درماندگی اوباما در مبارزه با مساله نژادپرستی
 
تاریخ انتشار:   ۰۹:۱۶    ۱۳۹۵/۴/۲۱ کد خبر: 118045 منبع: پرینت

یک روزنامه آلمانی از شکست و درماندگی اولین رییس‌جمهور سیاه‌پوست آمریکا در کاهش شکاف‌ها در جامعه آمریکا و حل مساله نژادپرستی خبر داد.

به گزارش مشرق، روزنامه "زوددویچه سایتونگ" در گزارشی به مساله نژاد پرستی در آمریکا پرداخته و به اظهار نظر اوباما در نشست ورشوی ناتو درباره خشونت‌های اخیر در برخی ایالت‌های آمریکا اشاره کرده نوشت: اوباما هیچ شکی در این مساله ندارد که اینکه یک نفر با چه سختگیری توسط پولیس و دستگاه قضایی رفتار می‌شود به‌شدت همچنان به رنگ پوست آن فرد بستگی دارد.

به‌نوشته این روزنامه آلمانی شکاف‌هایی که جامعه آمریکایی را از هم جدا کرده است کاملاً عمیق هستند و اوباما نتوانسته است آنها را از بین ببرد.

شاید بتوان این اظهارات یک رییس جمهور را اعتراف به شکست از طرف وی دانست وقتی که می‌گوید: هنگامی که چنین حوادثی رخ می‌دهد (تیراندازی‌های اخیر به پولیس آمریکا) بنابراین خیلی از شهروندان ما این احساس را دارند که به‌خاطر رنگ پوست شان طور دیگری با آنها رفتار می‌شود و این دردآور است و این وضعیت باید همه ما را نگران کند.

اوباما در نشست اخیر ناتو در ورشو باید یک بار دیگر درباره دو حادثه اظهار نظر می‌کرد که در آن پولیس‌های سفیدپوست بدون دلیل آشکاری این بار در مینه‌سوتا و لوئیزیانا مردانی سیاه‌پوست را به‌ضرب گلوله کشته بودند. اوباما از کلمه منفور نژاد پرستی گریزان است. البته همچنین هشت سال بعد از اینکه یک سیاه‌پوست بر آمریکا حکومت می‌کند همچنان این مساله که انسان‌ها چگونه از طرف دستگاه قضایی و پولیس رفتار می‌شوند به رنگ پوست آنها بستگی دارد و رییس جمهور سیاه‌پوست آمریکا هم در این باره شکی ندارد.

نویسنده در ادامه این مطلب نوشت تنها چند ساعت بعد از شروع نشست ناتو اوباما بار دیگر باید درباره یک حمام خون دیگری در آمریکا اظهار نظر می‌کرد که در این حادثه نیز رنگ پوست افراد نقش تعیین کننده‌ای داشت.

در جریان اعتراضات علیه تیراندازی مأموران پولیس آمریکا به سیاه‌پوستان در دالاس تیراندازی‌هایی رخ داد که در آن حداقل پنج نفر از کارکنان پولیس کشته و هفت نفر دیگر مجروح شدند و این حمله‌ای بی‌سابقه در آمریکا محسوب می‌شد که به‌گفته اوباما یک حمله شرم‌آور و وحشتناک به پولیس آمریکا بود.

این روزنامه آلمانی در بخش دیگری از این مطلب نوشت: این وضعیت البته آن‌گونه که نیویورک پست روز جمعه اعلام کرده است یک جنگ داخلی نیست، البته خشونت بین پولیس و سیاه‌پوستان در جامعه آمریکا ظاهراً غیر قابل کنترل شده است و این وضعیت درست در روزهای پایانی ریاست جمهوری اولین رئیس جمهور سیاه‌پوست آمریکا رخ می‌دهد که وعده داده بود برخی شکاف‌ها و گودال‌های عمیقی را که در جامعه آمریکا ایجاد شده است پر می‌کند.

اما این وعده اوباما همچنان برآورده نشده باقی مانده است. آمریکایی‌ها دوبار اوباما را با اکثریت قریب به اتفاق به‌عنوان رئیس جمهور کشورشان انتخاب کردند. همزمان جامعه آمریکا همچنان بیش از گذشته دچار جدایی می‌شود و از بالا رفتن ارزش و احترام برای جمعیت سیاه‌پوست آمریکا هم کمتر اثری هست.

بعد از گذشت هشت سال از ریاست جمهوری اوباما که در آن موارد بیشتری از خشونت‌های مرگبار پلیس آمریکا علیه سیاه‌پوستان جامعه آمریکا را متزلزل کرده است نتایج نظرسنجی‌ها بسیار دلسرد کننده است.

بر اساس نتایج نظرسنجی مؤسسه گالوپ شمار آمریکایی‌هایی که نگرانی بالایی درباره روابط بین سیاه‌پوستان و سفیدپوستان دارند در سال جاری میلادی رکورد بالای 35 درصد را به دست آورده است، این در حالی است که در سال 2010، 13 درصد این نگرانی‌ها را داشتند. همزمان شمار شهروندانی که از رفتار با پولیس‌های سیاه‌پوست راضی هستند کاهش پیدا کرده و از 69 درصد در سال 2013 به 49 درصد در دو سال بعد از آن کاهش پیدا کرده که البته در بین سیاه‌پوستان 33 درصد این‌گونه اظهار نظر کرده‌اند.

این آمارها نشان دهنده امیدهای به یأس بدل‌شده در جامعه آمریکا است. در نوامبر سال 2008 و در روز بعد از اولین پیروزی انتخاباتی باراک اوباما از هر 10 آمریکایی هفت نفر اظهار داشته بودند که انتظار بهبود روابط بین سیاه‌پوستان و سفیدپوستان را در دوران ریاست جمهوری اوباما دارند.

البته اوباما همواره رنگ پوست خود و مشکلات آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار را به‌صورت محتاطانه موضوع و در دستور کار قرار می‌داد. اولین رییس جمهور سیاه‌پوست آمریکا هرگز خیلی علاقمند نبود به‌عنوان رییس جمهور سیاه‌پوستان مطرح شود. طبیعتاً وی از این آمارها آگاهی دارد که بر اساس آن برای مردان سیاه‌پوست احتمال اینکه کشته و یا بازداشت شوند خیلی بیشتر از سفیدپوستان در جامعه آمریکا است.

کد (6)


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:

>>>   اگر این مطلب را یک ژورنالست افغانی مینوشت، گله یی نداشتم، چون بیچاره در افغانستان است و وقایع افغانستان وجهان را از روی مطبوعات بررسی میکند.
اما تبصره یک روزنامه معتبر آلمانی،باید مطابق به حقایق سیاسی و اقتصادی و نظامی کشور امریکا باشد.
قتل افراد مجرم و یا غیر مجرم، توسط پولیس و یا افراد دیگر، در حقیقت یک نوع اعلانات و کمپاین به کمپنی های سلاح فروشی در امریکا است، که برای سیصد میلیون تبعه امریکا هرسال انواع و اقسام سلاح های مختلف النوع را، بخاطر حفظ جان خود شان بخرند.
هر زمانی که بارک اوباما در مورد تصویب قانون منع فروش سلاح در مجلس نمایندگان و مجلس سنا حرف میزند و یا هر زمانی که در امریکا یک قتل از طرف پولیس و یا مجرمی در امریکا صورت میگیرد، بازار فروش سلاح در امریکا رونق میگیرد.
بنأ اینها همه کمپاین تبلیغاتی فابریکه های سلاح فروشی است، نه کدام چیز دیگر.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است