
از منظر قانون اساسی کاندید برنده به حیث ریس جمهور انتخاب میشه
این در حالیست که انتخابات گذشته برنده نداشت و روی یک توافق به دو ریاست تقسیم شد
پس ریس جمهوری وجود نداره

>>>   Amirzada
جنگ قدرت میان ارگ و بلخ بخاطر چیست؟

اهداف ارگ برای برکناری والی بلخ واضح و روشن در راستای سیاست حذف و تمامیت خواهی است. اما اهداف والی بلخ چیست؟
آیا اهداف والی بلخ چند تا چوکی بی ارزش است؟
واقعیت اینست ‌که حمایت گسترده مردم افغانستان از استاد عطا محمد نور از شمال تا قندهار، از هرات تا مشرقی ، جنوبی و مرکزی کشور بخاطر چند تا چوکی بی ارزش برای استاد عطا و یا جمعیت اسلامی افعانستان نیست. مردم خواستهای گسترده و مشروع دارند ‌که آنرا در شخصیت دلیر و داعیه داری نظیر استاد عطا جستجو می کنند. این خواستها از تامین امنیت گرفته تا عدالت اجتماعی، مبارزه علیه فساد،فقر زدائی و اصطلاحات از طریق تغییر عادلانه قدرت است. والی بلخ باید نیاز ها و خواستهای مردم و موقعیت بی نظیر خود را درک کند. باید از موضع ملی و قدرت مردمی با ارگ وارد مذاکره قدرت شود نه از موضع جمعیت اسلامی و یا چند تا دلال سود جو.
شرایط عینی و ذهنی بی سابقه برای یک تحول بنیادی در افغانستان در حال شکل گرفتن است. اما والی بلخ باید بحران را به فرصت تبدیل کند و با همکاری شخصیت های باورمند به تغییر ، بحران را به نفع مردم و شکست تمامیت‌خواهان ارگ مدیر یت کند.
آیا استاد عطا دارای چنین ظرفیت و توانایی مدیریت بحران را دارد؟

>>>   Wakeely
امید مردم از عطا محمد نور چنین چیزیست که شما فرمودید امیدوارم عطا محمد نور همچنان دید بلند و ملی داشته باشد و تنها به گرفتن چند چوکی و سفارت خود را و مردم خود را فریب ندهد ،امروز یک فرصت طلایی نصیبش شده ،ناگفته نماند که این فرصت خطرناک هم است اگر درست مدیریت نشود ، عطا محمد نور باید از کسانیکه تجربه در سیاست داخلی و خارجی دارد مشوره بگیرد و بسیار محتاطانه گام بردارد انشاالله که موفق می‌شود.

>>>   Amirzada
موج سواری استاد عطا در نبرد قدرت

اوضاع کشور در حال انکشاف فرا تر از خواستهای محدود والی بلخ از ارگ بسوی موج بزرگ خواستهای مشروع و سرکوب شده میلیون ها انسان در شمال، جنوب، شرق و غرب تبدیل شده است. از بخت نیک استاد عطا بر این موج هیبتناک مردمی سوار است و بسوی ارگ کابل در حرکت است. حالا زمان آن رسیده که استاد نور این موج عدالت طلب و قدرتمند را در گفتگوها با جامعه جهانی و ارگ مدیریت کند.

>>>   Tamkin
توانایی استاد عطا را بابت تبدیل نمودن یک بحران به یک فرصت برای مطرح کردن مسایل بنیادین در حوزه قدرت افغانستان باید ستود. او امروز مسایلی را مطرح کرد که معامله گران بی همت و مزدور در ۱۷ سال گذشته جرئت حتی دهن باز کردن در مورد آنهارا نداشتند. تغییر قانون اساسی و تقسیم قدرت بخاطر جلوگیری از متمرکز شدن آن به دست دیوانه های قبیله چون غنی چیزی است که هم خواست قهرمان ملی بود و هم خواست حوزه یی که استاد عطا امروز از آن نمایندگی می نماید.

>>>   عطا صفوی
به احساسا ت پاک وخرد جمعی مردمان این سرزمین دیگر توهین نکنید ..!
------------------------------------------------------------------------
اولین نشست تیم مذاکره بین هیأت حکومت و هیأت جمعیت اسلامی برگزار شد ؛ وجمعیت خواسته‌هایش را به حکومت گفت... منبع - اسپوتنیک
اگر خواست مذاکره کنندگان نظر به منبع که نخواسته است نامش افشا شود فقط کرسی‌های «دو وزارت، دو سفارت، یک ولایت و یک فرماندهی پولیس» بوده باشد. اگر واقعآ چنین خواست پیش پا افتیده مطرح شده باشد ، بازهم همه بازنده هستیم و در تقدیر این گروه جز باخت ومعامله گری چیز دیگری نوشته نشده است که این خود بازی به احساسات پاک مردم وتوهین به عقلانیت انسانی وخرد جمعی باشندگان این مرزبوم است.

>>>   باز چرا مشورت با عبدالله پشتون تبار نمک نشناس

>>>   به دلار راضی میشوند


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است