پیکر رییس جمهوری ازبکستان به خاک سپرده شد
 
تاریخ انتشار:   ۰۹:۲۰    ۱۳۹۵/۶/۱۴ کد خبر: 120612 منبع: پرینت

پیکر اسلام کریم اف، رییس جمهوری ازبکستان، در آرامگاهی درکنار مسجد خواجه خضر و نزدیک مجموعه «شاه زند» شهر سمرقند به خاک سپرده شد. حکومت ازبکستان می گوید، پیکر اسلام کریم اف بنا به وصیت او در زادگاهش دفن شد.

تلویزیون دولتی ازبکستان اعلام کرد که نماز میت بر پیکر کریم اف با حضور دهها نفر از جمله سران بعضی از کشورها در مسجد ریگستان خوانده شده است.

درفیلم هایی که تلویزیون دولتی ازبکستان از وداع با اسلام کریم اف از شهر تاشکند پایتخت این کشور پخش کرد، همراه تابوت کریم اف همسرش 'تتینه کریم اف' و دختر کوچکش' لاله کریم اف' نیز مشاهده شدند، اماازگلناره دختر بزرگ اسلام کریم اف که گفته می شود در حصر خانگی بوده و نامزد ریاست جمهوری خواهد بود، خبری نبود.

تابوت کریم اف که با پرچم ازبکستان پوشانده شده بود، بعد از وداع تاشکندی ها با هواپیما به زادگاهش سمرقند برده شد تا مراسم اصلی تشییع جنازه و خاکسپاری با حضور شماری از سران و مقامات دیگر کشورها برگزار شود.

حکومت ازبکستان روز دوم سپتامبر از درگذشت اسلام کریم اف براثر سکته مغزی خبر داد و گفت که بنا به وصیت رییس جمهور ازبکستان جسد او روز سوم سپتامبر در زادگاهش سمرقند بر اساس آیین مسلمانی به خاک سپرده خواهد شد.

مدیریت اجرای مراسم خاکسپاری کریم اف برعهده شوکت میرزایف نخست وزیرازبکستان گذاشته شده بود و مسوولیت موقت وظیفه رییس جمهوری نیز بر دوش «نعمت الله یولداشیف»، رییس مجلس ملی ازبکستان قرار داشت.

براساس قانون اساسی ازبکستان رییس مجلس ملی بعد از درگذشت رییس جمهوری ازبکستان برای سه ماه این وظیفه را بر دوش خواهد داشت و در این مدت انتخابات ریاست جمهوری را برگزار و رییس دولت انتخاب خواهد شد.

مقامات وسران چند کشور از جمله محمدجواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در مراسم تشییع جنازه و خاکسپاری اسلام کریم اف حضور داشتند.

کریم اف از زمان کسب استقلال ازبکستان در سال 1991 و فروپاشی اتحاد شوروی در این کشور قدرت را در دست داشت. او سال 1983 وزیر مالی ازبکستان و سال 1986 رییس برنامه ریزی و معاون نخست وزیر دولت شد. ضمن آنکه در همان سال، اولین دبیر حزب کمونیست استان «خشکه دریا» شد.

24 مارس سال 1990 اسلام کریم اف از سوی نمایندگان شورای عالی ازبکستان به عنوان رییس جمهوری انتخاب شد و همین طور سال 1991 در نخستین انتخابات مستقیم ریاست جمهوری ازبکستان شرکت کرد و با کسب 86 درصد آرا بر تنها رقیبش از حزب دموکرات «ایرک شاعر سلی مدمیناو» متخلص به محمد صالح پیروز شد و با چند بار تمدید و تغییر مدت ریاست جمهوری، قدرت را تا آخر عمر در اختیار داشت.

کد (6)


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است